Blog

Een carrière in de kunst kan spannende kansen bieden om zelfstandig te werken en creatief te zijn tijdens het werk. Er zijn veel verschillende soorten media en genres waarin kunst kan voorkomen, wat betekent dat er talloze loopbaantrajecten in de kunstindustrie kunnen zijn. Als je het leuk vindt om kunst te maken of met artistieke mensen samen te werken, zou je kunnen gedijen in een carrière die zich op kunst richt. In dit artikel onderzoeken we 11 carrières die te maken hebben met het werken met kunst.

Gerelateerd: 45 banen die je kunt doen met een kunstdiploma

Wat is een kunstcarrière?

Een kunstcarrière verwijst vaak naar een baan waarbij je creatief bent of kunstwerken maakt, vaak met behulp van een specifiek medium. Dit kunnen professionals zijn die hun eigen kunst maken, zoals schilders en beeldhouwers, maar ook banen waarbij met kunst wordt gewerkt of de waarde ervan wordt beoordeeld. Er zijn veel kunstcarrières in de entertainmentindustrie, maar je kunt ook artistieke banen vinden in sectoren als marketing, mode en nieuwsverslaggeving.

11carrières waarmee je met kunst kunt werken

Hier zijn 11 kunstcarrières die je kunt nastreven:

1. Animator

Nationaal gemiddeld salaris: $ 41,793 per jaar

Primaire taken: Een animator is een digitale kunstenaar die elementen van mediaprojecten ontwerpt, zoals films, videogames en televisieshows. Animators kunnen nauw samenwerken met schrijvers en regisseurs om ervoor te zorgen dat ze de creatieve visie van een project volgen bij het ontwerpen van aspecten zoals personages en instellingen, schetsen of concepten maken van de ontwerpen die ze met de hand willen ontwikkelen en computersoftware gebruiken om beweging toe te voegen aan hun illustraties, zoals gezichtsuitdrukkingen en looppatronen. Een animator werkt meestal voor een bepaald productiebedrijf in een team van animators die elk een specifiek aspect van het ontwerpproces voor hun rekening nemen, maar ze kunnen ook op freelancebasis werken.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een animator

2. Fotograaf

Nationaal gemiddeld salaris: $ 42.805 per jaar

Primaire taken: Een fotograaf is een kunstenaar die camera's gebruikt om beelden vast te leggen. Fotografen kunnen fotoshoots organiseren om foto's te maken van specifieke onderwerpen in gecontroleerde omgevingen, thema's en ruimten voor fotoshoots creëren die de creatieve visies van hun klanten benadrukken en de foto's die ze maken bewerken om een ​​bepaalde look te bereiken. Sommige fotografen werken ook voor nieuwsuitzendingen of publicaties die openhartige foto's maken van openbare evenementen of van planten en dieren in hun natuurlijke omgeving.

3. Kunstleraar

Nationaal gemiddeld salaris: $45.775 per jaar

Primaire taken: Een kunstleraar is een instructeur die studenten helpt bij het leren maken van kunst in verschillende genres met behulp van verschillende media. Kunstdocenten kunnen lezingen geven over concepten in de kunst zoals kleurtheorie en schaduw, demonstraties geven over het gebruik van verschillende kunsttechnieken en studenten begeleiden bij het voltooien van hun eigen kunstprojecten door hun voortgang te volgen en hulp te bieden wanneer dat nodig is. Veel kunstleraren werken op scholen en geven les in verschillende leerjaren, maar kunstleraren kunnen ook werken in buurthuizen, bejaardentehuizen en andere locaties waar kunstlessen worden gegeven.

4. Webdesigner

Nationaal gemiddeld salaris: $ 47.087 per jaar

Primaire taken: Een webdesigner helpt bij het creëren van de visuele elementen van websites door een combinatie van computerprogrammering en grafisch ontwerp. Webontwerpers kunnen klanten ontmoeten om een ​​visie te ontwikkelen voor de website die ze willen ontwerpen, computerprogrammeertalen gebruiken om code voor webpagina's te schrijven waarmee ze de visuele details die ze maken kunnen weergeven en websites testen om ervoor te zorgen dat alle elementen verschijnen en correct functioneren. De meeste webdesigners werken met teams van grafisch ontwerpers, computerprogrammeurs en andere webdesigners om gespecialiseerde elementen van websites te maken, zoals animaties en portals.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een webdesigner

5. Illustrator

Nationaal gemiddeld salaris: $ 48.608 per jaar

Primaire taken: Een illustrator is een kunstenaar die visuele ontwerpen maakt om verhalen te begeleiden of ideeën over te brengen door middel van afbeeldingen. Illustratoren kunnen ontwerpen met de hand tekenen met behulp van fysiek materiaal of digitale kunstprogramma's, samenwerken met makers van verhalen om ervoor te zorgen dat hun visies in alle illustraties worden weergegeven en creatieve manieren vinden om informatie aan te bieden via visuele beelden, zoals kleurcodering of het benadrukken van bepaalde aspecten van een afbeelding . Veel illustratoren werken op freelance basis en illustreren voor projecten zoals strippanelen en boekomslagen.

6. Grafisch ontwerper

Nationaal gemiddeld salaris: $ 49.161 per jaar

Primaire taken: Een grafisch ontwerper maakt afbeeldingen voor gedrukte en digitale publicaties, zoals advertenties, applicatieontwerpen en productverpakkingen. Grafisch ontwerpers kunnen het lettertype en de kleur van de geschreven tekst in hun ontwerpen kiezen, logo's en andere promotionele afbeeldingen voor bedrijven maken en ontwerpsoftware gebruiken om digitale illustraties te maken. Een grafisch ontwerper komt doorgaans ook regelmatig samen met klanten om hun voortgang te delen en feedback te ontvangen die ze tijdens het revisieproces kunnen implementeren.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een grafisch ontwerper

7. Modeontwerper

Nationaal gemiddeld salaris: $ 51,286 per jaar

Primaire taken: Een modeontwerper is een professional die concepten uit de kunst gebruikt om nieuwe kledingstijlen en accessoires te creëren. Modeontwerpers kunnen schetsen maken voor nieuwe kledingstukken, de kleuren, stoffen en andere materialen kiezen die ze in hun ontwerpen willen gebruiken en samenwerken met patroonmakers en naaisters om toezicht te houden op een nieuw ontwerp door middel van de creatie ervan. Sommige modeontwerpers maken ontwerpen voor specifieke klanten, wat kan betekenen dat ze zich aan hun specificaties houden en hun inspanningen aanpassen om ervoor te zorgen dat hun klanten tevreden zijn met hun werk.

8. Curator

Nationaal gemiddeld salaris: $ 53.861 per jaar

Primaire taken: Een curator is een kunstprofessional die tentoonstellingen organiseert voor galeries, musea en andere culturele instellingen. Curatoren kunnen kunstwerken bekijken om te bepalen of ze in een bepaalde tentoonstelling of collectie passen, toezicht houden op de tentoonstelling en het behoud van waardevolle kunstwerken en fondsen werven voor de tentoonstellingen die ze ontwerpen door subsidies aan te vragen. Een curator kan werken met een breed scala aan media, zoals schilderijen, sculpturen en multimediaprojecten die gebruik maken van visuele, audio- en video-elementen.

9. Artiest

Nationaal gemiddeld salaris: $ 54.871 per jaar

Primaire taken: Een kunstenaar maakt kunstwerken in een of meer soorten media, zoals schilderen, beeldhouwen of het digitaal ontwerpen van grafische afbeeldingen. Kunstenaars kunnen ontwerpen schetsen om hun volgende werk te plannen, samenwerken met klanten om kunstwerken te produceren op basis van specifieke specificaties en helpen bij het bepalen van de waardering van kunstwerken door rekening te houden met de tijd, materialen en arbeid die nodig zijn om elk stuk te maken. Sommige kunstenaars werken voor organisaties of bedrijven om ontwerpen te ontwikkelen voor hun zakelijke en marketinginspanningen, maar veel kunstenaars werken op freelancebasis.

10. Binnenhuisarchitect

Nationaal gemiddeld salaris: $ 57.330 per jaar

Primaire taken: Een interieurontwerper organiseert de visuele stijl van ruimtes in gebouwen, zoals kamers, gangen en atria. Interieurontwerpers kunnen ontwerpelementen kiezen zoals de kleuren, materialen en armaturen die worden gebruikt om een ​​ruimte te decoreren, onderzoek doen naar bouwvoorschriften om ervoor te zorgen dat hun ontwerpen voldoen aan alle voorschriften en hun ontwerpen presenteren aan klanten om ervoor te zorgen dat ze overeenkomen met hun ontwerpspecificaties. Veel interieurontwerpers gebruiken blauwdrukken en schetsen om de ruimtes die ze willen ontwerpen te schetsen, zodat ze hun plannen ter goedkeuring kunnen delen voordat ze beginnen met bouwen of ontwerpen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een interieurontwerper

11. Tatoeëerder

Nationaal gemiddeld salaris: $62,463 per jaar

Primaire taken: Een tatoeëerder is gespecialiseerd in het tatoeëren van permanente ontwerpen op de huid van hun klanten. Hun werk kan bestaan ​​uit het werken met klanten om tatoeages op papier te ontwerpen, het gebruik van tatoeage-apparatuur om ontwerpen op de huid van de klant over te brengen en het kiezen van de juiste kleurencombinaties om het gewenste effect voor elke tatoeage te produceren. Veel tatoeëerders werken voor specifieke tattooshops waar ze het grootste deel van hun werk doen, maar een tatoeëerder kan ook op freelance basis werken en naar zijn klanten reizen of ruimtes huren om tatoeage-afspraken te maken.


About author

Jurren Hubert

Een carrière in de kunst kan spannende kansen bieden om zelfstandig te werken en creatief te zijn tijdens het werk. Er zijn veel verschillende soorten media en genres waarin kunst kan voorkomen, wat betekent dat er talloze loopbaantrajecten in de kunstindustrie kunnen zijn. Als je het leuk vindt om kunst te maken of met artistieke mensen samen te werken, zou je kunnen gedijen in een carrière die zich op kunst richt. In dit artikel onderzoeken we 11 carrières die te maken hebben met het werken met kunst.


Scroll to Top