Blog

een baan zoeken

11 Geweldige Banen Op Instapniveau Voor Majors In De Politicologie

Politicologie is de studie van de overheid en politiek op alle rechtsgebieden. Het studeren van politicologie kan een goede keuze zijn voor iedereen die geïnteresseerd is in politiek, aangezien er verschillende carrièrepaden in de industrie zijn om uit te kiezen die op verschillende manieren met politiek te maken hebben. Als je geïnteresseerd bent in het starten van een carrière in de politieke wetenschappen, kan het handig zijn om meer te weten te komen over de beschikbare banen op instapniveau, zodat je gemakkelijk in het veld kunt doorbreken. In dit artikel onderzoeken we 11 banen in de politicologie op instapniveau, inclusief hun typische taken en gemiddelde salarissen.

Gerelateerd: 15 carrières in de politieke wetenschappen om uit te kiezen

Wat zijn banen op instapniveau in de politicologie?

Banen in de politieke wetenschappen op instapniveau zijn functies in de branche die doorgaans gericht zijn op pas afgestudeerden of nieuwe professionals die het veld willen betreden. Omdat werken in de politieke wetenschappen gepaard kan gaan met grote hoeveelheden onderzoek en het interpreteren van complexe informatie, zijn veel banen op instapniveau in de industrie gericht op het verzamelen en analyseren van gegevens. Je kunt tijdens de verkiezingsseizoenen meestal verschillende banen in de politicologie op instapniveau vinden, aangezien politieke campagnes vaak posities hebben voor stagiaires of lagere stafleden die hen ook in staat stellen te leren hoe een professional in de politiek te zijn.

Verwant: Wat is een politicoloog? (Plus loopbaanpadopties)

11 banen in de politicologie op instapniveau

Hier zijn 11 banen op instapniveau die u in de politieke wetenschappen kunt nastreven:

1. Stagiaire sociale media

Nationaal gemiddeld salaris: $ 30,672 per jaar

Primaire taken: Een stagiair sociale media helpt bij het beheren van de sociale media-accounts voor individuele klanten en organisaties. Stagiairs op het gebied van sociale media kunnen nauw samenwerken met managers van sociale media om meer te weten te komen over de nuances van het werk, sociale media-inhoud te creëren om op verschillende platforms te plaatsen en samen te werken met andere teamleden om ideeën voor nieuwe inhoud te ontwikkelen. Een stagiair sociale media met een major politicologie kan werken in het marketingteam voor een politicus of andere professional in de politiek of de overheid.

2. Wetgevende assistent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 40.625 per jaar

Primaire taken: Een wetgevende assistent helpt wetgevers bij het maken van de documentatie voor nieuwe wetten. Wetgevende assistenten kunnen geschreven wetgeving en memo's beoordelen en bewerken om ervoor te zorgen dat ze nauwkeurig zijn, onderzoek doen naar juridische onderwerpen om meer te weten te komen over de noodzaak van nieuwe wetten, en concepten maken voor wetgevingsresoluties en gedenktekens. Een wetgevend assistent kan ook administratieve taken uitvoeren, zoals het beantwoorden van telefoontjes, het organiseren van schema's en het begeleiden van stagiaires op het werk.

Gerelateerd: Hoe word je een wetgevende assistent

3. Junior onderzoeksanalist

Nationaal gemiddeld salaris: $46.305 per jaar

Primaire taken: een junior onderzoeksanalist helpt bij het uitvoeren van onderzoek naar de activiteiten van een organisatie om manieren te vinden om de prestaties te verbeteren. Junior onderzoeksanalisten kunnen taken uitvoeren in opdracht van een onderzoeksanalist of de manager van een onderzoeksteam, trends in de markt en consumentenprestaties identificeren die nieuwe activiteiten van een bedrijf kunnen informeren en gegevens analyseren om te bepalen hoe een organisatie haar prestaties kan verbeteren volgens op consumentengewoonten en markttendensen. In de politieke wetenschappen kan een junior onderzoeksanalist werken aan een politieke campagne en kandidaten helpen stemmen te winnen met behulp van de informatie die ze vinden.

4. Stafassistent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 48.464 per jaar

Primaire taken: Een stafassistent ondersteunt een team door administratieve en andere soorten taken uit te voeren die een supervisor aan hen toewijst. Stafmedewerkers kunnen taken hebben zoals het organiseren van klantplanningen, het ophalen van gegevens en bestanden uit databases of archieven en het beantwoorden van vragen van het publiek of andere medewerkers. De meeste stafmedewerkers die in de politieke wetenschappen werken, vinden posities in verkiezingscampagnes of bij overheidsinstanties waar ze hun algemene expertise kunnen gebruiken om op een groot aantal verschillende gebieden te helpen.

5. Public Relations-assistent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 48.591 per jaar

Primaire taken: Een public relations-assistent helpt andere public relations-professionals om het publieke imago van individuele klanten en organisaties te creëren en te behouden. Hun werk kan bestaan ​​uit het maken van promotiemateriaal voor klanten, het beantwoorden van telefoontjes van bestaande of potentiële klanten en het verspreiden van materiaal aan het publiek via verschillende kanalen, zoals e-mailnieuwsbrieven of posts op sociale media. PR-assistenten kunnen ook de communicatie tussen klanten en de PR-manager vergemakkelijken door vergaderingen te organiseren en berichten te delen.

6. Politiek adviseur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 49.471 per jaar

Primaire taken: Een politiek adviseur werkt aan politieke campagnes om bij te dragen aan het publieke imago en het succes van politieke kandidaten. Politieke adviseurs kunnen de communicatie tussen politieke kandidaten en het publiek vergemakkelijken door memo's en persberichten te verspreiden, het publieke imago van een kandidaat te behouden door toezicht te houden op hun public relations en sociale media-accounts en strategieën te ontwikkelen voor fondsenwerving om campagnes te ondersteunen, zoals het organiseren van speciale evenementen of contact opnemen rechtstreeks aan potentiële donateurs. Een politiek adviseur kan ook onderzoek doen naar tegenkandidaten om te bepalen welke stappen ze kunnen nemen om hen te overtreffen.

7. Paralegal

Nationaal gemiddeld salaris: $ 50.441 per jaar

Primaire taken: Een paralegal is een jurist die advocaten helpt bij het voorbereiden van zaken voor het proces. Paralegals kunnen veel verantwoordelijkheden hebben, zoals het schrijven van concepten van juridische documenten waar advocaten om vragen, het doen van onderzoek naar actieve zaken door bewijs en dossiers te onderzoeken en het verzamelen van bewijs voor zaken, zoals beëdigde verklaringen en verklaringen van getuigen. Een paralegal kan ook de administratie bijhouden voor zowel lopende als opgeloste zaken door bestanden te ordenen en op te slaan.

Gerelateerd: Meer informatie over paralegal zijn

8. Marktonderzoeker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 56.638 per jaar

Primaire taken: Een marktonderzoeker verzamelt en analyseert gegevens over een bepaalde markt of bedrijfstak. Marktonderzoekers kunnen onderzoek doen naar een bepaalde markt om meer te weten te komen over de consumenten en concurrenten, voorstellen ontwikkelen voor nieuwe onderzoeksprojecten die mensen kunnen helpen creatieve oplossingen te vinden voor uitdagingen in de markt en rapporten opstellen zodat ze hun bevindingen kunnen delen met andere teamleden en de openbaar. In de politicologie kunnen marktonderzoekers zich richten op het leren over een specifieke politieke partij of het uitvoeren van taken die bijdragen aan een verkiezingscampagne.

9. Managementconsulent

Nationaal gemiddeld salaris: $81.586 per jaar

Primaire taken: Een managementconsultant helpt bedrijven door hun activiteiten te evalueren en advies te geven over hoe ze hun managementprocessen kunnen verbeteren. Managementconsultants kunnen managers en andere bedrijfsleiders ontmoeten om meer te weten te komen over de huidige managementstijl, bedrijfsgegevens bekijken om inzicht te krijgen in de prestaties van een bedrijf en aanbevelingen doen voor hoe een bedrijf hun management kan verbeteren, wat doorgaans de algehele prestaties kan verbeteren. In de politieke wetenschappen kan een managementconsultant werken met campagnemanagers of leiders op politieke of overheidskantoren.

10. Beleidsanalist

Nationaal gemiddeld salaris: $84.768 per jaar

Primaire taken: Een beleidsanalist helpt bij het ontwikkelen van nieuw overheidsbeleid door het huidige beleid te evalueren en manieren te vinden om te verbeteren. Hun werk kan bestaan ​​uit het uitvoeren van onderzoek naar bestaand beleid om te bepalen welke mogelijk moet worden herzien of gewijzigd, het ontmoeten van belanghebbenden en overheidsinstanties om de noodzaak van nieuw beleid op bepaalde overheidsgebieden te bespreken en het vinden van bewijs om het nieuwe beleid dat ze creëren te ondersteunen. Beleidsanalisten kunnen ook oplossingen vinden voor specifieke uitdagingen die vanuit het publiek ontstaan, zoals de vraag naar meer regelgeving.

11. Advocaat

Nationaal gemiddeld salaris: $87.111 per jaar

Primaire taken: Een jurist is een beginnend advocaat die juridisch advies geeft en cliënten in zaken kan vertegenwoordigen. Juridische medewerkers kunnen cliënten ontmoeten om de details van specifieke zaken te bespreken, hun cliënten vertegenwoordigen in rechtszaken en rechtbankvergaderingen voor rechters en uitgebreid onderzoek doen naar elke zaak die ze nemen om ervoor te zorgen dat ze over alle benodigde bewijzen en contextuele informatie beschikken.


About author

Brechtje Wilbers

Politicologie is de studie van de overheid en politiek op alle rechtsgebieden. Het studeren van politicologie kan een goede keuze zijn voor iedereen die geïnteresseerd is in politiek, aangezien er verschillende carrièrepaden in de industrie zijn om uit te kiezen die op verschillende manieren met politiek te maken hebben. Als je geïnteresseerd bent in het starten van een carrière in de politieke wetenschappen, kan het handig zijn om meer te weten te komen over de beschikbare banen op instapniveau, zodat je gemakkelijk in het veld kunt doorbreken. In dit artikel onderzoeken we 11 banen in de politicologie op instapniveau, inclusief hun typische taken en gemiddelde salarissen.


Scroll to Top