Blog

Liberal arts is een vakgebied dat tientallen majors omvat. Als je vrije kunsten studeert, heb je misschien de mogelijkheid om geschiedenis, Engels, kunst, psychologie, informatica of verschillende andere vakken te volgen. Welke major je ook kiest, je hebt een kans op een dankbare baan die goed betaalt nadat je bent afgestudeerd.

In dit artikel bespreken we 11 goedbetaalde banen die je kunt krijgen met een liberal arts-diploma, zodat je kunt beginnen met het plannen van je carrièrepad.

Wat kun je doen met een graad in de vrije kunsten?

Een major in de vrije kunsten kan je voorbereiden op verschillende loopbaantrajecten. Als je vrije kunsten studeert, volg je lessen over geschiedenis, taal, filosofie, psychologie, politieke wetenschappen en andere belangrijke onderwerpen. Je cursussen kunnen je helpen je voor te bereiden op een carrière op een van de volgende gebieden:

  • Kunst en ontwerp
  • Personeelszaken
  • Marketing en reclame
  • Software en technologie
  • Schrijven en redigeren

11 goedbetaalde banen in de vrije kunsten

Of je nu in marketing en reclame wilt werken of liever een baan in de technologie wilt nastreven, je diploma kan je voorbereiden op talloze carrières in de vrije kunsten. Voor de meest actuele salarisinformatie van Carrieree, klik op de salarislink.

Hier zijn 11 van de best betaalde banen voor majors in de vrije kunsten:

1. Vertaler

Nationaal gemiddeld salaris: $20,11 per uur

Primaire taken: Vertalers veranderen geschreven woorden en informatie van de ene taal in de andere om twee teksten te creëren die vrijwel identiek lezen. Ze zijn verantwoordelijk voor het vertalen van de woorden, evenals voor de stijl en toon van het schrijven. Deze professionals moeten ook effectief jargon, alledaagse termen en culturele verwijzingen vertalen. Vertalers moeten ten minste twee talen vloeiend spreken en de meeste zijn gespecialiseerd in het vertalen van de tekst naar hun moedertaal.

2. Technisch schrijver

Nationaal gemiddeld salaris: $ 20,02 per uur

Primaire taken: Technisch schrijvers maken documentatie die gecompliceerde informatie eenvoudig communiceert. Ze schrijven handleidingen, ontwikkelen handleidingen en stellen pagina's met veelgestelde vragen samen. Deze schrijvers gebruiken vaak relevante producten en praten met productontwerpers om de nauwkeurigheid van de informatie die ze delen te vergroten. Technisch schrijvers werken ook samen met grafisch ontwerpers, zodat ze het begrip van de lezers kunnen verbeteren met behulp van tekeningen en animaties.

3. Advertentiemanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 50.555 per jaar

Primaire taken: Advertentiemanagers ontwikkelen campagnes om interesse in en verkoop van producten en diensten te genereren. Ze ontmoeten verkoopteams om de verkoopbehoeften te bepalen en reclamemateriaal te maken dat is ontworpen om aan deze doelstellingen te voldoen. Ze bepalen budgetten, houden toezicht op de creatieve ontwikkeling en onderhandelen over prijzen met verkooppunten die advertentieruimte verkopen. Advertentiemanagers kunnen campagnes maken voor televisie, radio, tijdschriften, kranten, online zoekmachines, sociale media, websites of andere media.

4. Redacteur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 50.578 per jaar

Primaire taken: Redacteuren maken inhoudsplannen en herzien tekst voor publicaties. Ze ontwikkelen redactionele kalenders die de inhoudsbehoeften van hun uitgevers beschrijven en vragen om ideeën van schrijvers of wijzen stukken toe aan schrijvers. Nadat ze concepten van schrijvers hebben ontvangen, beoordelen en herzien redacteuren de inhoud op nauwkeurigheid, duidelijkheid en leesbaarheid. Ze kunnen ook statistieken en feiten verifiëren die in de inhoud zijn opgenomen. Redacteuren werken doorgaans voor uitgevers van tijdschriften, kranten, boeken en websites.

5. Tekstschrijver

Nationaal gemiddeld salaris: $ 51,691 per jaar

Primaire taken: Copywriters maken geschreven inhoud voor advertentiedoeleinden. Ze schrijven korte stukken zoals slogans en slogans, maar ook langere teksten zoals verkooppagina's en direct mail. Deze schrijfprofessionals werken samen met klanten om meer te weten te komen over hun producten, diensten en doelgroepen. Vervolgens gebruiken ze copywriting-formules om tekst te schrijven die lezers aanmoedigt om een ​​aankoop te doen of een andere actie te ondernemen. Copywriters schrijven voor tijdschriften, kranten, websites, radio, televisie, direct mail en andere kanalen.

6. Marktonderzoeker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 65.401 per jaar

Primaire taken: Marktonderzoekers voorspellen de potentiële verkoop van producten en diensten door marktomstandigheden te onderzoeken. Ze beoordelen huidige en historische verkooptrends en schatten toekomstige marktomstandigheden. Ze verzamelen gegevens met behulp van methoden zoals enquêtes en peilingen, en ze gebruiken software om de informatie die ze verzamelen te analyseren. Marktonderzoekers bundelen hun data in grafieken en rapporten, en presenteren hun bevindingen aan collega's en commissies.

7. Personeelsmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 72.564 per jaar

Primaire taken: Human resources managers houden toezicht op alle HR-activiteiten, inclusief werving, screening, sollicitatiegesprekken, werving en onboarding. Ze werken samen met andere leidinggevenden om de personeelsbehoeften van hun organisatie te beoordelen en plannen te ontwikkelen voor het aannemen van kandidaten. Ze ontwikkelen compensatie- en voordelenpakketten die zijn ontworpen om de beste kandidaten in het veld aan te trekken. Deze HR-professionals pakken ook interne zaken aan, zoals het maken van personeelshandleidingen en het disciplineren van medewerkers.

8. Managementanalist

Nationaal gemiddeld salaris: $78,398 per jaar

Primaire taken: Managementanalisten adviseren leidinggevenden over methoden om de efficiëntie te verbeteren. Ze observeren medewerkers en werkprocessen, interviewen medewerkers en analyseren interne financiële rapportages. Deze managementconsultants onderzoeken processen en procedures en bevelen strategieën aan die de winst van een organisatie kunnen vergroten en tegelijkertijd de tijd en het geld dat eraan wordt besteed kunnen verminderen. Veel managementanalisten zijn gespecialiseerd in gebieden zoals bedrijfsherstructureringen of richten zich op sectoren zoals de gezondheidszorg.

9. Databasebeheerder

Nationaal gemiddeld salaris: $92,399 per jaar

Primaire taken: Databasebeheerders organiseren, bewaren en onderhouden gegevens met behulp van aangepaste software. Ze zijn verantwoordelijk voor het beveiligen van gegevens, het helpen van geautoriseerde gebruikers bij het openen van gegevens en het voorkomen van gegevensverlies. Deze professionals controleren of hun databases correct werken en passen databaseprogramma's aan om de functionaliteit of beveiliging te verbeteren. Veel databasebeheerders zijn gespecialiseerd in bepaalde sectoren, zoals financiën.

10. Verkoopingenieur

Nationaal gemiddeld salaris: $93.552 per jaar

Primaire taken: Verkoopingenieurs verkopen wetenschappelijke en hightech producten, apparatuur en diensten aan bedrijven. Ze hebben een hoog begrip van de complexe producten en diensten die ze vertegenwoordigen, en ze creëren en leveren presentaties om deze technische informatie aan klanten over te brengen. Ze verwerken en vernieuwen klantorders, houden toezicht op de levering en installatie en helpen klanten met problemen na installatie. Verkoopingenieurs fungeren vaak als bemiddelaars tussen technici en verkoopteams, omdat ze de behoeften van beide afdelingen begrijpen.

11. Software-engineer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 106,124 per jaar

Primaire taken: Software-ingenieurs maken plannen voor computerprogramma's en mobiele applicaties. Ze bepalen de behoeften van gebruikers, brengen software in kaart die aan deze behoeften voldoet en ontwerpen de onderdelen die samenwerken tot een complete, functionele applicatie. Ze werken nauw samen met computerprogrammeurs, die de code schrijven die computers volgen bij het uitvoeren van het programma. Software-engineers beheren ook het testen en updaten van bestaande applicaties.


About author

Peter-jan van der Plas Bouwmeester

Liberal arts is een vakgebied dat tientallen majors omvat. Als je vrije kunsten studeert, heb je misschien de mogelijkheid om geschiedenis, Engels, kunst, psychologie, informatica of verschillende andere vakken te volgen. Welke major je ook kiest, je hebt een kans op een dankbare baan die goed betaalt nadat je bent afgestudeerd.


Scroll to Top