Blog

Moonlighting-banen kunnen een geweldige manier zijn om extra inkomen te verdienen. Ongeacht wat uw belangrijkste baan is, het vinden van een deeltijdbaan zal u waarschijnlijk helpen uw maandbudget in evenwicht te brengen en u bloot te stellen aan nieuwe ervaringen. Het vinden van een geschikte baan als bijbaan kan een belangrijke stap zijn, zowel vanuit persoonlijk als professioneel oogpunt, maar het vereist onderzoek en toewijding. In dit artikel bespreken we wat banen bij maanlicht zijn en noemen we enkele van de meest populaire die beschikbaar zijn.

Wat is een bijbaan?

Een bijbaan heeft betrekking op elk dienstverband naast je reguliere fulltime baan en buiten de normale werkuren. De meeste mensen nemen om financiële redenen een bijbaantje aan of om vaardigheden op een ander gebied te verwerven. Deze banen kunnen qua structuur verschillen, waarbij sommige parttime rollen zijn met vaste schema's, terwijl andere flexibele schema's en werkuren hebben en werknemers betalen op basis van de hoeveelheid van hun output.

11 banen bijbaan

Dit zijn 11 van de meest populaire banen voor maanlicht die beschikbaar zijn:

1. Kassier

Nationaal gemiddeld salaris: $ 11,11 per uur

Primaire taken: Kassiers werken in winkels en hun belangrijkste taak is het bedienen van de kassa. Dit omvat het scannen van klantitems, ze in tassen doen en de betaling aannemen. Sommige kassiers onderhouden ook de winkel door de schappen aan te vullen, de vloeren schoon te maken en andere soortgelijke taken. Er zijn veel winkels die non-stop of tot laat in de nacht open zijn, wat betekent dat ze geschikt zijn als bijbaantje.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een kassier

2. Hotelnachtbaliemedewerker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 11,46 per uur

Primaire taken: Hotelbaliemedewerkers die nachtdiensten draaien, voeren meestal taken uit zoals het registreren van late check-ins en vroege check-outs, het beantwoorden van telefoons, het maken van reserveringen en het sturen van het huishoudelijk personeel om verschillende taken uit te voeren. De werklast en het verantwoordelijkheidsniveau variëren meestal afhankelijk van de werkgever, waarbij grote hotels over het algemeen drukker zijn, terwijl kleinere hotels, herbergen, hostels, boetiekhotels en andere soortgelijke instellingen doorgaans veel meer downtime tussen taken bieden.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een hotelreceptiemedewerker

3. Oppas

Nationaal gemiddeld salaris: $ 11,93 per uur

Primaire taken: Babysitters worden ingehuurd door ouders of wettelijke voogden om toezicht te houden op en voor hun kinderen te zorgen terwijl ze weg zijn, wat meestal niet meer dan een paar uur is. De meest uitgevoerde taken tijdens het babysitten zijn meestal de kinderen voeden en entertainen. De meeste situaties waarbij oppas nodig is, doen zich in de avonduren voor, wat betekent dat je een fulltime baan kunt hebben en in je vrije tijd kunt babysitten.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een oppas

4. Badmeester

Nationaal gemiddeld salaris: $ 12,45 per uur

Primaire taken: Badmeesters werken in de buurt van grote watermassa's, zoals stranden, meren en zwembaden, met als belangrijkste taak het waarborgen van de veiligheid van de mensen die ervoor kiezen om daar te zwemmen. Naast het redden van zwemmers die niet veilig aan land kunnen, moeten strandwachten ook proberen dergelijke situaties te voorkomen door voortdurend veiligheidsvoorschriften te handhaven. De belangrijkste voorwaarde voor de rol is dat je een uitstekende zwemmer bent, en er zijn veel situaties waarin strandwachten buiten de reguliere uren nodig zijn.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een badmeester

5. Barman

Nationaal gemiddeld salaris: $13,07 per uur

Primaire taken: Barmannen mixen en serveren alcoholische en non-alcoholische dranken aan klanten op verschillende locaties. Naast het bereiden en serveren van de drankjes, moeten ze er ook voor zorgen dat klanten de leeftijdsgrens voor alcohol overschrijden, hun betaling accepteren en hun werkruimte schoon houden. Gezien het feit dat de meeste barmanrollen nacht- en avonduren vereisen, past een barmanrol als een bijbaantje, aangezien het onwaarschijnlijk is dat het je fulltime baan in de weg staat.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een barman

6. Klantenservicemedewerker

Nationaal gemiddeld salaris** :** $13,86 per uur

Primaire taken: Klantenservicemedewerkers werken voor een breed scala aan bedrijven en hun hoofdtaak is het behandelen van vragen van klanten. Enkele van de meest voorkomende redenen waarom bestaande of potentiële klanten contact hebben met vertegenwoordigers van de klantenservice, zijn antwoorden op vragen over de producten van het bedrijf en feedback over gekochte producten. De medewerker van de klantenservice moet alle vragen en bezwaren beantwoorden op een manier die het imago van het bedrijf in stand houdt. Veel bedrijven huren vertegenwoordigers van de klantenservice in om alle tijdschema's te dekken, dus de kans is groot dat je een bijbaan op dit gebied kunt vinden.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een klantenservicemedewerker

7. Hondenuitlater

Nationaal gemiddeld salaris: $ 15,56 per uur

Primaire taken: Hondenuitlaters worden ingehuurd door hondenbezitters om hun huisdieren uit te laten, meestal op dagelijkse basis. De rol houdt doorgaans in dat de hond van een klant elke dag op specifieke tijden wordt uitgelaten, hem wordt gevoerd, van water wordt voorzien en al het afval dat hij creëert opruimt. Het schema wordt meestal afgesproken met de klanten, wat betekent dat u een hondenuitlaatschema kunt maken dat uw normale werk niet verstoort.

8. Bezorger

Nationaal gemiddeld salaris: $ 16,37 per uur

Primaire taken: De belangrijkste rol van een bezorger is het laden, vervoeren en afleveren van verschillende artikelen aan klanten. Ze moeten ervoor zorgen dat alle pakketten veilig, op tijd en in overeenstemming met wat is overeengekomen tussen het bezorgbedrijf en de klant, worden afgeleverd. Behalve dat ze zich aan strikte richtlijnen moeten houden, moeten bezorgers soms ook helpen met laden en lossen, verschillende apparaten bedienen en rechtstreeks met klanten communiceren. Gezien de permanente noodzaak om verschillende artikelen te bezorgen, is de kans groot dat u een bezorgopdracht vindt met een schema dat buiten de standaard kantooruren valt.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een bezorger

9. Fitness instructeur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 22,65 per uur

Primaire taken: Een fitnessinstructeur leert groepen en individuele klanten verschillende trainingsoefeningen uit te voeren en helpt hen hun fitnessdoelen te bereiken. Ze moeten in staat zijn om het initiële fitnessniveau van hun klanten correct te beoordelen, het type oefeningen en benaderingen te ontdekken die het beste werken in elke specifieke situatie, en hun kennis toepassen om individuele fitnessoplossingen te bieden. Veel mensen kiezen ervoor om 's avonds laat of heel vroeg in de ochtend te sporten, waardoor het mogelijk is om als fitnessinstructeur te maanlicht en toch een voltijdbaan te hebben.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een personal trainer

10. Webdesigner

Nationaal gemiddeld salaris: $23,95 per uur

Primaire taken: Webontwerpers gebruiken verschillende geluiden, afbeeldingen, afbeeldingen en videoclips samen met tekst om websites te plannen en te maken. Ze creëren zowel het ontwerp als de lay-out van een website of webpagina en zorgen ervoor dat het eindresultaat functioneel en visueel aantrekkelijk is. Afhankelijk van de situatie kan een webdesigner gevraagd worden om een ​​site opnieuw te ontwerpen of er vanaf het begin aan te werken. De meeste webdesigners kunnen beslissen hoeveel werk ze op zich nemen en kunnen hun eigen schema's instellen, wat betekent dat u effectief websites kunt ontwerpen en toch een fulltime baan kunt behouden.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een webdesigner

11. Docent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 25,31 per uur

Primaire taken: De rol van een tutor is om studenten te helpen een of meer academische onderwerpen te begrijpen en te leren. In tegenstelling tot de meeste banen op deze lijst, vereist het zijn van een bijlesdocent een aantal verschillende vaardigheden, omdat je uitgebreide kennis moet hebben van ten minste één onderwerp dat anderen willen leren. Je kunt school- of universiteitsstudenten helpen hun academische vaardigheden te verbeteren of volwassenen verschillende vaardigheden bijbrengen, zoals programmeren of een vreemde taal. Je kunt je bijleslessen instellen op elk moment dat het jou en je studenten goed uitkomt, wat betekent dat je het als een bijbaantje kunt doen.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een bijlesdocent


About author

Jolien van der Heide

Moonlighting-banen kunnen een geweldige manier zijn om extra inkomen te verdienen. Ongeacht wat uw belangrijkste baan is, het vinden van een deeltijdbaan zal u waarschijnlijk helpen uw maandbudget in evenwicht te brengen en u bloot te stellen aan nieuwe ervaringen. Het vinden van een geschikte baan als bijbaan kan een belangrijke stap zijn, zowel vanuit persoonlijk als professioneel oogpunt, maar het vereist onderzoek en toewijding. In dit artikel bespreken we wat banen bij maanlicht zijn en noemen we enkele van de meest populaire die beschikbaar zijn.


Scroll to Top