Blog

Sommige mensen die van mountainbiken houden, willen misschien van hun passie hun beroep maken. Hoewel de industrie competitief kan zijn, zijn er meerdere banen voor mountainbike-enthousiastelingen beschikbaar. Een mountainbikecarrière houdt in dat je hard werkt, tal van vaardigheden leert die verband houden met mountainbiken en netwerken met anderen in de branche. In dit artikel bespreken we tips voor het vinden van een baan in de mountainbike-industrie, evenals 11 geweldige mountainbikebanen om te overwegen.

Tips voor het vinden van een baan in de mountainbike-industrie

Het proces van het vinden van een baan in de mountainbike-industrie varieert afhankelijk van de verantwoordelijkheden, locatie en andere factoren van de betreffende baan. Er zijn echter enkele dingen die mensen kunnen doen om hen te helpen een mountainbikebaan te krijgen. Hier zijn een paar tips die u kunnen helpen bij het vinden van werk in de mountainbike-industrie:

  • Wees goed geïnformeerd over mountainbiken. Werkgevers in deze branche geven over het algemeen de voorkeur aan kandidaten die een grondige kennis hebben van fietsen en wat daarbij komt kijken. Raak vertrouwd met gedetailleerde informatie met betrekking tot mountainbiken die van toepassing is op de specifieke taak die u wilt. Als u bijvoorbeeld geïnteresseerd bent om mountainbike-gids te worden, laat dan aan werkgevers zien dat u weet hoe u mensen kunt helpen die minder bekend zijn met mountainbiken. Als je solliciteert naar een functie als monteur van mountainbikes, is het handig om van tevoren te weten hoe je basisreparaties moet uitvoeren.
  • Ontwikkel interpersoonlijke vaardigheden. De meeste mountainbikebanen vereisen regelmatige interactie met klanten, supervisors of teamleden. Werk aan je interpersoonlijke vaardigheden zoals actief luisteren, effectieve communicatie en geduld.
  • Toon je passie. Toon uw passie voor mountainbikes aan uw toekomstige werkgever. Vooral in klantgerichte rollen geven supervisors er vaak de voorkeur aan om werknemers in dienst te nemen die niet alleen hun functie kunnen vervullen, maar ook enthousiast zijn over het vakgebied en behulpzaam zijn voor klanten.

11 mountainbike banen

Hier is een lijst met 11 banen om je carrière in de mountainbike-industrie te beginnen:

1. Medewerker fietsenwinkel

Veel mensen beginnen hun mountainbikecarrière in een fietsenwinkel. Sommige fietsenwinkels zijn gespecialiseerd in mountainbikes, maar de meeste hebben meer of alle soorten fietsen. Er kunnen verschillende rollen zijn bij een fietsenwinkel, zoals een klantenservicemedewerker, fietsenmaker, magazijnmedewerker of manager. Door bij een fietsenwinkel te werken, kunt u meer kennis opdoen over fietsen, een proefrit maken met verschillende fietsen en contact leggen met anderen in de branche.

2. Fietstourgids

Een andere veelvoorkomende eerste baan in de mountainbike-industrie is die van fietsgids. Sommige fietstourgidsen leiden toeristen rond een bepaalde locatie en vertellen over de sites die ze passeren. Andere fietstourgidsen zijn gespecialiseerd in mountainbiketochten en helpen beginners bij het navigeren op onbekende paden. Fietsgidsen kunnen samenwerken met een groter reisgidsbedrijf of tours aanbieden als freelancer.

Lees meer: ​​Hoe word je een gelicentieerde gids ?

3. Ontwerper van mountainbikeroutes

Een ontwerper van mountainbikeroutes plant de routes van nieuwe mountainbikeroutes. Trailontwerpers moeten bekend zijn met de elementen die een plezierig en veilig parcours voor mountainbikers creëren. Ze kunnen routes ontwerpen op een scala aan landschappen en voor mountainbikers van verschillende vaardigheidsniveaus. Trailontwerpers moeten ook weten hoe ze mogelijke schade aan het milieu kunnen minimaliseren terwijl ze mountainbikeroutes creëren.

Gerelateerd: 7 geweldige carrières in natuurbehoud

4. Bouwploeg voor mountainbiketrailers

Bouwploegen voor mountainbikes maken een ontwerpplan voor een parcours werkelijkheid. Afhankelijk van het landschap en het ontwerpplan, kunnen bemanningsleden vuil opgraven, terrein egaliseren of natuurlijke armaturen verwijderen. Een bouwploeg die aan mountainbikeroutes werkt, gebruikt veel gereedschap zoals schoppen, pikhouwelen, scharen of zagen.

Gerelateerd: 50 van de beste buitenbanen

5. Fietsmonteur

Fietsmonteurs repareren, onderhouden en onderhouden fietsen. Het primaire doel van een fietsenmaker is om een ​​gebruikte fiets terug te brengen naar functionerende en veilige omstandigheden. Fietsmonteurs kunnen werken in een algemene fietsenwinkel of in een winkel die gespecialiseerd is in fietsreparaties. De technische kennis van een fietsenmaker kan variëren. Terwijl sommigen misschien het meest bekend zijn met routinematige reparaties, kunnen anderen complexere reparaties uitvoeren.

Lees meer: ​​Hoe word je een fietsmonteur

6. Vuilversnipperaar kampadviseur

Veel mensen verwijzen naar mountainbikekampen als vuilversnipperaarkampen. Degenen die geïnteresseerd zijn in mountainbiken, kunnen een baan overwegen als adviseur, coach of leider van een vuilvernietiger. De verantwoordelijkheden van een counselor variëren afhankelijk van de leeftijd van de kampeerder en eerdere ervaringen met mountainbiken. Counselors leren kampeerders doorgaans over mountainbiken, helpen hen bij het navigeren door paden en leiden andere kampgerelateerde activiteiten, zoals kampvuren of spelletjes.

Verwant: Vaardigheden die u kunnen helpen slagen als kampadviseur

7. Mountainbike fotograaf

Mountainbikefotografen maken hoogwaardige foto's van mountainbikers die in print of online worden gepubliceerd. Deze fotografen fotograferen meestal professionele mountainbikers terwijl ze in races of op paden rijden. Mountainbikers kunnen ook foto's maken die mountainbikebedrijven in advertenties kunnen gebruiken. Mountainbike fotografie banen kunnen competitief zijn, maar het is ook een geweldige manier om een ​​inkomen te verdienen terwijl je netwerkt met professionals in de industrie.

Lees meer: ​​Hoe word je een fotograaf

8. Mountainbikejournalist

Mountainbikejournalisten zijn gespecialiseerd in het schrijven over mountainbiken. Een mountainbikejournalist zou kunnen schrijven over mountainbikewedstrijden, mountainbikevariaties, rijstijlen, de geschiedenis van de sport, vaardigheden om te ontwikkelen en andere gerelateerde onderwerpen. Mountainbikejournalisten kunnen schrijven voor publicaties die specifiek gericht zijn op mountainbiken of voor meer algemene publicaties.

Lees meer: ​​Hoe word je een journalist

9. Professionele mountainbiker

Een professionele mountainbiker worden is een van de meest competitieve banen in de branche. Professionele mountainbikers nemen deel aan regionale, nationale en internationale mountainbikewedstrijden. Ze betalen hun mountainbikeuitrusting en wedstrijdkosten meestal via sponsoring. Professionele mountainbikers trainen intensief om zich te kwalificeren en sponsoring te krijgen voor wedstrijden. Aankomende professionele mountainbikers beginnen hun carrière vaak door deel te nemen aan lokale wedstrijden.

10. Ambassadeur van het mountainbikemerk

Een merkambassadeur voor mountainbikes helpt bij het promoten van goederen of diensten met betrekking tot mountainbiken. Merkambassadeurs werken meestal via sociale media door foto's van de producten van een bedrijf te plaatsen of te schrijven over hun ervaringen met de diensten van een organisatie. Merkambassadeurs kunnen samenwerken met bedrijven die mountainbikeuitrusting verkopen of met bedrijven die zich richten op mountainbikers, zoals bergresorts of vuilvernietigerkampen.

Lees meer: ​​Hoe word je een merkambassadeur ?

11. Mountainbike patrouille

Mountainbikepatrouilles bewaken de activiteit op het parcours en in de bergen, minimaliseren potentiële gevaren op paden en bieden indien nodig medische noodhulp aan gewonden. Zowel door de overheid gefinancierde parken als particuliere bergresorts huren soms mountainbikepatrouilles in. Om in aanmerking te komen voor een positie als mountainbikepatrouille, moeten kandidaten doorgaans bewijzen dat ze een opleiding in de gezondheidszorg hebben gevolgd, zoals een certificering voor medische noodhulp buitenshuis of eerste hulp.


About author

Robbert Schoppink

Sommige mensen die van mountainbiken houden, willen misschien van hun passie hun beroep maken. Hoewel de industrie competitief kan zijn, zijn er meerdere banen voor mountainbike-enthousiastelingen beschikbaar. Een mountainbikecarrière houdt in dat je hard werkt, tal van vaardigheden leert die verband houden met mountainbiken en netwerken met anderen in de branche. In dit artikel bespreken we tips voor het vinden van een baan in de mountainbike-industrie, evenals 11 geweldige mountainbikebanen om te overwegen.


Scroll to Top