Blog

een baan zoeken

11 Petroleum Engineering-banen Voor Pas Afgestudeerden

Wanneer je afstudeert met een diploma petroleumtechnologie, kun je een opwindend carrièrepad beginnen. Je diploma biedt misschien veel professionele kansen, maar het kiezen van het beste veld voor petroleumtechnologie is een belangrijke beslissing en kan van invloed zijn op je carrière op de lange termijn. Als u de mogelijke banen in de petroleumtechniek kent die u kunt overwegen, kunt u weloverwogen beslissingen nemen over uw toekomst. In dit artikel geven we de stappen die u kunt volgen om als pas afgestudeerde een baan in de petroleumtechniek te krijgen en geven we een overzicht van verschillende banen op instapniveau die u kunt overwegen in de petroleumtechnologie-industrie.

Gerelateerd: Hoe word je een petroleumingenieur ?

Hoe krijg je een baan in de petroleumtechnologie als recent afgestudeerde?

Het veld petroleumtechnologie kan een lucratieve en competitieve sector zijn voor pas afgestudeerden. Hier zijn een paar stappen die je kunt volgen om je na je afstuderen voor te bereiden op je carrière als petroleumingenieur:

1. Slaag voor de relevante petroleumtechnische examens

Als je eenmaal bent afgestudeerd met je Petroleum Engineering-diploma, kun je het Fundamentals of Engineering (FE) -examen afleggen om een ​​Professional Engineer (PE) te worden. U moet het FE-examen afleggen voordat u het examen Principles and Practice of Engineering (PE) kunt afleggen. U moet beide examens afleggen om een ​​gediplomeerd petroleumingenieur te worden.

Gerelateerd: Hoe een baan te vinden na afstuderen

2. Werkervaring opdoen

Om een ​​professionele petroleumingenieur te worden, moet u mogelijk ten minste vier jaar werkervaring hebben. Deze werkervaring kun je opdoen na het behalen van het FE-examen. Je school kan helpen bij het vinden van een relevant programma om je te helpen de vereiste werkervaring op te doen.

3. Werk met een coöpprogramma

Inschrijven voor een coöperatief of coöperatief programma is een manier om ervoor te zorgen dat u de nodige ervaring opdoet voor de beste banen in de petroleumtechniek. Om in aanmerking te komen voor een co-op-programma, moet je je diploma in petroleum engineering hebben behaald. Een coöpprogramma geeft je ook toegang tot leiders in het veld die je loopbaanadvies kunnen geven en je kunnen helpen vooruitgang te boeken in je carrière. Je kunt op je school of online naar coöpprogramma's zoeken.

4. Solliciteer voor een stage

Stagiair worden kan je ook helpen praktische ervaring op te doen voor een carrière in petroleumtechnologie. Als je nog studeert, kun je contact opnemen met het Career Services Centre van je school om je te helpen een stageplaats te vinden voor extra studiepunten. Als je recentelijk bent afgestudeerd met een graad in petroleum engineering, kun je ook op zoek gaan naar een relevante stageplaats om werkervaring op te doen.

Gerelateerd: Voorbeelden van sollicitatiebrieven voor recent afgestudeerden

5. Ga waar vraag is

De meeste petroleumingenieurs werken in de olie- en gaswinningssector. De prijs van olie beïnvloedt de vraag naar petroleumingenieurs. Je eerste baan als petroleumingenieur krijgen, kan een competitief proces zijn. Het kan handig zijn als u strategisch was over uw sollicitatieproces door te solliciteren op functies in industrieën met een vraag naar petroleumingenieurs. Voorbeelden van andere sectoren dan olie- en gaswinning die petroleumingenieurs nodig hebben, zijn de mijnbouw- en productiesectoren.

De locatie heeft ook invloed op de vraag naar petroleumingenieurs. Sommige staten hebben bijvoorbeeld een grotere vraag naar petroleumingenieurs dan andere. Daarom kan het nuttig zijn om u tijdens uw zoektocht naar werk op deze toestanden te concentreren.

6. Maximaliseer uw netwerk

Als je naar de universiteit gaat om petroleumingenieur te worden, krijg je misschien toegang tot een uitgebreid netwerk van professionals uit de industrie. U kunt uw netwerk gebruiken om u te helpen uw eerste baan in de petroleumtechniek te krijgen of om uw carrière vooruit te helpen. U kunt ook professionele netwerkorganisaties gebruiken, zoals de Society of Petroleum Engineers (SPE), door hun evenementen bij te wonen om uw netwerk uit te breiden of om recruiters te ontmoeten.

7. Leer van een mentor

Verbinding maken met een mentor kan je helpen je vaardigheden te blijven ontwikkelen en je talenten te ontwikkelen tijdens je hele carrière als petroleumingenieur. Mentoren kunnen nuttig advies en inzicht geven vanuit hun kennis en ervaring in de sector. Een mentor kan u mogelijk ook doorverwijzen naar bedrijven waarvoor ze eerder hebben gewerkt of klanten van hun eigen organisaties.

Gerelateerd: Complete gids voor het krijgen van een mentor

Petroleum engineering banen voor pas afgestudeerden

Dit zijn de 11 beste banen om te overwegen als je recent afgestudeerd bent in petroleumtechnologie:

1. Productieoperator

Nationaal gemiddeld salaris: $ 28.321 per jaar

Primaire taken: Een productie-operator implementeert veilige en milieuvriendelijke werkmethoden in veldoperaties, zoals boor- en boorlocaties en onderhoudsgebieden. Ze zetten productiemachines en -apparatuur op om te voldoen aan het beleid en de gezondheids- en veiligheidsnormen van de organisatie. Ze voeren frequente inspecties uit en onderhouden apparatuur om ervoor te zorgen dat de organisatie haar productiecapaciteit op een hoog kwaliteitsniveau houdt. Een productie-operator kan samenwerken met petroleumingenieurs bij het opzetten van boormachines en -apparatuur op een locatie.

2. Technische laboratoriumtechnicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 50.089 per jaar

Primaire taken: Afgestudeerden van Petroleum Engineering hebben de educatieve achtergrond om technisch laboratoriumtechnicus te worden. Een technisch laboratoriumtechnicus doet onderzoek en ontwikkeling voor verschillende technische gebieden. Ze zijn doorgaans gespecialiseerd in een specifiek technisch gebied en helpen wetenschappers en ingenieurs om theorieën en principes in hun specifieke vakgebied te implementeren.

3. Productiecontrolespecialist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 59.190 per jaar

Primaire taken: Als gekwalificeerd petroleumingenieur beschikt u mogelijk over de technische vaardigheden en achtergrond om een ​​specialist in productiecontrole te worden. Een specialist in productiecontrole werkt in een productiefaciliteit waar zij toezicht houden op en de productie van de faciliteit coördineren om ervoor te zorgen dat deze soepel functioneert. Ze voeren onderzoek en analyse uit, voeren risicobeoordelingen uit en lossen planningsconflicten op wanneer ze zich voordoen. Daarnaast bewaken productiecontrolespecialisten de dagelijkse workflow van de productiefaciliteit om klanten te helpen met hun bestellingen.

4. Technische technicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 63.553 per jaar

Primaire taken: Een technisch technicus lost technische problemen op in productie, olie- en gaswinning, onderzoek en ontwikkeling, constructie en onderhoud door middel van technische, wiskundige en wetenschappelijke principes. Ze werken meestal met wetenschappers en ingenieurs. Technische technici zijn meestal gespecialiseerd in een specifieke technische discipline, zoals aardolie, biomedische, landbouw- of chemische technologie.

5. Ondersteuningstechnicus:

Nationaal gemiddeld salaris: $ 73.897 per jaar

Primaire taken: Als petroleumingenieur heb je misschien de technische achtergrond en vaardigheden voor een carrière als ondersteuningsingenieur. Ondersteuningstechnici pakken de vragen en zorgen van klanten aan. Ze richten zich op vraagstukken die andere afdelingen binnen hun organisatie aan de orde stellen, zoals de afdelingen operations en productie. Ze werken in verschillende industrieën, variërend van telecommunicatie tot gezondheidszorg. Ze zijn experts in de producten die door hun organisatie zijn ontwikkeld en geproduceerd. Ondersteuningstechnici onderzoeken technische problemen en helpen oplossingen te vinden voor problemen die klanten kunnen ondervinden met de producten van de organisatie.

6. Petroleumingenieur:

Nationaal gemiddeld salaris: $ 75.372 per jaar

Primaire taken: Een petroleumingenieur ontwerpt en ontwikkelt methoden voor de winning van olie- en gasvoorraden onder het aardoppervlak. Ze werken meestal op putlocaties, boorlocaties en in kantoren. Petroleumingenieurs reizen vaak naar verschillende werklocaties of om olieveldarbeiders, andere ingenieurs en hun klanten te ontmoeten. Ze werken meestal fulltime en moeten mogelijk overuren maken bij het reageren op problemen of het verlenen van operationele hulp op boorlocaties.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een petroleumingenieur

7. Milieu-ingenieur:

Nationaal gemiddeld salaris: $82,792 per jaar

Primaire taken: Een milieu-ingenieur gebruikt zijn kennis en ervaring op het gebied van techniek, scheikunde, bodemkunde en biologie om oplossingen te ontwikkelen voor milieuproblemen, zoals recycling, bestrijding van verontreiniging en volksgezondheid. Milieu-ingenieurs doen ook aanbevelingen voor het onderhoud en de verbetering van de milieuprestaties. Bovendien beoordelen ze doorgaans de milieuwetgeving om te bepalen of een organisatie aan deze wettelijke vereisten voldoet. Een organisatie die zich bijvoorbeeld richt op de winning van gas en olie moet bij haar bedrijfsvoering voldoen aan de relevante milieuwetgeving.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een milieu-ingenieur

8. Metallurg

Nationaal gemiddeld salaris: $90,871 per jaar

Primaire taken: waar een petroleumingenieur zich richt op de winning van olie en gas, is een metallurg een mineraaldeskundige die gespecialiseerd is in het extraheren van metalen uit hun ertsen. Ze overzien, ontwikkelen en testen de verschillende processen die worden gebruikt bij de winning van metalen. Ze helpen ook bij het gieten en legeren van materialen die worden gebruikt bij de productie van commerciële metaalproducten.

9. Productie-ingenieur

Nationaal gemiddeld salaris: $91,316 per jaar

Primaire taken: Productie-ingenieurs zijn verantwoordelijk voor het dagelijkse beheer van gas- en olieproductieactiviteiten. Ze helpen de winstgevendheid van een organisatie te maximaliseren door de omzet te verhogen en de bedrijfskosten te beperken.

10. Fabrieksingenieur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 92.929 per jaar

Primaire taken: fabrieksingenieurs zijn verantwoordelijk voor het beheer van de goede werking van een fabriek of bronlocatie. Ze plannen en coördineren de activiteiten die van invloed zijn op het ontwerp, de wijziging, het onderhoud en de constructie van de machines en uitrusting die worden gebruikt in een industriële installatie of op een boorlocatie.

11. Raadgevend ingenieur

Nationaal gemiddeld salaris : $ 101.759 per jaar

Primaire taken: Een raadgevend ingenieur verzamelt details over de eisen van klanten en vertaalt deze eisen naar een oplossingsontwerp op hoog niveau. Dientengevolge ontwikkelen raadgevende ingenieurs een hoogwaardig, innovatief plan om de exploitatie-, onderhouds- en constructiekosten op vele gebieden te verbeteren, waaronder petroleumengineering waar de nadruk ligt op de winning van gas en olie. Daarnaast helpen ze organisaties om hun eindproducten eenvoudiger en kosteneffectiever te maken.

Houd er rekening mee dat geen van de bedrijven die in dit artikel worden genoemd, is aangesloten bij Carrieree.


About author

Antoon Hillegen

Wanneer je afstudeert met een diploma petroleumtechnologie, kun je een opwindend carrièrepad beginnen. Je diploma biedt misschien veel professionele kansen, maar het kiezen van het beste veld voor petroleumtechnologie is een belangrijke beslissing en kan van invloed zijn op je carrière op de lange termijn. Als u de mogelijke banen in de petroleumtechniek kent die u kunt overwegen, kunt u weloverwogen beslissingen nemen over uw toekomst. In dit artikel geven we de stappen die u kunt volgen om als pas afgestudeerde een baan in de petroleumtechniek te krijgen en geven we een overzicht van verschillende banen op instapniveau die u kunt overwegen in de petroleumtechnologie-industrie.


Scroll to Top