Blog

Een fysiotherapeut helpt mensen te herstellen van verwondingen en gezondheidsproblemen die van invloed zijn op de bewegings- en pijnniveaus van de patiënt. Fysiotherapeut worden kan een lonende ervaring zijn met veel ruimte voor persoonlijke en professionele groei. In dit artikel schetsen we 11 redenen om fysiotherapeut te worden.

Lees meer: ​​Hoe word je een fysiotherapeut?

Waarom fysiotherapeut worden?

Hier zijn 11 redenen om een ​​carrière als fysiotherapeut te overwegen:

Help atleten

Sportfysiotherapie is een populaire tak van fysiotherapie waarmee je sportblessures kunt helpen herstellen. Veel fysiotherapeuten vinden voldoening in het proces om atleten te helpen genezen en te blijven sporten.

Gerelateerd: 10 populaire carrières in de sportgeneeskunde

Mensen helpen die herstellen van blessures

Fysiotherapie kan mensen ook helpen herstellen van slopende verwondingen die hun kwaliteit van leven beïnvloeden, zoals chronische pijn door een auto-ongeluk. Fysiotherapeuten kunnen met patiënten samenwerken om de symptomen van deze verwondingen te beheersen, vaak met bevredigende resultaten. Dit beroep kan een diepe impact hebben op het leven van patiënten, wat het een geweldige baan maakt voor mensen die met hun beroep dienstverlenende handelingen willen verrichten.

Patiëntrelaties

Fysiotherapeuten kunnen meer tijd met patiënten doorbrengen dan sommige andere medische professionals, zoals artsen op de eerste hulp. Fysiotherapeuten vormen relaties met patiënten terwijl ze hen helpen op hun reis naar herstel. Dit kan een leuke werkomgeving creëren en ook helpen bij het opbouwen van vertrouwen bij de patiënt. Mensen met een extraverte persoonlijkheid vinden mogelijk meer voldoening in hun werk door een carrière in de fysiotherapie.

Lees meer: ​​8 beste banen voor extraverte mensen

Actief blijven op het werk

Fysiotherapie is een baan waarbij het gemakkelijk is om actief te blijven. Fysiotherapeuten kunnen oefeningen doen met hun patiënten, wat het tweeledige voordeel heeft dat ze hun patiënten aanmoedigen om te oefenen en lichaamsbeweging voor de fysiotherapeuten op het werk bieden. Klinieken voor fysiotherapeuten hebben vaak oefenmachines zoals loopbanden die fysiotherapeuten tijdens hun pauzes kunnen gebruiken om in een snelle training te passen.

Verscheidenheid aan oefeninstellingen

Fysiotherapeuten kunnen op veel plaatsen werken, waaronder kleine steden, grotere steden en landelijke gebieden. Dit soort vrijheid vergroot het aantal banen voor fysiotherapeuten. Het kan u ook de kans geven om ervaring op te doen met het helpen van verschillende soorten patiënten met verschillende aandoeningen en achtergronden. Deze afwisseling kan je helpen om energiek en tevreden te blijven in je beroep.

Mogelijkheden om te reizen

Veel bedrijven bieden fysiotherapeuten de mogelijkheid om te reizen terwijl ze werken, en er zijn zelfs programma's die fysiotherapeuten helpen certificeringen te behalen om in andere landen te oefenen, waardoor fysiotherapie een baan wordt die u over de hele wereld kunt aannemen. Naast de voordelen van reizen, is dit een geweldige manier om erachter te komen welke soorten fysiotherapiepraktijken voor u het meest interessant zijn. Reismogelijkheden voor fysiotherapeuten zijn vaak hoogbetaald, waardoor je studieleningen kunt afbetalen terwijl je ook de wereld ziet.

Hoog salaris

De meeste fysiotherapeuten zijn fulltime werknemers, met banen met voordelen zoals gezondheidszorg en een 401 (k) -plan. Volgens Carrieree is het gemiddelde basissalaris voor een fysiotherapeut $ 82.787 per jaar. Dit salaris kan stijgen met meer ervaring en met de ontwikkeling van een specialisme fysiotherapie.

Flexibele planningsmogelijkheden

Veel banen in de medische wereld vereisen onvoorspelbare schema's, waaronder late nachten en vroege ochtenden. Fysiotherapeuten werken echter doorgaans tijdens de normale kantooruren. Dit kan u helpen een betere balans tussen werk en privé te hebben terwijl u ook op medisch gebied deelneemt. Hoewel je voor de baan misschien af ​​en toe in vakanties en in het weekend moet werken, gaat werken tijdens deze tijden meestal gepaard met een beter loon en flexibele planning, zoals het ruilen van een werkende zaterdag voor een vrije woensdag.

Veel vacatures

Fysiotherapie kan een veilige baankeuze zijn, aangezien een vergrijzende bevolking meer fysiotherapie nodig heeft. Volgens het Bureau of Labor Statistics zal de baanvooruitzichten voor een fysiotherapeut tussen 2019 en 2029 naar verwachting met 18% groeien.

Bovendien genieten fysiotherapeuten van het vermogen om in verschillende omgevingen te werken, zoals ziekenhuizen, privépraktijken en verpleegfaciliteiten, wat hen veel kansen op banen biedt.

Mogelijkheid om te specialiseren

Fysiotherapeuten hebben veel keuze als ze zich willen specialiseren in een bepaalde vorm van fysiotherapie. Naast sportfysiotherapie zijn hier enkele van de opties voor fysiotherapiespecialiteiten:

  • Orthopedie: Orthopedische fysiotherapie is een populaire specialiteit die betrekking heeft op de behandeling van bot-, spier- en gewrichtsblessures.
  • Pediatrisch: Kinderfysiotherapeuten kunnen fysiotherapie bieden aan kinderen met aandoeningen zoals scoliose of ontwikkelingsachterstanden.
  • Geriatrisch: Geriatrische fysiotherapeuten kunnen oudere mensen helpen vallen te voorkomen of degeneratieve ziekten zoals de ziekte van Alzheimer aan te pakken, waardoor hun kwaliteit van leven verbetert.
  • Oncologie: Fysiotherapeuten binnen deze specialiteit kunnen helpen bij het behandelen van gezondheidsproblemen die voortkomen uit kanker of het beheersen van pijn bij kankerpatiënten.
  • Gezondheid van vrouwen : Vrouwen kunnen unieke gezondheidsproblemen ervaren waarvoor fysiotherapie nodig is. Fysiotherapeuten binnen dit specialisme kunnen helpen bij specifieke problemen die vrouwen treffen, zoals zwangerschap en osteoporose. Ze kunnen ook meer in het algemeen vrouwen hun hele leven dienen.

Lees meer: ​​9 Fysiotherapie-certificeringen voor specialisatie

Professionele ontwikkeling

Er zijn veel mogelijkheden voor fysiotherapeuten om gedurende hun loopbaan te groeien. Hier zijn een paar dingen die fysiotherapeuten kunnen bereiken:

  • Privépraktijk: U kunt uw eigen praktijk openen voor fysiotherapie. Zo kunt u uw eigen baas zijn en tegelijkertijd uw carrière in de fysiotherapie voortzetten.

  • Management: Een ervaren fysiotherapeut zou een team van meer junior fysiotherapeuten kunnen aansturen. Je zou mensen kunnen coachen om betere fysiotherapeuten te worden in een managementfunctie.

  • Chirurgie: Een fundamentele kennis van fysiotherapie kan u helpen om een ​​orthopedisch chirurg te worden. Orthopedisch chirurgen helpen bij het repareren van bot-, spier-, ligament- en gewrichtsblessures door middel van chirurgie. Chirurgie vereist meer scholing, maar het kan een beroep doen op fysiotherapeuten die geïnteresseerd zijn in het verkrijgen van een diepere kennis van hoe patiënten kunnen worden geholpen bij het genezen van hun verwondingen.

About author

Laurens-Jan Luuks

Een fysiotherapeut helpt mensen te herstellen van verwondingen en gezondheidsproblemen die van invloed zijn op de bewegings- en pijnniveaus van de patiënt. Fysiotherapeut worden kan een lonende ervaring zijn met veel ruimte voor persoonlijke en professionele groei. In dit artikel schetsen we 11 redenen om fysiotherapeut te worden.


Scroll to Top