Blog

De biologische industrie kan u een verscheidenheid aan unieke carrièrekeuzes bieden, afhankelijk van het door u gewenste werkgebied. Of je nu geïnteresseerd bent in het helpen planten en oogsten van gewassen op een biologische boerderij, of je wilt helpen bij de ontwikkeling van verkoop- en verkooptechnieken voor een bedrijf dat biologische producten maakt, er zijn veel vacatures die je kunt vinden met natuurlijk geproduceerde goederen. In dit artikel bespreken we wat banen in de biologische sector zijn en geven we je een lijst met functies die je in de branche kunt vinden.

Wat zijn banen in de biologische sector?

Banen in de biologische sector zijn rollen of posities die werken met biologische goederen en producten. Veel van deze banen zijn te vinden in agrarische omgevingen, zoals boerderijen en ranches, waar biologische producten worden verbouwd of geoogst en verkocht aan consumenten. Er zijn echter andere gebieden van biologische producten die verschillende carrières kunnen bieden, waaronder enkele kantoorfuncties die helpen bij het succesvol runnen van biologische bedrijven. Deze banen zijn vaak te vinden op bepaalde afdelingen, zoals marketing, verkoop en klantenservice, die bedrijven en bedrijven indrukwekkende tactieken bieden om biologische goederen te verkopen en te adverteren.

Soorten banen in de biologische sector

Hier is een lijst met verschillende banen die je kunt vinden in de biologische sector:

1. Boer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 13,11 per uur

Primaire taken: Boeren leveren handarbeid voor verschillende landbouwfaciliteiten, zoals boerderijen, kassen, boerderijen, kwekerijen en meer. Tijdens hun werkdag verbouwen, planten en oogsten ze vaak gewassen en houden ze toezicht op de ontwikkeling van planten. Ze helpen ook toezicht te houden op vee en hun landbouwproducten. Terwijl ze werken, moeten boeren mogelijk ook zwaar materieel en machines gebruiken om hun verantwoordelijkheden te vervullen.

2. Dieetbegeleider

Nationaal gemiddeld salaris: $ 16,77 per uur

Primaire taken: Dieetsupervisors werken vaak in ziekenhuizen en andere zorginstellingen en houden toezicht op het maken en serveren van voedsel aan personeel, patiënten en gasten. Ze werken ook samen met voedingsdeskundigen en andere medische professionals om ervoor te zorgen dat patiënten voedsel krijgen volgens hun voedingsbehoeften. Soms kan dit het gebruik van biologische goederen en producten vereisen die vrij zijn van pesticiden en andere chemicaliën.

3. Klantenservicemanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 45.552 per jaar

Primaire taken: Klantenservicemanagers werken aan het ontwikkelen van klantbereikcampagnes voor bedrijven en bedrijven. Gedurende hun hele carrière zorgen ze er vaak voor dat de merk- en marketingstrategieën van het bedrijf efficiënt en informatief zijn, en werken ze aan het vergroten van de klanttevredenheid en loyaliteit. Klantenservicemanagers kunnen voor verschillende bedrijven werken, waaronder biologische boerderijen, biologische productenwinkels en meer.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over hoe u een klantenservicemanager bent

4. Restaurantmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 48.096 per jaar

Primaire taken: Restaurantmanagers zijn verantwoordelijk voor de dagelijkse en soms langdurige activiteiten van diners, cafés en andere eetgelegenheden. Hun verantwoordelijkheden kunnen het inhuren en opleiden van personeel omvatten, toezicht houden op de voedselproductie, klanten begroeten en het restaurant op de markt brengen. De eigenaren van het restaurant kunnen managers inhuren om ervoor te zorgen dat het eetcafé soepel verloopt, of de manager kan het restaurant zelf bezitten.

Lees meer: ​​Leer meer over restaurantmanager zijn

5. Ranchmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 61.890 per jaar

Primaire taken: Ranchmanagers houden toezicht op de verzorging en productie van vee in een boerderij of ranchfaciliteit. Ze helpen vaak om boeren- en ranchhanden te trainen, gewasactiviteiten te plannen, zoals planten of oogsten, en nauwkeurige financiële en operationele ranchgegevens bij te houden voor eigenaren en senior managers.

6. Voedselveiligheidsspecialist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 62.415 per jaar

Primaire taken: Voedselveiligheidsspecialisten zorgen ervoor dat voedselproducten veilig kunnen worden geconsumeerd voor het grote publiek. Ze werken in verschillende faciliteiten en observeren de creatie, verpakking en distributie van voedselproducten die aan consumenten worden gegeven. Voedselveiligheidsspecialisten kunnen werken voor veiligheidsinspectiebedrijven of boerderijen, om ervoor te zorgen dat landbouwproducten voldoen aan de kwaliteitsnormen.

7. Chef-kok

Nationaal gemiddeld salaris: $ 63.251 per jaar

Primaire taken: chef-koks werken vaak in restaurantkeukens en houden toezicht op de productie van voedsel voor klanten. Ze maken vaak het menu van het restaurant of passen het aan, huren en trainen keukenpersoneel en houden het budget op peil door voedsel- en productiekosten te schatten. Uitvoerende chef-koks werken misschien voor biologische restaurants, creëren unieke maaltijden, of ze bezitten het restaurant zelf.

Lees meer: ​​Leer meer over het zijn van een Executive Chef

8. Marketingmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $66,855 per jaar

Primaire taken: Marketingmanagers werken voor een marketingafdeling of bedrijf die toezicht houden op een team van marketeers en adverteerders. Tijdens hun werkdag helpen ze vaak om indrukwekkende marketingcampagnes te creëren, doelen voor klantenbereik vast te stellen en een strikt advertentiebudget vast te stellen. Marketingmanagers kunnen werken voor bedrijven die biologische voedingsmiddelen en speciale goederen produceren of verkopen, en hen helpen hun merk en publieke bekendheid te ontwikkelen.

Lees meer: ​​Meer informatie over marketingmanager zijn

9. Landbouwspecialist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 68.299 per jaar

Primaire taken: een landbouwspecialist werkt samen met boeren om belangrijke praktijken te ontwikkelen die de groei en ontwikkeling van de landbouw kunnen stimuleren. Tijdens hun werkdag overleggen ze vaak met boeren en veeboeren om hen te helpen beslissen over gewaskeuzes, oogsten, bodemkeuzes en meer. Landbouwspecialisten kunnen ook aan hogescholen of universiteiten werken om verschillende landbouwgebieden te bestuderen en instellingen te helpen bij het verkrijgen van financiering voor landbouwafdelingen.

10. Landschapsarchitect

Nationaal gemiddeld salaris: $ 69.026 per jaar

Primaire taken: Landschapsarchitecten gebruiken hun vaardigheden en kennis van compositie en het milieu om nuttige ontwerpen te maken voor een verscheidenheid aan buitenstructuren, zoals parken, golfbanen, tuinen en boerderijen. Ze ontmoeten vaak klanten om hen te helpen hun visie voor het project te bepalen en maken vervolgens modellen en tekeningen om klanten te helpen hun doelen te bereiken. Landschapsarchitecten kunnen werken voor biologische boerderijen en hen helpen indrukwekkende landbouwontwerpen te maken om een ​​productief bedrijf en een productieve omgeving te creëren.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een landschapsarchitect

11. Verkoopmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 77.554 per jaar

Primaire taken: Verkoopmanagers houden toezicht op een team van verkoopvertegenwoordigers en helpen hen krachtige verkoopstrategieën te ontwikkelen om de inkomsten van een bedrijf te vergroten. Ze werken er vaak aan om ervoor te zorgen dat bedrijven hun verkoopdoelen halen door het verkoopteam te motiveren met krachtige initiatieven, te communiceren met klanten om hun behoeften te begrijpen en verkooprapporten te ontwikkelen voor senior managers en leidinggevenden. Verkoopmanagers kunnen werken voor bedrijven die biologische producten maken en hen helpen een krachtige verkoopbenadering op te zetten om te groeien en te slagen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een verkoopmanager


About author

Kristien Veldscholten

De biologische industrie kan u een verscheidenheid aan unieke carrièrekeuzes bieden, afhankelijk van het door u gewenste werkgebied. Of je nu geïnteresseerd bent in het helpen planten en oogsten van gewassen op een biologische boerderij, of je wilt helpen bij de ontwikkeling van verkoop- en verkooptechnieken voor een bedrijf dat biologische producten maakt, er zijn veel vacatures die je kunt vinden met natuurlijk geproduceerde goederen. In dit artikel bespreken we wat banen in de biologische sector zijn en geven we je een lijst met functies die je in de branche kunt vinden.


Scroll to Top