Blog

Verkoopfuncties bieden werknemers de mogelijkheid om een ​​salaris te verdienen, evenals een aanvullende vergoeding in de vorm van provisie. Dit kan een lonende carrière zijn voor mensen die genieten van een functie die hun vermogen om te verkopen beloont. Sommige verkoopposities hebben de neiging om hogere commissies te bieden. In dit artikel bespreken we enkele van de beste verkoopbanen met hoge commissies.

Top sales banen met hoge commissietypes

Werkgevers of bedrijven die afhankelijk zijn van verkoop zullen hun vertegenwoordigers vaak motiveren met een inkomen dat gebaseerd is op commissie. De commissie is meestal een aanvullende vergoeding en wordt vaak, maar niet altijd, gecombineerd met een salaris of uurloon. Met deze vorm van betaling kunnen werknemers hun inkomen verhogen. Een commissie kan op verschillende manieren worden ingesteld, afhankelijk van het bedrijf. Hier zijn een paar veelvoorkomende soorten commissiecompensatiepakketten:

  • Rechte commissie: Werknemers die op rechte commissie werken, vertrouwen uitsluitend op het maken van verkopen voor hun inkomen. Dit is gebruikelijk bij het werken als makelaar, aangezien de meeste makelaars geen salaris naast commissie verdienen.
  • Salaris plus commissie: Sommige werkgevers bieden hun werknemers een basissalaris plus commissie aan. Dit zorgt ervoor dat ze wat inkomen ontvangen als de verkoop laag is, maar ze hebben de mogelijkheid om hun salaris te verhogen met commissie.
  • Variabele commissie: Variabele commissie geeft verschillende bedragen aan commissie, gebaseerd op de verkopen. Dit is gebruikelijk in industrieën met aanzienlijk verschillende prijsklassen van de waarde van verkochte goederen.
  • Salaris plus bonus: Sommige werkgevers beschouwen een commissie als een bonus. Als een medewerker bepaalde verkoopdoelen haalt, kan hij een bonus verdienen, die vaak gebaseerd is op een percentage van zijn huidige salaris.

Verkoop banen met hoge commissie

Dit zijn enkele van de beste verkoopfuncties met een hoge commissie:

1. Digitale verkoop

Nationaal gemiddeld salaris: $ 53.545 + $ 20.000 commissie per jaar

Primaire taken: Digitale verkopers verkopen digitale diensten aan bedrijfseigenaren, waaronder het kopen en plaatsen van advertenties, het ontwikkelen van digitale strategieën, het maken van digitale afbeeldingen en het opzetten van analytische tracking. Digitale verkopers zullen ook de huidige campagnes evalueren en producten en tools identificeren om ze te verbeteren. Ze kunnen ook onderwijs en training geven over huidige digitale producten, zodat ondernemers deze kunnen gebruiken om huidige problemen op te lossen.

Gerelateerd: Hoe word je een digitale marketeer

2. Vertegenwoordiger verzekeringen

Nationaal gemiddeld salaris: $ 58.144 per jaar

Primaire taken: Vertegenwoordigers van verzekeringen zijn verantwoordelijk voor de verkoop van verzekeringen aan eigenaren van huizen en voertuigen. Ze beoordelen de verzekeringsbehoeften en bevelen dekkingen aan op basis van het vermogen van de persoon en het algehele budget. Ze kunnen ook levens-, boot- of camperverzekeringen verkopen. Vertegenwoordigers van verzekeringen kunnen ook met hun bestaande klanten samenwerken om hun verzekeringsbehoeften aan te passen aan veranderingen in hun leven, zoals het kopen van een huis of het stichten van een gezin.

Gerelateerd: Gids voor het worden van een verzekeringsagent

3. Groothandelsvertegenwoordigers:

Nationaal gemiddeld salaris: $ 67.414 + $ 20.000 commissie per jaar

Primaire taken: Groothandelsvertegenwoordigers wonen beurzen bij of volgen leads van bestaande klanten. Ze identificeren de behoeften van het bedrijf en bevelen hen vervolgens groothandelproducten aan. Groothandelsvertegenwoordigers zijn ook verantwoordelijk voor het maken en beoordelen van verkoopcontracten en het onderhandelen over nieuwe deals. Ze kunnen werken in productie-industrieën in veel verschillende groothandelssectoren, waaronder detailhandel, kantoren, eten en drinken.

4. Farmaceutische verkoop

Nationaal gemiddeld salaris: $ 68.401 + $ 20.000 commissie per jaar

Primaire taken: Farmaceutische verkoopvertegenwoordigers ontmoeten artsen en andere medische professionals om geneesmiddelen te verkopen. Ze introduceren nieuwe medicijnen en producten aan medische teams en geven voorlichting over hun gebruik en voordelen, zodat ze deze producten aan hun patiënten zullen voorschrijven. Farmaceutische verkopers moeten ook op de hoogte blijven van de nieuwste medische producten en voorschriften die op de markt verkrijgbaar zijn.

Gerelateerd: Leer hoe u toegang krijgt tot farmaceutische verkoop

5. Verkoopadviseur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 68.828 + $ 24.000 commissie per jaar

Primaire taken: Verkoopadviseurs zijn verantwoordelijk voor het vinden en ontmoeten van potentiële klanten. Verkoopadviseurs zullen vaak veel tijd in het veld doorbrengen, waar ze bedrijfseigenaren of management ontmoeten om producten te laten zien, terwijl ze ook hun behoeften begrijpen. Ze werken vaak in gebieden en beheren de behoeften van alle klanten in dat gebied. Omdat ze vaak met terugkerende klanten werken, zijn ze ook verantwoordelijk voor het onderhouden van relaties.

6. Vertegenwoordiger medische hulpmiddelen

Nationaal gemiddeld salaris: $ 5.712 per maand + $ 30.000 commissie per jaar

Primaire taken: Vertegenwoordigers van medische hulpmiddelen zijn experts in de medische industrie, vaak in een specifieke specialisatie. Ze zullen ziekenhuizen en andere medische instellingen ontmoeten om specifieke medische hulpmiddelen voor hun patiënten te introduceren en aan te bevelen. Na een ontmoeting met een potentiële klant, zullen ze een voorstel met prijsopgaven ontwikkelen en dit gebruiken om over contracten te onderhandelen. Ze kunnen ook verantwoordelijk zijn voor het oplossen van problemen of het plannen van onderhoud op apparaten.

Gerelateerd: Hoe u toegang krijgt tot medische verkoop

7. Makelaar

Nationaal gemiddeld salaris: $78,331 per jaar

Primaire taken: een onroerendgoedverkoper helpt kopers en verkopers met hun onroerendgoedbehoeften. Ze kunnen kopers helpen een huis te vinden dat past bij hun behoeften en budget. Ze kunnen ook samenwerken met verkopers om een ​​eerlijke marktwaarde te bepalen en hun huizen op de markt te zetten tijdens het onderhandelen over aanbiedingen. Makelaars werken als bemiddelaar tussen koper en verkoper en organiseren woningtaxaties en inspecties. Ze zullen hun klanten ook begeleiden bij het sluiten van de deal.

8. Softwareverkoop

Nationaal gemiddeld salaris: $ 80.965 + $ 5.000 commissie per jaar

Primaire taken: Softwareverkopers werken als verkoopadviseur met gespecialiseerde ervaring in softwareprogramma's. Ze werken nauw samen met hun klantenlijst om hun softwarebehoeften beter te begrijpen en doen vervolgens aanbevelingen voor software-implementatie om aan die behoeften te voldoen. Softwareverkopers hebben vaak eerst een grondige en gedetailleerde training nodig in de softwareprogramma's die ze aan klanten verkopen.

9. Hypotheekvertegenwoordiger

Nationaal gemiddeld salaris: $98,284 per jaar

Primaire taken: Hypotheekverkopers helpen kopers bij het verkrijgen van het geld dat ze nodig hebben om een ​​huis te kopen. Ze kunnen contact opnemen met geïnteresseerde kopers of samenwerken met bestaande huiseigenaren bij het herfinancieren van hun hypotheken. Ze zullen klanten ook informeren over de huidige leningprogramma's en tarieven, en aanbevelingen doen over welke programma's ze moeten gebruiken, op basis van hun financieringsbehoeften. Ze werken nauw samen met verzekeraars om de benodigde leningdocumenten van kopers te verzamelen en werken aan het sluiten van de lening.

10. Verkoopmedewerker

Nationaal gemiddeld salaris: $7.196 per maand + $24.000 commissie per jaar

Primaire taken: Sales executives bemiddelen relaties tussen een bedrijf en zijn klanten. Ze kunnen vragen stellen, advies geven, producten raadplegen en manieren voorstellen om de verkoop te verhogen. Verkoopmanagers kunnen ook verantwoordelijk zijn voor het onderhandelen over contracten en het behalen van routinematige doelen.

11. Verkoopingenieurs

Nationaal gemiddeld salaris: $ 109.680 + $ 20.000 commissie per jaar

Primaire taken: Verkoopingenieurs verkopen meestal producten in wetenschappelijke of technologische industrieën. Ze hebben vaak een technische achtergrond en gebruiken deze om technische presentaties voor te bereiden en producten aan te bevelen om klanten te helpen de efficiëntie van huidige producten te verbeteren. Verkoopingenieurs werken vaak nauw samen met andere technische professionals om de behoeften aan apparatuur beter te begrijpen en om de efficiëntie van machines en de productie van goederen te verhogen.


About author

Roosmarijn Sikke

Verkoopfuncties bieden werknemers de mogelijkheid om een salaris te verdienen, evenals een aanvullende vergoeding in de vorm van provisie. Dit kan een lonende carrière zijn voor mensen die genieten van een functie die hun vermogen om te verkopen beloont. Sommige verkoopposities hebben de neiging om hogere commissies te bieden. In dit artikel bespreken we enkele van de beste verkoopbanen met hoge commissies.


Scroll to Top