Blog

een baan zoeken

11 Voordelen Van Een Loopbaan In Supply Chain Management

Supply chain management is een essentieel aspect van elk succesvol bedrijf. Omdat supply chain management zo belangrijk is, kan een carrière daarin bevredigend en winstgevend zijn. Als u geïnteresseerd bent in supply chain management, wilt u misschien meer te weten komen over de verschillende voordelen om te beslissen of dit carrièrepad geschikt voor u is. In dit artikel bespreken we wat supply chain management is, waarom het belangrijk is en wat de voordelen zijn van werken in een supply chain management-carrière.

Gerelateerd: 12 Supply Chain-certificeringen om uw carrière vooruit te helpen

Wat is ketenbeheer?

Supply chain management is een term voor het toezicht op hoe producten en diensten werken binnen een bedrijf. Degenen die werkzaam zijn in supply chain management vergemakkelijken de creatie, productie, opslag en transport van goederen en diensten. Experts op het gebied van supply chain management volgen en registreren geografische en financiële gegevens over verkopen om de winst te vergroten. Ze strategieën voor het optimaliseren van de toeleveringsketen, implementeren nieuwe procedures, houden toezicht op processen en werken samen met partners en leveranciers om effectieve productie en levering te garanderen.

Gerelateerd: 16 Supply Chain-banen op instapniveau (met gemiddelde salarissen en taken)

Waarom is ketenbeheer belangrijk?

Beheer van de toeleveringsketen is belangrijk, want als u de details begrijpt van hoe uw product in de handen van de consument terechtkomt, kunt u die processen upgraden. Dit zijn enkele redenen waarom supply chain management belangrijk is binnen bedrijven:

  • Bedrijfswinsten verhogen: door de productkwaliteit en productieprocessen te verbeteren, kan supply chain management de verkoop stimuleren en de bedrijfswinsten verhogen.

  • Materiaalkosten verlagen: Supply Chain Management werkt rechtstreeks samen met verkopers en leveranciers, onderhandelt over lagere prijzen en verlaagt de totale materiaalkosten.

  • Verbetering van de klantenservice: Leiders binnen supply chain management kunnen de klantenservice verbeteren door teamleden de juiste opleiding en training te geven voorafgaand aan interactie met de klant.

  • Verbetering van de operationele efficiëntie: het verminderen van productietijd, bedrijfsverspilling, kwaliteitsfouten en personeelsverloop zijn allemaal methoden die supply chain management-experts gebruiken om de operationele efficiëntie te verbeteren.

Gerelateerd: 20 sollicitatievragen over supply chain management (met voorbeeldantwoorden)

11 voordelen van een carrière in supply chain management

Hier zijn enkele voordelen van het nastreven van een carrière in supply chain management:

1. Loopbaanontwikkeling

Supply chain management biedt een breed scala aan mogelijkheden voor loopbaanontwikkeling, van het veiligstellen van hogere posities binnen hetzelfde bedrijf tot het vinden van betere posities bij anderen. Als expert op het gebied van supply chain management kun je hogere graden nastreven om je cv te verbeteren. Ervaring binnen deze functie is belangrijk en kan je helpen doorgroeien naar een hogere functie die het beste bij je past.

2. Competitief salaris

Professionals binnen supply chain management kunnen concurrerende lonen verdienen in vergelijking met andere beroepen met hetzelfde opleidings- en ervaringsniveau. Het gemiddelde salaris voor een supply chain manager in de Verenigde Staten is $ 86.594 per jaar, maar het kan stijgen afhankelijk van locatie, ervaring en bedrijf. De best betalende stad in de Verenigde Staten voor supply chain managers is bijvoorbeeld San Jose, waar ze een gemiddeld salaris verdienen van $ 114.163 per jaar.

3. Veelgevraagde posities

Supply chain management is een essentieel onderdeel voor elk bedrijf dat goederen en diensten produceert. Bedrijfsleiders weten dat het verbeteren van supply chain management de winst, productkwaliteit en algehele efficiëntie binnen het bedrijf kan verhogen. Als supply chain-expert kun je een waardevolle aanwinst zijn voor elke organisatie en vaardigheden en capaciteiten bieden waar het hele personeelsbestand naar vraagt.

4. Industriegroei

Volgens het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics zullen de banen voor logistieke medewerkers, waarbij de supply chain van een bedrijf wordt gecoördineerd en geanalyseerd, tussen 2019 en 2029 naar verwachting met 4% toenemen. Naarmate nieuwe bedrijven zich ontwikkelen, neemt het aantal benodigde supply chain-experts toe. Bijna elke onderneming heeft een professional nodig om toezicht te houden op materialen, productie, opslag en transport voor succes, wat betekent dat de supply chain-industrie groeit.

5. Interessante dagelijkse taken

Als supply chain manager kunnen uw dagelijkse verantwoordelijkheden veranderen, afhankelijk van de huidige staat van de supply chain of zich ontwikkelende problemen. Als u variatie belangrijker vindt dan consistentie, kan het worden van een supply chain manager u nieuwe en interessante dilemma's bieden om op te lossen. Het analyseren van gegevens en het voorstellen van oplossingen voor verbeterde efficiëntie en het assisteren bij de implementatie van nieuwe processen kan elke dag nieuwe uitdagingen bieden.

Gerelateerd: 7 onderdelen van supply chain management voor een succesvol distributieproces

6. Internationale reizen

Als je werkt voor een organisatie met internationale relaties, is de kans groot dat je reist om andere professionals te ontmoeten. U kunt ook reizen om onderwijsmogelijkheden of conferenties in de toeleveringsketen bij te wonen. Als je geïnteresseerd bent in reizen of het leren van nieuwe talen, kan frequent reizen een groot voordeel zijn voor de carrière van supply chain management.

7. Stagemogelijkheden

Omdat bijna elk succesvol bedrijf een supply chain-expert of een team van professionals heeft, zijn er veel mogelijkheden om stage te lopen met een focus op supply chain management. Veel pas afgestudeerden kiezen ervoor om stages te lopen om hun vaardigheden te ontwikkelen en praktische supply chain-ervaring op te doen. Als je geïnteresseerd bent in de carrière, maar niet zeker weet of deze het beste bij je past, overweeg dan om een ​​supply chain-stage te volgen.

8. Netwerkopties

Supply chain management-professionals werken samen met een groot aantal andere professionals bij het toezicht op de supply chain, zoals materiaalleveranciers, verkopers, marketingspecialisten, freelancers, productie-experts, transportpersoneel en andere supply chain-managers. Blootstelling aan een breed netwerk van andere professionals en mogelijkheden om professionele relaties op te bouwen, maakt supply chain management uitstekend geschikt voor netwerken. Overweeg het bijwonen van supply chain-conferenties en andere professionele ontwikkelingsmogelijkheden om uw netwerk verder uit te breiden.

9. Verscheidenheid aan posities

Binnen supply chain management zijn er veel belangrijke functies die u kunt uitoefenen. Tijdens het behalen van een graad in supply chain management of tijdens je stage, kun je verschillende specialiteiten overwegen en beslissen welke het beste bij je passen. Dit zijn enkele mogelijke functies binnen supply chain management die u kunt overwegen:

  • Distributiespecialist: Als distributiespecialist beheers je het vermogen van het magazijn om bedrijfsuitrusting, voorraden en goederen te verkrijgen, te bewaren en te leveren.

  • Logistiek analist: Logistieke analisten richten zich op de levensduur van een product of dienst, het stroomlijnen van processen en het beoordelen van de mogelijkheden van het bedrijf.

  • Operationeel manager: Als operationeel manager overzie je dagelijkse functies binnen de supply chain zoals productie, kwaliteitscontrole en distributie.

  • Inkoper: Een inkoper richt zich op het verkrijgen van de beste materialen voor het produceren van kwaliteitsproducten. Hierbij kijken ze naar aspecten als kosten, beschikbaarheid, duurzaamheid en betrouwbaarheid.

Lees meer: ​​70 functietitels in de toeleveringsketen (met nationaal gemiddeld salaris)

10. Vaardigheidsontwikkeling

Werken in supply chain management stelt u in staat om blijvende vaardigheden te ontwikkelen. Als supply chain manager kunt u bijvoorbeeld uw analytische en probleemoplossende vaardigheden ontwikkelen. Door uw ervaring kunt u goed thuis zijn in de details van bepaalde processen of materialen. Je kunt je leiderschaps- en communicatievaardigheden ook ontwikkelen als je als supply chain manager binnen een bedrijf werkt.

11. Overdraagbare vaardigheden

De vaardigheden die u opdoet binnen supply chain management kunnen gemakkelijk worden overgedragen naar andere gebieden van emplacement en industrieën. Bij supply chain management kunt u aandacht krijgen voor detail, tijdbeheer en leiderschapskwaliteiten die u in andere functies van pas komen. Communicatie, samenwerking en delegatie kunnen bijvoorbeeld nuttige vaardigheden zijn als algemeen manager. De vaardigheden die u ontwikkelt in supply chain management kunnen ook nuttig zijn als u besluit een carrière als ondernemer op te bouwen.


About author

Marnix Clumpers

Supply chain management is een essentieel aspect van elk succesvol bedrijf. Omdat supply chain management zo belangrijk is, kan een carrière daarin bevredigend en winstgevend zijn. Als u geïnteresseerd bent in supply chain management, wilt u misschien meer te weten komen over de verschillende voordelen om te beslissen of dit carrièrepad geschikt voor u is. In dit artikel bespreken we wat supply chain management is, waarom het belangrijk is en wat de voordelen zijn van werken in een supply chain management-carrière.


Scroll to Top