Blog

een baan zoeken

12 Alternatieve Carrièremogelijkheden Voor Verpleegkundigen

Verpleegkunde is een zinvolle en belangrijke carrière met een dynamisch en divers specialisme. De meeste mensen denken dat verpleegster zijn betekent aan het bed van de patiënt blijven, hun vitale functies controleren en ervoor zorgen dat ze zich op hun gemak voelen. Het beroep is echter diverser dan je denkt. Er zijn veel carrières op dit gebied waaruit u kunt kiezen als alternatief voor een bedverpleegster. In dit artikel zullen we een lijst met verpleegkundige beroepen en hun primaire taken onderzoeken om u te helpen beslissen welke optie het beste voor u is.

Waarom zou je verpleegster worden?

Er zijn veel redenen waarom je verpleegster zou kunnen worden. De meeste mensen kiezen voor dit beroep omdat ze er gepassioneerd over zijn, terwijl anderen een verschil willen maken in het leven van mensen. Wat je motivatie ook is, verpleegkunde is een belangrijk beroep dat vol uitdagingen, beloningen en kansen zit.

Deze carrière biedt je veel kansen om te helpen en te leren van verschillende soorten mensen. Je werkt onder druk, verlicht pijn, leeft mee met patiënten en vecht voor hun rechten.

Veranderende paden in de verpleegkunde

Als je al verpleegkundige bent, zou je misschien gelukkiger en meer geïnteresseerd zijn in een ander specialisatiegebied. Onderzoek andere beroepen die meer voldoening zouden kunnen geven, maar die nog steeds vergelijkbare vereisten hebben als uw huidige baan.

Als je de tijd neemt om kennis te maken met de verschillende specialismen die beschikbaar zijn in de verpleegkunde, zou je een interessante carrière kunnen vinden die goed past bij je huidige vaardigheden en toekomstige doelen. Door een nieuw pad in te slaan, kunt u uzelf en uw capaciteiten ontwikkelen en een baan vinden die doet waar u het meest gepassioneerd over bent, of dat nu levens redden is of patiënten helpen een gezondere levensstijl te leiden.

Alternatieve carrières in de verpleegkunde

Hier is een lijst met diverse en interessante beroepen in de verpleegkunde die je zou kunnen overwegen als je op zoek bent naar een nieuwe carrière. Voor de meest actuele salarisinformatie van Carrieree, klikt u op de link voor het nationale gemiddelde salaris voor elke functie hieronder.

Verpleegkundige / patiënt pleitbezorger

Nationaal gemiddeld salaris: $ 16,11 per uur

Primaire taken: Verpleegkundigenadvocaten zijn geregistreerde verpleegkundigen die gespecialiseerd zijn in belangenbehartiging van patiënten. In tegenstelling tot juridisch verpleegkundig adviseurs die werken met beoefenaars van juridische beroepen, is een verpleegkundig advocaat een zelfstandige medisch specialist die namens de patiënt werkt om hun rechten en belangen te beschermen en hun kwaliteit van gezondheid te behouden.

Behalve dat u een geregistreerde verpleegkundige bent, moet u de ins en outs van het gezondheidszorgsysteem kennen om patiënten en hun families zo goed mogelijk te kunnen helpen. Als pleitbezorger van verpleegkundigen omvat je taak het vechten voor de rechten van een patiënt, het beoordelen van hun behoeften tijdens ziekenhuisopname en ontslag, hen voorlichten over hun gezondheidsproblemen en hen in contact brengen met de juiste specialisten.

Telezorg

Nationaal gemiddeld salaris: $27,48 per uur

Primaire taken: Telenursing verwijst naar het gebruik van technologie om gezondheidsdiensten te verlenen aan patiënten op verre locaties. Het is geen speciaal aspect van verpleging, maar het gaat om het op afstand delen van de informatie van een patiënt met de arts of andere verpleegkundigen. De belangrijkste vereiste die je nodig hebt als je een televerpleegkundige wilt worden, is dat je een geregistreerde verpleegkundige bent en een basiskennis hebt van het gebruik van communicatietechnologieën.

Televerpleegkundigen zorgen voor hun patiënten via de telefoon om hun medische behoeften te beoordelen en te evalueren. Hun taken omvatten het uitvoeren van virtuele controles en het verzenden van rapporten naar andere artsen, het op afstand verlenen van diensten aan patiënten via internet of vaste telefoons en het helpen van artsen bij het op afstand verzamelen van informatie tijdens een chirurgische ingreep.

correctionele verpleegster

Nationaal gemiddeld salaris: $ 31,28 per uur

Primaire taken: Correctionele verpleging is een specialisatiegebied op het gebied van verpleegkunde dat betrekking heeft op de zorg voor de mentale en medische behoeften van gedetineerden en gedetineerden in gevangenissen en andere justitiële voorzieningen. Om een ​​correctionele verpleegster te worden, moet je uitgebreide kennis hebben over verschillende ziekten, zodat je routinecontroles en medische procedures bij gedetineerden kunt uitvoeren.

Andere taken zijn het bewaken van medische voorraden, het toedienen van medicijnen en het onderhouden van de kliniek van de faciliteit. Om de algehele veiligheid te behouden, leren correctionele verpleegkundigen het gebruik van materialen zoals scalpels die gevaarlijk kunnen zijn, te beperken.

Voedingsverpleegkundige adviseur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 25,36 per uur

Hoofdtaken: Voedingsverpleegkundige adviseurs zijn gediplomeerde verpleegkundigen met bijzondere kennis van voedingsondersteuning. Het zijn klinische specialisten die zich richten op de voeding van patiënten met verschillende medische aandoeningen. Om voedingsadviseur te zijn, heb je kennis nodig op het gebied van klinische diëtetiek, medische voedingstherapie, voedingswetenschap en andere gerelateerde gebieden.

Je belangrijkste taak is om patiënten te begeleiden bij hun voeding en ingewikkelde informatie uit te leggen, zodat het voor hen gemakkelijker te begrijpen is. U moet ook gepersonaliseerde maaltijdplannen voor uw patiënten voorbereiden en ontwikkelen, hen adviseren over voedingskwesties en dieetveranderingen voorstellen, educatieve welzijnsprogramma's creëren en patiënten helpen die niet normaal kunnen eten of drinken.

forensisch verpleegkundige

Nationaal gemiddeld salaris: $27,82 per uur

Primaire taken: Forensisch verpleegkundigen zijn geregistreerde verpleegkundigen die zijn opgeleid om gespecialiseerde behandelingen te geven en bewijs te verzamelen van patiënten die mogelijk het slachtoffer zijn van misbruik en geweld. In tegenstelling tot een traditionele verpleegkundige, onderzoeken forensisch verpleegkundigen verdachte situaties in hun professionele taak. Ze dienen als verbinding tussen de medische en juridische sector door wetshandhavers te voorzien van rapporten die een veroordeling in strafrechtelijke vorderingen kunnen opleveren.

Vanwege hun gespecialiseerde opleiding zijn ze ook nodig om artsen te helpen bij complexe medische procedures. Andere taken zijn onder meer troost bieden, persoonlijk pleiten voor slachtoffers, getuigen in de rechtbank en assisteren bij autopsies.

Hospice verpleegster

Nationaal gemiddeld salaris: $34,97 per uur

Primaire taken: Hospice-verpleegkundigen zijn specialisten die zijn opgeleid om met terminaal zieke patiënten te werken. In tegenstelling tot een traditionele verpleegster wiens taak het is om ziekten in een ziekenhuis te behandelen, helpen hospice-verpleegkundigen hun cliënten om een ​​comfortabel leven thuis te leiden terwijl ze zich voorbereiden op het onvermijdelijke. Dit kan betekenen dat u medicijnen moet toedienen of huishoudelijke taken moet uitvoeren als dat nodig is.

De verantwoordelijkheden van een hospice-verpleegkundige omvatten het samenwerken met artsen om een ​​persoonlijk medisch plan op te stellen, de pijn van de patiënt te beheersen, vitale functies te bewaken en emotionele steun te bieden aan de patiënt en hun familieleden. Ze zijn ook verplicht om de patiënten en hun families te helpen met het papierwerk en beschikbaar te zijn op het moment van hun overlijden.

Juridisch Verpleegkundig Adviseurs (LNC's)

Nationaal gemiddeld salaris: $39,46 per uur

Primaire taken: Juridische verpleegkundig adviseurs (LNC's) zijn geregistreerde verpleegkundigen die hun expertise als ervaren gezondheidswerkers hebben toegepast om advocatenkantoren, verzekeringsmaatschappijen en overheidsinstanties bij te staan. Hoewel een advocaat bedreven is in juridische zaken, lossen LNC's medische zaken op door hun educatieve en klinische ervaring en hun basiskennis in de wet toe te passen.

Hun taken omvatten het uitvoeren van medisch onderzoek voor hun cliënt, het opstellen van juridische documenten in medische zaken onder begeleiding van een jurist, het evalueren van de oorzaak van schade, het opstellen van medische eindrapporten en het creëren van bewijsmateriaal ter ondersteuning van claims in de rechtbank.

Kwaliteitsmanagement verpleegkundigen

Nationaal gemiddeld salaris: $ 31,91 per uur

Primaire taken: Verpleegkundigen voor kwaliteitsbeheer zijn specialisten die verantwoordelijk zijn voor de administratieve taken van een ziekenhuis of gezondheidsinstelling. De functie omvat een breed scala aan taken op directieniveau die zich voornamelijk richten op het aansturen van personeel en het zorgen dat de faciliteiten veilig, goed onderhouden en kosteneffectief zijn.

In tegenstelling tot de meeste andere verpleegkundige banen hebben kwaliteitszorgverpleegkundigen weinig of geen contact met patiënten omdat hun baan een leidinggevende functie heeft. Hun verantwoordelijkheden omvatten het beoordelen van de prestaties van werknemers en apparatuur en het voorstellen van beleid en technische wijzigingen. Daarnaast voeren zij administratieve taken uit zoals het bijwonen van vergaderingen, het delegeren van taken en het motiveren van medewerkers.

Intensive care verpleegkundige

Nationaal gemiddeld salaris: $78 per uur

Primaire taken: Critical care verpleegkunde, ook wel intensive care unit (ICU) verpleging genoemd, is een speciaal beroep dat zich richt op de zorg voor patiënten die lijden aan terminale ziekten of instabiele gezondheidssituaties. Een intensive care-verpleegkundige zijn vereist veel opleiding en training. Er wordt van je verwacht dat je een volledig begrip hebt van de menselijke anatomie en uitgebreide kennis van ziekten en hoe deze te beheersen.

Als IC-verpleegkundige zijn je taken onder meer het bewaken van de kwaliteit van de aan de patiënt verleende gezondheid, het regelmatig beoordelen van de toestand van de patiënt, optreden als pleitbezorger van de patiënt, het registreren en verstrekken van regelmatige gezondheidsupdates aan de arts en het maken van gepersonaliseerde zorgplannen voor de patiënt.

Klinisch verpleegkundige opleider (CNE)

Nationaal gemiddeld salaris: $44,78 per uur

Primaire taken: Klinische verpleegkundig opleiders (CNE's), ook wel verpleegkundig professionele ontwikkelingsspecialisten genoemd, zijn geregistreerde verpleegkundigen (RN) die jarenlange ervaring hebben op specifieke medische gebieden. Zij zijn verantwoordelijk voor opleidings- en ontwikkelingstaken in zorginstellingen. In tegenstelling tot traditionele verpleegkundigen die op hogescholen en universiteiten werken, werken klinische verpleegkundigen in medische instellingen.

Ze werken samen met faciliteitsbeheerders om ervoor te zorgen dat verpleegkundigen over de juiste technische vaardigheden en kennis beschikken om op hun afdeling te slagen. Hun taken omvatten ook het plannen en ontwikkelen van gepersonaliseerde leeractiviteiten en het uitvoeren van beoordelingen voor verpleegkundigen.

Neonatale verpleegster

Nationaal gemiddeld salaris: $46,01 per uur

Primaire taken: Neonatale verpleegkundigen zijn geregistreerde verpleegkundigen die zorgen voor baby's die zijn geboren met verschillende gezondheidsproblemen, variërend van prematuriteit, defecten, hartafwijkingen en vele medische complicaties. Ze worden meestal gevonden op de neonatale intensive care-afdeling (NICU) van een ziekenhuis. Om een ​​neonatale verpleegkundige (NNP) te worden, moet u een Master of Science in Nursing (MSN) hebben en een certificeringsexamen behalen.

Je taken als neonatale verpleegkundige omvatten het verlenen van intensieve zorg aan baby's wiens gezondheidsproblemen meer aandacht vereisen dan het traditionele pasgeboren kind, het bedienen en onderhouden van de apparatuur in de NICU en het opleiden van ouders over hoe ze op de juiste manier voor hun kinderen kunnen zorgen.

Verpleegkundige anesthesist

Nationaal gemiddeld salaris: $114 per uur

Primaire taken: Anesthesiemedewerkers zijn ervaren verpleegkundigen die verschillende anesthetica toedienen aan patiënten tijdens medische procedures om hun pijn te verminderen. Ze zijn ook bekend als gecertificeerde geregistreerde anesthesiemedewerkers (CRNA's). Vanwege hun belangrijke rol bij medische procedures werken ze samen met tandartsen, chirurgen, anesthesiologen, kinderartsen en andere medische professionals.

Hun taken omvatten het opstellen van pijnbeheersingsplannen voor, tijdens en na een medische procedure, het verstrekken van sedatie in de schemering, toezicht houden op het herstel van de patiënt en het voorlichten van patiënten over hun medische procedures.


About author

Lennert Haitjema

Verpleegkunde is een zinvolle en belangrijke carrière met een dynamisch en divers specialisme. De meeste mensen denken dat verpleegster zijn betekent aan het bed van de patiënt blijven, hun vitale functies controleren en ervoor zorgen dat ze zich op hun gemak voelen. Het beroep is echter diverser dan je denkt. Er zijn veel carrières op dit gebied waaruit u kunt kiezen als alternatief voor een bedverpleegster. In dit artikel zullen we een lijst met verpleegkundige beroepen en hun primaire taken onderzoeken om u te helpen beslissen welke optie het beste voor u is.


Scroll to Top