Blog

Door uw EMT-certificering te behalen, kunt u in aanmerking komen voor verschillende lonende carrièremogelijkheden. Degenen die EMT-certificeringen behalen, kunnen mogelijk voldoen aan instapposities op gebieden als gezondheidszorg en noodhulp, afhankelijk van hun ervaringsniveau en professionele kwalificaties. Als u een kandidaat bent die onlangs een EMT-certificering heeft behaald en u op zoek bent naar een nieuwe kans, dan zijn er meerdere rollen die u kunt vervullen in uw zoektocht. In dit artikel schetsen we wat EMT-certificeringstaken zijn en 12 rollen die u kunt nastreven met een EMT-certificering, inclusief carrières die dienen als alternatief voor paramedicus worden.

Gerelateerd: De top 9 medische certificeringen die u nodig heeft en waarom

Wat zijn EMT-certificeringstaken?

EMT-certificeringstaken (Emergency Medical Technician) zijn de rollen die professionals mogelijk kunnen bemachtigen na het behalen van een dergelijke legitimatie. Hoewel paramedicus worden het typische carrièrepad is voor EMT-gecertificeerde professionals, kunnen kandidaten ook op zoek gaan naar verschillende alternatieve vacatures op vergelijkbare of gerelateerde gebieden. Kandidaten met EMT-certificering kunnen mogelijk een positie verwerven op gebieden als eerste hulp, gezondheidszorg, recreatie of geneeskunde. Hierbij is het echter belangrijk op te merken dat hoewel sommige van deze rollen eenvoudig bereikbaar zijn via EMT-certificering, andere kandidaten kunnen vereisen dat ze aanvullende gespecialiseerde training of opleiding volgen.

Gerelateerd: Wat is een medische noodtechnicus (EMT)?

12 banen die u kunt nastreven met een EMT-certificering

Hier zijn 12 banen die u zou kunnen overwegen als u een EMT-certificering heeft:

1. Badmeester

Nationaal gemiddeld salaris: $ 12,21 per uur

Primaire taken: Badmeesters bewaken de wateromgeving, waaronder zwembaden, meren en waterparken om de veiligheid van zwemmers te waarborgen. Ze kunnen verantwoordelijk zijn voor het waarschuwen van zwemmers voor gevaren en voor het handhaven van de waterveiligheidsvoorschriften. Bovendien moeten strandwachten doorgaans waterreddingen en eerste hulp verlenen in situaties die dergelijke inspanningen vereisen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een badmeester

2. Gezondheidsinformatietechnicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 14,37 per uur

Primaire taken: Gezondheidsinformatietechnici voeren doorgaans administratieve taken uit binnen een gezondheidszorgomgeving om het beheer van medische patiëntendossiers te ondersteunen. Zij kunnen recordverzoeken en autorisaties afhandelen. Bovendien onderhouden gezondheidsinformatietechnici vaak datasystemen om hun nauwkeurigheid en veiligheid te garanderen.

3. Waterbeheerder

Nationaal gemiddeld salaris: $ 15,38 per uur

Primaire taken: deze professionals houden toezicht op aquatische omgevingen, zoals zwembaden en aanverwante faciliteiten, om te zorgen voor een goede werking en onderhoud. Waterbeheerders kunnen toezicht houden op personeel zoals strandwachten, zweminstructeurs en onderhoudsprofessionals om dit doel te bereiken. Verder kunnen ze het voortouw nemen bij initiatieven op het gebied van watersportprogrammering, zoals opleiding van badmeesters, zwemlessen, kampen of wedstrijdzwemmen.

4. Brandweerman

Nationaal gemiddeld salaris: $ 15,38 per uur

Primaire taken: Brandweerlieden zijn hulpverleners die levensreddende diensten verlenen, zoals redding en brandbestrijding. Ze proberen meestal brandschade te voorkomen en burgers te beschermen tijdens noodsituaties. Bovendien dienen brandweerlieden vaak als medische hulpverleners en bieden ze essentiële gezondheidszorg aan het publiek in situaties waarin dit nodig is.

5. Medisch assistent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 16,11 per uur

Primaire taken: Medische assistenten werken samen met beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg om ondersteuning te bieden tijdens de intakeprocedures en examens van patiënten. Ze kunnen patiënten verwelkomen, hun vitale functies opnemen en aantekeningen maken voorafgaand aan de beoordeling door een zorgverlener. Daarnaast kunnen ze de telefoon beantwoorden, medische dossiers bijwerken en archiveren, verzekeringsformulieren coderen, afspraken plannen en zorgverleners helpen wanneer dat nodig is.

6. Noodoproeper

Nationaal gemiddeld salaris: $ 16,32 per uur

Primaire taken: Emergency dispatchers nemen noodoproepen en leiden ze door naar de juiste autoriteiten, inclusief medische noodteams, en sturen het juiste responsteam om bellers te helpen. Deze professionals moeten doorgaans telefoons beantwoorden, de aard van een noodgeval beoordelen, locatie-informatie opvragen en communiceren met verschillende spoedeisende hulpafdelingen. Daarnaast kunnen alarmcentrales bellers advies geven om de veiligheid te handhaven terwijl ze wachten op de komst van een responsteam.

7. Servicetechnicus medische apparatuur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 17,19 per uur

Primaire taken: Servicetechnici voor medische apparatuur voeren onderhoud uit aan de gereedschappen en apparatuur die beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg gebruiken. Ze kunnen medische apparatuur inspecteren, kalibreren, testen en repareren om ervoor te zorgen dat deze naar behoren functioneert. Deze professionals werken doorgaans in zorgomgevingen zoals ziekenhuizen, maar kunnen ook werk vinden bij leveranciers van dergelijke apparatuur in de detailhandel.

8. EHBO-technicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 17,96 per uur

Primaire taken: deze professionals werken in de eerstehulpafdelingen van ziekenhuizen en bieden essentiële gezondheidsdiensten aan mensen die dringende zorg nodig hebben. Ze kunnen bloeddruk, vitale functies en temperatuur controleren om ervoor te zorgen dat patiënten vooruitgang boeken in hun herstel. Daarnaast kunnen ze diagnostische monsters verzamelen, zorgverleners helpen, patiënten vervoeren, wonden verzorgen en ervoor zorgen dat de voorraden goed worden gevuld.

9. Forensisch-wetenschappelijke technicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 18,10 per uur

Primaire taken: Forensisch-wetenschappelijke technici analyseren plaats delict, verzamelen bewijs, nemen foto's en leggen belangrijke informatie vast, zodat ze hun observaties kunnen rapporteren aan wetshandhavers. Ze kunnen biologische, chemische, hematologische of serologische tests uitvoeren om criminele verdachten te identificeren en een beter begrip te krijgen van hoe een misdrijf heeft plaatsgevonden. Van hieruit kunnen deze professionals theorieën vormen over criminele gebeurtenissen om onderzoekers te informeren.

10. Gevechtsmedicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 18,63 per uur

Primaire taken: Gevechtsmedicijnen werken in militaire omgevingen om essentiële gezondheidsdiensten te verlenen aan gewonden in het veld. Ze dienen als eerstehulpverleners, triage verwondingen en zorgen ervoor dat patiënten stabiel genoeg zijn voor transport naar medische voorzieningen. Bovendien kunnen gevechtsmedicijnen dienen als eerstehulpopleiders voor dienstplichtigen en hen leren hoe ze zelf als eerstehulpverleners kunnen optreden.

11. Paramedicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 23,64 per uur

Primaire taken: Paramedici reageren op noodoproepen om het publiek te helpen en essentiële zorg te verlenen buiten een traditionele gezondheidszorgomgeving. Ze kunnen de toestand van een patiënt beoordelen, behandelingsprocedures bepalen, eerste hulp verlenen, levensreddende zorg bieden en patiënten veilig naar medische voorzieningen vervoeren. Om hun rol effectief uit te voeren, moeten paramedici ook regelmatig communiceren met hulpdiensten.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een pandemie

12. EHBO-instructeur

Nationaal gemiddeld salaris: $23,98 per uur

Primaire taken: EHBO-instructeurs geven anderen voorlichting over verschillende procedures voor fundamentele zorg, zoals cardiopulmonale reanimatie (CPR), wondbehandeling en automatische externe defibrillatie (AED). Deze professionals moeten in staat zijn anderen te leren hoe ze effectief op noodsituaties moeten reageren, de toestand van een individu nauwkeurig kunnen beoordelen en tijdig de juiste behandeling kunnen bieden. EHBO-instructeurs leiden gewoonlijk gespecialiseerde training voor strandwachten, babysitters en anderen die voorbereid moeten zijn op noodsituaties om hun taken uit te voeren.


About author

Matthijs van der Tas

Door uw EMT-certificering te behalen, kunt u in aanmerking komen voor verschillende lonende carrièremogelijkheden. Degenen die EMT-certificeringen behalen, kunnen mogelijk voldoen aan instapposities op gebieden als gezondheidszorg en noodhulp, afhankelijk van hun ervaringsniveau en professionele kwalificaties. Als u een kandidaat bent die onlangs een EMT-certificering heeft behaald en u op zoek bent naar een nieuwe kans, dan zijn er meerdere rollen die u kunt vervullen in uw zoektocht. In dit artikel schetsen we wat EMT-certificeringstaken zijn en 12 rollen die u kunt nastreven met een EMT-certificering, inclusief carrières die dienen als alternatief voor paramedicus worden.


Scroll to Top