Blog

Als u op zoek bent naar een carrière met een wisselend dagschema, kunt u een baan in de bouw overwegen. Dit veld biedt een geweldige kans voor langdurig werk met veel kansen op vooruitgang en een hoge werkzekerheid. Het Bureau of Labor Statistics meldt dat banen in de bouw tussen 2016 en 2026 met 12% zouden moeten groeien, een hoger percentage dan het nationale gemiddelde voor alle andere banen. Van instapfuncties tot banen voor hoogopgeleide of gecertificeerde werknemers, de bouwsector biedt veel carrièremogelijkheden.

Waarom werken in de bouw?

Alle soorten bouwwerkzaamheden stellen je in staat om met je handen te werken, vaak buiten en op verschillende locaties. Als bouwvakker bouw je huizen, wegen, ziekenhuizen, bruggen en andere constructies die nodig zijn voor het dagelijks leven. De bouwsector biedt ook veel kansen voor professionele ontwikkeling, aangezien werkgevers vaak meer betalen om werknemers te laten certificeren voor het omgaan met gevaarlijke materialen, het bedienen van hightech-apparatuur, het waarborgen van de veiligheid op de werkplek, het leiden van een team en meer. Als bouwvakker krijg je misschien ook de kans om een ​​vak te leren.

Goedbetaalde banen in de bouw

Hoewel u ook rekening wilt houden met uw vaardigheden, doelen, opleiding en kernwaarden, is salaris vaak een overweging met hoge prioriteit bij het vinden van de ideale baan. Hier zijn 12 goedbetaalde banen in de bouwsector om te overwegen bij het zoeken naar werk:

1. Operator voor zwaar materieel

Nationaal gemiddeld salaris: $ 19,90 per uur

Primaire taken: bedieners van zwaar materieel bedienen machines zoals bulldozers, hydraulische kranen, vorkheftrucks en dieplepels. Werknemers in deze rol kunnen verantwoordelijk zijn voor het uitgraven van grond, het bestraten van wegen en het transporteren en installeren van bouwmaterialen. Werkgevers vereisen dat operators van zwaar materieel een middelbare schooldiploma of gelijkwaardig hebben.

2. Vrijmetselaar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 19,93 per uur

Primaire taken:  Metselwerkers voltooien taken met betrekking tot beton, baksteen en steen. Metselaars mengen en gieten beton om trottoirs, stoepranden, vloeren en muren te bouwen. Het is ook belangrijk voor metselaars om blauwdrukken te lezen om ervoor te zorgen dat hun werk voldoet aan de eisen van de aannemer. Op de meeste plaatsen kun je metselaar worden met alleen een middelbare schooldiploma of GED, maar in sommige staten moet je een overheidscertificering hebben.

3. IJzerwerker

Nationaal gemiddeld salaris:  $20,09 per uur

Primaire taken:  IJzerwerkers snijden, lassen, slijpen en vormen metaal om kolommen, liggers, balken en andere bouwmaterialen te vormen. Ze nemen deel aan de bouw van gebouwen, bruggen en andere constructies. Individuen in deze rol werken ook met operators van zwaar materieel om afgewerkte materialen op de juiste plaats op het werkterrein af te leveren. De meeste werkgevers vereisen alleen dat ijzerwerkers een middelbare schooldiploma of een gelijkwaardige en professionele certificering hebben.

4. Bouwinspecteur

Nationaal gemiddeld salaris: $23,97 per uur

Primaire taken:  bouwinspecteurs houden toezicht op de voltooiing van projecten om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan overheidscodes, lokale verordeningen en de specificaties van de aannemer. Het is de taak van de bouwinspecteur om plannen goed te keuren die voldoen aan de codes en om stop-werkorders uit te vaardigen wanneer dat nodig is om gebouwen in overeenstemming te brengen. Personen in deze functie inspecteren alle componenten van een gebouw, inclusief het raamwerk, sanitair en elektrische systemen. Je kunt bouwinspecteur worden met een middelbare schooldiploma of GED, maar sommige werkgevers geven de voorkeur aan een hbo-opleiding.

5. Loodgieter

Nationaal gemiddeld salaris:  $ 25,07 per uur

Primaire taken: Loodgieters volgen blauwdrukken om leidingen in bouwprojecten in kaart te brengen en te installeren. Werknemers in deze functie zijn verantwoordelijk voor afvoerarmaturen, toiletten, gootstenen en leidingen voor lucht, water en andere vloeistoffen. Je kunt loodgieter worden met een middelbare schooldiploma, maar de meeste staten vereisen ook een officiële certificering.

6. Elektricien

Nationaal gemiddeld salaris:  $ 25,26 per uur

Primaire taken:  Elektriciens ontwerpen, installeren en onderhouden bedradingssystemen in bouwprojecten. Zij leiden de plaatsing van verlichtingsarmaturen, stroomonderbrekers en elektrische regelsystemen. De meeste elektriciens hebben alleen een middelbare schooldiploma of GED nodig, hoewel je in veel staten een officiële licentie moet hebben.

7. Bouwkundig ingenieur

Nationaal gemiddeld salaris:  $ 25,71 per uur

Primaire taken:  bouwingenieurs houden toezicht op het maken en onderhouden van structurele, elektrische en mechanische componenten van een bouwtaak. Ze kunnen ook budgetten en andere rapporten analyseren om ervoor te zorgen dat hun werk past in de richtlijnen van een project. Bouwingenieurs blijven na de bouw vaak ter plaatse om reparaties en preventief onderhoud uit te voeren. Bouwingenieurs op instapniveau hebben een diploma van een tweejarige universiteit nodig en je hebt een bachelor- of masterdiploma nodig om een ​​geavanceerde bouwingenieur te worden.

8. Pijpfitter

Nationaal gemiddeld salaris: $26,71 per uur

Hoofdtaken:  Pijpfitters ontwerpen, monteren en installeren leidingsystemen voor de verwarmings-, koel- en watersystemen van een bouwproject. Pijpfitters zijn meestal bedreven in het lassen, solderen, solderen en cementeren van buizen om ervoor te zorgen dat ze goed in een constructie worden geïnstalleerd. In de meeste gevallen kun je als pijpfitter aan de slag met een middelbare school diploma of gelijkwaardig.

9. Ketelmaker

Nationaal gemiddeld salaris:  $ 31,59 per uur

Hoofdtaken: Ketelmakers installeren stoomketels en ketelhuizen in nieuwbouwprojecten. Ze kunnen ook verantwoordelijk zijn voor het reinigen en onderhouden van ketelsystemen nadat de bouw is voltooid. Om ketelmaker te worden, heb je een middelbare schooldiploma of GED nodig en moet je een leertijdopleiding volgen.

10. Bouwmanager

Nationaal gemiddeld salaris:  $ 76.326 per jaar

Primaire taken:  Bouwmanagers houden toezicht op de planning, het ontwerp en de montage van de meeste aspecten van een baan. Werknemers in deze rol stellen haalbare deadlines voor de voltooiing van een taak en zorgen ervoor dat projecten binnen de budgetrichtlijnen blijven. Managers wijzen ook rollen toe aan andere werknemers zoals elektriciens, loodgieters en algemene arbeiders en houden toezicht op hen bij hun taken. De meeste werkgevers eisen dat bouwmanagers een bachelordiploma hebben.

11. Burgerlijk ingenieur

Nationaal gemiddeld salaris:  $ 79.496 per jaar

Primaire taken:  Civiel ingenieurs ontwerpen en houden toezicht op de bouw van een verscheidenheid aan projecten, waaronder wegen, luchthavens, bruggen, havens, energiecentrales, openbare en particuliere gebouwen en meer. Het is ook de verantwoordelijkheid van een civiel ingenieur om ervoor te zorgen dat projecten voldoen aan de milieu-, gezondheids- en veiligheidsnormen. Om burgerlijk ingenieur te worden, heb je een bachelordiploma nodig, hoewel velen ook een masterdiploma hebben.

12. Bouwinspecteur

Nationaal gemiddeld salaris:  $ 85.320 per jaar

Primaire taken:  Superintendenten houden toezicht op alle aspecten van een bouwproject. Ze zijn verantwoordelijk voor het inhuren en beheren van ingenieurs, leveranciers, aannemers, onderaannemers en consultants. Bouwopzichters zorgen ervoor dat projecten voldoen aan gezondheids-, veiligheids- en milieunormen. Het is ook de taak van een superintendent om projecten binnen het budget en op schema te houden. Nadat een taak is voltooid, voeren superintendents de kwaliteitscontrole uit en bestellen ze eventuele extra taken die nodig zijn om het project af te ronden. Hoewel je een inspecteur kunt worden met een middelbare schooldiploma, is voor de meeste functies een bachelordiploma vereist.

Bouwwerk kan een opwindende en lonende carrière zijn. Op dit gebied produceert uw arbeid enkele van de belangrijkste en nuttigste structuren van de samenleving. Er zijn veel bouwbanen beschikbaar voor een breed scala aan vaardigheidsniveaus. Gebruik deze lijst met 12 banen in de bouw om u te helpen een goedbetaalde functie te vinden.


About author

Dirk Niezink

Als u op zoek bent naar een carrière met een wisselend dagschema, kunt u een baan in de bouw overwegen. Dit veld biedt een geweldige kans voor langdurig werk met veel kansen op vooruitgang en een hoge werkzekerheid. Het Bureau of Labor Statistics meldt dat banen in de bouw tussen 2016 en 2026 met 12% zouden moeten groeien, een hoger percentage dan het nationale gemiddelde voor alle andere banen. Van instapfuncties tot banen voor hoogopgeleide of gecertificeerde werknemers, de bouwsector biedt veel carrièremogelijkheden.


Scroll to Top