Blog

De zorgsector heeft een breed scala aan carrièremogelijkheden. Ongeacht uw vaardigheden en ervaringsniveau, sommige functies bieden carrièregroei en een hoog verdienpotentieel. Veel van de onderstaande banen vereisen meerdere jaren van onderwijs en training, waaronder een medische opleiding, een verblijfsvergunning, beurzen en meer. Sommige van de andere functies vereisen minder jaren scholing, zoals optometristen en fysiotherapeuten.

Hieronder staan ​​12 goedbetaalde banen in de gezondheidszorg, gerangschikt van het laagste naar het hoogste nationale gemiddelde salaris.

Goedbetaalde banen in de gezondheidszorg

1. Kliniekmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 72.371 per jaar

Primaire taken: Kliniekmanagers zijn verantwoordelijk voor het toezicht op de functies van een zorginstelling. Ze moeten beslissingen en operaties beheren met betrekking tot financiën, patiëntenzorg, personeel en meer.

Bedrijven met deze functie: Amedisys, UnitedHealth Group, Apria Healthcare

2. Biomedisch ingenieur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 75.844 per jaar

Primaire taken: Biomedische ingenieurs bestuderen, manipuleren en maken apparatuur en materialen met betrekking tot de gezondheidszorg. Denk hierbij aan zaken als protheses, kunstorganen en pacemakers. Ze zullen ook werken aan het oplossen van problemen, verbeteren, aanpassen en controleren hoe de producten werken.

Bedrijven met deze functie: Medtronic, Kaiser Permanente, Stryker

3. Fysiotherapeut

Nationaal gemiddeld salaris: $81.423 per jaar

Primaire taken: Fysiotherapeuten werken met patiënten die een operatie, ongeval, beroerte, hartaanval of ander incident hebben ondergaan dat fysieke problemen veroorzaakt. Ze zijn verantwoordelijk voor het observeren, diagnosticeren en maken van therapieplannen voor individuen die verband houden met hun staat van zijn en hun doelen.

Bedrijven met deze functie: Advanced Travel Therapy, Reliant Rehabilitation, EDU Healthcare

4. Ergotherapeut

Nationaal gemiddeld salaris: $44,92 per uur

Primaire taken: Net als fysiotherapeuten zijn ergotherapeuten verantwoordelijk voor het werken met patiënten die een traumatisch incident hebben ondergaan dat hun fysieke vermogens op de een of andere manier heeft belemmerd. Ergotherapeuten werken specifiek om patiënten te helpen hun vaardigheden weer op te pakken met betrekking tot bepaalde taken zoals koken, autorijden of het uitvoeren van taken die in hun werk vereist zijn.

Bedrijven met deze functie: Centra Health Care, Consonus Healthcare, Kindred Healthcare

5. psycholoog

Nationaal gemiddeld salaris: $ 92.067 per jaar

Primaire taken: Psychologen bestuderen, diagnosticeren en ontwerpen behandelplannen voor patiënten met psychische problemen. Ze werken meestal in een ziekenhuisomgeving, maar sommigen werken mogelijk rechtstreeks met gezinnen thuis of in privéfaciliteiten zoals verpleeghuizen.

Bedrijven met deze functie: LifeStance Health, Corizon Health, US Army

6. Apotheker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 52,05 per uur

Primaire taken: Apothekers houden toezicht op de distributie van medicijnen aan patiënten. Zij zijn ervoor verantwoordelijk dat geneesmiddelen van kwaliteit zijn, geschikt zijn voor de patiënt en in overeenstemming zijn met de wettelijke beperkingen. Ze geven ook instructies voor het innemen van medicijnen en beantwoorden vragen van patiënten over hun voorschriften.

Bedrijven met deze functie: Walgreens, CVS Health, Genua Healthcare

7. Arts-assistent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 100.935 per jaar

Primaire taken: Arts-assistenten zijn verantwoordelijk voor het ondersteunen van artsen bij hun dagelijkse taken, zoals het uitvoeren van routinematige medische procedures, het indienen van papierwerk en het opnemen van medische geschiedenissen. Ze werken nauw samen met zowel verpleegkundigen als artsen voor een holistische kijk op de zorg voor de patiënt.

Bedrijven met deze functie: Concentra, Novant Health, Premise Health

8. Podoloog

Nationaal gemiddeld salaris: $ 109.072 per jaar

Primaire taken: Podotherapeuten zijn verantwoordelijk voor het observeren, diagnosticeren en behandelen van gezondheidsproblemen die verband houden met de voeten. Ze kunnen in-office procedures uitvoeren, bepaalde medicijnen of fysiotherapie voorschrijven of verschillende soorten operaties aanbevelen.

Bedrijven met deze functie: 360Care, SeniorWell, Mayo Clinic

9. Optometrist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 123.914 per jaar

Primaire taken: Optometristen zijn professionals die verantwoordelijk zijn voor zorg met betrekking tot het oog. Veel voorkomende taken zijn het controleren van het gezichtsvermogen, het voorschrijven van contactlenzen en oogverzorgingsproducten zoals oogdruppels, het diagnosticeren van bepaalde oog- of gezichtsafwijkingen en meer.

Bedrijven met deze functie: Visionworks, Vision Source, Walmart

10. Geregistreerde anesthesiemedewerker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 174.955 per jaar

Hoofdtaken: Geregistreerde anesthesiemedewerkers zijn gespecialiseerd in het toedienen van anesthesie tijdens medische ingrepen. Ze werken samen met artsen en chirurgen van verschillende specialismen om een ​​rol te spelen bij het veilig verstrekken van een geschikte hoeveelheid medicijnen aan patiënten om een ​​slaapachtige toestand te bereiken tijdens de operatie.

Bedrijven met deze functie: CoreMedical Group, Dignity Health, Cleveland Clinic

11. Tandarts

Nationaal gemiddeld salaris: $ 178.240 per jaar

Primaire taken: Tandartsen zijn verantwoordelijk voor het beheer van de gezondheid van de mond en tanden van een patiënt. Ze kunnen afwijkingen diagnosticeren wanneer patiënten ze opmerken of zoals ze worden aangetroffen bij routinematige reinigingen. Na regelmatig geplande reinigingen zijn tandartsen verantwoordelijk voor de laatste controle van de gezondheid.

Bedrijven met deze functie: Midwest Dental, Smile Brands Inc., Kool Smiles

12. Arts/Chirurg

Nationaal gemiddeld salaris: $ 182.001 per jaar

Primaire taken: Artsen zijn verantwoordelijk voor het observeren, diagnosticeren en behandelen van de gezondheid van hun patiënten. Er zijn veel verschillende specialismen die een arts zou kunnen nastreven om bijna elk deel van het lichaam aan te pakken, van cardiovasculaire gezondheid tot neurologie tot dermatologie en meer.

Bedrijven met deze functie: US Army, Correct Care Solutions, Landmark Health

Wanneer u solliciteert naar een baan in de gezondheidszorg, is het belangrijk om de juiste en vereiste diploma's, certificeringen en andere trainingen op uw cv en tijdens uw sollicitatiegesprekken te benadrukken. Als u overweegt een baan in de gezondheidszorg na te streven, neem dan de tijd om te onderzoeken welke referenties u nodig heeft om succesvol te zijn.


About author

Noud Struick

De zorgsector heeft een breed scala aan carrièremogelijkheden. Ongeacht uw vaardigheden en ervaringsniveau, sommige functies bieden carrièregroei en een hoog verdienpotentieel. Veel van de onderstaande banen vereisen meerdere jaren van onderwijs en training, waaronder een medische opleiding, een verblijfsvergunning, beurzen en meer. Sommige van de andere functies vereisen minder jaren scholing, zoals optometristen en fysiotherapeuten.


Scroll to Top