Blog

Ondanks het concurrentievermogen van een muziekcarrière, kan dit veld tot veel lonende kansen leiden. Je krijgt niet alleen de kans om je ambacht te ontwikkelen, maar je hebt ook de mogelijkheid om je passie en creatieve standpunt met de wereld te delen. Als u weet welke muziekbanen beschikbaar zijn, kunt u gemakkelijker bepalen wat u precies wilt doen met uw toekomstige carrière. In dit artikel leggen we de voordelen van een muziekcarrière uit en noemen we 12 muziekbanen die meer dan $ 30.000 per jaar betalen.

Gerelateerd: Hoe kom je in de muziekindustrie

Wat zijn de voordelen van een muziekcarrière?

Of je nu wel of niet succes en roem creëert, een carrière in de muziek kan je veel voordelen bieden. Als u deze voordelen kent, kunt u gemakkelijker bepalen of u uw passie professioneel wilt nastreven. Hier zijn enkele van de voordelen van het nastreven van een carrière in de muziek:

  • Alternatieve levensstijl: Veel muziekbanen bieden een schema dat heel anders is dan de typische 9-tot-5-carrière. Muzikanten leiden vaak een opwindende levensstijl en hebben de mogelijkheid om hun eigen schema te beheren, wat kan leiden tot meer flexibiliteit en werkplezier.
  • Collaboratieve creativiteit: een muziekcarrière stelt je in staat om samen te werken met andere creatievelingen met een vergelijkbare passie. Dit helpt je om verbinding te maken met andere muzikanten en geeft je de kans om iets te creëren met anderen in je branche.
  • Variatie op het werk: Muzikanten hebben veel variatie als het gaat om vacatures. Hoewel je altijd kunt optreden, kun je ook lesgeven of dienen als mentor of promotor voor een muzikant.

Gerelateerd: Banen voor muziekliefhebbers: 15 banen waar je muziek kunt maken, ermee kunt werken en ernaar kunt luisteren

12 muziek banen

Als je geïnteresseerd bent in een muziekcarrière, heb je veel paden om uit te kiezen. Om een ​​waardevolle baan op dit gebied te vinden, moet u uw vaardigheden, ervaring en passie bepalen. Overweeg deze 12 muziekcarrières die meer dan $ 30.000 per jaar verdienen:

1. Muziekminister

Nationaal gemiddeld salaris: $ 30.090 per jaar

Primaire taken: Een muziekminister is een dirigent van muziek in een plaats van aanbidding zoals een kerk of synagoge. Ze trainen het koor, plannen de liederen en het gebruik van instrumenten voor elk optreden, en ze dirigeren de zangers en andere muzikanten. Muziekministers maken ook een uitvoeringsschema voor de muzikanten.

2. Boekingsagent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 30.534 per jaar

Primaire taken: Boekingsagenten vinden banen voor een verscheidenheid aan entertainmentprofessionals, zoals acteurs, auteurs, muzikanten, modellen en filmregisseurs. Ze scouten talent, coördineren hun optredens en optredens, vinden potentiële optredens en onderhandelen namens hun klant over contracten.

3. Geluidstechnicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 33.444 per jaar

Primaire taken: Geluidstechnici behandelen het technische aspect van de uitvoering. Ze produceren een live of opgenomen optreden door verschillende geluidsbronnen te mixen, reproduceren en aanpassen.

4. dirigent:

Nationaal gemiddeld salaris: $ 34.380 per jaar

Hoofdtaken: Dirigenten leiden de uitvoering van een orkest of koor. Ze helpen artiesten te verenigen, het tempo en het tempo te bepalen en het geluid van de uitvoering vorm te geven.

5. Muziekregisseur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 34,536 per jaar

Primaire taken: Muziekregisseurs houden toezicht op de aspecten van een muziekuitvoering, programma, productie of organisatie. Enkele van hun taken zijn het coördineren van fondsenwervers, het ontwikkelen van budgetten, het transcriberen van muziekcomposities, het auditeren van muzikanten en het leiden van muziekrepetities.

6. zanger

Nationaal gemiddeld salaris: $ 39.728 per jaar

Primaire taken: Zangers vocaliseren muzikale geluiden met de juiste toon en toonhoogte met hun eigen stem. Terwijl sommige zangers solo zingen, zingen anderen als onderdeel van een groep. Zangers zingen in verschillende stijlen zoals pop, jazz of country.

7. Wegbeheerder

Nationaal gemiddeld salaris: $39.838 per jaar

Hoofdtaken: Wegbeheerders werken met kleine of middelgrote banden. Ze maken hotel- en locatiearrangementen, zorgen voor de nakoming van mediaverplichtingen en ondersteunen de rest van het wegpersoneel.

8. Muzikant

Nationaal gemiddeld salaris: $ 47.620 per jaar

Hoofdtaken: Muzikanten bespelen verschillende muziekinstrumenten voor een beroep. Ze kunnen solo optreden of als onderdeel van een groep, band of orkest. Muzikanten treden op voor opnames of voor een live publiek, doen auditie voor verschillende muziekoptredens of groepen, oefenen hun instrumenten, repeteren voor hun optredens en boeken optredens.

9. Muziekleraar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 55.016 per jaar

Primaire taken: Muziekleraren plannen en bereiden muzieklesplannen voor hun studenten voor. Ze geven muziekgerelateerd huiswerk, testen de kennis van hun leerlingen, bereiden hen voor op examens en werken met hen aan muziekevenementen.

10. Pianist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 55.827 per jaar

Primaire taken: Pianisten spelen piano voor de kost. Ze oefenen hun pianospel, spelen bij hun optredens, geven pianolessen en componeren hun eigen muziek.

11. Audio-ingenieur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 59.488 per jaar

Primaire taken: Audio-ingenieurs produceren een opname of een live optreden door het geluid aan te passen via verschillende audio-effecten. Ze gebruiken en onderhouden verschillende machines en apparatuur. Audio-ingenieurs zorgen ook voor de geluidskwaliteit, stellen het volumeniveau in en werken samen met producenten en artiesten.

12. Productieleider

Nationaal gemiddeld salaris: $62.184 per jaar

Primaire taken: Productieleiders houden toezicht op het productiepersoneel van een bedrijf. Ze beheren de productie en het personeel en zorgen voor een soepel proces met behoud van de veiligheid van de werknemers. Productiesupervisors lossen ook problemen op, delegeren relevante taken aan teamleden en identificeren gebieden waar ze kunnen helpen de efficiëntie te verbeteren.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een productiesupervisor

Tips voor het starten van een carrière in de muziek

Om je muziekcarrière te starten, is het belangrijk om de juiste basis te leggen. Als u weet hoe u het meeste uit uw carrière kunt halen en gepassioneerd kunt blijven, kunt u succes in de branche vinden. Hier zijn enkele tips om u te helpen een carrière in de muziek na te streven:

  • Ken je doelen. Je hebt een goed beeld van wat je wilt doen op het gebied van muziek en hoe je daar wilt komen. Als u dit doet, zorgt u ervoor dat u consequent uw muziekdoelen nastreeft. Houd er rekening mee dat uw doelen en ambities kunnen verschillen van die van iemand anders.
  • Heb een manier om de kost te verdienen. Aangezien veel muzikanten een tijdje geen vast inkomen met muziek verdienen, moet je ervoor zorgen dat je in de tussentijd een bron van inkomsten hebt om op te vertrouwen. Het hebben van een back-upplan kan je helpen om financieel te overleven en je zelfs motiveren om zo hard mogelijk te werken om van muziek je fulltime baan te maken.
  • Blijf muziek maken. Aangezien het muzikale klimaat blijft veranderen, is het belangrijk om je vak te blijven perfectioneren. Blijf oefenen om je muzikale vaardigheden te verbeteren en je meer kansen te bieden.

About author

Roosje Bonte

Ondanks het concurrentievermogen van een muziekcarrière, kan dit veld tot veel lonende kansen leiden. Je krijgt niet alleen de kans om je ambacht te ontwikkelen, maar je hebt ook de mogelijkheid om je passie en creatieve standpunt met de wereld te delen. Als u weet welke muziekbanen beschikbaar zijn, kunt u gemakkelijker bepalen wat u precies wilt doen met uw toekomstige carrière. In dit artikel leggen we de voordelen van een muziekcarrière uit en noemen we 12 muziekbanen die meer dan $ 30.000 per jaar betalen.


Scroll to Top