Blog

Er is een breed scala aan potentiële carrières in de schoonheidsindustrie, van visagist tot bruiningsconsulent. Hoewel alle schoonheidsprofessionals trends en stijl begrijpen, verschillen hun dagelijkse taken en salarissen. Als je geïnteresseerd bent om in de schoonheidsindustrie te werken, wil je misschien meer weten over de soorten banen die je kunt nastreven en de vergoeding die je zou kunnen verdienen. In dit artikel bekijken we 12 verschillende banen in de schoonheidsindustrie die u kunt overwegen, inclusief hun nationale gemiddelde salaris en typische taken.

12 banen in de schoonheidsindustrie

De schoonheidsindustrie kan zeer lonend zijn voor schoonheidsliefhebbers die graag met mensen werken en hen helpen hun nagels, huid, haar en make-up te verbeteren. Sommige banen in de schoonheidsindustrie vereisen een licentiestatus en sommige zijn instapniveau. Hier is een lijst met verschillende banen in de schoonheidsindustrie:

1. Bruiningsadviseur

Nationaal gemiddeld salaris: $24.056 per jaar

Primaire taken: Een bruiningsconsulent werkt in een zonnestudio en biedt klantenservice aan klanten die professionele zonnebankdiensten zoeken. Bruiningsconsulenten begeleiden hun klanten door het bruiningsproces in hun salon terwijl ze te allen tijde hun gezondheid en veiligheid waarborgen. Ze beoordelen de behoeften van de klant, plannen klantafspraken en maken de zonnebanken en andere apparatuur schoon. Ze promoten ook bruiningsproducten zoals beschermende brillen en huidverzorgingsproducten zoals bodylotions en oliën.

2. Schoonheidsconsulent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 28.308 per jaar

Primaire taken: Een schoonheidsconsulent kan werken in een winkelomgeving bij een make-upbalie of in een make-upwinkel, en zij zijn verantwoordelijk voor het helpen van klanten bij het kopen van de huidverzorgings- en make-upproducten die het beste bij hen passen. Dit is typisch een niet-gelicentieerde instappositie voor schoonheidsliefhebbers. Schoonheidsconsulenten brengen vele uren op de been en hebben goede communicatieve en verkoopvaardigheden nodig om succesvol te zijn in hun werk. Ze zijn goed geïnformeerd over de huidige trends en kunnen hun klanten informeren over de beste huidverzorgings- en make-uppraktijken.

3. Salonmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 28.720 per jaar

Primaire taken: Een salonmanager houdt toezicht op de administratie van hun salon om ervoor te zorgen dat klanten de hoogste kwaliteit van dienstverlening krijgen. Een salonmanager kan werken in een haar- of nagelsalon of in een spa-omgeving. Ze zijn doorgaans verantwoordelijk voor het inhuren en opleiden van stylisten, het bestellen van salonbenodigdheden, het plannen van werknemers en het plannen van diensten, het bijhouden van personeelsdossiers, het handhaven van hygiëne- en veiligheidsnormen en het promoten van de salon.

4. Wimperspecialist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 34.451 per jaar

Primaire taken: Een wimperspecialist is een schoonheidsspecialiste die zijn klanten helpt door semi-permanente wimpers aan te brengen om hun natuurlijke wimpers te versterken. Wimperspecialisten zijn getraind in het reageren op allergische en ongunstige reacties op semi-permanente wimpers, en ze volgen te allen tijde de juiste hygiënepraktijken om de veiligheid van hun klanten te garanderen. Ze zijn ook goed geïnformeerd over verschillende lijmen en de juiste wimperverzorging om hun klanten te adviseren over hoe ze hun wimperverbeteringen kunnen behouden en infectie of achteruitgang kunnen voorkomen.

5. Schoonheidsspecialiste

Nationaal gemiddeld salaris: $ 36.116 per jaar

Primaire taken: Schoonheidsspecialisten zijn professionele, erkende schoonheidsspecialisten die gespecialiseerd zijn in huidverzorging. Ze helpen hun klanten door huidbehandelingen, ontharing en gezichtsbehandelingen te bieden, waaronder dermabrasie, lichaamsharsen, laserbehandelingen, Botox-applicaties en dermale vullers. Schoonheidsspecialisten verkrijgen een licentie om diensten te verlenen die schoonheidsspecialisten niet mogen doen, zoals behandelingen voor huidaandoeningen, huidkartering, exfoliatie en huidschillen. Deze professionals zijn verantwoordelijk voor het begrijpen van dermatologische concepten en het volgen van alle gezondheids- en veiligheidsprocedures bij de behandeling van cliënten.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een schoonheidsspecialiste

6. Nagelstyliste

Nationaal gemiddeld salaris: $ 41.899 per jaar

Primaire taken: Nagelstylisten zorgen voor de vingernagels en teennagels van hun klanten door vijlen, polijsten en het aanbrengen van ontwerpen, gel- of acrylnagels. Sommige salons bestempelen ze als manicure en pedicure, afhankelijk van of ze gespecialiseerd zijn in handen of voeten. Een nagelstyliste kan verantwoordelijk zijn voor het reinigen van de nagels, het geven van crèmebehandelingen aan handen en voeten, het wegknippen van dode huidcellen en het masseren van de handen en voeten tijdens het verlenen van service.

7. Haarstylist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 43.115 per jaar

Primaire taken: Een haarstylist is een schoonheidsspecialiste die het haar van hun klanten reinigt, knipt, trimt, kleurt en stylet. Ze kunnen klanten ook producten voorstellen die hen kunnen helpen hun kleur of stijl te behouden. Sommige haarstylisten passen ook haarbehandelingen zoals oliën of maskers toe om het haar te versterken. Om succesvol te zijn, begrijpt een haarstylist de huidige kapseltrends en geeft advies aan zijn klanten over welk kapsel, snit of kleur het beste bij hen past.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een haarstylist

8. Modeontwerper

Nationaal gemiddeld salaris: $ 51.780 per jaar

Primaire taken: Een modeontwerper plant patronen en kleuren voor kleding zoals jurken, schoenen en pakken. Ze creëren en ontwikkelen ontwerpen voor kleding en accessoires door trends te onderzoeken. Modeontwerpers kunnen commercieel of voor high-end ontwerpers werken om stukken te produceren voor modeshows en modefotografie. Ze stellen vaak sfeer- en conceptborden samen om opkomende trends in vormen, stoffen en tinten beter te voorspellen en te analyseren.

9. Beeldconsulent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 60.685 per jaar

Primaire taken: een imagoconsulent werkt samen met zijn klanten om hun professionele of persoonlijke imago te evalueren en af ​​te stemmen op hun merkdoelen. Ze zijn doorgaans verantwoordelijk voor het helpen van elke klant om hun fysieke verschijning, stijl en public relations te verbeteren of te veranderen. Dit kan het veranderen van kledingkeuzes, kapsels, make-up en online persoonlijkheid omvatten. Beeldconsulenten blijven op de hoogte van trends en stilistische concepten om hun klanten te helpen.

10. Tatoeëerder

Nationaal gemiddeld salaris: $64,245 per jaar

Primaire taken: Een tatoeëerder gebruikt zijn artistieke vaardigheden en uitgebreide kennis van gezondheids- en veiligheidsprocedures om tatoeages voor hun klanten op te stellen en uit te voeren. Tatoeëren is het proces waarbij permanente afbeeldingen op de huid van een cliënt worden gemaakt door inkt te injecteren met een tatoeage-naald. Voordat ze mensen daadwerkelijk tatoeages geven, gaan veel tatoeëerders met hun klanten om de tafel zitten en overleggen met hen over hoe ze willen dat hun tatoeage eruitziet en wat het voor hen kan betekenen. Deze professionals bieden vaak gespecialiseerde aangepaste tatoeages aan hun klanten.

11. Kapper

Nationaal gemiddeld salaris: $ 73.227 per jaar

Primaire taken: Kappers zijn zeer bekwaam in het vormgeven van het haar van hun klanten. Ze gebruiken meestal technieken zoals knippen, trimmen en taps toelopen om klanten te helpen het gewenste uiterlijk te bereiken, en ze wassen ook haar en geven hoofdhuidbehandelingen wanneer dat nodig is. Kappers zijn ook verantwoordelijk voor de communicatie met hun klanten en het identificeren van welk kapsel of gezichtshaar het beste bij elk individu past.

Lees meer: ​​Leer meer over kapper zijn

12. Make-up artiest

Nationaal gemiddeld salaris: $74.585 per jaar

Primaire taken: Een visagist gebruikt cosmetische vaardigheden om make-up op hun klanten aan te brengen. Het is hun taak om het uiterlijk van hun klant te verbeteren, belangrijke kenmerken te benadrukken en gebreken te verbergen met behulp van make-uptechnieken. Make-upartiesten gebruiken kleurentheorie, behendigheid en uitgebreide kennis van make-up en make-uptools om hun klanten te helpen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een make-upartiest


About author

Matthijs van der Tas

Er is een breed scala aan potentiële carrières in de schoonheidsindustrie, van visagist tot bruiningsconsulent. Hoewel alle schoonheidsprofessionals trends en stijl begrijpen, verschillen hun dagelijkse taken en salarissen. Als je geïnteresseerd bent om in de schoonheidsindustrie te werken, wil je misschien meer weten over de soorten banen die je kunt nastreven en de vergoeding die je zou kunnen verdienen. In dit artikel bekijken we 12 verschillende banen in de schoonheidsindustrie die u kunt overwegen, inclusief hun nationale gemiddelde salaris en typische taken.


Scroll to Top