Blog

Interactieve media zijn een belangrijk onderdeel van boeiende, gebruiksvriendelijke websites en applicaties. Er is een reeks banen waarbij interactieve media betrokken zijn in verschillende sectoren, waaronder het ontwerpen van videogames, digitale marketing en meer. Als je geïnteresseerd bent in het werken in interactieve media, kan het handig zijn om te begrijpen welke baanopties beschikbaar zijn en welke vaardigheden je nodig hebt. In dit artikel leggen we uit wat banen in interactieve media zijn, geven we een lijst van 11 banen in interactieve media en noemen we waardevolle vaardigheden voor het werken in interactieve media.

Wat zijn banen in interactieve media?

Interactieve media omvatten digitale media die interactief zijn en reageren op een gebruiker. Interactieve media kunnen interactieve advertenties, videogames, grafisch multimediaontwerp en meer omvatten. Banen in interactieve media zijn verspreid over veel verschillende sectoren, waaronder marketing en reclame. Typisch, interactieve media banen omvatten kennis van grafisch ontwerp evenals vaardigheden in technologie en webontwikkeling.

Lees meer: ​​15 carrières in ontwerp en technologie

12 banen in interactieve media

Hier zijn 12 banen waarbij interactieve media betrokken zijn:

1. Social media specialist

Nationaal gemiddeld salaris: $39.889 per jaar

Primaire taken: Social media specialisten zijn verantwoordelijk voor het uitvoeren van social media strategieën voor organisaties. Ze zijn bedoeld om de naamsbekendheid van bedrijven te verbeteren en, uiteindelijk, hun omzet te verhogen. Specialisten op het gebied van sociale media zijn doorgaans goed geïnformeerd over analyses, zoekmachineoptimalisatie en visuele esthetiek. Socialmediaspecialisten kunnen interactieve media ook gebruiken om hun publiek effectiever te betrekken, waardoor interactieve media een waardevol onderdeel van hun werk worden. Specialisten op het gebied van sociale media hebben meestal een bachelordiploma in communicatie, journalistiek of een gerelateerd vakgebied.

2. Animator

Nationaal gemiddeld salaris: $ 42.571 per jaar

Primaire taken: Animators zijn verantwoordelijk voor het illustreren van reeksen afbeeldingen die een gevoel van beweging kunnen creëren. Animators gebruiken meestal zowel handteken- als digitale illustratietechnieken. Animators kunnen ook geanimeerde, responsieve inhoud voor websites maken. Waardevolle vaardigheden voor animators zijn onder meer illustratie-, ontwerp- en animatiesoftware. Hoewel een diploma niet vereist is om animator te worden, hebben animators meestal ten minste een bachelordiploma in animatie, beeldende kunst of een gerelateerd vakgebied.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over animator zijn

3. Video-editor

Nationaal gemiddeld salaris: $ 43.475 per jaar

Primaire taken: Video-editors zijn verantwoordelijk voor het bewerken van videobeelden tot afgewerkte video's van professionele kwaliteit. Ze kunnen ook verantwoordelijk zijn voor het toevoegen van speciale effecten en afbeeldingen aan video's. Het is belangrijk dat video-editors getraind zijn in verschillende softwareprogramma's voor videobewerking. Video-editors kunnen zelfstandig werken als aannemers of werken als werknemer van een organisatie. Doorgaans hebben video-editors een bachelordiploma in film of aanverwante gebieden, evenals training en ervaring.

4. Webdesigner

Nationaal gemiddeld salaris: $ 47.418 per jaar

Primaire taken: Webdesigners zijn verantwoordelijk voor het ontwerpen van nieuwe websites en het opnieuw ontwerpen van bestaande websites. Vaak nemen webdesigners interactieve elementen op in hun websites, waardoor een goed begrip van interactieve media essentieel is. Webdesigners hebben meestal minimaal een bachelordiploma in webdesign, informatica of een gerelateerd vakgebied.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een webontwerper

5. Digitale advertentiespecialist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 50.834 per jaar

Primaire taken: Digitale advertentiespecialisten zijn advertentieprofessionals die zich richten op het maken van digitale advertenties om merken of producten te promoten. Digitale advertentiespecialisten kunnen ook interactieve advertenties maken om het publiek op websites en sociale media verder te betrekken, dus vaardigheden in interactieve media kunnen nuttig zijn. Meestal hebben digitale adverteerders een bachelordiploma in reclame of andere communicatiegraden.

6. Digitale marketeer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 56.829 per jaar

Primaire taken: Digitale marketeers zijn marketingprofessionals die verantwoordelijk zijn voor het uitvoeren van digitale marketingstrategieën. Digitale marketeers kunnen interactieve elementen in hun strategieën implementeren, waardoor een goed begrip van interactieve media nuttig is voor het creëren van innovatieve en boeiende marketingcampagnes. Digitale marketeers hebben meestal een bachelordiploma in marketing, communicatie of aanverwante gebieden.

7. Multimedia grafisch ontwerper

Nationaal gemiddeld salaris: $ 59.262 per jaar

Primaire taken: Grafisch ontwerpers van multimedia zijn verantwoordelijk voor het maken van een verscheidenheid aan grafische multimedia-ontwerpen, waaronder interactieve afbeeldingen voor websites. Doorgaans beschikken grafische multimedia-ontwerpers over vaardigheden in zowel ontwerp als animatie. Grafisch ontwerpers van multimedia kunnen diploma's behalen in grafisch ontwerp, beeldende kunst en andere gebieden.

8. Ontwerper van videogames

Nationaal gemiddeld salaris: $64,642 per jaar

Primaire taken: Ontwerpers van videogames zijn verantwoordelijk voor het ontwerpen van videogames, inclusief afbeeldingen, verhaallijnen, personages en andere functies. Omdat videogames zeer interactief zijn, zijn vaardigheden in interactieve media essentieel voor ontwerpers van videogames. Ontwerpers van videogames hebben meestal ten minste een bachelordiploma in het ontwerpen van videogames, informatica of een gerelateerd vakgebied.

9. Concept artiest

Nationaal gemiddeld salaris: $ 72.338 per jaar

Primaire taken: Conceptartiesten zijn verantwoordelijk voor het ontwerpen van conceptuele kunst en visuals voor videogames, animaties en meer. Ze maken vaak illustraties voor andere ontwerpers om mee te werken, dus het is handig voor conceptartiesten om de principes van interactieve media te begrijpen. Een diploma is niet vereist om conceptkunstenaar te worden, maar een bachelordiploma met betrekking tot kunst kan nuttig zijn. Conceptartiesten hebben meestal ook opleiding en ervaring in de kunst.

10. Ontwerper gebruikersinterface

Nationaal gemiddeld salaris: $ 82.229 per jaar

Primaire taken: Ontwerpers van gebruikersinterfaces zijn verantwoordelijk voor het ontwikkelen van professionele, gebruiksvriendelijke interfaces voor websites en applicaties. Vaak hebben ontwerpers van gebruikersinterfaces de taak om interactieve interfaces te maken met responsieve ontwerpelementen. Ontwerpers van gebruikersinterfaces hebben doorgaans een bachelordiploma in webdesign, informatiearchitectuur of grafisch ontwerp.

11. Digitale ontwerper

Nationaal gemiddeld salaris: $ 85.755 per jaar

Primaire taken: Digitale ontwerpers zijn verantwoordelijk voor het maken van digitaal ontwerpmateriaal zoals afbeeldingen voor sociale media, e-mailontwerpen, website-promotieafbeeldingen en meer. Interactieve media zijn een essentieel onderdeel van digitaal ontwerp en digitale ontwerpers kunnen het gebruiken om het publiek te betrekken. Digitale ontwerpers zijn meestal bedreven in grafisch ontwerp, responsief ontwerp en elementaire webontwikkeling. Doorgaans hebben digitale ontwerpers een diploma in digitaal ontwerp, grafisch ontwerp of webdesign.

12. Ontwerper gebruikerservaring

Nationaal gemiddeld salaris: $98.190 per jaar

Primaire taken: User experience designers zijn verantwoordelijk voor het uitvoeren van onderzoek naar websitegebruikers, het maken van website-ontwerpen en het testen van ontwerpen. Ontwerpers van gebruikerservaringen kunnen ook profiteren van vaardigheden in interactieve media, aangezien veel organisaties interactieve functies op hun websites wensen. Meestal hebben ontwerpers van gebruikerservaringen een bachelordiploma in webdesign, informatiearchitectuur of aanverwante gebieden, en veel ontwerpers van gebruikerservaringen kiezen er ook voor om een ​​masterdiploma te behalen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een UX-ontwerper

Sleutelvaardigheden in interactieve media

Werken in interactieve media omvat een reeks vaardigheden, waaronder:

  • Grafisch ontwerp: Grafische ontwerpvaardigheden zijn essentieel voor veel interactieve mediataken. Mensen die in interactieve media werken, kunnen de taak krijgen om interactieve beelden te maken, waardoor een goed begrip van grafisch ontwerp cruciaal is.

  • Webdesign: mensen die met interactieve media werken, moeten over webontwerpvaardigheden beschikken waarmee ze interactieve toepassingen en websitefuncties kunnen maken. Ze kunnen profiteren van vaardigheden in programmeertalen zoals HTML, CSS, Java en meer.

  • Contentcreatie: Contentcreatie kan een waardevolle vaardigheid zijn voor interactieve mediataken, aangezien websitecontent de basis kan zijn van interactieve media. Het maken van inhoud kan het ontwikkelen van geschreven inhoud, zoals websitekopieën, en visuele inhoud omvatten.

  • Aandacht voor detail: Aandacht voor detail is een kernvaardigheid voor interactieve mediataken. Bij het maken van professionele ontwerpen en het werken met programmeertalen is vaak aandacht voor detail nodig om ervoor te zorgen dat ontwerpen nauwkeurig zijn en interactieve functies soepel werken.

  • Creativiteit: Creativiteit is een nuttige vaardigheid voor mensen die met interactieve media werken, omdat het hen in staat stelt innovatieve en unieke interactieve functies te creëren. Dit kan bijdragen aan het succes van een website of app.

  • Communicatie: mensen die met interactieve media werken, communiceren vaak met klanten om projecten en ontwerpvisies te begrijpen. Daarom zijn goede communicatieve vaardigheden essentieel in banen met interactieve media.

Lees meer: ​​15 nieuwe vaardigheden om te leren om vooruitgang te boeken in je carrière


About author

Maurits-jan Rakhorst

Interactieve media zijn een belangrijk onderdeel van boeiende, gebruiksvriendelijke websites en applicaties. Er is een reeks banen waarbij interactieve media betrokken zijn in verschillende sectoren, waaronder het ontwerpen van videogames, digitale marketing en meer. Als je geïnteresseerd bent in het werken in interactieve media, kan het handig zijn om te begrijpen welke baanopties beschikbaar zijn en welke vaardigheden je nodig hebt. In dit artikel leggen we uit wat banen in interactieve media zijn, geven we een lijst van 11 banen in interactieve media en noemen we waardevolle vaardigheden voor het werken in interactieve media.


Scroll to Top