Blog

Banen in de luchtvaart zijn aantrekkelijk voor mensen die geïnteresseerd zijn in vluchten en vliegtuigen. Deze industrie evolueert snel en integreert nieuwe technologie en strategieën om de veiligheid en efficiëntie te verbeteren. Een carrière in luchtvaartmanagement stelt je in staat om teams te begeleiden en beslissingen te nemen met betrekking tot personeel, strategieën en operaties. In dit artikel bespreken we wat luchtvaartmanagement is en banen in luchtvaartmanagement met gemiddelde salarissen en primaire taken voor elk.

Wat is luchtvaartmanagement?

Luchtvaartmanagement verwijst naar het toezicht op luchtvaartgerelateerde operaties en faciliteiten. Professionals op dit gebied behalen doorgaans een Bachelor of Science-graad in Aviation Management, waaronder cursussen op het gebied van bedrijfsbeheer, luchtvaartrecht en marketingbeheer. Luchtvaartmanagementprofessionals kunnen op de volgende gebieden werken:

  • Luchtvaartonderhoud
  • Vlucht
  • Avionische technologie
  • Luchtverkeersleiding
  • Ondersteuning voor vliegtuigoperaties

Lees meer: ​​18 banen in de luchtvaartindustrie

Voordelen van een carrière in de luchtvaart

Enkele van de voordelen van een carrière in luchtvaartmanagement zijn:

  • Salaris: Het Bureau of Labor Statistics meldt dat het mediane gemiddelde salaris voor algemene en operationele managers in mei 2019 $ 123.030 per jaar was.
  • Breed bereik: Vliegreizen is een wereldwijde industrie die de wereld verbindt. Uw rol in luchtvaartmanagement kan van invloed zijn op de wereldeconomie.
  • Vaardigheidsontwikkeling: Werken in de luchtvaart vereist een breed scala aan kennis en vaardigheden, waaronder technische vaardigheden, computervaardigheden, communicatieve vaardigheden en leiderschapsvaardigheden. Deze vaardigheden kunnen in de toekomst worden overgedragen naar een aantal verschillende industrieën en beroepen.
  • Flexibel schema: omdat luchthavens en luchtvaartmaatschappijen op alle uren werken, kun je meestal een schema vinden dat past bij jouw levensstijl.

12 banen in luchtvaartmanagement

Hier zijn 12 banen voor diegenen die geïnteresseerd zijn in luchtvaartmanagement:

1. Luchtvaartscreener

Nationaal gemiddeld salaris: $ 13,21 per uur

Primaire taken: luchtvaartcontroleurs zijn verantwoordelijk voor het uitvoeren van veiligheidsonderzoeken bij aangewezen controlepunten die in overeenstemming zijn met de protocollen die zijn uiteengezet door de Transportation Security Administration (TSA). Ze kunnen röntgenscans, transportbanden en handscanners bedienen om ervoor te zorgen dat passagiers, bagage en vracht veilig zijn en vrij van verboden voorwerpen. Luchtvaartcontroleurs communiceren met de luchthavenbeveiliging en wetshandhavers over veiligheids- of beveiligingskwesties.

2. Luchtvaartmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 43.073 per jaar

Primaire taken: Een luchtvaartmaatschappijmanager houdt toezicht op veel van de functies van een luchtvaartmaatschappij, zoals de certificering, installatie, testen en onderhoud van apparatuur en het testen en onderhouden van apparatuur. Ze houden gegevens bij, coördineren inspecties, maken planningen, schrijven rapporten en beheren het personeel.

3. Coördinator luchthavenoperaties

Nationaal gemiddeld salaris: $ 46,176 per jaar

Primaire taken: Coördinatoren van luchthavenactiviteiten zorgen ervoor dat alle medewerkers, diensten en apparatuur voldoen aan organisatorische en federale normen. Ze bewaken de doeltreffendheid en efficiëntie van het luchthavenbeleid en de procedures en passen ze indien nodig aan. Coördinatoren van luchthavenactiviteiten voeren luchthaveninspecties uit om te controleren op gevaren, geschikte verlichting en operationele systemen en registreren alle problemen en ondernomen acties. Ze kunnen ook toezicht houden op eventuele bouwprojecten ter plaatse.

4. Luchthavenmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 58.626 per jaar

Primaire taken: Luchthavenbestuurders zijn de beslissers voor een luchthaven. Ze beheren taken op een hoger niveau, zoals budgettering en het nemen van financiële beslissingen, onderhandelen over contracten met luchtvaartmaatschappijen, het uitbreiden van de luchthaven en het creëren van de organisatiestructuur en missie. Luchthavenbestuurders kunnen een chief executive officer (CEO), chief financial officer (CFO) en chief operating officer (COO) zijn.

5. Facilitair manager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 63.513 per jaar

Primaire taken: Facilitair managers houden toezicht op de veilige exploitatie, het onderhoud en de constructie van gebouwen. Ze kunnen onderzoek doen en onderhandelen met aannemers, onderhoudspersoneel inhuren en gebouwinspecties uitvoeren. Facilitair managers leiden de onderhoudsploeg en rapporteren aan het hogere management of leidinggevenden.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een facilitair manager

6. Luchtvaartmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $64,724 per jaar

Primaire taken: Luchtvaartmanagers houden toezicht op de activiteiten van een luchtvaartafdeling, inclusief ervoor zorgen dat alle activiteiten en apparatuur voldoen aan de voorschriften van de Federal Aviation Administration (FAA), het plannen van apparatuurinspecties en het aansturen van luchthavenmedewerkers. Ze houden ook records bij van vliegtuigonderhoud, maken planningen en rapporteren aan het hogere management en leidinggevenden. Luchtvaartmanagers hebben doorgaans minimaal een bachelordiploma in luchtvaartmanagement.

7. Relatiebeheerder leverancier

Nationaal gemiddeld salaris: $ 65.728 per jaar

Primaire taken: Relatiemanagers van leveranciers ontwikkelen en onderhouden relaties met leveranciers die diensten verlenen aan hun organisatie. Ze helpen bij het onderhandelen over contracten, zorgen voor naleving van contractvoorwaarden en bevestigen betalingen. Relatiemanagers van leveranciers moeten uitstekende communicatieve en interpersoonlijke vaardigheden hebben om problemen op te lossen, de behoeften van leveranciers te identificeren en aan de verwachtingen te voldoen.

8. Luchthavenbeheerder

Nationaal gemiddeld salaris: $66,692 per jaar

Primaire taken: Luchthavenmanagers houden toezicht op de dagelijkse functies van een luchthaven. Ze zorgen voor naleving van de FAA-regelgeving, onderhouden relaties met luchtvaartmaatschappijen, houden toezicht op faciliteiten en onderhoudsmanagers, houden toezicht op het onderhoud van gebouwen en banen en onderhandelen over contracten met luchthavenverkopers.

9. Marketingmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $67.808 per jaar

Primaire taken: Marketingmanagers leiden marketingafdelingen. Ze houden toezicht op marketingcampagnes, bouwen relaties op met klanten en leveranciers en nemen definitieve beslissingen over marketingstrategieën. Marketingmanagers moeten de beste werkwijzen voor elke branche waarin ze werken begrijpen en effectief communiceren met marketingteams, klanten en leidinggevenden en belanghebbenden.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een marketingmanager

10. Vrachtmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 70.722 per jaar

Primaire taken: Vrachtmanagers zijn verantwoordelijk voor de veilige en tijdige levering van goederen. Ze zorgen ervoor dat zendingen op de luchthaven aankomen, bevestigen vluchtinformatie en planning, communiceren met verzender en ontvanger over eventuele vertragingen en controleren de levering. Vrachtmanagers maken deel uit van het logistiek team en werken nauw samen met de logistiek manager en operations manager.

11. Luchtvaartconsulent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 72.561 per jaar

Primaire taken: Consultants werken in verschillende sectoren om organisaties te helpen hun activiteiten en beleid te verbeteren. Ze evalueren de huidige procedures en strategieën, analyseren de resultaten, rapporteren hun bevindingen en doen aanbevelingen voor manieren om de efficiëntie te verhogen en de kosten te verlagen, en uiteindelijk de winstgevendheid te verbeteren. Veel consultants zijn gespecialiseerd in een branche, zoals de luchtvaart, of een meer gerichte specialiteit, zoals marketingadvies of logistiek advies.

12. Veiligheidsmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 75.056 per jaar

Primaire taken: Veiligheidsmanagers zorgen ervoor dat een organisatie werkt op een manier die veilig is voor medewerkers, klanten en het publiek. Ze blijven op de hoogte van alle toepasselijke wet- en regelgeving en zorgen ervoor dat het beleid en de procedures van de organisatie aan deze normen voldoen. Veiligheidsmanagers voeren inspecties uit, leiden veiligheidstrainingen, voeren audits uit en documenteren problemen en corrigerende maatregelen.


About author

Henkjan Spenkelink

Banen in de luchtvaart zijn aantrekkelijk voor mensen die geïnteresseerd zijn in vluchten en vliegtuigen. Deze industrie evolueert snel en integreert nieuwe technologie en strategieën om de veiligheid en efficiëntie te verbeteren. Een carrière in luchtvaartmanagement stelt je in staat om teams te begeleiden en beslissingen te nemen met betrekking tot personeel, strategieën en operaties. In dit artikel bespreken we wat luchtvaartmanagement is en banen in luchtvaartmanagement met gemiddelde salarissen en primaire taken voor elk.


Scroll to Top