Blog

Spreken in het openbaar is een waardevolle vaardigheid op de werkvloer. Hoewel veel banen een bepaald niveau van spreken in het openbaar vereisen, zijn er enkele die spreken in het openbaar een sterke focus maken. Als je van spreken in het openbaar houdt, wil je misschien een carrière overwegen waar je een behoorlijk deel van zult doen. In dit artikel delen we wat spreken in het openbaar is, bespreken we de belangrijke kenmerken van sprekers in het openbaar en geven we een lijst met banen die u kunt overwegen als u een rol in spreken in het openbaar wilt.

Lees meer: ​​Hoe u een angst voor spreken in het openbaar kunt overwinnen ?

Wat is spreken in het openbaar?

Spreken in het openbaar is een vaardigheid waarbij je moet communiceren met een publiek door voor hen te gaan staan ​​en over een bepaald onderwerp te praten. Spreken in het openbaar is nuttig voor een aantal sectoren, van het bedrijfsleven tot het onderwijs. U kunt een presentatie of toespraak houden voor uw collega's, het leiderschapsteam, investeerders of een andere groep mensen aan wie u een product, dienst of idee probeert te verkopen.

Lees meer: ​​Hoe u uw spreekvaardigheid in het openbaar kunt verbeteren (met voorbeelden)

Belangrijke kenmerken van openbare sprekers

Om uw werk als spreken in het openbaar effectief uit te voeren, zijn er enkele kenmerken waarop u mogelijk wilt voortbouwen en verbeteren. Dit zijn de kwaliteiten die u kunt vinden in succesvolle openbare sprekers:

 • Effectieve communicator
 • educatieve vaardigheden
 • Leiderschap
 • Verkoop vermogen:
 • Onderhandelingstactieken
 • Interpersoonlijke vaardigheden
 • Mogelijkheid om met het publiek in contact te komen
 • Actieve luisteraar
 • Organisatie
 • Spraakschrijven
 • creativiteit
 • Vertrouwen
 • Kennis over een bepaald onderwerp
 • Passie

Populaire banen in spreken in het openbaar

Hier zijn 12 carrières die u kunt overwegen als u een groot deel van uw werk wilt spreken in het openbaar. Voor de meest actuele salarisinformatie van Carrieree, klikt u op elke salarislink hieronder:

1. Gids

Nationaal gemiddeld salaris: $ 27.078 per jaar

Primaire taken: Een gids is verantwoordelijk voor het rondleiden van een groep mensen rond een bepaalde stad, bezienswaardigheid, etablissement of andere interessegebieden. Een gids plant hun routes, leert de mensen in de groep kennen en geeft educatieve informatie aan degenen op de tour.

2. Leraar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 37.287 per jaar

Primaire taken: Een leraar is verantwoordelijk voor het instrueren van een groep studenten, meestal over een bepaald onderwerp zoals wiskunde of sociale wetenschappen. Ze maken lesplannen, nemen toetsen af, geven huiswerk op en beoordelen het werk van een leerling. Leerkrachten kunnen ook conferenties organiseren met ouders en voogden, zodat ze statusupdates kunnen geven aan degenen die verantwoordelijk zijn voor het kind. Docenten kunnen er ook bijles bij doen.

Lees meer: ​​Leer meer over leraar zijn

3. Acteur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 42.214 per jaar

Primaire taken: een acteur is verantwoordelijk voor het lezen van een script en het communiceren als zijn personage voor een groep mensen, waaronder regisseurs, andere acteurs, producenten en meer. Hun werk vertelt een verhaal aan het publiek en kan verschijnen in een toneelstuk, in een televisieshow, in een film of een ander medium.

4. Gezondheidsvoorlichter

Nationaal gemiddeld salaris: $ 47.269 per jaar

Primaire taken: een gezondheidsvoorlichter, met name iemand die met het publiek werkt, is verantwoordelijk voor het onderwijzen van mensen of groepen over welzijn. Ze kunnen gezondheidsgegevens van een specifieke populatie bekijken en persoonlijke workshops organiseren om met hen over gezondheidsproblemen te praten en eventuele behoeften van de groep aan te pakken, zodat ze toegang hebben tot de gezondheidszorg die ze nodig hebben.

5. Uitzender

Nationaal gemiddeld salaris: $ 60.059 per jaar

Primaire taken: Een omroeporganisatie is verantwoordelijk voor het rapporteren van het nieuws aan een publiek. Ze spreken meestal in de camera voor een publiek thuis dat hen op televisie bekijkt, maar er zijn ook andere leden van een nieuwsset die de omroep van achter de camera zullen zien hoe de omroep zijn werk doet. Een omroeporganisatie kan verslag doen van verschillende soorten verhalen, van het laatste nieuws tot entertainment. Ze kunnen een segment produceren of hun uitzending uitvoeren vanaf een openbare locatie.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een nieuwsanker

6. Bemiddelaar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 60.189 per jaar

Primaire taken: Een bemiddelaar is verantwoordelijk voor het zijn van een onbevooroordeelde derde partij tussen twee partijen die een meningsverschil hebben of hulp nodig hebben om tot een wederzijds voordelige oplossing voor een probleem te komen. Een bemiddelaar kan de kwestie voor hem evalueren, met de partijen spreken om hun behoeften en motivaties te begrijpen en de twee groepen of individuen laten bespreken wat het beste zou werken voor alle betrokkenen.

7. Opleidingsspecialist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 65.887 per jaar

Hoofdtaken: Een opleidingsspecialist is verantwoordelijk voor het onderwijzen van medewerkers over een aantal onderwerpen. Ze kunnen lesgeven over bedrijfswaarden, een nieuwe procedure, bijgewerkte software of andere vaardigheden die waardevol zijn op de werkplek. Ze creëren leerplannen en geven lessen waar ze lesgeven op een manier die gunstig is voor werknemers en hen helpt hun vaardigheden en kennis te vergroten.

8. Inkoopmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 73.562 per jaar

Primaire taken: Een inkoopmanager is verantwoordelijk voor het veiligstellen van leveranciers, goederen of diensten voor hun bedrijf. Ze fungeren als een soort verkoper voor het bedrijf, zodat ze kunnen krijgen wat ze nodig hebben, een goede combinatie van kwaliteit en prijs. Ze kunnen met verkopers en leveranciers praten, onderhandelen over prijzen en leveringsverantwoordelijkheden en de artikelen die ze ontvangen beoordelen op kwaliteit.

Lees meer: ​​Meer informatie over hoe u een inkoopmanager bent

9. Farmaceutische vertegenwoordiger

Nationaal gemiddeld salaris: $79.605 per jaar

Primaire taken: Een farmaceutisch vertegenwoordiger is verantwoordelijk voor het ontmoeten van artsen. Ze kunnen een-op-een afspreken met een arts die een eigen praktijk heeft, of ze kunnen een grotere bijeenkomst organiseren die alle artsen in een ziekenhuis kunnen bijwonen om meer te weten te komen over een nieuw farmaceutisch medicijn dat gunstig kan zijn voor hun patiënten. Een farmaceutisch verkoopvertegenwoordiger zal dingen vertellen zoals de mogelijke bijwerkingen van een medicijn of hoe het medicijn hun patiënten positief kan beïnvloeden.

10. Curator

Nationaal gemiddeld salaris: $79.637 per jaar

Primaire taken: Een curator is verantwoordelijk voor het opbouwen van een collectie in een kunstgalerie of museum. Ze vinden kunstwerken die goed in hun collectie passen, ontwerpen hoe ze alle kunstwerken zullen opzetten en ontwikkelen manieren om de kunst en haar geschiedenis op verschillende manieren aan museum- of galeriebezoekers te laten zien.

Een curator kan daarbij gebruik maken van audiovisueel, tentoonstellingen en besloten evenementen. Het kan ook nodig zijn dat een curator met grote groepen mensen over hun tentoonstelling spreekt, of het nu is om meer over de kunstenaar te beschrijven of om uit te leggen waarom het museum heeft besloten een bepaald type kunst in de collectie toe te voegen.

Lees meer: ​​Meer informatie over hoe u curator wordt

11. Universitair hoofddocent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 109.287 per jaar

Primaire taken: Een universitair hoofddocent is verantwoordelijk voor het instrueren van studenten op hbo-niveau. Ze kunnen een aantal lessen tegelijk geven, meestal in één vak waar ze ofwel een diploma op hebben of een aantal jaren ervaring in hebben. Universitair hoofddocenten wonen ook onderwijsconferenties bij, begeleiden studenten tijdens de les, doen onderzoek, beoordelen examens en begeleiding bieden aan elke student die het moeilijk heeft met hun cursussen.

12. Procesadvocaat

Nationaal gemiddeld salaris: $ 110.452 per jaar

Primaire taken: Een procesadvocaat is verantwoordelijk voor het vertegenwoordigen van een cliënt in de rechtbank. Of ze nu een aanklager of een verdediger zijn, een procesadvocaat bepleit de positie van zijn cliënt in een rechtbank, hetzij voor een jury of alleen met een rechter en ander vereist gerechtspersoneel in de rechtszaal.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een advocaat


About author

Willemein Fokkers

Spreken in het openbaar is een waardevolle vaardigheid op de werkvloer. Hoewel veel banen een bepaald niveau van spreken in het openbaar vereisen, zijn er enkele die spreken in het openbaar een sterke focus maken. Als je van spreken in het openbaar houdt, wil je misschien een carrière overwegen waar je een behoorlijk deel van zult doen. In dit artikel delen we wat spreken in het openbaar is, bespreken we de belangrijke kenmerken van sprekers in het openbaar en geven we een lijst met banen die u kunt overwegen als u een rol in spreken in het openbaar wilt.


Scroll to Top