Blog

Onderzoek naar informatie over loopbaanvooruitzichten voor een toekomstige baan is belangrijk omdat het u helpt belangrijke beslissingen te nemen over waar u uw zoektocht naar een baan op moet richten. Wanneer banen een hoge omloopsnelheid hebben, kan dit in feite wijzen op positieve factoren van werkgelegenheid in een branche, maar als een bepaalde functie, afdeling of bedrijf moeite heeft om mensen voor de functie te behouden, kan dit een waarschuwing zijn dat het probleem nabij is. Door te kijken naar typische banen met een hoog verloop en wie goed werkt in deze functies, kunt u bepalen of een baan met een hoog verloop echt in uw voordeel kan zijn. In dit artikel definiëren we banen met een hoog verloop en bekijken we 12 voorbeelden van banen met een hoog verloop met handige tips om te slagen.

Gerelateerd: Q & A: Wat is een personeelsverlooppercentage?

Wat zijn banen met een hoog verloop?

Banen met een hoog verloop zijn banen waarbij professionals de neiging hebben om na een korte tijd te vertrekken. Dit gebeurt meestal binnen het eerste jaar of zo van tewerkstelling. Verschillende factoren kunnen de omloopsnelheid voor bepaalde banen beïnvloeden, waaronder:

 • Werkplekcultuur: Werkplekcultuur is een belangrijke factor in het personeelsverloop. Omdat iedereen in verschillende omgevingen gedijt, kan de cultuur op de werkplek van invloed zijn op de vraag of een werknemer bij een bedrijf blijft. Sommige persoonlijkheden werken beter met sommige mensen en omstandigheden dan met andere. Bovendien hebben culturele omgevingen die gemakkelijker als giftig kunnen worden gezien, waarschijnlijk een hogere omloopsnelheid.
 • Salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden: Als de beloning of secundaire arbeidsvoorwaarden die aan een functie of bedrijf worden toegekend niet concurrerend zijn met anderen in de branche, zullen werknemers waarschijnlijk elders betere beloningen en secundaire arbeidsvoorwaarden zoeken.
 • Planning: De dagen en tijden die een persoon moet werken, kunnen ook van invloed zijn op het verloop van de baan. Banen die lange diensten vereisen, nachtwerk of werk in het weekend en op feestdagen kunnen het verloop verhogen voor werknemers die meer stabiliteit en een beter evenwicht tussen werk en privé willen.
 • Burn-out: Burn-out kan het gevolg zijn van banen met veel stress of banen met zeer specifieke taken die meer vatbaar zijn voor angst of vermoeidheid. In deze situaties kunnen medewerkers tijdelijk vertrekken om hun passie voor hun vak op te frissen.
 • Loopbaanontwikkeling: banen met een hoog verloop zijn onder meer instap- en deeltijdfuncties die professionals gebruiken om geld te verdienen en werkervaring op te doen terwijl ze naar de universiteit gaan. Dit veroorzaakt een hoog verloop als die professionals terug naar school gaan of een carrièrebaan nastreven.
 • Overvloedige werkmogelijkheden: als er veel vraag is naar een bepaalde functie binnen een branche, kan dit ook leiden tot hoge omloopsnelheden. Dit komt omdat professionals zoveel mogelijkheden hebben om voor verschillende bedrijven te werken.

De volgende bedrijfstakken lijken door de aard van hun bedrijf gevoelig te zijn voor hoge omloopsnelheden als gevolg van een of meer van de bovenstaande factoren:

 • Informatie Technologie
 • Financiën en accounting
 • Horeca en restaurants
 • Verkoop en marketing
 • Gezondheidszorg
 • kinderopvang

Gerelateerd: 16 tips voor als u gestrest bent over uw werk

12 voorbeelden van banen met een hoog verloop

Hier zijn enkele voorbeelden van banen met een hoog verloop, waaronder salarisverwachtingen, functieverantwoordelijkheden en de soorten professionals die in deze functies gedijen:

1. Fastfoodmedewerker

Nationaal gemiddeld salaris: $24.777 per jaar

Hoofdtaken: Fastfoodmedewerkers werken voor fastfoodketens. Ze nemen bestellingen van klanten op, bereiden voedsel voor, houden toezicht op transacties en zorgen voor netheid in klantgerichte en voedselverwerkingsgebieden. Banen voor fastfoodmedewerkers hebben meestal een hoog verloop omdat veel werknemers het als tijdelijke vorm van werk gebruiken voordat ze naar iets anders gaan. Individuen van middelbare school en universiteit, samen met pas afgestudeerden, werken vaak in fastfoodfuncties om aan hun financiële behoeften te voldoen als ze hun school afmaken en op zoek zijn naar een baan.

2. Hotelreceptionist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 24.876 per jaar

Primaire taken: Hotelreceptionisten werken bij de receptie in hotels. Zij helpen gasten bij het inchecken, uitchecken en kleedruimtes. Ze houden ook toezicht op de transacties van gasten en fungeren als informatiebron voor vragen van gasten over hotelvoorzieningen. Vanwege de aard van hun werk moeten hotelreceptionisten doorgaans nachtdiensten draaien en in het weekend werken om 24-uurs klantenservice te bieden.

Afhankelijk van hun werkgever ontvangen hotelreceptionisten verschillende salarissen en voordelen. Deze factoren dragen bij aan het hoge verloop bij hotelreceptiefuncties. Het kan echter een ideale baankeuze zijn voor diegenen die graag onconventionele uren werken en anderen helpen.

3. Leerkracht kinderopvang

Nationaal gemiddeld salaris: $ 25.608 per jaar

Primaire taken: Een kinderopvangleraar werkt als onderdeel van een kinderdagverblijf of kinderopvangbureau om voor jonge kinderen te zorgen terwijl hun ouders boodschappen doen of naar hun werk gaan. Ze ontwikkelen leuke en leerzame lessen of activiteiten en werken meestal de hele dag samen met een of meer leerkrachten in de kinderopvang. Om leerkracht in de kinderopvang te worden, moet men minimaal een diploma secundair onderwijs hebben. In sommige situaties eisen werkgevers van kandidaten dat ze een associate's degree hebben in voor- en vroegschoolse educatie. Ze moeten ook uitstekende probleemoplossende vaardigheden, een scherp oog voor detail en een creatieve mentaliteit hebben om hun studenten betrokken te houden.

De belangrijkste reden waarom banen als leraar in de kindertijd een hoog verloop hebben, is omdat de meeste leraren in de kindertijd ofwel een hogere functie gaan vervullen in een kinderdagverblijf, ofwel doorgroeien naar een baan als leraar.

4. Hotelhuishoudster

Nationaal gemiddeld salaris: $ 34.393 per jaar

Primaire taken: Hotelhuishoudsters zorgen ervoor dat hotelkamers en voorzieningen schoon en hygiënisch blijven voor het plezier van de gasten. Ze veranderen lakens, stofzuigen vloeren, stofoppervlakken en zorgen ervoor dat elke kamer het hotel op een positieve manier vertegenwoordigt. Om als hotelhoudster te werken, moeten individuen ten minste een middelbare schooldiploma, uitstekende organisatorische vaardigheden en teamworkcapaciteiten hebben. Ze moeten ook in staat zijn om de privacy van gasten te behouden en hun persoonlijke bezittingen te respecteren.

Hotelhuishoudsterbanen ervaren een hoge omloopsnelheid voor verschillende factoren, maar meestal komt dit omdat huishoudsters hun vaardigheden gemakkelijk kunnen overdragen naar een huishoudfunctie bij een ander hotel. Verder hebben hotelhuishoudsters ook een hoog verloop, omdat ze de neiging hebben om door te stromen naar andere rollen in het huishouden of de receptie.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een huishoudster

5. Ober

Nationaal gemiddeld salaris: $ 34.669 per jaar

Primaire taken: Obers serveren eten en drinken aan klanten in restaurantomgevingen. Ze communiceren ook met de expediteur over bestelvereisten en houden toezicht op de transacties van klanten aan het einde van elke maaltijd. Obers kunnen verschillende opleidingseisen hebben en sommigen kunnen posities bereiken terwijl ze nog op de middelbare school zitten of met een middelbare schooldiploma. Om te slagen in een oberrol, moeten individuen uitstekende klantenservicevaardigheden hebben en het vermogen hebben om 's nachts en in het weekend te werken.

Het hoge personeelsverloop in kelnerbanen wordt doorgaans toegeschreven aan seizoensgebonden werkmogelijkheden en de tewerkstelling van personen van middelbare school of universiteitsleeftijd die vervolgopleidingen of carrièrebanen gaan volgen.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een ober

6. Verkoopmedewerker detailhandel

Nationaal gemiddeld salaris: $ 38,004 per jaar

Primaire taken: Verkoopmedewerkers in de detailhandel werken in winkels, variërend van grote, nationale ketens tot kleine, lokale boetieks. Ze begroeten klanten, helpen hen bij aankopen of retourneren en geven informatie over producten. Ze kunnen ook de voorraadniveaus controleren en winkelmanagers informeren wanneer de productvoorraad bijna op is. Om als retailmedewerker te werken, moeten individuen een middelbare schooldiploma hebben of in het proces zijn. Enkele redenen waarom banen in de detailhandel vaak een hoge omloopsnelheid hebben, zijn lange uren en in het weekend werken, en de behoefte aan bepaalde arbeidsvoorwaarden die banen in de detailhandel mogelijk niet bieden.

Een rol als medewerker detailhandel in de detailhandel stelt individuen echter in staat om te werken met een merk waar ze van houden. Ze ontvangen ook kortingen op winkelartikelen en hebben de mogelijkheid om hun verbale communicatieve vaardigheden te verbeteren door middel van klantinteracties.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een verkoopmedewerker in de detailhandel

7. Technische ondersteuningsspecialist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 43.940 per jaar

Primaire taken: Technische ondersteuningsspecialisten gebruiken hun kennis van IT-hardware- en -softwareproducten om klanten telefonisch of via een berichtenplatform te helpen. Om hun functie effectief uit te voeren, moeten technische ondersteuningsspecialisten beschikken over uitstekende probleemoplossende vaardigheden, technische kennis en de wens om anderen te helpen. Afhankelijk van de werkgever kan voor sommige technische ondersteuningsfuncties een associate's degree in informatietechnologie vereist zijn. De meeste technische ondersteuningsspecialisten hebben echter een bachelordiploma in informatietechnologie of informatica. Deze functies hebben een hoog verloop omdat individuen doorgaans doorstromen naar andere rollen als computerprogrammeurs, IT-specialisten of softwareontwikkeling.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een technische ondersteuningsspecialist

8. Klantenservicemedewerker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 47.613 per jaar

Primaire taken: vertegenwoordigers van de klantenservice werken op de klantenservice van een organisatie. Ze nemen telefoontjes aan van potentiële of bestaande klanten en helpen hen bij het navigeren door aankopen, ruilen, retourneren en eventuele zorgen die ze hebben. Om als medewerker van de klantenservice te werken, moeten kandidaten uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatie hebben. Ze moeten zich ook kunnen inleven in klanten en blijk geven van een drive om problemen op te lossen. Degenen die een functie als klantenservicemedewerker overwegen, hebben doorgaans een middelbare schooldiploma nodig. Sommige werkgevers kunnen echter kandidaten met een bachelordiploma inhuren op een gebied als communicatie.

Klantenservicefuncties ervaren een hoog verloop omdat werknemers ofwel kansen vinden bij andere bedrijven, promotie maken naar een leidinggevende functie of bepalen dat ze elders carrièremogelijkheden moeten vinden.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een klantenservicemedewerker

9. HR-specialist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 49.795 per jaar

Primaire taken: HR-specialisten ondersteunen de dagelijkse activiteiten van de personeelsafdeling binnen een onderneming. Ze zijn gespecialiseerd in een bepaald gebied, zoals werving en werving, salarisadministratie, personeelsbeloningen of teamactiviteiten. HR-specialisten moeten uitstekende interpersoonlijke communicatieve vaardigheden hebben en moeten kunnen werken als onderdeel van een team. Om als HR-specialist te werken, moeten kandidaten een bachelordiploma in human resources of communicatie hebben.

HR-specialistische banen kennen een hoog verloop omdat er zoveel HR-vacatures zijn om na te streven bij andere bedrijven. Dit maakt het gemakkelijk voor mensen in dit beroep om een ​​baan te vinden en hun carrièredoelen te verbeteren.

10. Boekhouder

Nationaal gemiddeld salaris $ 54.728 per jaar

Primaire taken: Een accountant werkt op de afdeling boekhouding of financiën binnen een organisatie. Hun belangrijkste taakverantwoordelijkheden omvatten het bijhouden van financiële gegevens zoals winst- en verliesrekeningen, crediteuren, debiteuren en grootboeken. Ze kunnen ook financiële audits uitvoeren, toezicht houden op de loonberekeningen van werknemers en helpen bij belastingvoorbereidingsactiviteiten. Om accountant te worden, behalen kandidaten een bachelor's degree in accounting of finance. Ze moeten ook uitstekende aandacht voor detail, uitstekende wiskundige vaardigheden en probleemoplossende vaardigheden hebben.

Er zijn een paar redenen voor de hoge omloopsnelheid in boekhoudkundige banen. Sommige boekhoudprofessionals verlaten hun baan om een ​​midden- of hogere functie in de financiële sector te gaan vervullen of om hun eigen boekhouddienst te beginnen. Evenzo heeft elk bedrijf een boekhoudafdeling nodig, wat betekent dat accountants de mogelijkheid hebben om voor bedrijven in verschillende sectoren te werken.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een accountant

11. Verpleegkundige

Nationaal gemiddeld salaris: $81.371 per jaar

Primaire taken: Een verpleegster werkt in een ziekenhuis, gezondheidskliniek of instellingen voor langdurige zorg om dagelijkse hulp te bieden aan gewonde of zieke patiënten. Ze brengen IV's in, bewaken vitale functies, dienen medicijnen toe, bereiden operatiekamers voor en ontsmetten wonden. Verpleegkundigen verdienen meestal ofwel een associate's degree of bachelor's degree in verpleegkunde om in aanmerking te komen voor een baan. Ze moeten ook uitstekende aandacht voor detail, interpersoonlijke communicatie en empathie hebben. Hoge omloopsnelheden voor verpleegkundige banen zijn het gevolg van verschillende factoren.

Omdat verpleegkundigen lange diensten draaien, zijn ze vatbaar voor burn-out. Het veranderen van positie of zelfs een onderbreking van het beroep is geen ongewone keuze bij het verlichten van burn-out. Sommige verpleegkundigen verlaten hun functie om ook een loopbaan als verpleegkundig manager of verpleegkundig specialist te beginnen.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een verpleegster

12. Softwareontwikkelaar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 110.650 per jaar

Primaire taken: Softwareontwikkelaars gebruiken programmeertalen om softwareprogramma's, mobiele applicaties en videogames te coderen. Ze zijn verantwoordelijk voor het ontwerpen van software volgens de richtlijnen van de klant en het creëren van codebibliotheken die toekomstige softwareontwikkelaars kunnen raadplegen. Softwareontwikkelaars behalen meestal een bachelordiploma in softwareontwikkeling, maar ze kunnen zich ook kwalificeren voor hun rol door certificeringscursussen te volgen en hun vaardigheidsniveau aan te tonen. Software-ingenieurs moeten geavanceerde kennis hebben van verschillende codeertalen en uitstekende aandacht voor detail om te slagen.

Vacatures voor softwareontwikkelaars hebben een hoge omloopsnelheid omdat er zoveel werkmogelijkheden beschikbaar zijn. Een andere reden voor de hoge omloopsnelheid is dat softwareontwikkelaars hun eigen bedrijf starten of freelanceklussen voltooien.


About author

Dries van de Riet

Onderzoek naar informatie over loopbaanvooruitzichten voor een toekomstige baan is belangrijk omdat het u helpt belangrijke beslissingen te nemen over waar u uw zoektocht naar een baan op moet richten. Wanneer banen een hoge omloopsnelheid hebben, kan dit in feite wijzen op positieve factoren van werkgelegenheid in een branche, maar als een bepaalde functie, afdeling of bedrijf moeite heeft om mensen voor de functie te behouden, kan dit een waarschuwing zijn dat het probleem nabij is. Door te kijken naar typische banen met een hoog verloop en wie goed werkt in deze functies, kunt u bepalen of een baan met een hoog verloop echt in uw voordeel kan zijn. In dit artikel definiëren we banen met een hoog verloop en bekijken we 12 voorbeelden van banen met een hoog verloop met handige tips om te slagen.


Scroll to Top