Blog

Als u weet wat enkele van de meest populaire banen voor houders van een genderstudiediploma zijn, kunt u uw kansen op het vinden van een geschikte functie vergroten. Ongeacht uw eerdere professionele ervaringen, u kunt lucratieve functies in uw regio vinden voor majors op het gebied van genderstudies. In dit artikel bespreken we enkele van de meest geschikte banen voor afgestudeerden in genderstudies.

Banen voor houders van een diploma genderstudies

Hier zijn enkele van de beste soorten functies voor afgestudeerden in genderstudies:

1. Wetshandhavers

Nationaal gemiddeld salaris: $28.549 per jaar

Primaire taken: De belangrijkste verantwoordelijkheid van wetshandhavers en politieagenten is ervoor te zorgen dat alle wetten worden nageleefd, vooral degenen die de volksgezondheid en privé-eigendom beschermen. Genderstudies majors verwerven meestal relevante vaardigheden voor het werk, zoals communicatie, analyse en probleemoplossing, die ze in het veld kunnen gebruiken in situaties die conflictoplossing, onderhandeling en handhaving van de wet vereisen.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een politieagent

2. Crisisadviseur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 31.345 per jaar

Primaire taken: Crisisadviseurs werken doorgaans op korte termijn en helpen mensen die zich onverwachts in zeer uitdagende persoonlijke situaties bevinden. Het volgen van een genderstudies-opleiding kan je helpen de communicatieve en probleemoplossende vaardigheden te verwerven die nodig zijn voor de rol en je diep inzicht te geven in de aard van sommige genderspecifieke crises.

3. Journalist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 35.548 per jaar

Primaire taken: Journalisten werken zelfstandig of voor organisaties zoals nieuwsuitzendingen, televisies en radiostations en hebben de taak verschillende onderwerpen te onderzoeken en hun bevindingen aan het grote publiek te rapporteren. Ze rapporteren meestal over algemene kwesties of richten zich op één belangrijk thema, zoals sport, politiek, cultuur en andere. Als major genderstudies kun je je verworven vaardigheden, zoals schrijven, fact-checking, kritisch denken en kennis over interacties tussen genders, gebruiken om kwaliteitsjournalistiek te creëren voor verschillende mediakanalen.

Gerelateerd: Leer meer over journalist zijn

4. Public relations-specialist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 51,932 per jaar

Primaire taken: PR-specialisten zijn belast met het creëren en behouden van een positief imago bij het publiek, hetzij voor het bedrijf waarmee ze werken, hetzij voor een externe klant die hun diensten inhuurt. Ze doen dat door materiaal te maken voor verschillende mediaplatforms, public relations-programma's en andere soortgelijke activiteiten te beheren. Als major genderstudies kunnen je verworven vaardigheden je helpen werkgevers, klanten en het grote publiek te trainen in verschillende maatschappelijke en culturele normen die in de huidige samenleving moeten worden gerespecteerd.

5. Maatschappelijk werker

Nationaal gemiddeld salaris: $60.184 per jaar

Primaire taken: Maatschappelijk werkers werken ofwel rechtstreeks met mensen om hen te helpen bij het beheren van verschillende problemen die zich in het dagelijks leven voordoen, of ze werken in een klinische omgeving en behandelen verschillende emotionele, mentale en gedragsproblemen. De baan vereist meestal een zeer gevarieerde reeks vaardigheden, aangezien de meeste mensen unieke problemen hebben waarmee ze worstelen. Een diploma genderstudies kan u echter helpen om persoonlijke en maatschappelijke genderspecifieke problemen beter te begrijpen, wat u kan helpen efficiënter te zijn bij het bieden van hulp.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een maatschappelijk werker

6. Schrijver

Nationaal gemiddeld salaris: $61.310 per jaar

Primaire taken: Als schrijver werk je zelfstandig of voor een organisatie en heb je de taak om goed onderbouwde schriftelijke inhoud te produceren over verschillende onderwerpen die van belang zijn. Sommige schrijvers produceren inhoud over verschillende onderwerpen, terwijl anderen zich liever specialiseren in één belangrijk onderwerp. Als houder van een genderstudies ben je gekwalificeerd om geschreven inhoud te produceren over genderinteracties en de evolutie van genderrollen in de huidige samenleving.

7. Politieke campagnemanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 61.324 per jaar

Primaire taken: Een campagnemanager is belast met het coördineren van verschillende aspecten van de activiteiten van een politieke campagne, zoals fondsenwerving, het verspreiden van verschillende politieke boodschappen, het overtuigen van het publiek om te stemmen, adverteren, communiceren met de media en andere soortgelijke taken. Een afgestudeerde genderstudies kan een aanwinst zijn voor een politieke campagne, omdat ze politici kunnen informeren over de huidige trends op het gebied van genderverhoudingen.

8. Communicatiemanager

Nationaal gemiddeld salaris: $67,252 per jaar

Primaire taken: Een communicatiemanager leidt doorgaans een team van communicatieprofessionals die een bedrijf of instelling vertegenwoordigen bij het publiek en zijn belanghebbenden. Zij verzorgen alle interne en externe communicatie en hebben als algemene doel ervoor te zorgen dat de boodschap en visie van het bedrijf of de instelling goed worden gecommuniceerd. Hoewel de rol ook ervaring vereist in een op communicatie gebaseerde rol, kan een diploma genderstudies je helpen bij het afhandelen van interne en externe communicatie over delicate kwesties met betrekking tot gender.

9. Personeelsmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 69.059 per jaar

Primaire taken: Human resources managers zijn verantwoordelijk voor het toezicht op de afdeling personeelszaken van een organisatie. Dit omvat activiteiten zoals het werven van nieuw personeel, het interviewen van potentiële werknemers, het vaststellen van duidelijke criteria voor aanwerving en ontslag samen met het hogere management van het bedrijf en andere activiteiten die verband houden met het personeelsbestand van het bedrijf. Hoewel de rol doorgaans meerdere jaren ervaring vereist in andere human resources-gerelateerde functies, kan het hebben van een diploma genderstudies je voorbereiden op het omgaan met verschillende situaties op de werkplek die genderspecifieke problemen met zich meebrengen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een HR-manager

10. Bedrijfsadviseur

Nationaal gemiddeld salaris: $69.624 per jaar

Primaire taken: Bedrijfsadviseurs hebben meestal een bepaalde vaardigheden waarin ze gespecialiseerd zijn en worden ingehuurd door verschillende organisaties om hun advies te geven over hoe bepaalde aspecten van het bedrijf moeten worden afgehandeld. Genderstudies-diplomahouders kunnen bedrijven helpen zich aan te passen aan verschillende maatschappelijke en culturele trends met betrekking tot de rol van gender en seksualiteit op de werkplek. Ze kunnen bedrijven helpen hun bedrijfsmodel aan te passen aan de moderne tijd.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een bedrijfsadviseur

11. Zorgconsulent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 84.085 per jaar

Primaire taken: Zorgconsulenten worden meestal ingehuurd door zorgorganisaties om hen te helpen bij het overwinnen van een bepaalde uitdaging. De meeste van dergelijke consultants zijn gespecialiseerd in een bepaald gebied dat verband houdt met de gezondheidszorg en als afgestudeerde genderstudies kun je advies geven over onderwerpen als diversiteit op de werkplek, maar ook in gebieden van de gezondheidszorg die zich richten op een specifiek geslacht.

12. Psycholoog

Nationaal gemiddeld salaris : $ 104.799 per jaar

Primaire taken: Psychologen bestuderen verschillende psychologische processen en gedragingen door grondig te analyseren hoe mensen met elkaar en met de omgeving waarin ze leven omgaan. studies diploma kan helpen uw training te verbeteren en meer inzicht te krijgen in genderspecifieke eigenschappen en de aard van verschillende intergenderinteracties.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een psycholoog


About author

Liesbeth Westervoord

Als u weet wat enkele van de meest populaire banen voor houders van een genderstudiediploma zijn, kunt u uw kansen op het vinden van een geschikte functie vergroten. Ongeacht uw eerdere professionele ervaringen, u kunt lucratieve functies in uw regio vinden voor majors op het gebied van genderstudies. In dit artikel bespreken we enkele van de meest geschikte banen voor afgestudeerden in genderstudies.


Scroll to Top