Blog

Het gebied van informatietechnologie omvat meerdere disciplines en omvat informatica, netwerken, cyberbeveiliging en ontwikkeling. Om een ​​IT-professional te worden, is een IT-diploma vereist en de industrie biedt veel opties die beschikbaar zijn zodra je je diploma hebt behaald. In dit artikel bespreken we welke banen voor professionals met een IT-diploma zijn en kijken we naar salaris, beschikbaarheid en functiebeschrijvingen voor 12 IT-banen.

Wat zijn banen voor professionals met een IT-diploma?

Banen voor IT-professionals zijn carrières die professionals met een IT-diploma kunnen nastreven. Informatietechnologie is de studie en het gebruik van technologische systemen voor het verzenden, ontvangen, opslaan en beschermen van informatie via web- of computergebaseerde systemen. Voorbeelden van IT-graden zijn:

 • Computertechnologie
 • Informatie wetenschap
 • Cyberbeveiliging
 • Software-engineering of -ontwikkeling
 • Computertechniek
 • Beheer van netwerksystemen
 • Gegevenswetenschap
 • Beheer van informatietechnologie
 • Cloud computing
 • Systeemtechniek
 • Communicatiebeheer
 • IT-projectmanagement
 • Cyberbeveiligingsanalyse

12 IT-banen voor IT-graden

IT-banen zijn er in overvloed en divers voor studenten met een IT-diploma. Hier zijn 12 IT-banen om te overwegen:

1. Computerprogrammeur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 47.351 per jaar

Primaire taken: Computerprogrammeurs werken samen met IT-managers en softwareontwikkelaars om de code te schrijven die computertoepassingen mogelijk maakt. Programmeurs gebruiken codeertalen om computerprogramma's, software en mobiele applicaties te ontwikkelen, problemen op te lossen en te implementeren. Programmeurs werken meestal fulltime als onderdeel van een groter ontwikkelteam en hebben een bachelordiploma in computerprogrammering of informatica.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een computerprogrammeur

2. Cyberbeveiligingsleider

Nationaal gemiddeld salaris: $61,793 per jaar

Primaire taken: Cyberbeveiligingsleiders werken als leiderschap voor cyberbeveiligingsbehoeften. Delegeert taken aan het cybersecurity-team, onderzoekt bedreigingen, helpt bij het ontwikkelen van betere beveiligingssystemen en communiceert met supervisors en klanten om te bepalen wat de beste manier van handelen is in het geval van een cybersecurity-incident. Leads werken doorgaans fulltime in een teamgerichte omgeving.

3. Computer forensisch analist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 63.096 per jaar

Primaire taken: Computer forensische analisten analyseren computer- en cyberbeveiligingssystemen om eerdere bedreigingen te identificeren en effectievere reacties te ontwikkelen. Forensische analisten analyseren ook criminele dreigingen en werken samen met wetshandhavers om cybercriminaliteit op te lossen. Analisten werken doorgaans fulltime in een teamomgeving in openbare of particuliere bedrijven.

4. Netwerkbeheerder

Nationaal gemiddeld salaris: $ 69.744 per jaar

Primaire taken: Netwerkbeheerders analyseren en onderhouden lokale netwerken, wide area netwerken en andere netwerkverbindingen en segmenten. Beheerders werken nauw samen met technici en klanten om connectiviteit en consistentie in netwerkverbindingen te garanderen. Beheerders werken doorgaans fulltime en hebben minimaal een bachelordiploma.

Lees meer: ​​Meer informatie over het zijn van een netwerkbeheerder

5. IT-technicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 74.416 per jaar

Primaire taken: IT-technici fungeren als aanspreekpunt voor technologische uitdagingen binnen een organisatie. De IT-technicus diagnosticeert, lost problemen op en repareert technische problemen en rapporteert over hun bevindingen. IT-technici kunnen fulltime of parttime werken en beschikken over een associate of bachelor's degree in computerwetenschappen of een vergelijkbaar vakgebied.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een IT-technicus

6. Webontwikkelaar

Nationaal gemiddeld salaris: $74.845 per jaar

Primaire taken: Webontwikkelaars zijn IT-professionals die de code schrijven en onderhouden waarmee websites worden uitgevoerd. Ontwikkelaars werken nauw samen met klanten om te voldoen aan hun eisen voor het maken van veilige, functionele websites. Ontwikkelaars kunnen fulltime werken voor particuliere bedrijven of als freelancer.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een webontwikkelaar

7. Cyberbeveiligingsanalist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 80.008 per jaar

Primaire taken: Cybersecurity-analisten zijn IT-professionals die zich bezighouden met het identificeren, analyseren, voorspellen en voorkomen van cybersecurity-bedreigingen. Ook analyseren ze cybersecurity-inbreuken om het aanspreekpunt te bepalen, waar de cybersecuritymaatregelen hebben gefaald en de omvang van de schade. Analisten maken deel uit van een groter cyberbeveiligingsteam en werken doorgaans fulltime voor particuliere bedrijven of overheidsinstanties.

8. Netwerkingenieur

Nationaal gemiddeld salaris: $98,068 per jaar

Primaire taken: Netwerkingenieurs zijn IT-professionals die computernetwerken ontwerpen, bouwen en onderhouden voor bedrijven en overheidsinstanties. Ingenieurs onderhouden en updaten firewalls, installeren apparatuur, voeren regelmatig onderhoud uit en communiceren systeembehoeften naar het leiderschapsteam. Ingenieurs werken nauw samen met netwerkmanagers en projectmanagers om netwerken en systemen te schalen om aan de groeiende zakelijke behoeften te voldoen. Een netwerkingenieur heeft doorgaans een bachelordiploma in netwerktechniek of netwerksysteembeheer.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een netwerkingenieur

9. IT-projectmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $98.240 per jaar

Primaire taken: IT-projectmanagers zijn professionals die IT-projecten en -systemen beheren. Als leidinggevende medewerkers doen IT-managers onderzoek naar de kosten, omvang en arbeidsbehoeften van IT-projecten, onderhouden ze IT-systemen, helpen ze bij het oplossen van problemen en stemmen ze IT-projecten af ​​op de bedrijfsdoelen en de behoeften van de klant. Managers hebben doorgaans een bachelordiploma in informatietechnologie, informatica of IT-projectbeheer en werken fulltime.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een IT-projectmanager

10. Softwareontwikkelaar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 105.831 per jaar

Primaire taken: Softwareontwikkelaars zijn IT-professionals die softwaresystemen ontwikkelen en onderhouden voor specifieke taken. Ze creëren ook code voor software-updates en werken nauw samen met het hogere management van de organisatie om softwareproblemen of -behoeften te vertalen, projecten te plannen en gebruikershandleidingen voor software op te stellen. Softwareontwikkelaars werken als onderdeel van een ontwikkelteam en hebben doorgaans een bachelordiploma in softwareontwikkeling.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een softwareontwikkelaar

11. Software-engineer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 108.981 per jaar

Primaire taken: Software-ingenieurs zijn IT-professionals die softwaresystemen ontwikkelen voor specifieke zakelijke behoeften. Ingenieurs werken samen met ontwikkelaars en projectmanagers om software te maken en te onderhouden, inclusief het bijwerken van software en planning voor budgettering en coderingsbehoeften. Ingenieurs hebben doorgaans een bachelordiploma in software-engineering en werken fulltime.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een software-ingenieur

12. Cyberbeveiligingsmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 112.931 per jaar

Primaire taken: Cyberbeveiligingsmanagers zijn IT-professionals die cyberbeveiligingssystemen ontwerpen, implementeren en onderhouden en cyberbeveiligingsteams aansturen. Deze professionals helpen bij het beoordelen van de cyberbeveiligingsrisico's van een bedrijf, plannen voor mogelijke inbreuken en helpen bij het ontwerpen en onderhouden van cyberbeveiligingssystemen. Ze helpen ook bij het opschalen van cyberbeveiligingstools en helpen bedrijven de financiële behoeften voor cyberbeveiliging te beoordelen. Managers hebben doorgaans een bachelor- of masterdiploma in cyberbeveiliging, projectmanagement of informatietechnologie en werken fulltime.


About author

Thijn Hooijer

Het gebied van informatietechnologie omvat meerdere disciplines en omvat informatica, netwerken, cyberbeveiliging en ontwikkeling. Om een IT-professional te worden, is een IT-diploma vereist en de industrie biedt veel opties die beschikbaar zijn zodra je je diploma hebt behaald. In dit artikel bespreken we welke banen voor professionals met een IT-diploma zijn en kijken we naar salaris, beschikbaarheid en functiebeschrijvingen voor 12 IT-banen.


Scroll to Top