Blog

een baan zoeken

12 Banen Voor Veteranen Waarvoor Geen Diploma Vereist Is

Een deel van de overgang naar het burgerleven na een tijd in het leger te hebben doorgebracht, houdt in dat je een baan moet vinden die de overdraagbare vaardigheden van je militaire ervaring waardeert. Afhankelijk van je militaire rol, kun je tal van banen vinden die je gespecialiseerde kennis waarderen en je helpen die ervaring toe te passen in een nieuwe werkomgeving. Bij het zoeken naar je eerste baan na het verlaten van het leger, is het een goed idee om rollen te overwegen die je overgang zo eenvoudig mogelijk maken.

In dit artikel delen we enkele van de gemakkelijkste banen om naar over te stappen zodra je het leger verlaat en leggen we uit waarom ze het overwegen waard zijn.

Gerelateerd: 25 carrièremogelijkheden voor voormalige militaire leden

Topbanen om na te streven na in het leger te zijn geweest (zonder diplomavereisten)

Veel civiele banen waarderen de interpersoonlijke en technische vaardigheden die je leert tijdens het dienen in het leger. Je militaire opleiding kan je kwalificeren voor lucratieve en bevredigende functies, zelfs als je geen universitair diploma hebt. Hieronder vindt u enkele van de beste banen om te overwegen voor het starten van uw post-militaire carrière met up-to-date salarisinformatie van Carrieree gekoppeld aan elk vermeld salaris:

1. Correctionele ambtenaar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 35.568 per jaar

Primaire taken: Een correctionele officier is verantwoordelijk om ervoor te zorgen dat gedetineerden in gevangenissen, jeugdinrichtingen en andere detentiecentra veilig blijven. Ze observeren het gedrag van gedetineerden, handhaven regels, grijpen in bij meningsverschillen om fysieke conflicten te voorkomen, stellen gedragsrapporten op en begeleiden gedetineerden tijdens gerechtsbezoeken. Correctionele officieren inspecteren individuele cellen en gedeelde faciliteiten om smokkelwaar te verwijderen en veiligheids- en sanitaire normen te handhaven.

Voormalige militairen kunnen overwegen om correctionele officier te worden, omdat het regime en de structuur van het leger hen kunnen helpen om strikte regels in gevangenissen te handhaven. Ze kunnen hun leiderschaps- en conflicthanteringsvaardigheden gebruiken om goed gedrag bij een grote groep gedetineerden aan te moedigen.

2. Overheidsaannemer

Nationaal gemiddeld salaris: $46.598 per jaar

Primaire taken: Overheidscontractanten werken om federale instellingen te voorzien van essentiële goederen en diensten. Ze kunnen werken in de nationale defensie, openbare infrastructuur, sociale diensten en vele andere federale gebieden. Overheidscontractanten onderhandelen over overeenkomsten met overheidsinstellingen en kopen en leveren vervolgens producten op basis van de voorwaarden van hun contract.

Zodra iemand het leger verlaat, kunnen ze ervoor kiezen om hun vaardigheden uit te besteden aan de federale overheid om hen de goederen en diensten te leveren die ze nodig hebben om militaire en inlichtingenoperaties uit te voeren. Als je een veiligheidsmachtiging hebt behaald in het leger, kun je je kennis gebruiken om kritieke elementen van militaire inlichtingen en defensietechnologie te ondersteunen als overheidscontractant.

3. Autotechnicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 47.487 per jaar

Primaire taken: Automotive technici onderhouden en repareren voertuigen om hun veilige werking te garanderen. Ze voeren emissietests uit, inspecteren motoren, diagnosticeren operationele problemen en vervangen kapotte of defecte auto-onderdelen. Ze gebruiken hun kennis van mechanische en elektrische systemen om remmen, transmissies, stuurelementen, airconditioningsystemen, motoren en andere essentiële auto-onderdelen te repareren en te installeren.

Veel militairen leren mechanische vaardigheden tijdens hun dienst. Militaire monteurs kunnen als autotechnicus hun kennis van tactische voertuigen toepassen op burgerauto's. Zelfs als je geen monteur was tijdens je militaire dienst, kun je je probleemoplossende vaardigheden en strategisch denken toepassen op een beginnende monteurpositie die je on-the-job zal trainen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een autotechnicus

4. Vliegtuigtechnicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 49.278 per jaar

Primaire taken: Vliegtuigtechnici inspecteren vliegtuigen om ervoor te zorgen dat ze operationeel blijven tijdens de vlucht en tijdens het opstijgen en landen. Ze voeren routinematige onderhoudstaken uit, reinigen mechanische onderdelen van het vliegtuig, voeren reparaties uit en communiceren met vliegtuigexploitanten over mogelijke problemen. Vliegtuigtechnici stellen ook onderhouds- en veiligheidsinspectieschema's op om te voldoen aan de industrievoorschriften.

Veteranen die een beroepsopleiding hebben gevolgd om aan militaire vliegtuigen te werken, kunnen hun vaardigheden gemakkelijk overdragen aan reparatie en onderhoud van commerciële vliegtuigen. U kunt ook uw algemene kennis van militaire vliegtuigen uitbreiden en een werkgever zoeken die uw officiële certificering zal sponsoren.

5. Politieagent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 54,149 per jaar

Primaire taken: Politieagenten zijn verantwoordelijk voor het handhaven van de orde in een gemeenschap door het onderzoeken van misdaden, het aanhouden van verdachten en het verlenen van openbare diensten zoals beveiliging en verkeerscontrole. Ze horen getuigen en verdachten om de feiten van een situatie aan het licht te brengen, arrestaties te verrichten op basis van bewijs en te reageren op oproepen voor noodhulp. Politieagenten vullen ook papierwerk in om strafrechtelijke aanklachten te verwerken en incidenten te documenteren.

Omdat militairen en politieagenten beide een rol als gemeenschapsleider en wetshandhaving vervullen, kan het een eenvoudig proces zijn om over te stappen van het leger naar de politie. Teamwork, commitment en strategisch denken zijn slechts enkele van de militaire vaardigheden die je als politieagent kunt gebruiken.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een politieagent

6. Bouwmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $60.119 per jaar

Primaire taken: Bouwmanagers houden toezicht op de voltooiing van bouwprojecten door personeelsplanningen te maken, aannemers in te huren, projectdeadlines vast te stellen en materialen te coördineren. Ze zorgen ervoor dat hun team elk onderdeel van een bouwproject naar behoren inspecteert om te voldoen aan de veiligheidsvoorschriften en om een ​​veilige structuur te bouwen. Bouwmanagers delegeren taken aan teamleden op basis van hun vaardigheden en certificeringen.

Er is veel vraag naar verschillende militaire vaardigheden bij bouwbedrijven. Dit omvat het vermogen om duidelijke instructies te maken, aan te passen aan uitdagingen, problemen op te lossen, opdrachten te voltooien, een team te leiden en mechanische apparatuur te bedienen. Militair personeel kan vanwege hun bestaande ervaring vaak overstappen naar een loopbaan in bouwmanagement met minimale aanvullende training.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een bouwmanager

7. Vrachtwagenchauffeur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 61.328 per jaar

Primaire taken: Vrachtwagenchauffeurs bedienen vrachtauto's om goederen van de ene naar de andere locatie te vervoeren. Ze inspecteren hun vrachtwagen en lading, laden materialen in het laadruim, bevestigen voorraadrapporten en leveren leveringen op basis van een zorgvuldig gepland rijschema. Vrachtwagenchauffeurs voeren voertuigonderhoudstaken uit om hun vrachtwagen in goede staat te houden en vullen rapporten in om de juiste rijpraktijken te bevestigen.

Veel bedrijven die vrachtwagenchauffeurs inhuren, bieden voormalige militaire leden middelen om hun militaire vrachtwagenrijbewijs over te dragen naar een commerciële omgeving. Als je ervaring hebt met het besturen van militaire voertuigen, kun je je focus, uithoudingsvermogen en mentale uithoudingsvermogen toepassen op een baan als civiele vrachtwagenchauffeur.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een vrachtwagenchauffeur

8. Verkoopvertegenwoordiger

Nationaal gemiddeld salaris: $ 65.076 per jaar

Primaire taken: Verkoopvertegenwoordigers informeren potentiële klanten over producten met als doel hen te overtuigen om aankopen te doen. Ze doen marktonderzoek om verkoopleads te genereren, ongevraagde telefoontjes te plegen, productdemonstraties uit te voeren, producten aan te bevelen op basis van klantbehoeften en bestellingen in te dienen. Verkoopvertegenwoordigers volgen aankopen in de loop van de tijd om het koopgedrag van consumenten te bestuderen en strategieën te ontwikkelen om meer producten te verkopen.

Veteranen kunnen uitstekende verkopers zijn vanwege hun uitstekende communicatieve vaardigheden, leiderschapscapaciteiten en persoonlijke discipline. Het doelgerichte karakter van militaire dienst kan vertegenwoordigers helpen om aan concurrerende verkoopquotavereisten te voldoen en klanten te upsellen om hun verkoopquota te verhogen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een verkoopvertegenwoordiger

9. Zorgmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 70.797 per jaar

Primaire taken: Zorgmanagers coördineren diensten en activiteiten voor klinieken, ziekenhuizen en andere zorginstellingen. Ze beheren personeelsplanningen, beleid, financiën en andere logistiek die betrokken zijn bij het leveren van hoogwaardige gezondheidszorg aan patiënten. Zorgmanagers bestellen benodigdheden en apparatuur, plannen trainingssessies voor het personeel en zetten systemen op voor documentatie en archivering.

Met militaire ervaring kunt u omgaan met de praktische en strategische aspecten van het beheer van complexe gezondheidszorgstelsels. Veteranen die op een militaire medische afdeling hebben gediend, kunnen speciaal gekwalificeerd zijn om over te stappen naar een carrière in de gezondheidszorg.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een medisch kantoormanager

10. Operationeel manager

Nationaal gemiddeld salaris: $71,175 per jaar

Primaire taken: Operations managers helpen organisaties hun primaire functies te vervullen door de logistiek van het leveren van producten of diensten aan consumenten te plannen. Ze bepalen alle essentiële vereisten voor het runnen van een bedrijf en implementeren procedures om een ​​betrouwbare, consistente workflow te creëren. Operations managers controleren het gedrag van bedrijven op basis van wettelijke en wettelijke regels, ontwikkelen wervingsplannen en schalen activiteiten om aan de vraag te voldoen.

Door deel te nemen aan militaire operaties krijgt u een goed begrip van de essentiële onderdelen van de bedrijfsvoering. Het leiderschap, logisch denken, teamwork en planning die u in het leger oefent, kunnen u een competitieve kandidaat maken voor een functie als operations manager.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een Operations Manager

11. IT-technicus

Nationaal gemiddeld salaris: $75.102 per jaar

Hoofdtaken: IT-technici installeren, configureren en onderhouden computersystemen. Ze gebruiken methoden voor probleemoplossing om technische problemen met software- en hardwarecomponenten te diagnosticeren. Ze communiceren met klanten over de symptomen van een technisch probleem en corrigeren vervolgens netwerkproblemen door kabels te vervangen, serveractiviteit te bewaken, software bij te werken en back-ups van netwerkgegevens te maken.

Veel leden van het leger leren IT- en programmeervaardigheden om militaire inlichtingen- en informatiesystemen te ondersteunen. De technische en probleemoplossende kennis die je opdoet tijdens militaire dienst kan leiden tot een succesvolle carrière in de IT zonder aanvullende opleiding of certificeringen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een IT-technicus

12. Beveiligingsspecialist

Nationaal gemiddeld salaris $76.931 per jaar

Primaire taken: Beveiligingsspecialisten zijn verantwoordelijk voor het beveiligen van web- en computersystemen door antivirussoftware, firewalls, gebruikersrechten en wachtwoorden te beheren. Ze identificeren mogelijke systeemkwetsbaarheden, reageren op datalekken, ontwikkelen beveiligingsbeleid en herstellen systeemactiviteiten na een hack of virus.

Veteranen hebben vanuit hun militaire achtergrond algemene beveiligingskennis die ze kunnen toepassen op een carrière in cyberbeveiliging. Dit kan hen tot topkandidaten maken voor IT-beveiligingsfuncties waarbij ze hun kritische denkvermogen en technologische vaardigheden gebruiken om praktische IT-beveiligingsprocedures voor klanten te ontwikkelen.


About author

Jacoliene Weijdeman

Een deel van de overgang naar het burgerleven na een tijd in het leger te hebben doorgebracht, houdt in dat je een baan moet vinden die de overdraagbare vaardigheden van je militaire ervaring waardeert. Afhankelijk van je militaire rol, kun je tal van banen vinden die je gespecialiseerde kennis waarderen en je helpen die ervaring toe te passen in een nieuwe werkomgeving. Bij het zoeken naar je eerste baan na het verlaten van het leger, is het een goed idee om rollen te overwegen die je overgang zo eenvoudig mogelijk maken.


Scroll to Top