Blog

Er zijn veel carrières beschikbaar in verschillende industrieën waarmee je aan of in de buurt van de oceaan kunt werken. Sommige banen vereisen enige opleiding en ervaring, terwijl andere van instapniveau zijn. Als je van de oceaan houdt, kan het leren over verschillende banen met betrekking tot de oceaan of het zeeleven je helpen beslissen of er een is die bij je past. In dit artikel onderzoeken we 12 verschillende banen in de oceaan, inclusief hun taken en salarissen.

12 oceaangerelateerde banen

Oceaanbanen kunnen elke positie zijn waarmee u in de buurt van of op de oceaan kunt werken. Deze banen omvatten het doen van dingen zoals het helpen van het milieu, het bestuderen of verzorgen van zeedieren, vissen of assisteren bij militaire operaties. Het volgende is een gevarieerde lijst van banen waarbij consequent in of nabij de oceaan wordt gewerkt:

1. Badmeester

Nationaal gemiddeld salaris: $ 11,85 per uur

Primaire taken: Badmeesters houden toezicht op zwemmen en andere wateractiviteiten. Ze kunnen mensen helpen te leren zwemmen of veilig in het water te blijven. Badmeesters die op oceaanlocaties werken, adviseren klanten over gevaarlijke omstandigheden, zoals hoge branding of vloedgolven. Ze moeten getraind zijn in reanimatie en het toedienen van eerste hulp, en het kan nodig zijn om te helpen bij het tot stand brengen en handhaven van orde en netheid in of rond het water waarin ze werken. Ze kunnen werken in zwembaden, oceanen, rivieren, meren en alle andere aquatische locaties.

2. Matroos

Nationaal gemiddeld salaris: $ 14,60 per uur

Primaire taken: ook bekend als zeevarenden, zijn matrozen leden van scheepsbemanningen die verschillende goederen zoals vis vervoeren en andere gerelateerde taken uitvoeren. Deckhands helpen bij de basistaken die verband houden met de veilige en efficiënte bediening van waterscooters. Deze taken omvatten het onderhouden van machines, het koken van maaltijden, assisteren bij noodgevallen en het verplaatsen van zware voorwerpen.

3. Maritieme technicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 20,59 per uur

Primaire taken: Marinetechnici gebruiken diagnostische apparatuur om allerlei soorten boten en vaartuigen te inspecteren, onderhouden en repareren. Deze technici beoordelen en diagnosticeren verschillende problemen die van invloed zijn op de boot of het vaartuig en doen aanbevelingen voor reparaties. Zij zijn verantwoordelijk voor het testen en repareren van onderdelen, zoals schroeven, rompen, bootmotoren, navigatieapparatuur, zeilen en masten. Daarnaast testen en installeren ze koelsystemen, elektrische systemen, stuurinrichtingen, accessoires en sanitaire voorzieningen.

4. Ocean importmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 47.447 per jaar

Primaire taken: Importmanagers over de oceaan zijn verantwoordelijk voor het plannen van en het toezicht houden op de import- en exporttransportmethoden voor een breed scala aan goederen. Ze helpen bij importoffertes voor klanten en helpen ook bij het ontwikkelen van exportmethoden. Ze werken samen met verschillende leveranciers om een ​​strategie te helpen ontwikkelen die veilig en tijdig transport van goederen op internationale schaal mogelijk maakt.

5. Mariene bioloog

Nationaal gemiddeld salaris: $ 48.017 per jaar

Primaire taken: Mariene biologen bestuderen het oceaanleven in zowel natuurlijke als synthetische/gecontroleerde omgevingen. Ze verzamelen routinematig monsters en gegevens voor analyse. Ze bestuderen de kenmerken van verschillende aquatische soorten om ze beter te begrijpen en hoe ze een rol spelen in het ecosysteem als geheel. Ze beoordelen ook welke impact mensen hebben op deze soorten. Mariene biologen rapporteren hun bevindingen om andere wetenschappers over deze verschillende soorten te leren.

6. Commercieel duiker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 59.720 per jaar

Primaire taken: Commerciële duikers inspecteren, installeren, repareren en verwijderen objecten die zich onder water bevinden op locaties, zoals oceanen. Ze werken vaak samen met politiediensten, bouwbedrijven, scheepswerven en andere bedrijven. Naast het repareren en installeren van dingen, moeten ze mogelijk ook foto's of video's maken van deze onderwaterlocaties om bouwplannen te ontwikkelen.

7. Kapitein van het schip

Nationaal gemiddeld salaris: $63.201 per jaar

Primaire taken: Kapiteins van schepen zijn verantwoordelijk voor het leiden en leiden van een verscheidenheid aan schepen die op open zee varen. Ze exploiteren schepen en boten in baaien, rivieren, meren en oceanen. Ze nemen ook verschillende bemanningsleden aan en begeleiden ze. Ze houden toezicht op het onderhoud van een verscheidenheid aan bootuitrustingen en helpen hun bemanningsleden veilig te houden tijdens het zeilen. Deze taken betreffen vaak het vervoer of de verkoop van verschillende soorten lading.

8. Maritiem manager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 69.086 per jaar

Hoofdtaken: Marinemanagers zijn verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing van diverse scheepsbewegingen. Ze beheren het personeel, wijzen taken toe en houden toezicht op of beheren de nodige training voor elk bemanningslid. Ze moeten ook nauw communiceren met operations managers om problemen indien nodig op te lossen. Marinemanagers zijn verantwoordelijk voor het stimuleren van verbeteringen en het bevorderen van de optimale servicefunctionaliteit van elk schip.

9. Geowetenschapper

Nationaal gemiddeld salaris: $ 70.880 per jaar

Primaire taken: Geowetenschappers bestuderen verschillende fysieke aspecten van de aarde. Ze werken vaak voor de overheid of als leden van belangenorganisaties die natuurlijke hulpbronnen zoals olie, water en gas onderzoeken en ontwikkelen. Geowetenschappers analyseren de chemische en geologische elementen die specifiek zijn voor elke site die ze verkennen. Mariene geologen bestuderen de oceaanbodem en stranden om natuurlijke en synthetische veranderingen in de omgeving te vinden.

10. Ecoloog

Nationaal gemiddeld salaris: $ 74.190 per jaar

Primaire taken: Ecologen zijn biologen die de relaties tussen levende organismen en tussen organismen en hun omgeving bestuderen. Ze voeren wetenschappelijk onderzoek uit om planten, dieren en andere levensvormen te classificeren en maken rapporten op basis van hun bevindingen. Ze kunnen overal werken waar leven is, inclusief de oceaan.

11. Scheepswerktuigkundige

Nationaal gemiddeld salaris: $78,323 per jaar

Primaire taken: Marine-ingenieurs zijn verantwoordelijk voor het ontwerpen en bouwen van de basisstructuur van schepen en boten van elke omvang, inclusief zeilboten, tankers, vliegdekschepen en onderzeeërs. Deze ingenieurs kunnen ook werken aan offshore boorapparatuur en platforms. Ze kunnen ook machines en systemen op boten ontwikkelen, zoals ventilatie- en elektrische systemen. Ook ontwerpen ze voortstuwings- en stuursystemen op basis van specificaties en blauwdrukken.

12. Optisch ingenieur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 101.079 per jaar

Primaire taken: Een gespecialiseerde optie voor optische ingenieurs omvat het innoveren van producten voor gebruik in de oceaan en andere watermassa's. Ze moeten deze systemen testen, beoordelen op doeltreffendheid en zo nodig herwerken om een ​​optimale efficiëntie te bereiken. Optische ingenieurs zouden hightech telescopen, periscopen en andere producten voor boten en onderzeeërs kunnen maken.


About author

Joren Schuurhuis

Er zijn veel carrières beschikbaar in verschillende industrieën waarmee je aan of in de buurt van de oceaan kunt werken. Sommige banen vereisen enige opleiding en ervaring, terwijl andere van instapniveau zijn. Als je van de oceaan houdt, kan het leren over verschillende banen met betrekking tot de oceaan of het zeeleven je helpen beslissen of er een is die bij je past. In dit artikel onderzoeken we 12 verschillende banen in de oceaan, inclusief hun taken en salarissen.


Scroll to Top