Blog

Werken bij een non-profitorganisatie kan een interessante en diverse carrièrekeuze zijn voor iedereen die geïnteresseerd is in werk dat goede doelen helpt binnen een gemeenschap en over de hele wereld. Als u een functie in de non-profitsector overweegt, kan het kennen van enkele van de bestbetaalde banen u helpen gebieden te vinden waarin u zich kunt specialiseren, van marketing en communicatie tot financiële en leidinggevende functies. In dit artikel geven we een overzicht van goedbetaalde banen zonder winstoogmerk, hun salarissen en hun primaire taken.

12 non-profit banen die goed betalen

Een carrière binnen een non-profitorganisatie kan zowel altruïstisch als financieel de moeite waard zijn. Als u op zoek bent naar een baan in deze branche, zijn hier 12 functies om te overwegen, samen met gemiddelde salarissen afkomstig van Carrieree-salarissen, waar salarisnummers regelmatig worden bijgewerkt via deze links:

1. Beheer van sociale media

Nationaal gemiddeld salaris: $ 44.750 per jaar

Primaire taken: Een socialmediamanager zorgt voor de online aanwezigheid van een non-profitorganisatie door het modereren, monitoren en beantwoorden van opmerkingen en vragen die op de socialmediakanalen van de organisatie zijn achtergelaten. De socialmediamanager creëert ook strategieën om betrokkenheid te stimuleren, volgers te krijgen en het doel van de organisatie, fondsenwervingsinspanningen en -initiatieven te promoten.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over hoe je een socialemediamanager bent

2. Advocacy-manager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 54,576 per jaar

Primaire taken: De advocacy-manager houdt toezicht op de implementatie van de advocacy-strategie van een organisatie. Ze leiden het belangenbehartigingsplan, werven belangenbehartigers en helpen bij het beheren van projectbudgetten. Een belangenbehartigingsmanager stelt initiatieven aan een organisatie voor door belangenbehartigingsbrieven te schrijven en te publiceren, beleidswerk te ontwikkelen en de grondbeginselen ervan te implementeren. Ze helpen ook bij het beheren van door donoren gefinancierde belangenbehartigingsprojecten en herzien vaak het beleid voor belangenbehartiging om ervoor te zorgen dat ze aansluiten bij de strategieën van de organisatie.

3. Filantropiemanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 63.373 per jaar

Primaire taken: ook bekend als een belangrijke geschenkenfunctionaris, controleert een filantropiemanager alles met betrekking tot de belangrijkste geschenken die een organisatie ontvangt. Ze plannen evenementen met grote donateurs, pitchen het programma aan verwante donateurs en organisaties om grotere donaties te krijgen en bouwen vriendschappelijke relaties op met mensen die een groot geschenk kunnen doneren.

4. Programmadirecteur

Nationaal gemiddeld salaris: $66,735 per jaar

Primaire taken: Een programmadirecteur is verantwoordelijk voor het onderzoeken, ontwikkelen en overzien van programma's binnen non-profitorganisaties. Ze helpen bij het opstellen van procedures, het inschatten van deadlines en het bewaken van de voortgang van het programma. De meeste opleidingsdirecteuren moeten op de hoogte blijven van wet- en regelgeving die van invloed is op hun programma en organisatie. Ze werken ook nauw samen met programmamanagers om budgetten te bepalen, goed te keuren en bij te houden.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een programmadirecteur

5. Subsidiemanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 67.547 per jaar

Primaire taken: Een subsidiemanager, ook wel awardmanager genoemd, is verantwoordelijk voor het beheer van non-profitprogramma's die worden gefinancierd door staats- of particuliere organisaties. Ze bepalen de financieringsbehoeften en zorgen ervoor dat de organisatie de richtlijnen van de concessieverlener volgt en voldoet aan de regelgeving. Ze stellen ook budgetten op, houden toezicht op het subsidiepersoneel, bewaken de uitgaven terwijl ze de resultaten volgen en analyseren de gegevens van de organisatie. Een subsidiemanager probeert overtuigende voorstellen te ontwikkelen om aan alle criteria voor het aanvragen en verlengen van fondsenwerving te voldoen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een Grant-schrijver

6. Nalevingsfunctionaris

Nationaal gemiddeld salaris: $ 82.661 per jaar

Primaire taken: In non-profitorganisaties zorgt een compliance officer ervoor dat de organisatie binnen de overheidsvoorschriften werkt. Ze helpen management en medewerkers meer te weten te komen over onzekerheden in de regelgeving en wat ze moeten doen om aan de regels te blijven voldoen. Compliance officers zorgen ervoor dat organisaties geen boetes van de overheid krijgen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een compliancemanager

7. Directeur communicatie

Nationaal gemiddeld salaris: $88,783 per jaar

Primaire taken: De directeur communicatie zorgt voor het publieke imago van een organisatie. Ze zijn verantwoordelijk voor het opbouwen van een solide reputatie voor het bedrijf door persberichten te maken, het bedrijf te promoten in de media en toezicht te houden op mediacampagnes.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een marketingdirecteur

8. Ontwerper gebruikerservaring

Nationaal gemiddeld salaris: $ 101.613 per jaar

Primaire taken: Een user experience designer, afgekort als UX designer, werkt met elk aspect van het digitale product van een organisatie om een ​​naadloze en boeiende gebruikerservaring te garanderen. Ze houden toezicht op het ontwerp van een product of dienst, de functionaliteit en de branding van de organisatie. UX-ontwerpers analyseren trends en gebruikersgedrag om een ​​goede gebruikerservaring te ontwikkelen die zich kan vertalen in financiële steun van donateurs.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een UX-ontwerper

9. Ontwikkelingsdirecteur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 102.195 per jaar

Primaire taken: een ontwikkelingsdirecteur zorgt ervoor dat hun organisatie de financiële en personele ondersteuning krijgt die ze nodig heeft om haar doelen te bereiken. Ze identificeren groeimogelijkheden die fondsen voor de organisatie kunnen genereren. Ontwikkelingsdirecteuren zijn verantwoordelijk voor fondsenwervende activiteiten, het opbouwen van relaties met donateurs en het toezicht houden op dagelijkse activiteiten. Ze werken nauw samen met marketing- en communicatieteams om fondsenwervingsstrategieën uit te voeren.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over hoe u een ontwikkelingsdirecteur bent [

10. Chief executive officer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 113.353 per jaar

Primaire taken: Een chief executive officer (CEO) is een uitvoerende rol in non-profitorganisaties die vaak een strategische positie innemen, samen met de raad van bestuur om inzicht en advies te verzamelen over budget, personeelsexpertise en middelen. CEO's kunnen ook financiën, programma's en gemeenschapsdiensten beheren. Sommige CEO's kunnen zich in plaats daarvan concentreren op leiderschapstraining. Ze zijn ook betrokken bij fondsenwerving, human resources en marketinginitiatieven om de organisatie te helpen haar doelen te bereiken.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een CEO (Chief Executive Officer)

11. Chief operating officer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 118.949 per jaar

Primaire taken: Binnen non-profitorganisaties is de Chief Operating Officer (COO) verantwoordelijk voor de activiteiten en administratieve praktijken. Ze zijn ook verantwoordelijk voor het identificeren van belangrijke prestatie-indicatoren, het implementeren van bedrijfsplannen en het opstellen van prestatierapporten om de voortgang van de werknemers te evalueren. Ze helpen bij het ontwikkelen van operationele strategieën voor de lange termijn om medewerkers te helpen de doelstellingen van de raad van bestuur en de CEO te bereiken. Het is gebruikelijk dat COO's nauw samenwerken met human resources om personeelsbehoeften, werving en leiderschapstraining te ondersteunen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een COO (Chief Operating Officer)

12. Hoofd datawetenschapper

Nationaal gemiddeld salaris: $ 136.447 per jaar

Primaire taken: een leidende datawetenschapper organiseert informatie binnen non-profitorganisaties door de resultaten, patronen en trends van elk programma te analyseren. Ze helpen ook bij het besluitvormingsproces om specifieke programmadoelen te bereiken. De leidende datawetenschapper werkt samen met de afdeling analyse van het bedrijf om algoritmen te maken die helpen bij het extraheren van de gegevens die de organisatie nodig heeft.


About author

Ellen Klein

Werken bij een non-profitorganisatie kan een interessante en diverse carrièrekeuze zijn voor iedereen die geïnteresseerd is in werk dat goede doelen helpt binnen een gemeenschap en over de hele wereld. Als u een functie in de non-profitsector overweegt, kan het kennen van enkele van de bestbetaalde banen u helpen gebieden te vinden waarin u zich kunt specialiseren, van marketing en communicatie tot financiële en leidinggevende functies. In dit artikel geven we een overzicht van goedbetaalde banen zonder winstoogmerk, hun salarissen en hun primaire taken.


Scroll to Top