Blog

Actuarissen voeren belangrijke gegevensanalyses uit om bedrijven te helpen keuzes te maken die van invloed kunnen zijn op verzekeringspolissen, financiële planning en andere bedrijfsprocessen. Als je overweegt actuariële wetenschappen te gaan studeren, is het goed om te weten wat de mogelijke loopbaantrajecten zijn die bij deze opleiding horen. Werken als actuaris kan leiden tot andere functies in meerdere professionele kansen. In dit artikel leggen we de topfuncties voor actuarissen uit met salarisinformatie en details over mogelijke functies.

Wat is een actuaris?

Actuarissen zijn professionals die economische risico's analyseren en adviseren. Hun werk is een integraal onderdeel van de verzekeringssector en hun expertise wordt ook gebruikt voor andere financiële instellingen. Actuarissen vervullen een noodzakelijke rol bij risicobeheer en -beoordeling vanwege hun vermogen om financiële kansen en toekomstige kosten te berekenen.

Een actuaris werkt samen met marktanalisten om toekomstige verzekeringsbehoeften te helpen bepalen en vorm te geven aan de soorten polissen en dekkingen die door de verzekeringssector worden aangeboden. Ze kunnen onderzoek doen en hun bevindingen presenteren aan leiders uit de sector, overheidsfunctionarissen en het uitvoerend management.

Actuaris worden is een rigoureus proces waarbij wordt getest op certificeringen van de Society of Actuaries (SOA). De SOA biedt drie mogelijkheden om een ​​gecertificeerde actuaris te worden, waaronder Associate of the Society of Actuaries, Chartered Enterprise Risk Analysis en Fellow van de Society of Actuaries.

12 banen voor actuarissen

Een diploma in actuariële wetenschappen kan je voorbereiden op verschillende loopbaantrajecten waarbij gegevens worden geanalyseerd en bedrijven worden geholpen bij het beheren van risico's. Ervaring opdoen als actuaris kan u de kans bieden om een ​​andere rol in een andere branche of aanverwant vakgebied op zich te nemen.

Hier zijn enkele van de belangrijkste functies die beschikbaar zijn voor professionals met een achtergrond in actuariële wetenschappen:

belastingvoorbereider

Nationaal gemiddeld salaris: $ 36.480 per jaar

Primaire taken: Belastingvoorbereiders gebruiken hun kennis van staats- en federale belastingcodes om belastingaangiften voor bedrijven en particulieren op te stellen. Een belastingvoorbereider ontmoet klanten om documenten te beoordelen en mogelijke kredieten of aftrekposten te bepalen. Ze zijn ook verantwoordelijk voor het verstrekken van fiscale informatie aan de federale overheid.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een belastingvoorbereider

Accountant

Nationaal gemiddeld salaris: $ 54.218 per jaar

Primaire taken: Accountants voeren verschillende taken uit met betrekking tot de financiële rapportage van een bedrijf. Ze houden een nauwkeurige administratie bij van krediettransacties, belastinginformatie en bankrekeningen. Een accountant zal ook de financiële processen van een bedrijf beoordelen om efficiëntere oplossingen aan te bevelen. Accountants kunnen samenwerken met andere financiële professionals om de monetaire functies van een bedrijf te leiden.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een accountant

Verzekeringsagent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 56.875 per jaar

Primaire taken: Een verzekeringsagent werkt samen met klanten om verzekeringspolissen te initiëren en te onderhouden om activa te beschermen en passiva te dekken. Ze helpen bij het afhandelen van polisclaims na een ongeval, natuurramp of andere onvoorziene gebeurtenis. Verzekeringsagenten zijn vaak verantwoordelijk voor het netwerken met potentiële klanten om verkoopleads te verzamelen. Ze helpen klanten ook bij het vinden van de beste dekking om hun risico's en activa te beheren.

Lees meer: ​​Leer verzekeringsagent zijn

Voordelen analist

Nationaal gemiddeld salaris: $60,811 per jaar

Primaire taken: een voordelenanalist helpt bij het vaststellen van prijzen en details voor pakketten met personeelsvoordelen via een bedrijf. Voordelenanalisten werken binnen de personeelsafdeling van een bedrijf om te bepalen welke soorten voordelen een bedrijf biedt. Ze adviseren bedrijven over de beste keuzes voor uitkeringen door economische trends, wetgeving en werkgelegenheidsgegevens in te schatten.

Vastgoedanalist

Nationaal gemiddeld salaris: $60,872 per jaar

Primaire taken: Een vastgoedanalist werkt doorgaans voor een commercieel bedrijf om voorspellingen te doen over de vastgoedmarkt. Met behulp van statistische analyse komen ze tot aanbevelingen voor de beste manieren om onroerend goed te kopen en verkopen om investeringen te maximaliseren. Vastgoedanalisten adviseren makelaars en makelaars, zodat ze hun klanten geïnformeerde keuzes kunnen bieden.

Kredietanalist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 65.196 per jaar

Primaire taken: Een kredietanalist werkt aan het bepalen van de kredietwaardigheid van een leningaanvrager. Zij hebben de bevoegdheid om aanvragen voor kredietrekeningen te accepteren of af te wijzen. Ze evalueren het risico van een klant op basis van hun financiële activa en bieden hun analyse aan verschillende geïnteresseerde partijen aan.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een kredietanalist

Financiële planner

Nationaal gemiddeld salaris: $ 69.084 per jaar

Primaire taken: Financiële planners werken samen met klanten om te helpen bij monetaire beslissingen en investeringskeuzes. Ze kunnen helpen bij het structureren van een pensioenplan, budgetten voorstellen om de financiën van de klant te maximaliseren en expertise bieden over het beste gebruik van de financiële middelen van een klant. Hun doel is om financiële systemen op te zetten waarmee klanten hun financiële zekerheid kunnen vergroten.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een financiële planner

Financieel adviseur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 69.198 per jaar

Primaire taken: Financiële adviseurs geven advies aan zakelijke en individuele klanten over een reeks geldinvesteringen. Een groot deel van hun werk bestaat uit het ontmoeten van klanten om te helpen bij het opbouwen van een financiële portefeuille om te werken aan spaardoelen. Financiële adviseurs delen hun diepgaande kennis van fiscale diensten ten voordele van klanten en kunnen verdere investeringsmogelijkheden onderzoeken.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een financieel adviseur

Bedrijfsanalist

Nationaal gemiddeld salaris: $78.138 per jaar

Primaire taken: Een bedrijfsanalist werkt aan het versterken van de productiviteit en processen van een bedrijf door middel van IT-systemen. Bedrijfsanalisten combineren technische kennis met inzicht in bedrijfsbehoeften en -structuren. Ze houden toezicht op IT-teams en gebruiken systeemgegevens om verdere technologische en financiële beslissingen voor een bedrijf te begeleiden.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een bedrijfsanalist

verzekeraar

Nationaal gemiddeld salaris: $78,452 per jaar

Primaire taken: Een verzekeraar beoordeelt en keurt aanvragen goed die betrekking hebben op geldtransacties, zoals verzekeringspolissen, leningen en hypotheken. Deze professionals berekenen het financiële risico op basis van de achtergrond en kwalificaties van een bedrijf of persoon die om bijstand vraagt. Zodra ze onderzoek hebben gedaan met behulp van bepaalde softwaretoepassingen, zal een verzekeraar een financieel verzoek goedkeuren of weigeren.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een verzekeraar

Data scientist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 121.674 per jaar

Primaire taken: Datawetenschappers combineren kennis van computerprogrammering met statistische analyse om grote verzamelingen gegevens om te zetten in bruikbare informatie. Velden zo gevarieerd als sociale media en politiek maken gebruik van het onderzoek van datawetenschappers. Deze professionals bepalen de analysemethoden door de juiste softwaresystemen te kiezen. Ze stellen ook rapporten samen om te delen met het uitvoerend leiderschap om zakelijke beslissingen te helpen nemen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een datawetenschapper

Actuarieel manager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 152.575 per jaar

Primaire taken: Actuarissen zijn verantwoordelijk voor het bepalen van de voorwaarden van verzekeringen en andere financiële polissen. Ze analyseren de waarschijnlijke kosten van mogelijke situaties zoals ongevallen en ziekte. Actuariële managers houden toezicht op de voorspellingen van andere actuarissen en kunnen optreden als adviseurs voor leidinggevenden, brancheleiders en overheidsfunctionarissen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over actuaris zijn


About author

Jacoliene Notenboom

Actuarissen voeren belangrijke gegevensanalyses uit om bedrijven te helpen keuzes te maken die van invloed kunnen zijn op verzekeringspolissen, financiële planning en andere bedrijfsprocessen. Als je overweegt actuariële wetenschappen te gaan studeren, is het goed om te weten wat de mogelijke loopbaantrajecten zijn die bij deze opleiding horen. Werken als actuaris kan leiden tot andere functies in meerdere professionele kansen. In dit artikel leggen we de topfuncties voor actuarissen uit met salarisinformatie en details over mogelijke functies.


Scroll to Top