Blog

Seizoensbanen vormen een belangrijk onderdeel van het personeelsbestand. Ze bieden mensen de mogelijkheid om flexibel te werken in een tijd die past bij hun levensstijl. In dit artikel leer je over de beste seizoensbanen en wat je kunt verwachten als je er een zoekt.

Maak een CV op Carrieree

Waarom een ​​seizoensbaan nemen?

Een seizoensbaan kan om verschillende redenen ideaal zijn. Misschien ben je een leraar die in de zomer extra geld wil verdienen, of een student die in de winterstop in de detailhandel wil werken. Hoe dan ook, een seizoensbaan kan een goede oplossing zijn.

Seizoensbanen bieden mensen doorgaans kortetermijnwerk, vandaar de naam seizoensgebonden. Seizoensarbeid bestaat om drukke tijden te vergemakkelijken, waaronder vakantieseizoenen, trouwseizoen, zomer of lente, enz. Seizoensbanen bieden vaak voordelen zoals flexibele werkregelingen en korte termijn inkomensstijgingen.

Lees meer:  ​​20 bijbanen om extra inkomsten te genereren

12 geweldige seizoensbanen

Hier is een lijst met enkele van de beste seizoensbanen die beschikbaar zijn om u te helpen er zelf een te kiezen:

1. Cadeaupapier

Nationaal gemiddeld salaris: $ 11,38 per uur

Primaire taken: de meeste winkels huren aangewezen werknemers in om aankopen van klanten in cadeauverpakkingen in te pakken. Cadeaupapiertjes zijn getraind om een ​​cadeau goed in te pakken met papier, linten en labels. Sommige winkels hebben mogelijk cadeauverpakkingen nodig om cadeausets te verpakken en te maken die kunnen worden gekocht.

2. Verkoopmedewerker detailhandel

Nationaal gemiddeld salaris: $ 11,83 per uur

Primaire taken: Winkels willen in deze periode vaak het aantal vloerbedienden verhogen om het toegenomen aantal klanten aan te kunnen. Het loon voor deze werknemers zal variëren afhankelijk van de functie die ze bekleden, maar de meeste functies draaien om het bieden van sterke retailklantenservice als primaire functie.

Lees meer: ​​Meer informatie over het zijn van een verkoopmedewerker

3. Begeleider van zomerkampen

Nationaal gemiddeld salaris: $ 12,62 per uur

Primaire taken: Tijdens de zomermaanden zoeken kampen naar verantwoordelijke personen om te helpen in verschillende functies. Kampbegeleiders moeten betrouwbaar en volwassen zijn, aangezien ze waarschijnlijk de leiding hebben over kleine groepen kinderen of tieners. Afhankelijk van het type kamp kunnen begeleiders ook betrokken zijn bij atletiek, kunstnijverheid en educatieve activiteiten.

4. Social media-assistent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 13,69 per uur

Primaire taken: Social media-assistenten werken de status van sociale media bij en reageren op opmerkingen waarin de klant rechtstreeks wordt genoemd. Het venster voor deze tijdelijke banen varieert, afhankelijk van wanneer het bedrijf meer hulp nodig heeft om hun sociale kanalen te beheren.

5. Klantenservicemedewerker

Nationaal gemiddeld salaris: $13,10 per uur

Primaire taken: Veel retailbedrijven huren CSR's in tijdens het hoogseizoen voor verkoop. Klantenservicemedewerkers werken in callcenters en overal waar klantenservice prioriteit heeft. Klantenservicemedewerkers kunnen face-to-face, aan de telefoon of via chat met klanten communiceren.

6. Gids

Nationaal gemiddeld salaris: $ 14,09 per uur

Primaire taken: Het toegenomen aantal bezoekers tijdens vakantieseizoenen betekent een grotere vraag naar deskundige gidsen. Als je een lokale expert bent of gewoon graag onder de mensen bent, dan is deze baan misschien iets voor jou.

7. Belastingvoorbereider

Nationaal gemiddeld salaris: $ 14,44 per uur

Primaire taken: Belastingvoorbereidingsbedrijven huren tijdens het belastingseizoen veel contract- of tijdelijke werknemers in om te helpen bij de belastingvoorbereiding. Als je goed bent in boekhouding en wiskunde, dan is dit misschien wel een van de beste seizoensbanen voor jou, omdat belastingopstellers ervoor verantwoordelijk zijn dat individuele en bedrijfsbelastingen correct worden ingediend.

8. Fotograaf

Nationaal gemiddeld salaris: $ 14,92 per uur

Primaire taken: Fotografen werken vaak seizoensgebonden voor bruiloften en rond vakanties en bieden minisessies aan. Seizoensfotografen kunnen voor zichzelf adverteren of voor iemand anders werken, bijvoorbeeld tijdens het schoolfotoseizoen.

9. Chef-kok

Nationaal gemiddeld salaris: $ 15,37 per uur

Primaire taken: Tijdens vakanties en vooral tijdens de zomer hebben resorts en hotels de neiging om chef-koks in te huren om de toegenomen vraag te helpen beheren. Ervaring in koken op restaurantniveau en professionele voedselbereiding, evenals een culinaire opleiding, zijn noodzakelijk om als chef-kok te werken.

Lees meer: ​​Leer hoe je een souschef bent

10. Fitnesstrainer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 21,40 per uur

Primaire taken: Personal trainers of fitnesstrainers geven atletische en soms voedingseducatie en aangepaste training aan klanten. De vraag naar trainers neemt soms toe tijdens de zomer, wanneer meer mensen naar resorts gaan, op vakantie gaan of naar de sportschool gaan.

11. Docent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 21,41 per uur

Primaire taken: Bedrijven huren docenten in tijdens de pre-examenspits, zodat studenten beter voorbereid kunnen zijn op de SAT's of GRE. Ook in de zomer is er een grotere vraag naar docenten. Zolang je gekwalificeerd bent om een ​​vak te doceren, kun je tussen de $ 10 en $ 50 per uur verdienen. Sommige werkgevers bieden je zelfs de mogelijkheid om op afstand te werken met een headset en een webcam.

Lees meer: ​​10 Zomerbanen voor Leraren

12. Persoonlijke cadeaushopper

Nationaal gemiddeld salaris: $ 21,89 per uur

Primaire taken: Hoewel de seizoensgebonden vraag naar dit soort banen het grootst is tijdens de wintermaanden, is er ook een grotere vraag tijdens andere feestdagen, zoals Valentijnsdag. Personal shoppers helpen consumenten bij het kiezen van geschikte geschenken en kleding, in overeenstemming met de eisen van hun klant.

Is een seizoensbaan de moeite waard?

Een seizoensbaan is een waardevolle hulpbron omdat het je kan helpen je netwerk uit te breiden en je bloot te stellen aan verschillende soorten carrières. Deze werkopties voor de korte termijn bieden werkervaring die nodig kan zijn voor het maken van uw volgende carrièrestap. Tot slot kan een seizoensbaan voor sommige medewerkers leiden tot een vaste aanstelling.


About author

Evert-Jan Pellewever

Seizoensbanen vormen een belangrijk onderdeel van het personeelsbestand. Ze bieden mensen de mogelijkheid om flexibel te werken in een tijd die past bij hun levensstijl. In dit artikel leer je over de beste seizoensbanen en wat je kunt verwachten als je er een zoekt.


Scroll to Top