Blog

Het hebben van een vaardigheid in een vreemde taal, zoals Duits, kan je verschillende carrièremogelijkheden bieden waarvoor tweetalige kennis nodig is. Of u nu buitenlandse klanten helpt met hun productvragen of toezicht houdt op diplomatieke discussies met landen, Duits leren kan u in staat stellen unieke banen en posities na te streven. In dit artikel bespreken we wat een loopbaan bij het Duits is en geven we je een lijst van 12 banen die je kunt nastreven met een goede kennis van de Duitse taal.

Wat zijn carrières bij Duits?

Carrières waarin de Duitse taal wordt gebruikt, zijn banen of functies waarvoor kennis van de Duitse taal en vaak het vermogen om er vloeiend mee te communiceren, vereist is. Hoewel sommige bedrijven en organisaties alleen om relevante ervaring met het gebruik van de Duitse taal kunnen vragen, kunnen anderen kandidaten die zich aanmelden, vragen om een ​​Duitse major te hebben van een geaccrediteerde hogeschool of universiteit. Als sommige kandidaten geen Duitse major hebben, maar de taal goed genoeg kennen voor een carrière bij het Duits, zijn er bepaalde taallicenties of certificaten die ze kunnen behalen om hun kwalificaties te bewijzen.

Gerelateerd: Hoe u uw tweetalige vaardigheden op een cv kunt weergeven

Werken bij de Duitse taal

Hier is een lijst van enkele banen die u kunt uitoefenen met een Duitse taalvaardigheid:

1. Klantenservicemedewerker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 13,45 per uur

Primaire taken: vertegenwoordigers van de klantenservice werken voor bedrijven en organisaties om product- en service-informatie aan consumenten te verstrekken. Ze werken vaak persoonlijk, per e-mail of via de telefoon om vragen of zorgen van consumenten te beantwoorden en om productgerelateerde problemen op te lossen. Omdat klantenservicemedewerkers virtueel kunnen zijn, kunnen Duitstalige personen klantenservicebanen bij buitenlandse bedrijven uitoefenen.

Lees meer: ​​Meer informatie over hoe u een klantenservicemedewerker bent

2. Gids

Nationaal gemiddeld salaris: $ 18,29 per uur

Primaire taken: Gidsen gebruiken hun communicatieve en presentatievaardigheden om toeristen en andere individuen te informeren over feiten en weetjes over verschillende onderwerpen. Ze voeren hun werk vaak uit in musea, dierentuinen en historische bezienswaardigheden en verstrekken nuttige informatie aan klanten. Soms komen toeristen uit verschillende landen om van een attractie te genieten, dus gidsen die Duits of andere talen kennen, kunnen betere communicatie en hulp bieden aan mensen uit het buitenland.

3. Tolk

Nationaal gemiddeld salaris: $ 19,85 per uur

Primaire taken: Een tolk zet gesproken woorden of gebarentaal om in een andere taal die anderen kunnen begrijpen. Ze kunnen in verschillende hoedanigheden werken, zoals een persoonlijke tolk voor buitenlanders, een gebarentolk voor slechthorenden of een taaltolk voor ziekenhuispatiënten. Als u Duits en Engels begrijpt, kunt u een tolk van beide talen worden en kunt u werken in een Engelssprekend land of een Duitstalig land.

4. Immigratiespecialist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 19,88 per uur

Primaire taken: Immigratiespecialisten werken op de afdeling US Citizenship and Immigration Services en helpen buitenlanders door het immigratieproces. Tijdens hun werkdag kunnen ze immigratieprogramma's volgen, vragen over het immigratieproces beantwoorden en verschillende aspecten van het immigratierecht bespreken. Het spreken van een vreemde taal, zoals Duits, kan u helpen om efficiënter met bepaalde immigranten te communiceren en hen zo goed mogelijk te helpen.

5. Schrijver

Nationaal gemiddeld salaris: $26,28 per uur

Primaire taken: Schrijvers gebruiken hun deskundige kennis en begrip van taal om professionele documenten, artikelen en verhalen te maken. Ze kunnen werken op verschillende gebieden van geschreven materiaal, zoals fictie en non-fictie, afhankelijk van hun expertisegebied. Als je in het Duits kunt lezen en schrijven, is het misschien een goed idee om een ​​schrijverscarrière na te streven door verhalen in de Duitse taal of over de Duitse taal te maken om anderen te helpen leren.

6. Stewardess

Nationaal gemiddeld salaris: $ 34.350 per jaar

Primaire taken: Stewardessen maken deel uit van het cabinepersoneel voor een vliegtuig en werken om hulp en comfort te bieden aan de passagiers van het vliegtuig. Tijdens hun werkdag beantwoorden ze vaak vragen of zorgen van passagiers, demonstreren ze belangrijke veiligheidsprocedures en serveren ze eten en drinken. Als u Duits en andere talen begrijpt, kunt u stewardess worden bij internationale luchtvaartmaatschappijen die naar Duitstalige landen reizen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een stewardess

7. Piloot

Nationaal gemiddeld salaris: $ 43.184 per jaar

Primaire taken: Piloten zijn getrainde professionals die vliegtuigen en andere soorten vliegtuigen besturen voor zowel commerciële als militaire doeleinden. Ze werken vaak om mensen of vracht van de ene bestemming naar de andere te vervoeren, gebruikmakend van navigatie- en communicatievaardigheden met de luchtverkeersleiding. Als u Duits spreekt en begrijpt, kunt u een internationale piloot worden met de mogelijkheid om te vliegen en naar Duitstalige landen te reizen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een luchtvaartpiloot

8. Vertaler

Nationaal gemiddeld salaris: $ 47.044 per jaar

Primaire taken: Vertalers werken met geschreven woorden en tekst om ze om te zetten in een andere taal. Ze kunnen op veel gebieden werken, waaronder het vertalen van boeken voor uitgevers, het ontcijferen van tekst uit historische artefacten of werken als privévertalers voor klanten en bedrijven. Hoewel sommige vertalers geschreven woorden kunnen omzetten in een van de talen die ze kennen, vinden de meesten werk om hun tweede taal in hun eerste taal te transcriberen, omdat ze de grammaticale nuances gemakkelijker kunnen begrijpen.

9. Personeelsspecialist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 49.162 per jaar

Primaire taken: Een HR-specialist werkt samen met een bedrijf of bedrijf om hen te helpen bij het vinden, interviewen en werven van nieuwe personeelsleden en werknemers. Ze werken vaak samen met de CEO of senior manager van het bedrijf om te bepalen welke werknemers ze nodig hebben en om eventuele hiaten in de menselijke hulpbronnen op te vullen. Bedrijven willen misschien ook een personeelsspecialist inhuren die een tweede taal kent, zoals Duits, omdat dit het bedrijf een grotere pool van sollicitanten kan bieden, waardoor ze beter in staat zijn om werknemers te vinden met de vaardigheden die ze nodig hebben.

10. Leraar vreemde talen

Nationaal gemiddeld salaris: $ 55.777 per jaar

Primaire taken: Docenten vreemde talen werken met studenten om hen te helpen een nieuwe taal te leren. Ze kunnen op alle onderwijsniveaus werken en geven studenten vaak belangrijke informatie, zoals de grammatica van de taal, de woordenschat en ook inzicht in de cultuur van sommige vreemde landen. Het kennen van een tweede taal, zoals Duits, kan u helpen een positie in het lesgeven in vreemde talen na te streven.

11. Manager internationale partnerschappen

Nationaal gemiddeld salaris: $ 59.030 per jaar

Primaire taken: Een manager internationale partnerschappen helpt bij het onderhouden van een sterke en lucratieve relatie tussen twee of meer bedrijven. Ze werken vaak aan het verhogen van de inkomsten voor elk bedrijf en proberen toekomstige samenwerkingsmogelijkheden met andere bedrijven te vinden. Vloeiend Duits spreken kan helpen bij dit beroep, vooral bij het beheren van partnerschappen tussen een Duits bedrijf en een Amerikaans bedrijf.

12. Diplomatieke agent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 79.135 per jaar

Primaire taken: Diplomatieke agenten werken voor een overheidsorganisatie om de relaties tussen twee landen te helpen onderhouden en verbeteren. Ze houden vaak toezicht op bepaalde zaken tussen de twee landen en houden toezicht op sommige gesprekken en onderhandelingen die het welzijn van de burgers van hun land kunnen betreffen. Als u Duits begrijpt, kunt u zich positioneren voor een carrière als diplomatiek agent, omdat u effectiever kunt communiceren tussen Duitstalige landen en andere landen.


About author

Jooske Jansen in de Wal

Het hebben van een vaardigheid in een vreemde taal, zoals Duits, kan je verschillende carrièremogelijkheden bieden waarvoor tweetalige kennis nodig is. Of u nu buitenlandse klanten helpt met hun productvragen of toezicht houdt op diplomatieke discussies met landen, Duits leren kan u in staat stellen unieke banen en posities na te streven. In dit artikel bespreken we wat een loopbaan bij het Duits is en geven we je een lijst van 12 banen die je kunt nastreven met een goede kennis van de Duitse taal.


Scroll to Top