Blog

Carrières in het bankwezen kunnen concurrerende salarissen en een kans bieden om in de financiële sector te werken. Er zijn veel verschillende loopbaantrajecten in het bankwezen, wat betekent dat er meestal verschillende functietitels zijn om uit te kiezen. Dit kan u helpen te bepalen in welk gebied van het bankwezen voor u ideaal zou kunnen zijn om te werken, vooral als u geïnteresseerd bent in het nastreven van een carrière in het bankwezen. In dit artikel bekijken we een lijst met 12 banen die u in het bankwezen kunt vinden.

Gerelateerd: 150 banktitels voor elk carrièreniveau

Wat is een carrière in het bankwezen?

Een carrière in het bankwezen verwijst meestal naar een baan waarbij geld wordt beheerd en klanten worden geholpen met hun financiën. Veel banen in het bankwezen fungeren ook als klantenservicefuncties, aangezien sommige banen in het bankwezen frequente communicatie met klanten vereisen en het reageren op vragen of zorgen die ze hebben over bankieren of financiën. Carrières in het bankwezen betalen doorgaans hoge salarissen en bieden een stabiele werkgelegenheid, en vele bieden opwindende mogelijkheden om meer te leren over geavanceerde concepten in financiën, zoals beleggen en het maken van budgetten.

Voor de meeste bancaire banen moeten kandidaten kennis hebben van financiën, elementaire wiskundige vaardigheden en uitstekende interpersoonlijke en communicatieve vaardigheden die hen kunnen helpen klanten effectief van dienst te zijn.

12 carrières die je kunt vinden in het bankwezen

Hier zijn 12 banen waarop u kunt solliciteren om een ​​carrière in het bankwezen te beginnen:

1. Bankbediende

Nationaal gemiddeld salaris: $24.084 per jaar

Primaire taken: Een bankbediende is een klantenserviceprofessional die financiële gegevens voor klanten bij hun bank bijhoudt. Dit kan het bijwerken van klantprofielen en financiële gegevens in computerdatabases inhouden, het toevoegen van informatie aan klantinkomstenrecords en het verwijderen van klanten uit bankgegevens nadat ze een bankrekening hebben gesloten. Bankbedienden kunnen klanten ook helpen door hun vragen te beantwoorden en ze door te verwijzen naar ander personeel in hun kantoor om ervoor te zorgen dat ze de hulp krijgen die ze nodig hebben.

2. Teller

Nationaal gemiddeld salaris: $ 31.670 per jaar

Primaire taken: Een kassier is een financiële professional die bezoekers van een bank helpt bij het beheren van hun bankrekeningen. Tellers kunnen transacties zoals betalingen, opnames en overschrijvingen verwerken, geld omwisselen voor vreemde valuta en de kassalades op hun banklocatie balanceren. Bankvertellers houden zich doorgaans ook bezig met klantenservice door klanten die hun bank bezoeken te begroeten en te communiceren met klanten om ervoor te zorgen dat ze hen effectief helpen.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een bankverteller

3. Bankier

Nationaal gemiddeld salaris: $ 41.586 per jaar

Primaire taken: Een bankier is een financiële professional die klanten helpt bij hun bankzaken. Bankiers helpen klanten vaak bij het openen van nieuwe betaal- en spaarrekeningen, het aanvragen van hypotheken of autoleningen en het kopen van bankproducten, zoals depositocertificaten of cheques. Een bankier kan zijn klanten ook begeleiden bij het plannen van hun pensioen of voor de universiteit door financiële plannen te ontwikkelen voor investeringen en sparen.

4. Bankmedewerker

Nationaal gemiddeld salaris: $61,289 per jaar

Primaire taken: Een bankmedewerker is een financiële professional die bankproducten aan klanten verkoopt. Bankmedewerkers kunnen klanten ontmoeten en hun financiële behoeften evalueren om te bepalen welke producten ze kunnen aanbevelen en hun klanten informeren over nieuwe of bestaande producten bij hun bank waar ze baat bij kunnen hebben. Een bankmedewerker kan ook de financiële rapporten van klanten bekijken om te bepalen of ze positieve kandidaten zijn voor het ontvangen van kredietlijnen of leningen.

5. Financieel analist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 69.425 per jaar

Primaire taken: een financieel analist is een financiële professional die klanten helpt met zakelijke beslissingen die hen kunnen helpen hun winstmarges te vergroten. Financiële analisten kunnen investeringen aanbevelen aan hun klanten, de financiële gegevens van hun klanten bekijken om te bepalen welke stappen ze moeten nemen om hun bedrijf te laten groeien en economische trends onderzoeken om het advies dat ze bieden te informeren. Financiële analisten kunnen ook bedrijfsleiders ontmoeten om meer te weten te komen over hun financiële gedrag en om de effectiviteit van het management in een organisatie te evalueren.

6. Makelaar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 76.637 per jaar

Primaire taken: Een makelaar in het bankwezen is een professional die investeringen tussen beleggers en effectenbeurzen faciliteert. Makelaars kunnen klantorders uitvoeren om investeringen te doen of te verzilveren, voor beleggers onderzoek doen naar potentiële investeringen en investeringsplannen voor hun klanten ontwikkelen. Veel makelaars adverteren en verkopen ook financiële diensten die door hun makelaardij worden aangeboden, zoals private banking.

7. Privébankier

Nationaal gemiddeld salaris: $ 76.874 per jaar

Primaire taken: een private banker is een bankprofessional die voornamelijk klanten bedient met een hoog vermogen, vaak miljoenen dollars. Private bankiers kunnen dezelfde taken uitvoeren als een typische bankbediende, zoals het verwerken van contante transacties, maar ze kunnen hun klanten ook helpen bij het beheren van investeringen en het bijhouden van krediet. Veel private bankers ontwikkelen nauwe relaties met hun klanten, omdat ze hen financieel advies geven en doorgaans regelmatig communiceren.

8. Budgetanalist

Nationaal gemiddeld salaris: $81.023 per jaar

Primaire taken: een budgetanalist is een financiële professional die klanten helpt bij het plannen van hun financiën door budgetrapporten op te stellen. Budgetanalisten kunnen nieuwe budgetplannen voor organisaties ontwikkelen, budgetvoorstellen beoordelen om te bepalen welke een organisatie het meest ten goede komt en de uitgaven van een organisatie bewaken om deze binnen het geplande budget te houden. Een budgetanalist kan samenwerken met organisaties zoals bedrijven, overheden, universiteiten en liefdadigheidsinstellingen.

9. Investeringsbankier

Nationaal gemiddeld salaris: $ 82.660 per jaar

Primaire taken: Een investeringsbankier helpt bedrijven, overheden en andere organisaties om fondsen te werven en hun bedrijf te laten groeien. Ze doen dit meestal door geld te lenen en aandelen en obligaties uit te geven die consumenten kunnen kopen om aandeelhouder van een organisatie te worden. Investeringsbankiers kunnen ook optreden als financieel adviseurs door bedrijven advies te geven over investeringen, fusies of overnames en hoe deze van invloed kunnen zijn op de financiële positie van het bedrijf.

10. Accountant

Nationaal gemiddeld salaris: $ 89.354 per jaar

Primaire taken: Een auditor is een financiële professional die financiële gegevens voorbereidt en controleert op juistheid. Accountants kunnen financiële gegevens evalueren om te bepalen hoeveel geld een klant aan belastingen verschuldigd is, de boekhouding van een klant onderzoeken om ervoor te zorgen dat hun financiële status nauwkeurig wordt gerapporteerd en eventuele fouten in de financiële rapporten van een klant vinden die mogelijk moeten worden gecorrigeerd. Een auditor kan zijn klanten ook helpen door manieren aan te bevelen waarmee ze hun uitgaven kunnen verlagen en hun boekhoudprocedures kunnen verbeteren.

Gerelateerd: Leer hoe u een auditor bent

11. Financieel manager

Nationaal gemiddeld salaris: $97,462 per jaar

Primaire taken: Een financieel manager helpt de financiële positie van een organisatie op peil te houden. Ze doen dit door toezicht te houden op het maken en delen van financiële documenten, het beoordelen van financiële rapporten om plaatsen te vinden waar een organisatie haar kosten kan verlagen en door op de hoogte te blijven van nieuwe financiële software en trends in de markt. Financiële managers kunnen ook aandacht besteden aan het financiële gedrag van een organisatie om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan alle wet- of regelgeving die van toepassing is op hun financiële activiteiten.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een financieel manager

12. Leningfunctionaris

Nationaal gemiddeld salaris: $ 174.995 per jaar

Primaire taken: Een leningfunctionaris is een financiële professional die individuen en organisaties helpt financiering te krijgen door middel van leningen. Leningfunctionarissen kunnen klanten ontmoeten om leningproducten aan te bevelen, potentiële klanten voor leningen te bevestigen of te weigeren en de actieve leningen van een bedrijf of individu te evalueren om te bepalen of er nog iets moet worden voltooid. Een leningfunctionaris kan werken aan het veiligstellen van financiering voor huizen, collegegeld, startende bedrijven en meer.


About author

Remco Reehorst

Carrières in het bankwezen kunnen concurrerende salarissen en een kans bieden om in de financiële sector te werken. Er zijn veel verschillende loopbaantrajecten in het bankwezen, wat betekent dat er meestal verschillende functietitels zijn om uit te kiezen. Dit kan u helpen te bepalen in welk gebied van het bankwezen voor u ideaal zou kunnen zijn om te werken, vooral als u geïnteresseerd bent in het nastreven van een carrière in het bankwezen. In dit artikel bekijken we een lijst met 12 banen die u in het bankwezen kunt vinden.


Scroll to Top