Blog

Een carrière in het voetbal kan een lonende kans zijn voor fans van de sport of voor iedereen die op zoek is naar een spannende en uitdagende baan. Dit type carrière biedt je de mogelijkheid om nauw samen te werken met atleten, je werkdag buiten door te brengen en je carrière in de atletiekindustrie vooruit te helpen. Je kunt kiezen uit verschillende soorten banen die verband houden met voetbal, waarvan er vele geen werk op het veld omvatten. In dit artikel beschrijven we welke soorten banen beschikbaar zijn in de voetbalindustrie en geven we een lijst van 12 banen die je binnen dit vakgebied kunt uitoefenen.

Gerelateerd: Hoe word je een voetbalcoach: stappen en vaardigheden

Wat voor soort banen zijn er in de voetbalindustrie?

De voetbalindustrie biedt verschillende kansen, waaronder posities in journalistiek, coaching, direct werken met atleten, evenementenbeheer en omroep. Door deze variatie kunnen mensen met uiteenlopende interesses ontdekken wat ze leuk vinden en een carrière nastreven die aansluit bij hun waarden en doelen.

Gerelateerd: Top coachingcarrières om na te streven

Vaardigheden die je moet hebben voor een carrière in de voetbalindustrie

Als je overweegt een carrière in de voetbalindustrie te beginnen, zijn er enkele basisvaardigheden die je misschien wilt ontwikkelen. Waaronder:

  • Probleemoplossende vaardigheden: Basisvaardigheden voor het oplossen van problemen zijn een voordeel voor iedereen die in een voetbalgerelateerde carrière werkt, vooral voor degenen in management- en evenementenplanningsfuncties.

  • Fysieke fitheid: Veel voetbalcarrières vereisen buiten werken en lange tijd staan. Een goede fysieke conditie kan u helpen om u comfortabel te voelen terwijl u mobiel bent tijdens uw dienst.

  • Kritisch denken: Kritisch denken kan u helpen bij het navigeren door complexe problemen, het creëren van oplossingen en het herzien van huidige werkmethoden met nieuwe ideeën.

  • Analytische vaardigheden. Het vermogen om een ​​probleem te bekijken, een oplossing te visualiseren en deze te implementeren is een waardevolle vaardigheid voor elke branche, vooral in het voetbal, dat een snel veranderende branche kan zijn.

12 carrières in het voetbal

Een baan in de voetbalindustrie biedt een potentiële kandidaat verschillende opties, van het uitzenden van live-wedstrijden tot het zijn van scheidsrechter. Hier zijn 12 carrières in de voetbalindustrie om te overwegen, samen met hun gemiddelde salarissen en primaire taken:

1. Sportschrijver

Nationaal gemiddeld salaris: $31.365 per jaar

Primaire taken: Een sportjournalist maakt reportages over voetbal en andere sporten voor kranten, tijdschriften, websites of andere publicaties. Werkgevers verwachten van sportschrijvers dat ze zich aan deadlines houden, onderzoek doen en rapporteren aan een redacteur. Sportschrijvers handhaven ook een hoge mate van nauwkeurigheid en professioneel gedrag in hun schrijven.

2. Sportanker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 31.825 per jaar

Primaire taken: een sportanker werkt voor mediakanalen en presenteert informatie, waaronder toneelstukken, spelersmotieven en beslissingen, de staat van de sport zelf, transacties binnen de sport en meer, aan een live publiek. Ze geven vaak live updates over games, maar blijven in een studio. Sportankers kunnen werken voor kleinere media of grote landelijke omroepen.

3. Voetbalscheidsrechter

Nationaal gemiddeld salaris: $ 36.673 per jaar

Primaire taken: Een voetbalscheidsrechter is verantwoordelijk voor het toezicht op wedstrijden en ervoor te zorgen dat spelers de regels volgen en zich gedragen volgens de regels van het spel. Een scheidsrechter houdt toeschouwers op de hoogte van spelen, bepaalt wanneer een wedstrijd moet worden beëindigd en maakt een winnaar bekend.

4. Sportanalist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 37.179 per jaar

Primaire taken: Sportanalisten houden rekening met inzichten van sociale media en andere verkooppunten om de nauwkeurigheid van informatie te waarborgen en specifieke sportonderwerpen te onderzoeken. Sportorganisaties, media en meer kunnen sportanalisten in dienst hebben.

5. Assistent voetbalcoach

Nationaal gemiddeld salaris: $ 37.183 per jaar

Primaire taken: Een assistent-coach helpt een hoofdcoach een team te leiden, moedigt spelers aan, creëert toneelstukken en leidt een team in het algemeen in hun taken op en buiten het veld. Assistent-coaches helpen ook met het plannen en spreken namens het team naar de media. Een assistent-coach kan samenwerken met een of meer andere assistent-coaches, afhankelijk van het spelniveau waarop ze coachen.

6. Sportredacteur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 37.741 per jaar

Primaire taken: Een sportredacteur proefleest en bewerkt sportartikelen voor kranten, tijdschriften of andere publicaties. Een redacteur helpt schrijvers en andere redacteuren bij het halen van deadlines en zorgt voor de juistheid van geschreven materiaal. Ze zijn doorgaans ook verantwoordelijk voor het behandelen van artikelen die fouten bevatten die verduidelijking of noodzakelijke updates van een verhaal vereisen.

7. Coördinator sportevenementen

Nationaal gemiddeld salaris: $ 43.092 per jaar

Primaire taken: Een coördinator van sportevenementen is verantwoordelijk voor de planning, het beheer en de marketing van sportgerelateerde evenementen zoals liefdadigheidsacties, familiedagen en meer. Evenementcoördinatoren werken nauw samen met een team, coaches en een locatie om ervoor te zorgen dat aan alle evenementbehoeften wordt voldaan binnen bepaalde parameters, zoals het budget. Evenementencoördinatoren werken vaak voor sportarena's, parken of zelfs educatieve voorzieningen.

8. Voetbalcoach

Nationaal gemiddeld salaris: $ 47.093 per jaar

Hoofdtaken: Een voetbalcoach is verantwoordelijk voor het coachen en begeleiden van voetballers. Coaches begeleiden spelers door oefeningen, oefeningen en games en treden op als woordvoerders van een team. Ze kunnen ook helpen bij het plannen van wedstrijden en trainingen voor een team. Het belangrijkste is dat coaches spelers verantwoordelijk houden voor de prestaties op het veld.

9. Voetbalmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 48.473 per jaar

Primaire taken: Een voetbalmanager werkt nauw samen met het sociale media- en marketingteam van een team of organisatie om nieuwe spelers aan te trekken, interviews af te nemen en wedstrijden en evenementen te plannen. Een manager moet ook een goed begrip hebben van de sport en zijn regels.

10. Sportzender

Nationaal gemiddeld salaris: $ 52,911 per jaar

Primaire taken: Een sportzender is verantwoordelijk voor het leveren van live commentaar op een sport door hun publiek op de hoogte te houden van scores, regels en algemeen commentaar op teams, spelers en het spel zelf. Een sportzender werkt over het algemeen in een stadion en heeft zicht op de wedstrijd op het veld om realtime commentaar te geven.

11. Atletische verkenner

Nationaal gemiddeld salaris: $ 61.890 per jaar

Primaire taken: Een atletische verkenner vindt en rekruteert nieuwe spelers. Een scout kijkt naar de geschiedenis van een speler, natuurlijk talent, blessures uit het verleden en meer om te bepalen of ze geschikt zijn voor een positie in een team. Atletische scouts bezoeken vaak hogescholen om spelers te bekijken en hun geschiktheid voor professionele sporten te bepalen. Professionele sportorganisaties hebben regelmatig atletische scouts in dienst om getalenteerde universiteitsatleten te vinden.

12. Atletische directeur

Nationaal gemiddeld salaris: $62,789 per jaar

Primaire taken: Een atletische directeur is verantwoordelijk voor het beheer van educatieve sportprogramma's op het niveau van de middelbare school of de universiteit. Een directeur beheert een administratief team, communiceert met spelers, helpt bij het plannen van budgetten en evenementen en houdt toezicht op de uitbreiding van sportprogramma's.


About author

Nelleke Seret

Een carrière in het voetbal kan een lonende kans zijn voor fans van de sport of voor iedereen die op zoek is naar een spannende en uitdagende baan. Dit type carrière biedt je de mogelijkheid om nauw samen te werken met atleten, je werkdag buiten door te brengen en je carrière in de atletiekindustrie vooruit te helpen. Je kunt kiezen uit verschillende soorten banen die verband houden met voetbal, waarvan er vele geen werk op het veld omvatten. In dit artikel beschrijven we welke soorten banen beschikbaar zijn in de voetbalindustrie en geven we een lijst van 12 banen die je binnen dit vakgebied kunt uitoefenen.


Scroll to Top