Blog

Degenen die geïnteresseerd zijn in een carrière in de muziek hebben verschillende diploma's die ze kunnen nastreven. De muziekindustrie heeft verschillende niveaus en concentraties voor diegenen die meer willen leren over muziektheorie en andere gerelateerde onderwerpen. Als u verschillende muziekgraden begrijpt en wie er het meest van kan profiteren, kunt u beslissen welk academisch programma u wilt volgen. In dit artikel bespreken we wat een graad in muziek is en noemen we 12 graden in muziek om te overwegen.

Wat is een diploma in muziek?

Een graad in muziek is een academische kwalificatie die wordt uitgereikt na voltooiing van een muziekprogramma aan een hogeschool of universiteit. Muzikanten verdienen deze graden om meer kennis op te doen over muziektheorie, de muziekindustrie als geheel en vele andere gerelateerde onderwerpen. Muziekdiploma's worden vaak aangeboden aan een conservatorium of via muziekafdelingen aan universiteiten. Cursussen behandelen vaak muziekgeschiedenis, theorie en gangbare praktijken in de industrie. Het type muziek dat iemand volgt, hangt af van hun langetermijndoelen en carrièreambities.

Gerelateerd: Hoe kom je in de muziekindustrie

12 muziekopleidingen die je kunt volgen

Hier zijn enkele muziekgraden die je kunt overwegen als je de muziekindustrie wilt betreden:

1. Associate of Arts (AA)

Een AA-graad in muziek is een inleidende muziek-undergraduate-graad die doorgaans ongeveer twee tot drie jaar in beslag neemt. Dit programma omvat doorgaans onderwerpen als auditievaardigheden, geluidstechniek en improvisatie. Het leert studenten ook over gemeenschappelijke zakelijke praktijken in de muziekindustrie.

Het AA-programma is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een baan op instapniveau met betrekking tot muziek, zoals een dirigent of een discjockey, of degenen die sneller een diploma willen behalen dan ze zouden doen tijdens het behalen van een bachelordiploma.

2. Bachelor of Arts (BA)

Een BA-graad in muziek is een algemene, liberale kunstgraad die doorgaans vier jaar in beslag neemt. Deze graad biedt studenten een gevarieerde opleiding met een focus op muziekcursussen, samen met lessen buiten het muziekveld. Tijdens je studie maak je kennis met verschillende aspecten van muziek, inclusief conceptuele en praktische toepassingen. BA-cursussen die zich richten op muziek kunnen betrekking hebben op ensembleprestaties, vrouwen in muziek, moderne muziek en andere gerelateerde onderwerpen.

Sommige muziekconcentraties voor BA-studenten zijn:

 • Samenstelling
 • Muziekwetenschap
 • Muziek theorie

Een BA-muziekprogramma is ideaal voor studenten die geïnteresseerd zijn in een gevarieerde opleiding die hen een breed scala aan vaardigheden leert of voor studenten die een duale major volgen terwijl ze nog muziek studeren.

3. Bachelor in de schone kunsten (BFA)

Een BFA-graad in muziek is een vierjarig prestatieprogramma dat specifieke lessen met betrekking tot muziek omvat. Dit programma omvat intensievere kunstcursussen en minder vrije kunstcursussen dan een BA. Sommige BFA-muziekgraden omvatten:

 • Muziekcompositie
 • Muziek optreden
 • Muziek theorie

Degenen die een opleiding willen volgen die sterk op muziek is gericht zonder veel andere vrije kunstlessen te volgen, kunnen overwegen een BFA te behalen.

Gerelateerd: Bachelor in de schone kunsten: Majors en Specialty Areas

4. Bachelor Muziek (BM)

Een BM-graad is een vierjarig prestatieprogramma dat studenten helpt muzikale vaardigheden en uitvoeringen onder de knie te krijgen. Studenten die een BM behalen, richten zich vaak op een specifiek instrument, zoals een gitaar of trombone, en volgen privé- of ensemblelessen. Deze opleiding richt zich op het voorbereiden van studenten op een muzikale carrière met praktische componenten. De lessen behandelen onderwerpen als dirigeren, recitals, muziekliteratuur en geavanceerde muziektheorie.

Een BM-graad biedt studenten een verscheidenheid aan opties voor muziekcarrières, waaronder een muziektherapeut en uitvoerend artiest.

Gerelateerd: 22 carrières voor muziekmajors

5. Bachelor Muziekeducatie (BME)

Dit is een vierjarig academisch programma voor studenten die muziekleraar willen worden. Het curriculum omvat een combinatie van dirigeren, muziekeducatie, muziektheorie, muziekgeschiedenis en auditieve vaardigheden. Een deel van de opleiding omvat vaak het lesgeven aan studenten en het observeren van docenten in een klaslokaal.

Een BME is een ideaal programma voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het lesgeven in de kleuterklas door middel van instrumentale en vocale muzieklessen op de middelbare school.

Gerelateerd: Hoe word je een muziekleraar

6. Bachelor of Science (BS)

Degenen die geïnteresseerd zijn in een carrière met produceren, opnemen of werken met geluidsontwerp, kunnen overwegen een BS-graad in muziek te behalen. Deze graden combineren wetenschap met specifieke muziekconcentraties voor een specifieke toepassing, zoals muziekproductie. Een paar BS in muziekgraden zijn onder meer:

 • Geluid design
 • Geluidsopnametechnologie

Studenten die geïnteresseerd zijn in muziekproductie, mediadistributie en artistieke ontwikkeling voltooien vaak een BS in muziek.

7. Kunstenaarsdiploma (AD)

Een artist degree (AD), of diploma, programma richt zich specifiek op muziek. Muziekprofessionals verdienen het vaak na het behalen van een bachelor- of masteropleiding. Een AD-programma duurt meestal één tot twee jaar, waardoor het veel korter is dan andere opties voor muziekopleidingen.

Aangezien dit programma uitsluitend muziekcursussen omvat, is het nuttig voor diegenen die op zoek zijn naar een muziekcarrière of die hun kennis in de industrie willen uitbreiden terwijl ze al in het veld werken.

8. Master of Arts (MA)

Een MA-graad is de versie op graduaatniveau van een BA-programma. Dit programma leert studenten algemene muziekvaardigheden en kan onderwerpen behandelen zoals gehoortraining, interpretatie en technische analyse. Degenen die een MA-graad volgen, kunnen een onderwerp nastreven dat ze interessant vinden via een scriptieproject met onderzoek en schriftelijk academisch werk.

Een MA is optimaal voor studenten die een bachelordiploma hebben behaald en hun liberale kunststudie in muziek willen voortzetten.

9. Master of Music (MM)

Een MM-graad is een professionele graad met een focus op prestaties. Cursussen kunnen pianopedagogiek en geavanceerde ensembleprestaties omvatten.

MM-concentraties kunnen zijn:

 • Samenstelling
 • dirigeren
 • Opleiding
 • Muziekwetenschap
 • Muziek theorie
 • Uitvoering

Een MM-programma in muziek is ideaal voor diegenen die een carrière als professionele muzikant nastreven vanwege de op prestaties gebaseerde benadering van het curriculum.

10. Master of Science (MS)

Een MS-graad in muziek is een secundaire graad die het begrip van studenten van toegepaste muziek verbreedt. Deze programma's richten zich op de verbinding tussen onderzoek en het oplossen van problemen met betrekking tot creatief werk. Het MS-programma bestaat uit een sluitstukproject om begrip aan te tonen.

Het MS-programma in muziek is het beste voor studenten die hun vaardigheden op het gebied van geluidsopnametechnologie, audiotechniek en andere gerelateerde gebieden willen verbeteren.

11. Doctoraat in de muziek (Ph.D.)

Een doctoraat in de muziek, of doctor in de muziek, is een gevorderd niveau van muzikaal onderwijs. Studenten die dit verdienen, tonen een aanzienlijke toewijding aan muziek, inclusief onderzoek, opnames en compositie. Dit programma richt zich op het toevoegen van kennis die verder gaat dan de algemene muziekkennis. Studenten voltooien proefschriften of scripties om een ​​filosofisch of wetenschappelijk onderwerp met betrekking tot muziek te verkennen.

Afgestudeerden met een doctoraat in de muziek worden meestal muzikale professoren of werken in leidinggevende functies, zoals een art director.

12. Doctoraat in de muzikale kunsten (DMA)

De DMA Ph.D. programma richt zich op muziekcompositie, theorie en uitvoering. Het combineert geavanceerde studies op een gespecialiseerd gebied, zoals muziekcompositie of directie, met een academische studie op graduaatniveau, zoals muziekpedagogiek of muziekgeschiedenis.

Het DMA-programma is ideaal voor studenten die muziekprofessor willen worden of andere zeer geavanceerde muziekrollen.


About author

Mariska van 't Zallandt

Degenen die geïnteresseerd zijn in een carrière in de muziek hebben verschillende diploma's die ze kunnen nastreven. De muziekindustrie heeft verschillende niveaus en concentraties voor diegenen die meer willen leren over muziektheorie en andere gerelateerde onderwerpen. Als u verschillende muziekgraden begrijpt en wie er het meest van kan profiteren, kunt u beslissen welk academisch programma u wilt volgen. In dit artikel bespreken we wat een graad in muziek is en noemen we 12 graden in muziek om te overwegen.


Scroll to Top