Blog

Als je een technisch ingestelde professional bent, is er een breed scala aan goedbetaalde carrièremogelijkheden op IT-gebied. Als u de functie-eisen van technische functies begrijpt, kunt u beslissen of een carrière in de IT aansluit bij uw carrièredoelen.

In dit artikel ontdekken we de meest gevraagde carrières in de IT en bekijken we de vereisten voor het houden van de beste technische banen.

Maak een CV op Carrieree

Wat zijn de vereisten voor de beste technische banen?

Kandidaten moeten een bachelordiploma of hoger hebben in computerwetenschappen, informatietechnologie, telecommunicatie, engineering of een ander technologisch gebied. Aangezien veel van de technische banen frequente interacties met andere IT-professionals, senior management, externe leveranciers en klanten met zich meebrengen, is het essentieel om over sterke verbale, schriftelijke en interpersoonlijke vaardigheden te beschikken.

Voor topposities in het IT-veld is aanleg voor probleemoplossend vermogen en besluitvaardigheid vereist. Kandidaten moeten ook een paar jaar aantoonbare ervaring hebben in leiderschap en management. De omvang van uw persoonlijke en technische capaciteiten tellen mee bij het bepalen van uw functie binnen een bedrijf en het salaris dat u ontvangt.

Om je te kwalificeren voor de beste technische banen en je aan te passen aan huidige en toekomstige innovaties in de sector, helpt het om je huidige vaardigheden regelmatig bij te werken en nieuwe veelgevraagde vaardigheden op te doen op gebieden als big data, machine learning en kunstmatige intelligentie.

Beste technische banen in IT

Hier zijn 12 van de beste technische banen op basis van verdienpotentieel, werktevredenheid en kansen:

 • IT specialist
 • Computer technicus
 • Technische ondersteuningsspecialist
 • Netwerk technicus
 • Computer programmeur
 • Netwerkadministrator
 • Programmeur Analist
 • IT-technicus
 • Systeem analist
 • Software ontwikkelaar
 • CIO (Hoofdvoorlichtingsfunctionaris)
 • IT Director

1 . IT specialist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 15,29 per uur

Primaire taken: Een IT-specialist biedt directe of externe technische hulp aan eindgebruikers bij het oplossen van software-, hardware- en netwerkproblemen. Ze kunnen bedrijfssystemen en -applicaties opzetten, beheren, bewaken en problemen oplossen. Ze kunnen omgaan met inventarissen, procesdocumentatie en ticketingsystemen.

2 . Computer technicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 15,46 per uur

Primaire taken: Een computertechnicus onderhoudt, repareert en bouwt computer- en telecommunicatiehardware, installeert ook nieuwe computersystemen en werkt software bij. Ze kunnen computernetwerken configureren voor bedrijven en eventuele technische hulp bieden aan het personeel. Ze voeren een systeem- en opstartprobleemoplossing, het klonen van schijven en het verwijderen van virussen uit.

3 . Technische ondersteuningsspecialist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 15,71 per uur

Primaire taken: Een technische ondersteuningsspecialist biedt adviserende en technische ondersteuning aan eindgebruikers, op locatie of op afstand. Naast het installeren van software en het oplossen van softwareproblemen, lossen ze ook hardwareproblemen op. Sommige dingen die ze afhandelen, zijn onder meer het onvermogen van de eindgebruiker om toegang te krijgen tot gegevens, inefficiënte software en traag presterende computers.

4 . Netwerk technicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 48.573 per jaar

Primaire taken: Een netwerktechnicus is verantwoordelijk voor het installeren, onderhouden en oplossen van problemen met telecommunicatieapparatuur op overheids-, commerciële en residentiële locaties. Zij verzorgen de bekabeling en bekabeling, beheren de netwerk- en systeembeveiliging en voeren vele andere complexe technische taken uit.

5 . Computer programmeur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 58.203 per jaar

Primaire taken: Een computerprogrammeur codeert softwareprogramma's met behulp van programmeertalen zoals Java, JavaScript, AJAX, Oracle, XML en meer. Ze testen de softwarefuncties en voeren de nodige foutopsporing uit. Ze helpen bij het documenteren van het softwareontwikkelingsproces. Ze voeren ook systeemanalyses en routinematig software-onderhoud uit.

6 . Netwerkadministrator

Nationaal gemiddeld salaris: $ 69.371 per jaar

Primaire taken: Een netwerkbeheerder is verantwoordelijk voor netwerkbeheer, monitoring en probleemoplossing. Ze beheren ook servers en opslagomgevingen en implementeren nieuwe technologieën. Ze trainen en begeleiden ondersteunend personeel en werken samen met ondersteunende leveranciers.

7 . Programmeur Analist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 72.833 per jaar

Primaire taken: Een programmeur-analist voert codering, ontwerp, analyse en wijziging van nieuwe en bestaande gegevensbesturingssystemen en bedrijfstoepassingssystemen uit. Ze bewaken productieprogramma's en gebruiken technische documentatie en andere informatiebronnen om technische problemen op te lossen. Ze documenteren ook systeemprocessen en werkorders en onderhouden websites en intranet.

8 . IT-technicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 74.745 per jaar

Primaire taken: Een IT-technicus test elektronische apparaten, stelt storingen vast en voert technische reparaties uit of installeert elektronische componenten. Ze configureren en installeren hardware en helpen bij het coördineren van netwerkactiviteiten. Ze onderhouden ook technische documentatie en helpen bij LAN- en WAN-internettoegang en -connectiviteit.

9 . Systeem analist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 78.937 per jaar

Primaire taken: een systeemanalist identificeert en lost kwetsbaarheden in de systeemprestaties op en zorgt ervoor dat het IT-systeem van een organisatie efficiënt blijft functioneren en aan de zakelijke vereisten blijft voldoen. Ze onderzoeken en bevelen nieuwe software- en hardwaretechnologieën aan om een ​​hogere bedrijfsproductiviteit te bereiken. Ze analyseren ook de kostenvoordelen van deze upgrades, stellen ondersteunende rapporten op en schrijven gebruikershandleidingen.

10 . Software ontwikkelaar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 105.071 per jaar

Primaire taken: Software-ingenieurs ontwerpen en ontwikkelen softwareprogramma's op basis van de kernfunctionaliteiten die gebruikers nodig hebben. Ze documenteren het softwareontwikkelingsproces en voeren ook softwareonderhoud, -tests en -upgrades uit. Gewoonlijk werken software-ingenieurs samen met computerprogrammeurs voor hun coderingsvereisten. Ze kunnen doorgroeien tot IT-projectmanagers en IT-projecten plannen, implementeren en overzien.

11 . CIO (Hoofdvoorlichtingsfunctionaris)

Nationaal gemiddeld salaris: $ 121.931 per jaar

Primaire taken: Een chief information officer (CIO) houdt toezicht op de IT-afdeling van een organisatie, beheert het budget en geeft strategische leiding en ondersteuning. Ze zullen kosteneffectieve IT-oplossingen aanbevelen, productieve zakelijke relaties cultiveren met senior managementfiguren en overheidsinstanties en samenwerken met leveranciers en belanghebbenden. Ze zullen ook applicatieportfolio's ontwikkelen en onderhouden.

12 . IT Director

Nationaal gemiddeld salaris: $ 123.448 per jaar

Primaire taken: Een IT-directeur is verantwoordelijk voor het algehele beheer van de computersystemen van een organisatie. Ze coördineren geautomatiseerde datasystemen en ontwikkelen en implementeren strategische IT-plannen. Ze onderhouden klantendatabases en werken samen met intern onderhoudspersoneel en externe telecommunicatie-aannemers. Ze voeren ook software-upgrades uit en lossen software-, hardware- en internetproblemen op.


About author

Fransien Bastiaan

Als je een technisch ingestelde professional bent, is er een breed scala aan goedbetaalde carrièremogelijkheden op IT-gebied. Als u de functie-eisen van technische functies begrijpt, kunt u beslissen of een carrière in de IT aansluit bij uw carrièredoelen.


Scroll to Top