Blog

Er zijn veel specialiteiten binnen human resources die geschikt kunnen zijn voor personen die geïnteresseerd zijn in de organisatorische processen van een bedrijf. Hoewel de bestbetaalde banen gepaard gaan met jarenlange ervaring en vooruitgang, zijn er enkele instapposities met een hoog verdienpotentieel. Ontdek in dit artikel 12 verschillende functietitels op het gebied van human resources op verschillende niveaus van salaris en verantwoordelijkheid.

Wat is personeelszaken?

Human resources is een gebied dat zich toelegt op het beheer, het onderhoud en het in dienst nemen van mensen bij een organisatie. Ze houden toezicht op de personeelsbehoeften en zorgen ervoor dat werknemers tevreden zijn op het werk en op de hoogte zijn van hun bedrijfsmiddelen.

Omdat er geen strikte richtlijnen zijn rond certificaten of diploma's voor HR-functies, kom je mogelijk in aanmerking voor een HR-carrière, ongeacht je opleidingsachtergrond. Voor de meeste banen is echter ten minste een bachelordiploma vereist, zo niet een masterdiploma of hoger.

Vaardigheden voor banen in personeelszaken

Wanneer u solliciteert naar functies in human resources, let dan goed op de functiebeschrijving bij het schrijven van uw cv. U moet trefwoorden opnemen in uw professionele ervaring en vaardigheden die van toepassing zijn op uw achtergrond. Dit zal snel communiceren met een personeelsmanager dat uw gerelateerde ervaring u ideaal maakt voor de baan. Veelvoorkomende vaardigheden op het gebied van human resources zijn onder meer:

  • Bedrijfscommunicatie
  • Actief luisteren
  • Sterke mondelinge en schriftelijke communicatie
  • Op gegevens gebaseerde besluitvorming
  • Strategisch denken
  • Budget en voorstel schrijven
  • Trainingsactiviteiten voor medewerkers

Top vacatures voor personeelszaken

Hier zijn 12 human resources-functies met een hoog verdienpotentieel van het laagste tot het hoogste nationale gemiddelde salaris. Klik voor de meest actuele salarisinformatie van Carrieree op de link voor elk salaris hieronder:

1. Personeelsstrateeg

Nationaal gemiddeld salaris: $ 54.971 per jaar

Primaire taken: HR-strategen zijn gericht op langetermijnverbetering van personeel, middelen, secundaire arbeidsvoorwaarden en algemene processen waarbij mensen bij de organisatie betrokken zijn. Ze gebruiken onderzoek en gegevens om strategische beslissingen te nemen over toekomstige personeelsplannen.

Bedrijven met deze functie: Target, Deloitte, Securitas

2. Trainings- en ontwikkelingsmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 56.089 per jaar

Primaire taken: Trainings- en ontwikkelingsmanagers zijn verantwoordelijk voor het maken en verspreiden van materialen en instructies voor werknemers om te leren wat ze nodig hebben om succesvol te zijn in een organisatie. Ze werken meestal met nieuwe medewerkers, maar kunnen ook materialen ontwikkelen voor alle werknemers rond nieuwe producten of processen.

Bedrijven met deze functie: LA Fitness, ResCare, Starbucks

3. Manager administratieve diensten

Nationaal gemiddeld salaris: $ 57.799 per jaar

Primaire taken: Administratieve servicemanagers zijn verantwoordelijk voor het bemannen, organiseren en ontwikkelen van processen rond administratieve services bij een organisatie. Dit kan het beheren van receptionisten, administratieve assistenten, helpdeskmedewerkers en meer zijn.

Bedrijven met deze functie: Comcast, Padnos, Merck

4. Personeelsadviseur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 69.276 per jaar

Primaire taken: HR-adviseurs werken samen met HR-managers en bedrijfsleiders om problemen te identificeren en verbeterplannen te ontwikkelen. Ze kunnen organisaties ook helpen specifieke doelen te bereiken, zoals het verbeteren van het moreel of het aannemen voor een bepaalde functie.

Bedrijven met deze functie: ADP, Aramark, YMCA

5. Human resources-analist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 70.733 per jaar

Primaire taken: Human resources-analisten zijn verantwoordelijk voor het verzamelen en interpreteren van kwantitatieve gegevens om belangrijke HR-beslissingen in een organisatie te informeren. Ze kunnen kijken naar informatie zoals salaris, prestaties ten opzichte van een doel en het aantal werknemers.

Bedrijven met deze functie: UPS, Walmart, Sears

6. Uitvoerend recruiter

Nationaal gemiddeld salaris: $71,316 per jaar

Primaire taken: Executive recruiters zijn verantwoordelijk voor het vinden en aannemen van mensen voor leidinggevende functies op hoog niveau. Ze kunnen voor een specifiek bedrijf werken of voor een wervingsbureau dat gespecialiseerd is in dit soort aanwervingen.

Bedrijven met deze functie: YMCA, Modis, Capital One

7. Personeelsmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $77.858 per jaar

Primaire taken: Human resources managers zijn verantwoordelijk voor het toezicht op de belangrijkste administratieve functies van een organisatie. Ze houden toezicht op de personeelsbezetting, personeelsmiddelen en werken samen met leidinggevenden aan het nemen van beslissingen op hoog niveau over bedrijfsprocessen en mensen.

Bedrijven met deze functie: Lowe's, Cintas, JCPenney

8. Wereldwijde HR-manager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 84.349 per jaar

Primaire taken: Global human resources managers zijn gericht op internationale werkgelegenheid. Ze hebben kennis van het werkgelegenheidsbeleid en de activiteiten in landen waar een organisatie werknemers heeft of zou kunnen beginnen te krijgen.

Bedrijven met deze functie: McDonald's, DHL, Hilton

9. Directeur Personeelszaken

Nationaal gemiddeld salaris: $93.055 per jaar

Primaire taken: Human resources-directeuren houden toezicht op de activiteiten van een human resources-afdeling bij een organisatie. Ze nemen doorgaans beslissingen op hoog niveau met leidinggevenden en zorgen ervoor dat hun team tevreden is, hun doelen bereikt en voor het bedrijf bereikt.

Bedrijven met deze functie: Hyatt, Spectrum, CarMax

10. Arbeidsrelatiespecialist

Nationaal gemiddeld salaris: $94.450 per jaar

Primaire taken: Specialisten op het gebied van arbeidsverhoudingen bestuderen arbeidsbeleid, loongegevens, vakbondsnieuws en andere belangrijke politieke informatie over werkgelegenheid. Ze gebruiken deze informatie om werkgevers te helpen bij het onderhandelen, interpreteren en beheren van contracten met en voor werknemers.

Bedrijven met deze functie: Raytheon, Kellogg Company, DuPont

11. Verandermanagementspecialist

Nationaal gemiddeld salaris: $97,673 per jaar

Primaire taken: Verandermanagementspecialisten zijn verantwoordelijk voor het assisteren tijdens een dienst bij een organisatie, of het nu gaat om een ​​nieuwe CEO, een fusie of buy-out, ontslagen of andere veranderingen. Ze kunnen bedrijfsbrede communicatie en vergaderingen organiseren, het moreel bewaken en beheersbare systemen creëren om vragen van werknemers te beantwoorden.

Bedrijven met deze functie: Accenture, Appirio, Jacobs

12. Compensation and benefits manager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 101.071 per jaar

Primaire taken: Compensation and benefits managers zijn verantwoordelijk voor het onderzoeken, selecteren en opleiden van werknemers over hun vergoedingen en voordelen bij het bedrijf en via externe leveranciers. Denk aan verzekeringen, onkosten, woon-werkverkeer, ouderschapsverlof, gezond leven of andere voordelen.

Bedrijven met deze functie: ExamWorks, Aetna, Wells Fargo


About author

Twan Gagel

Er zijn veel specialiteiten binnen human resources die geschikt kunnen zijn voor personen die geïnteresseerd zijn in de organisatorische processen van een bedrijf. Hoewel de bestbetaalde banen gepaard gaan met jarenlange ervaring en vooruitgang, zijn er enkele instapposities met een hoog verdienpotentieel. Ontdek in dit artikel 12 verschillende functietitels op het gebied van human resources op verschillende niveaus van salaris en verantwoordelijkheid.


Scroll to Top