Blog

Goede werkgevers zorgen voor een gezonde en veilige werkomgeving voor hun werknemers. Een goede werkgever moet u respecteren door uw werk te waarderen. Als u goede werkgeverskenmerken herkent en kunt identificeren, kunt u solliciteren bij bedrijven die uw arbeidsethos en toewijding waarderen. In dit artikel zetten we de kwaliteiten van een goede werkgever op een rij en geven we tips om er een te vinden.

Wat zijn de kenmerken van een goede werkgever?

Een goede werkgever is geduldig en begripvol. Stel dat u bijvoorbeeld te laat op uw werk komt vanwege onverwacht verkeer. Als je een redelijke uitleg geeft, begrijpt een goede werkgever het. De prioriteit van een goede werkgever is het creëren van een gezonde werkomgeving voor werknemers. Hier zijn 12 gemeenschappelijke kenmerken van een goede werkgever:

1. Visionair

Een goede werkgever bedenkt innovatieve ideeën die het bedrijf vooruit kunnen helpen om zijn groei te vergroten. Ze kunnen vergaderingen met werknemers regelen om toekomstige projecten voor het bedrijf te presenteren of plannen om meer klanten te werven. Manieren om te bepalen of een bedrijf visionaire werkgevers heeft, zijn onder meer:

 • Onderzoeken hoe de werkgever werknemers voorbereidt op professionele ontwikkeling
 • Op zoek naar rapporten die beschrijven hoe het bedrijf is geëvolueerd

Door dergelijke informatie te verzamelen, kunt u vooruitstrevende bedrijven en werkgevers identificeren waarmee u wilt samenwerken.

2. Biedt flexibele werkschema's

Omdat we in een digitaal tijdperk leven, kunnen veel werknemers niet-traditionele uren werken. Een goede werkgever kan een flexibel schema aanbieden waarmee werknemers kunnen beslissen wanneer ze willen werken. Goede werkgevers moeten u de uur-, dagelijkse en wekelijkse schema's of vereisten van het bedrijf uitleggen voordat u aan uw baan begint. De voordelen van een flexibel uurrooster zijn onder meer:

 • Tijd hebben om je gezin groot te brengen
 • Vrijheid om te reizen
 • Kan een lange afstand pendelen
 • Kan andere banen in evenwicht brengen
 • Kan belangrijke levensgebeurtenissen bijwonen

Het hebben van een flexibel werkschema kan ook uw welzijn en productiviteit verbeteren.
Lees meer: ​​​​Wat zijn flexibele uren en waarom werkgevers zouden moeten overwegen ze aan te bieden?

3. Geweldige communicatieve vaardigheden

Een goede werkgever moet een effectieve communicator zijn. Het moeten geweldige sprekers zijn die hun mening en instructies op een zinvolle en respectvolle toon uiten. Effectieve communicatie kan inhouden dat medewerkers worden geïnformeerd over komende wijzigingen of aanpassingen aan projecten of workflows.

Goede communicatieve vaardigheden helpen kleine misverstanden of miscommunicaties in de toekomst te voorkomen. In plaats van aannames of vage uitspraken te doen, moeten goede werkgevers werknemers aanmoedigen om hun zorgen of suggesties te delen.

4. Financiële voordelen

Naast het basisloon bieden goede werkgevers stimuleringsprogramma's aan die werknemers belonen met voordelen zoals salarisverhogingen of bonussen als hun prestaties de verwachtingen overtreffen. Het verstrekken van financiële voordelen, variërend van een ziektekostenverzekering tot loonsverhogingen op basis van verdienste, biedt werknemers een gevoel van tevredenheid en werkzekerheid.

Gerelateerd: Welke voordelen moet ik vragen?

5. Bevordert empowerment

Geweldige werkgevers creëren werkomgevingen die motiverend, inspirerend en gedreven zijn. Werkgevers versterken werknemers door strategische hoofdlijnen met hen te delen, zoals de doelstellingen, missie, visie en feedback van het bedrijf. Dit motiveert medewerkers om efficiënt, productief en betrokken te blijven.

Goede werkgevers moeten werknemers ook kansen bieden om cruciale beslissingen te nemen en oplossingen te vinden voor nieuwe problemen. Goede werkgevers kunnen geavanceerde vaardigheden identificeren die ze bij hun werknemers kunnen cultiveren. Ze kunnen ook grote projecten toewijzen die hun vertrouwen in werknemers aantonen en hen motiveren om hun vaardigheden te verbeteren. Werkgevers moeten proberen de sterke punten van hun werknemers naar voren te brengen.

Gerelateerd: Hoe het moreel van werknemers en de tevredenheid over het werk te verbeteren ?

6. Actieve luisteraar

Het respecteren van de gedachten en meningen van anderen vereist zelfbewustzijn en nederigheid. Goede werkgevers begrijpen en respecteren de verschillende perspectieven van werknemers. Goede werkgevers luisteren ook naar de ideeën van werknemers zonder ze af te wijzen en reageren met een bevestiging. Dit helpt bij het opbouwen van positieve relaties en vertrouwen, omdat medewerkers gehoord willen worden. Het hebben van een werkgever die openstaat voor ideeën verbetert het werkmoraal dat kan leiden tot bedrijfsgroei.

Lees meer: ​​Hoe een goede luisteraar te zijn

7. Ondersteunend

Een goede werkgever wijst taken toe aan werknemers, wetende dat ze misschien begeleiding en tijd nodig hebben om de gewenste resultaten te produceren. De rol van een werkgever is om werknemers te begeleiden en te begeleiden. Ze kunnen dit bereiken door hun kennis en expertise te delen totdat medewerkers hun volledige potentieel bereiken. Andere voorbeelden van ondersteuning zijn:

 • Dialoog tussen medewerkers aanmoedigen
 • Teamwerk bevorderen
 • Relaties opbouwen met medewerkers

8. Persoonlijke groei

Een goede werkgever laat medewerkers hun vaardigheden ontwikkelen. Werkgevers kunnen werknemers die een aanvullende opleiding hebben gevolgd of hebben bewezen dat ze verantwoordelijkheden kunnen beheren, doorgroeimogelijkheden bieden. Manieren waarop werkgevers persoonlijke en professionele groei bij werknemers kunnen cultiveren, zijn onder meer:

 • Feedback geven aan werknemers door privébijeenkomsten met hen te organiseren
 • Medewerkers positieve evaluaties van hun prestaties geven
 • Prestaties van medewerkers publiceren in de nieuwsbrief van het bedrijf
 • Grote projecten delegeren aan medewerkers

9. Respect

Goede werkgevers moeten respect tonen op de werkplek, ongeacht de omstandigheden. Goede werkgevers respecteren werknemers, zelfs als hun ideeën controversieel zijn of niet in overeenstemming zijn met de bedrijfswaarden. Het beoefenen van respect vermindert de kans op toekomstige conflicten en spanningen op de werkplek.

10. Integriteit

Succesvolle bedrijven tonen en stimuleren integriteit. Dit is een belangrijke eigenschap voor een goede werkgever, omdat het getuigt van succesvol leiderschap. Een goede werkgever leidt met integriteit, ongeacht de ontberingen die ze tegenkomen.

11. Redelijk

Goede werkgevers zetten persoonlijke voorkeuren en vriendjespolitiek opzij. Eerlijkheid omvat denken en handelen zonder persoonlijke vooroordelen. Er kan spanning ontstaan ​​in een werkomgeving als een werkgever de ene werknemer meer vriendelijkheid of verantwoordelijkheden geeft dan de andere. Goede werkgevers die eerlijk zijn, erkennen altijd het werk van hun werknemers en helpen hen te slagen.

12. Beveiliging en veiligheid

Goede werkgevers moeten hun werknemers altijd veilige werkomgevingen bieden. Deze bedrijven ondernemen stappen zoals:

 • Bedrijfsbeleid creëren dat werknemers helpt veilig te houden
 • Noodplannen en EHBO-koffers hebben
 • Medewerkers trainen wat ze moeten doen in een noodsituatie zoals een natuurramp
 • Samenwerkingen hebben met arbeidsgeneeskundigen die manieren kunnen aanbevelen om verwondingen te voorkomen en mogelijke risicogebieden te identificeren

Tips voor het vinden van een goede werkgever

Gebruik deze tips om een ​​goede werkgever te vinden en cruciale beslissingen te nemen voordat u een nieuwe baan accepteert:

 • Bedrijfscultuur: Stel tijdens het sollicitatieproces de personeelsmanager vragen over de bedrijfscultuur, zodat u kunt bepalen of de werkomgeving de juiste voor u is.
 • Bedrijfswaarden: Onderzoek de waarden van het bedrijf om erachter te komen of ze overeenkomen met die van u. Het is waarschijnlijker dat u een positieve relatie met uw potentiële werkgever opbouwt als u in dezelfde doelen en missie gelooft.
 • Stabiliteit: Onderzoek ook de prestaties van het bedrijf om de winstgevendheid en groei te evalueren. Een bedrijf met een goede financiële status en positieve groei heeft de middelen om u de omgeving te bieden die u nodig hebt om te slagen.

About author

Iemke Geitenbeek

Goede werkgevers zorgen voor een gezonde en veilige werkomgeving voor hun werknemers. Een goede werkgever moet u respecteren door uw werk te waarderen. Als u goede werkgeverskenmerken herkent en kunt identificeren, kunt u solliciteren bij bedrijven die uw arbeidsethos en toewijding waarderen. In dit artikel zetten we de kwaliteiten van een goede werkgever op een rij en geven we tips om er een te vinden.


Scroll to Top