Blog

Veel studenten zoeken bijbaantjes om inkomsten te genereren terwijl ze lessen volgen. Er zijn veel baanopties met flexibele schema's en omgevingen die ideaal zijn voor het drukke schema van een student. Als je een student bent die geld wil verdienen op een manier die past bij je cursussen, begin dan met bladeren door enkele van de meest populaire banen voor mensen op de universiteit. In dit artikel delen we een aantal veelvoorkomende nevenactiviteiten die je in je vrije tijd buiten school kunt doen.

12 nevenactiviteiten voor studenten

Hier zijn enkele van de belangrijkste manieren waarop studenten geld kunnen verdienen terwijl ze op de universiteit zitten:

1. Onderwijsassistent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 26.340 per jaar

Primaire taken: Onderwijsassistenten helpen universiteitsprofessoren bij het beheren van een klaslokaal. Hun taken omvatten het maken van lesroosters, het schrijven van lesplannen, het voorbereiden van werkbladen, het verspreiden van opdrachten, het beoordelen van tests en het afnemen van aanwezigheid. Onderwijsassistenten kunnen ook lezingen geven, studiesessies voor examens organiseren, individuele studenten bijles geven over cursusinhoud en samenwerken met de professor om studenten tijdens de les te begeleiden.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een onderwijsassistent

2. Bewonersassistent

Nationaal gemiddeld salaris: $28.577 per jaar

Primaire taken: Resident-assistenten wonen in slaapzalen van de universiteit en begeleiden studenten om een ​​gezonde, productieve omgeving voor studenten op de campus te bevorderen. Ze lossen interpersoonlijke conflicten met studenten op, passen kamergenoottoewijzingen aan, coördineren teambuildingactiviteiten, organiseren slaapzalen, behandelen geluidsklachten, pakken beleidsschendingen aan en brengen studenten in contact met universiteitsbronnen. Bewonersassistenten helpen ook met onderhoudsverzoeken en het beheren van slaapzaalapparatuur.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een resident-assistent

3. Medewerker gegevensinvoer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 32.912 per jaar

Primaire taken: Gegevensinvoermedewerkers typen informatie in spreadsheets en databases. Ze compileren en ordenen brondocumenten zorgvuldig en zetten ze vervolgens om naar het gewenste formaat. Een gegevensinvoermedewerker kan tekens in velden invoeren, categorieën en tags toevoegen, gegevensback-ups maken en voltooide gegevensinvoerprojecten proeflezen. Gegevensinvoerklerk zijn is een goed idee voor universiteitsstudenten, omdat veel banen voor gegevensinvoer flexibele thuiswerkopties hebben waarbij u opdrachten volgens uw eigen schema kunt voltooien.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een gegevensinvoerklerk

4. Hondenuitlater

Nationaal gemiddeld salaris: $ 35.840 per jaar

Primaire taken: Hondenuitlaters maken afspraken met klanten om hun honden uit te laten voor beweging. Ze bellen om afspraaktijden te bevestigen en relevante informatie over de hond te verzamelen, zoals gedragsproblemen, voedingsbehoeften of medische zorgen. Een hondenuitlater kan honden van meerdere klanten ophalen en langs een route uitlaten, uitwerpselen oppikken en indien nodig waterpauzes geven. Hondenuitlaters kunnen doorgaans hun eigen afspraken plannen, waardoor het uitlaten van honden een goede bijkomstigheid is voor drukke studenten.

5. Ambachtelijk

Nationaal gemiddeld salaris: $ 35.867 per jaar

Primaire taken: ambachtslieden produceren handgemaakte ambachten zoals aardewerk, sieraden, quilts en lederwaren. Ze ontmoeten leveranciers om hoogwaardige materialen te bestellen, ambachtelijke ontwerpideeën te plannen en decoratieve of functionele objecten te produceren. Ambachtslieden verkopen hun goederen vaak op ambachtelijke beurzen en festivals, wat inhoudt dat ze aan een kraam zitten, klanten begroeten, ambachtelijke demonstraties geven en contant geld verwerken. Als je een student bent met een ambachtelijke vaardigheid, kun je goederen maken om in je vrije tijd te verkopen om extra geld te verdienen.

6. Transcriptionist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 38.789 per jaar

Primaire taken: Transcriptiemedewerkers luisteren naar audiobestanden of lezen gescande documenten en zetten de informatie om in getypte tekst. Ze gebruiken transcriptiesteno om dialogen, pauzes en audiovervormingen voor video-onderschriften of documentarchieven aan te geven. Een transcriptionist proeflezers hun werk en uploadt bestanden in specifieke formaten. Studenten kunnen thuis transcriptietaken zoeken en aan opdrachten werken tussen de lessen door of na schooltijd.

7. Traiteur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 41.432 per jaar

Primaire taken: Cateraars bereiden en serveren grote hoeveelheden voedsel voor klanten, vaak voor evenementen en vergaderingen. Ze plannen menu's, stellen prijzen vast, adverteren naar klanten, bestellen ingrediënten en bereiden gerechten op basis van klantverzoeken. Cateraars kunnen voedsel verpakken voor enkele porties of grote schalen gebruiken voor diners in buffetstijl. Als je van koken houdt, overweeg dan om een ​​cateringbedrijf aan huis te beginnen waar je maaltijden maakt en bezorgt aan de lokale bevolking in de buurt van je universiteit, of zoek een cateringbaan waarbij je 's avonds en in het weekend helpt bij evenementen.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een traiteur

8. Babysitter

Nationaal gemiddeld salaris: $ 43.075 per jaar

Primaire taken: Babysitters houden toezicht op kinderen en zorgen voor hun behoeften wanneer hun voogden het druk hebben. Een oppas kan spelletjes doen met de kinderen, luiers en kleding verschonen, snacks en maaltijden bereiden, licht huishoudelijk werk doen, helpen met huiswerk en vervoer naar school en activiteiten regelen. Ze communiceren met de voogd van het kind over hun gedrag en ontwikkeling. Veel studenten passen parttime op als ze niet in de klas zijn en kunnen mogelijk aan huiswerkopdrachten werken terwijl het kind slaapt of een dutje doet.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een oppas

9. Freelance schrijver

Nationaal gemiddeld salaris: $ 45.499 per jaar

Primaire taken: Freelance-schrijvers zijn onafhankelijke contractanten die geschreven inhoud voor klanten produceren, zoals websitebijschriften, posts op sociale media, artikelen en productbeschrijvingen. Een freelanceschrijver plaatst lijsten waarin zijn diensten worden beschreven, onderhandelt over tarieven met klanten, doet onafhankelijk onderzoek, schrijft tekst met een bepaalde stijl en toon, leest na op fouten en maakt updates op basis van feedback van klanten. Als freelance schrijver kunnen studenten geld verdienen terwijl ze hun schrijfvaardigheid verbeteren, waardoor het een bijzonder goede baan is voor Engels, communicatie, marketing en zakelijke majors.

10. Bestuurder

Nationaal gemiddeld salaris: $ 51,267 per jaar

Primaire taken: Chauffeurs bedienen auto's om klanten van een ophaalplek naar hun gewenste bestemming te vervoeren. Een chauffeur accepteert verzoeken van klanten, stelt een ophaaltijd vast, beoordeelt het verkeer, plant routes en volgt alle verkeersborden en verkeerslichten. Chauffeurs onderhouden ook het interieur van hun voertuig om een ​​comfortabele omgeving voor de rijders te bieden. Als je een eigen auto hebt, kun je je aanmelden als onafhankelijke chauffeur via een app voor het delen van ritten en klanten vervoeren als je niet bezig bent met school.

11. Docent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 54.776 per jaar

Primaire taken: Docenten bieden persoonlijke academische ondersteuning aan studenten in verschillende vakken. Ze ontmoeten studenten om hun academische doelen te bepalen, lesmateriaal te beoordelen en een studieplan op te stellen. Docenten kunnen huiswerk en tests beoordelen, een student begeleiden bij oefenopdrachten, oefeningen uitvoeren en zelfstudieprojecten toewijzen. Ze volgen de voortgang van de student en identificeren veranderingen in hun academische doelen. Studenten kunnen overwegen andere studenten bijles te geven in een bijlescentrum op de campus of onafhankelijke diensten aan te bieden aan studenten van alle leeftijden.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een bijlesdocent

12. Virtuele assistent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 57.472 per jaar

Primaire taken: Virtuele assistenten bieden administratieve taken op afstand voor bedrijven en particulieren. Ze plannen en bevestigen afspraken, beheren e-mailcommunicatie, houden toezicht op de agenda van de klant, boeken reisaccommodaties en bereiden documenten voor. Sommige virtuele assistenten helpen met website-updates, posts op sociale media en zoekmachine-advertenties. Omdat virtuele assistentie werken op afstand is en je vaak opdrachten kunt selecteren, is het een ideaal veld voor georganiseerde studenten die geïnteresseerd zijn in een bijbaan.


About author

Gijsje Doornveld

Veel studenten zoeken bijbaantjes om inkomsten te genereren terwijl ze lessen volgen. Er zijn veel baanopties met flexibele schema's en omgevingen die ideaal zijn voor het drukke schema van een student. Als je een student bent die geld wil verdienen op een manier die past bij je cursussen, begin dan met bladeren door enkele van de meest populaire banen voor mensen op de universiteit. In dit artikel delen we een aantal veelvoorkomende nevenactiviteiten die je in je vrije tijd buiten school kunt doen.


Scroll to Top