Blog

een baan zoeken

12 Opdrachten Die Alleen Op Commissiebasis Zijn En Die Uw Prestaties Kunnen Belonen

Voor gedreven en bekwame verkopers kunnen rollen met alleen commissie meer onafhankelijkheid en winstpotentieel bieden. Aangezien uw loon gekoppeld is aan prestaties, kunnen commissiemodellen u motiveren om meer klanten te vinden, zoveel mogelijk verkopen te sluiten en de beste kansen voor u en uw bedrijf te vinden. Misschien wilt u meer te weten komen over functies met alleen commissie als u nieuwe mogelijkheden voor uw verkoopcarrière leert kennen. In dit artikel bespreken we 12 banen die alleen op commissiebasis worden betaald en geven we tips om in deze rollen te slagen.

Wat zijn jobs op commissiebasis?

Alleen op commissie gebaseerde banen zijn banen die werknemers betalen op basis van individuele prestaties in plaats van een vast uurtarief of jaarsalaris te betalen. Er zijn drie manieren waarop banen met alleen commissie werknemers kunnen betalen:

  • Rechte commissie: werknemers verdienen een vast percentage van de omzet die ze maken of regelen.
  • Variabele commissie: werknemers verdienen een bepaald percentage van de omzet die ze maken, maar dat percentage kan veranderen op basis van verkoopdoelen en prestatieniveaus.
  • Trekken tegen commissie: werknemers verdienen een vast percentage van hun omzet, maar ze krijgen elke betaalperiode een vast bedrag betaald, zodat ze kunnen vertrouwen op consistente loonstrookjes. Dit reguliere vaste bedrag wordt van de commissiebetalingen afgehouden.

Veel banen met alleen commissie zijn in de verkoop, dus de verkoopvertegenwoordiger verdient een bepaald percentage van elke verkoop die ze maken, of het nu gaat om advertentieruimte of technische apparatuur. Andere banen die alleen op commissie zijn gebaseerd, zijn het vertegenwoordigen van een professional in hun zakelijke onderhandelingen en het nemen van een bepaald percentage van hun inkomsten, zoals literaire of talentagenten. Ten slotte houden sommige jobs met alleen commissie in dat er wordt onderhandeld tussen twee partijen die een huis of een investering willen kopen en verkopen en een bepaald percentage van het uiteindelijke verkoopbedrag willen verdienen.

Gerelateerd: Op commissie gebaseerde banen: voor- en nadelen

12 jobs met alleen commissie

Hier zijn enkele banen om te overwegen die alleen commissie kunnen bieden:

1. Talentenagent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 43.812 per jaar

Primaire taken: Een talentagent vertegenwoordigt een persoon of groep in de entertainmentindustrie, waaronder het boeken van tourdata of optredens, het regelen van opnamesessies en het onderhandelen over album- of publicatiedeals. Ze kunnen muzikanten, acteurs, modellen of artiesten vertegenwoordigen, en ze zijn meestal gespecialiseerd in een bepaald soort muziek of entertainment. Talentagenten kunnen als zelfstandige werken of voor een promotiebedrijf werken en een percentage van de winst verdienen die door hun klanten wordt verdiend.

2. Recruiter

Nationaal gemiddeld salaris: $ 48.666 per jaar

Primaire taken: Een recruiter werkt om professionals te matchen met de beste vacatures voor hun carrière en hun inkomenspotentieel. Externe recruiters die onafhankelijk werken en niet worden betaald door het inlenende bedrijf, nemen meestal een percentage van het salaris van de nieuwe medewerker als commissie voor hun werk. Recruiters matchen functies en professionals binnen een bepaald vakgebied, zoals juridische of wetenschappelijke specialisten, of op een bepaald niveau, zoals bedrijfsleiders of presidenten.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een recruiter

3. Groothandel en productievertegenwoordiger:

Nationaal gemiddeld salaris: $49.876 per jaar

Primaire taken: Verkoopvertegenwoordigers in de groothandel en productie cultiveren business-to-business verkopen, nemen op afstand of persoonlijk contact op met potentiële klanten en verdienen een percentage van de winst uit succesvolle verkopen. Deze functie kan reizen inhouden om producten te demonstreren of te onderhandelen over verkopen bij klantbedrijven. Sommige groothandelsvertegenwoordigers hebben een basissalaris en een systeem van gedeeltelijke commissie, terwijl andere alleen commissie hebben.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een externe verkoopvertegenwoordiger

4. Reisbureau

Nationaal gemiddeld salaris: $ 50.481 per jaar

Primaire taken: Reisbureaus creëren en verkopen reiservaringen aan individuen en groepen. Dit kan bestaan ​​uit het onderzoeken van nieuwe reismogelijkheden, het communiceren met klanten over vereisten, kosten en reisideeën, het plannen van reisroutes en het geven van reisinstructies. Reisbureaus kunnen commissies ontvangen van de bedrijven die afzonderlijke reiselementen verkopen of kunnen worden betaald op basis van het aantal diensten dat ze verkopen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een reisagent

5. Literair agent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 52,334 per jaar

Primaire taken: Literaire agenten vertegenwoordigen schrijvers in onderhandelingen met uitgevers van boeken, tijdschriften en andere publicaties. Dit omvat het lezen van inzendingen van auteurs, kranten en tijdschriften om nieuwe klanten te vinden, het bewerken en aanbieden van verbeteringen voor het werk van klanten, het indienen van boekconcepten en voorstellen bij uitgevers en het coördineren van andere professionele kansen voor hun klanten, zoals optredens in de media. Literaire agenten kunnen zelfstandig of met anderen in een bureau werken.

6. Adverterende verkoopagent:

Nationaal gemiddeld salaris: $ 53.835 per jaar

Primaire taken: Adverterende verkoopagenten verkopen advertentieruimten in verschillende media, van radio tot gedrukte publicaties tot websites. Hun taken zijn afhankelijk van de grootte van het bedrijf waarvoor ze werken, maar kunnen het contacteren van potentiële nieuwe leads omvatten, het voorbereiden van plannen en pakketten voor bedrijven, het aanbieden van offertes en aanbevelingen aan klanten en het beheren van lopende accounts. In sommige bedrijven biedt deze functie promotie naar meer geavanceerde verkoopbanen.

7. Verkoopagent voor effecten, grondstoffen en financiële diensten

Nationaal gemiddeld salaris: $ 61.024 per jaar

Primaire taken: een verkoopagent die met effecten, grondstoffen en financiële diensten werkt, verbindt kopers en verkopers voor een verscheidenheid aan activa en investeringen, en verdient een percentage van elke verkoop. Sommige posities omvatten het verhandelen van bepaalde soorten beleggingen of binnen bepaalde sectoren, zoals grondstoffenmakelaars. Veel financiële verkoopposities omvatten het verdienen van licenties om activa te verkopen en te verhandelen.

8. Promotor

Nationaal gemiddeld salaris: $ 66.386 per jaar

Primaire taken: Een promotor coördineert entertainmentevenementen die plaatsvinden in clubs, bars, concertzalen en andere locaties. Ze creëren een strategie voor het evenement, die alleen marketingplannen kan bevatten of zich kan uitstrekken tot de doelgroep, strategieën om een ​​entertainer te vinden en het analyseren van het succes van een evenement. Locaties betalen promotors meestal op basis van hoeveel mensen een evenement bijwonen of hoeveel verkopen het evenement oplevert.

9. Territorium verkoopmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 68.361 per jaar

Primaire taken: een verkoopmanager voor een territorium houdt toezicht op teams en coördineert de verkoop voor een bedrijf binnen een bepaalde regio. Ze kunnen helpen bij het opstellen van verkoopstrategieën, het trainen van verkoopteams en het rapporteren over de verkoop aan het afdelingsmanagement. Deze functie omvat meestal het volgen van verkoopgegevens, het analyseren van prestaties en het cultiveren van klantrelaties.

10. Farmaceutische vertegenwoordiger

Nationaal gemiddeld salaris: $ 73.978 per jaar

Primaire taken: Farmaceutische verkopers verkopen medicijnen en behandelingsapparatuur aan artsen en ziekenhuizen. Meestal gaat het om het vinden en onderhouden van klanten, het bezoeken van potentiële klanten en het beantwoorden van vragen van klanten over de producten. Enige medische kennis en het vermogen om te leren over de effecten en het gebruik van verschillende medicijnen en apparatuur zijn zeer nuttig voor deze rol.

Lees meer: ​​​​Leer hoe u toegang krijgt tot farmaceutische verkoop

11. Verkoopingenieur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 85.198 per jaar

Primaire taken: Verkoopingenieurs zijn vertegenwoordigers in technische of productie-industrieën die helpen bij de verkoop van gespecialiseerde apparatuur, systemen en programma's. Ze kunnen reizen om informatie over hun product aan potentiële klanten te presenteren, en kunnen de klant ook uitleggen hoe het bedrijf het juiste product kan aanpassen of ontwerpen om aan hun behoeften te voldoen. Een verkoopingenieur heeft meestal enige ervaring en opleiding op het gebied van hun branche, zodat ze volledig kunnen begrijpen wat ze verkopen en het grondig kunnen uitleggen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een verkoopingenieur

12. Makelaar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 92,125 per jaar

Primaire taken: Een makelaar helpt zijn klanten bij het kopen en verkopen van onroerend goed en gebouwen. Ze werken meestal in een bepaald geografisch gebied en kunnen zich specialiseren in een bepaald type huisvesting, industriële of winkelruimtes. Ze regelen lijsten, bezichtigingen en aanbiedingen en creëren de documentatie om de verkoop te voltooien.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een makelaar

Tips om te slagen in opdrachten met alleen commissie

Hier zijn enkele tips voor het vinden en slagen in een functie met alleen commissie:

  • Creëer persoonlijke doelen: het inkomen in rollen met alleen commissie kan sterk variëren, afhankelijk van het individu, dus probeer persoonlijke doelen te stellen in plaats van jezelf te vergelijken met collega's.

  • Vind uw persoonlijke motivatie: Persoonlijke motivatie kan van cruciaal belang zijn in banen met alleen commissie, aangezien de werknemer meestal controle heeft over zijn eigen schema, werklast en inkomen.

  • Overweeg persoonlijke kenmerken voordat u solliciteert: banen met alleen commissie kunnen flexibeler en onafhankelijker zijn, maar soms zijn salarisstroken minder voorspelbaar, dus het is belangrijk om rekening te houden met behoeften en persoonlijke sterke punten wanneer u beslist of een verkoopfunctie op basis van commissie geschikt voor u is.

  • Verzamel uw ervaring: aangezien u in een functie met alleen commissie werkt, moet u records van uw successen verzamelen, zodat u uw verkoopportfolio kunt verbreden en nauwkeurige informatie kunt krijgen wanneer u op zoek bent naar promotie of andere vacatures.


About author

David Stenvert

Voor gedreven en bekwame verkopers kunnen rollen met alleen commissie meer onafhankelijkheid en winstpotentieel bieden. Aangezien uw loon gekoppeld is aan prestaties, kunnen commissiemodellen u motiveren om meer klanten te vinden, zoveel mogelijk verkopen te sluiten en de beste kansen voor u en uw bedrijf te vinden. Misschien wilt u meer te weten komen over functies met alleen commissie als u nieuwe mogelijkheden voor uw verkoopcarrière leert kennen. In dit artikel bespreken we 12 banen die alleen op commissiebasis worden betaald en geven we tips om in deze rollen te slagen.


Scroll to Top