Blog

Snelle typisten kunnen werk vinden in verschillende sectoren en hun vaardigheden lenen voor gegevensinvoer, copywriting en meer. Veel industrieën gebruiken digitale tools en propriëtaire software, en de behoefte aan snelle en nauwkeurige inhoud neemt voortdurend toe. Als je een snelle typist bent, zijn er verschillende vacatures die jouw unieke vaardigheden vereisen. In dit artikel bespreken we de vaardigheden die je nodig hebt voor snel typende posities en bekijken we een lijst met 12 snel typende banen.

Handige vaardigheden voor snel typende taken

Een snelle typiste zijn is een uitstekende vaardigheid, maar het hebben van aanvullende relevante vaardigheden kan uw verkoopbaarheid en kansen op werk vergroten. Deze vaardigheden kunnen zijn:

  • Nauwkeurigheid: snelle typisten kunnen het meeste uit hun potentiële vacatures halen door nauwkeurigheid en snelheid in de functie te brengen. Nauwkeurigheid is belangrijk als u snel typt, omdat het moeten wijzigen of corrigeren van typen uw snelheid verlaagt. In een omgeving als rechtszaken is snel en nauwkeurig typen cruciaal.
  • Betrouwbaarheid: Typen banen bevatten meestal een deadline, dus betrouwbaar zijn is een vaardigheid die je aantrekkelijker kan maken voor werkgevers.
  • Actieve luistervaardigheid: als u een opname van een livesessie typt of een opgenomen gebeurtenis uitschrijft, helpt het om goed te luisteren naar details, stille sprekers, accenten en meer om een ​​succesvol document te typen.
  • Tweede taal: Het kennen van een tweede taal kan nieuwe kansen bieden op het gebied van typen. U kunt werk zoeken als vertaler of transcriptionist, en sommige bedrijven betalen een hoger salaris aan typisten die een tweede taal kennen, omdat u in staat bent om alle aan u toegewezen tweedetaalprojecten te dekken.
  • Kritisch denken: Sommige typeprojecten vereisen mogelijk uitgebreid onderzoek, dus kritisch denken is belangrijk om feiten van andere informatie te scheiden. Carrières zoals journalistiek zijn afhankelijk van sterke, nauwkeurige informatie om het publiek een onbevooroordeelde presentatie van de feiten te geven.
  • Softwarevaardigheden: de meeste typetaken vereisen bekendheid met ten minste één tekstverwerkingsprogramma, zo niet meer. Mogelijk hebt u ook bekendheid nodig met spreadsheets en andere computersoftware voor functies zoals gegevensinvoer of administratieve ondersteuning.

12 snelle typetaken

Als je snel en nauwkeurig kunt typen, kun je kansen creëren in verschillende sectoren, waaronder freelance werk, de medische en juridische sector en de journalistiek. Hier is een lijst met 12 snel typende taken:

1. Medisch transcriptionist

Nationaal gemiddeld salaris: $28.591 per jaar

Primaire taken: Medische transcriptionists zetten medische dictaten en aantekeningen om in officiële medische documenten. Een medisch transcriptionist moet snel en nauwkeurig typen, in de meeste gevallen met minimaal 60 woorden per minuut (wpm).

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een medische transcribent

2. Medewerker gegevensinvoer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 32.298 per jaar

Primaire taken: Gegevensinvoermedewerkers kunnen in verschillende industrieën werken. Ze zijn verantwoordelijk voor het invoeren van gegevens in computerprogramma's en tekstverwerkers, het archiveren van gegevens en het bijhouden van gegevens. De functie vereist organisatorische vaardigheden, typevaardigheid en bekendheid met spreadsheets, Word-documenten en andere verwerkingssoftware.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een gegevensinvoerklerk

3. Kopieer editor

Nationaal gemiddeld salaris: $ 35.103 per jaar

Primaire taken: Kopieerredacteuren lezen officiële documenten over om ervoor te zorgen dat de kopie aan aanvaardbare normen voldoet. Editors hebben snelle typevaardigheden en een diep begrip van grammatica, zinsbouw, interpunctie en spelling. Kopieerbewerkers kunnen in verschillende industrieën werken, waaronder de medische en productiesectoren, de entertainmentindustrie en meer.

4. Rechtbankverslaggever

Nationaal gemiddeld salaris: $ 35.110 per jaar

Primaire taken: Een rechtbankverslaggever gebruikt uitstekende typevaardigheid om officiële rechtbankverslagen te transcriberen van alles wat in de rechtszaal wordt gezegd. Deze positie vereist goed luisteren en extreem snel en nauwkeurig typen, omdat het transcriberen gelijktijdig is met de live rechtszitting en resulteert in het officiële transcript van de rechtbank.

5. Journalist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 35.486 per jaar

Primaire taken: Journalisten onderzoeken en rapporteren feiten voor online publicaties, kranten, radio, televisie en andere nieuwsbronnen. Een journalist moet mogelijk lokaal, nationaal of in het buitenland reizen om te rapporteren over actuele gebeurtenissen of onderzoeksverhalen. Er zijn veel specialisaties in journalistiek, maar het publiek vertrouwt op alle journalisten om eerlijke, niet-bevooroordeelde informatie te verstrekken.

Lees meer: ​​Leer meer over journalist zijn

6. Transcriptionist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 39.095 per jaar

Primaire taken: Een algemeen transcriptionist zet dictaat om in geschreven documenten voor officieel gebruik of archivering. Afgezien van het medische veld, kan een algemeen transcriptionist werken op juridisch, marketing- of industrieel gebied.

7. Administratief medewerker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 42.589 per jaar

Primaire taken: Een administratief medewerker vervult verschillende administratieve en administratieve taken, waaronder lichte gegevensinvoer, planning, wat transcriptie en meer. Administratieve assistenten moeten meestal bekend zijn met basistekstverwerkingsprogramma's, spreadsheets en andere software voor gegevensinvoer en planningstools.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een administratief medewerker

8. Freelance schrijver

Nationaal gemiddeld salaris: $45.779 per jaar

Primaire taken: freelanceschrijvers kunnen op veel gebieden werken met het schrijven van transcripties, blogposts, webteksten, instructiehandleidingen en meer. Taakverantwoordelijkheid hangt meestal af van het project en freelanceschrijvers hebben in de meeste gevallen de mogelijkheid om op afstand te werken. De baan vereist goede type-, taal- en redactievaardigheden.

9. Vertaler

Nationaal gemiddeld salaris: $ 46.059 per jaar

Primaire taken: Vertalers zijn verantwoordelijk voor het vertalen van schriftelijke documenten en mondelinge dictaten van de ene taal naar de andere. Om vertaler te worden, is meestal een uitgebreide opleiding in secundaire talen vereist, tot en met een masterdiploma. Vertalers kunnen werk vinden bij professionele vertaalbureaus of als freelancer.

10. Paralegal

Nationaal gemiddeld salaris: $ 49.009 per jaar

Primaire taken: Paralegals voeren verschillende taken uit voor erkende advocaten. Dit kan het typen van gerechtelijke documenten, het indienen van papierwerk, het uitvoeren van juridisch onderzoek en meer zijn. Paralegals kunnen ook juridische documenten opstellen, zoals de klacht van een eiser of ontdekkingsdocumenten, dus een sterke juridische achtergrond met schrijf- en redactievaardigheden vormt een aanvulling op uw snelle typevaardigheid voor deze functie.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over paralegal zijn

11. Virtuele assistent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 57.473 per jaar

Primaire taken: een virtuele assistent heeft verantwoordelijkheden die vergelijkbaar zijn met die van een administratief medewerker, maar werkt vanaf een externe locatie. De assistent is verantwoordelijk voor lichte gegevensinvoer, planning, klantenondersteuning en andere administratieve en administratieve taken.

12. Tekstschrijver

Nationaal gemiddeld salaris: $ 58,602 per jaar

Primaire taken: Copywriters maken een kopie voor publicatie op media zoals websites, print, televisie en radio, om te helpen bij de verkoop van producten. Copywriters werken meestal voor marketing- of reclamebureaus of -divisies en zijn bedreven in marketingkennis, website-SEO en trefwoorden. Copywriters hebben ook uitstekende taalvaardigheden en het vermogen om snel te typen nodig.

Lees meer: ​​Leer meer over het zijn van een copywriter


About author

Marlies Zalland

Snelle typisten kunnen werk vinden in verschillende sectoren en hun vaardigheden lenen voor gegevensinvoer, copywriting en meer. Veel industrieën gebruiken digitale tools en propriëtaire software, en de behoefte aan snelle en nauwkeurige inhoud neemt voortdurend toe. Als je een snelle typist bent, zijn er verschillende vacatures die jouw unieke vaardigheden vereisen. In dit artikel bespreken we de vaardigheden die je nodig hebt voor snel typende posities en bekijken we een lijst met 12 snel typende banen.


Scroll to Top