Blog

een baan zoeken

12 Soorten Mechanische Rollen Om Te Overwegen En Hun Taken

Er zijn veel soorten mechanica banen beschikbaar, afhankelijk van uw expertise en interesses. Professionals met mechanische banen kunnen in verschillende professionele omgevingen werken, waaronder reparatiewerkplaatsen, bouwbedrijven en autodealers. Als u de verschillende gebieden en industrieën begrijpt waarin monteurs werken, kunt u beslissen in welk gebied u zich wilt specialiseren en of deze carrière geschikt voor u is. In dit artikel bespreken we carrièregebieden die monteurs kunnen nastreven en geven we een lijst met 12 soorten monteurs en hun functiebeschrijvingen die u kunt overwegen.

Wat zijn enkele carrièregebieden die mechanica kunnen nastreven?

Veel industrieën gebruiken en huren monteurs in om hun voertuigen te onderhouden en te onderhouden, wat betekent dat er verschillende carrièregebieden zijn voor monteurs om na te streven. Monteurs onderzoeken voertuigen en voeren verschillende diagnostische tests uit om problemen met hun motoren, carrosserieën of interne systemen te identificeren en de juiste oplossing te bepalen. Het hanteren en repareren van mechanische en elektrische apparatuur is een belangrijk aspect van hun verantwoordelijkheden, ongeacht hun specialisatie. Monteurs kunnen verschillende gereedschappen gebruiken, afhankelijk van de machines waarmee ze werken en kunnen vertrouwen op hun uitgebreide kennis en begrip van de systemen en mechanismen van voertuigen.

Afhankelijk van hun interessegebied zijn er veel velden met carrières voor monteurs. Professionals kunnen een loopbaan in de luchtvaart nastreven om vliegtuigen te repareren. Ze kunnen ervoor kiezen om met zwaar materieel te werken in de bouw of in de landbouw, of ze kunnen ervoor kiezen om uitsluitend met dieselmotoren te werken. Naast reparatiewerkplaatsen en dealers kunnen monteurs werken voor overheidsinstanties, op vliegtuighangars en voor mijnbouwbedrijven.

Gerelateerd: Hoe word je een monteur

12 mechanische typen om te overwegen

Als u geïnteresseerd bent om monteur te worden, zijn er verschillende gebieden waarin u zich specialiseert. Het nationale gemiddelde salaris voor monteurs is $ 50.537 per jaar, hoewel dit kan verschillen afhankelijk van uw expertisegebied en professionele ervaring. Het Bureau of Labor Statistics stelt dat het gemiddelde jaarsalaris voor monteurs $ 44.050 per jaar is. De meeste monteurs werken in reparatiewerkplaatsen en kunnen, afhankelijk van hun werkgever, fulltime of parttime werken.

Hier is een lijst met twaalf soorten monteurs en hun functiebeschrijvingen die u kunt overwegen:

1. Dieselmonteur

Dieselmonteurs kunnen werken aan een grote verscheidenheid aan voertuigen met dieselmotoren, waaronder auto's, vrachtwagens en generatoren. Dieselmonteurs mogen voertuigen voor openbare diensten onderhouden en herstellen, waaronder brandweerwagens en ambulances. Ze krijgen misschien ook de kans om te werken aan bulldozers, kranen en vrachtwagens die worden gebruikt voor bouw- en constructieprojecten. Bepaalde stroomgeneratoren gebruiken dieselmotoren die deze professionals nodig hebben voor routineonderhoud en reparaties. Dit betekent dat hun werkgevers van hen kunnen verlangen dat ze bekend zijn met veel soorten transmissies, remsystemen en stuurmechanismen.

Dieselmonteurs kunnen werken voor gemeenten, reparatiewerkplaatsen en grote transportbedrijven. Sommige van hun aanvullende taken kunnen zijn:

 • Uitvoeren van standaard onderhoud zoals smeerapparatuur, wielen uitlijnen en batterijen vervangen
 • Gebruik van gereedschappen zoals krikken en takels om vrachtwagens, bussen en andere soorten zware machines op te heffen
 • Voertuigen testen om ervoor te zorgen dat er geen systeemstoringen optreden
 • Repareren van algemeen versleten of kapotte onderdelen van verschillende soorten voertuigen

2. Algemeen automonteur

Automonteurs helpen bij het diagnosticeren en repareren van verschillende problemen voor verschillende auto's, waaronder auto's, vrachtwagens en bestelwagens. Deze rol vereist uitgebreide kennis over de mechanische en elektrische componenten van auto's, waaronder de remmen, stuursystemen, aandrijfriemen, transmissies en motoren. Het kan ook vereisen dat personen bekend zijn met verschillende gereedschappen die tijdens het reparatieproces worden gebruikt, waaronder draaibanken, sleutels en geautomatiseerde diagnostische programma's. Het takenpakket van deze professionals kan veranderen als gevolg van de continue technologische ontwikkelingen binnen de auto-industrie.

De primaire taken van de algemene automechanica zijn onder meer:

 • Geautomatiseerde diagnostische hulpmiddelen gebruiken om mechanische problemen te onderzoeken en te bepalen hoe deze kunnen worden aangepakt
 • Inzicht in de juiste tests voor verschillende onderdelen om mogelijke storingen of problemen te vinden
 • Demontage en montage van verschillende componenten om toegang te krijgen tot kleinere onderdelen van het voertuig

Lees meer: ​​​​Meer informatie over automonteur zijn

3. Rem- en transmissietechnici

Sommige autotechnici zijn gespecialiseerd in problemen met remmen en transmissiesystemen. Ze kunnen complicaties met remsystemen identificeren en oplossen, en de stuurcomponenten en aandrijflijn onderhouden die verband houden met de transmissie van een voertuig. Ze kunnen specifieke uitlijnapparatuur of wielbalanceermachines gebruiken. De typische taken voor deze professionals zijn:

 • Identificeren van storingen of operationele fouten met behulp van diagnostische tools
 • Onderzoeken en herkennen van problemen om defecte onderdelen te repareren of te vervangen door nieuwe
 • Werken met tandwieltreinen, hydraulische pompen, koppelingen en andere aspecten van transmissies

4. Carrosseriemechanica

Deze professionals helpen bij het vervangen of herstellen van oude of beschadigde onderdelen van een auto, inclusief de koplampen, bumpers of panelen. Zij zijn verantwoordelijk om te beslissen wanneer ze een voertuigonderdeel kunnen repareren of dat ze het helemaal gaan vervangen. Carrosseriemonteurs werken doorgaans met auto's, vrachtwagens en bestelwagens die moeten worden geëvalueerd vanwege betrokkenheid bij botsingen of ongevallen. Hoewel sommige professionals vaardigheden kunnen leren terwijl ze aan het werk zijn, geven veel werkgevers er de voorkeur aan dat professionals een vakschool of community college volgen om hen de nodige vaardigheden bij te brengen voordat ze in dienst treden. Enkele van hun primaire verantwoordelijkheden zijn:

 • Het uitvoeren van grote en kleine reparaties, zoals het repareren van deuken, het corrigeren van lakkrassen of het uitvoeren van grotere structurele verbeteringen
 • Volledige autolakklussen uitvoeren
 • Identificeren van storingen of operationele fouten met behulp van diagnostische tools

5. Raceautomechanica

Hoewel raceautomonteurs enkele van dezelfde taken kunnen uitvoeren als algemene automonteurs, werken ze met krachtige auto's en onder intense tijdsbeperkingen. Zij zijn verantwoordelijk voor het onderhoud en de upgrades van de auto voor, tijdens en na een race. Vanwege de specificaties van deze rol vereist het doorgaans formele opleiding en training ter plaatse om ervoor te zorgen dat professionals in staat zijn om diagnoses en reparaties uit te voeren tijdens een race. Enkele van hun unieke verantwoordelijkheden zijn:

 • Samenwerken met de coureurs om strategieën te bepalen om de prestaties van de raceauto te verbeteren
 • Snelle pitstopreparaties uitvoeren
 • Het voertuig evalueren en mogelijke problemen identificeren voorafgaand aan een race
 • Nauw samenwerken met een team van verschillende andere monteurs

6. Servicetechnici

Deze monteurs zijn verantwoordelijk voor het onderhoud van auto's, waaronder het controleren van belangrijke mechanische en elektrische componenten of het beoordelen van de olie- en vloeistofniveaus. Ze kunnen ook operationele problemen diagnosticeren en repareren, zoals overmatig brandstofverbruik. Deze professionals kunnen voor een reparatiewerkplaats werken en een verscheidenheid aan gereedschappen gebruiken, zoals pneumatische sleutels, lastoortsen en draaibanken om de noodzakelijke taken uit te voeren. Deze professionals diagnosticeren problemen met de ontstekings-, elektrische en motormanagementsystemen van een voertuig. Naarmate technische autosystemen steeds complexer worden, kunnen servicetechnici steeds belangrijker worden.

Enkele van hun verantwoordelijkheden kunnen zijn:

 • Diagnoseapparatuur en geautomatiseerde programma's gebruiken
 • Inzicht in geïntegreerde elektronische systemen, inclusief sensoren voor het vermijden van ongevallen
 • Weten hoe te werken met alternatieve brandstoffen, zoals ethanol, voor specifieke voertuigen

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een autotechnicus

7. Autoglasmechanica

Autoglasmonteurs zijn gespecialiseerd in het verwijderen, repareren en plaatsen van glas op voertuigen. Ze kunnen windschermen en andere glaselementen installeren als ze voor een productiefaciliteit werken. Als alternatief, als ze voor een reparatiewerkplaats werken, richten deze professionals zich op reparaties en vervangingen. Ze kunnen reparaties in de winkel uitvoeren of mobiele diensten verlenen, waarbij ze naar de huizen of bedrijven van hun klanten reizen. Werkgevers vereisen doorgaans dat deze monteurs een certificering hebben voor de installatie van autoglas of voor botsingen en reparaties. Enkele van hun taken zijn:

 • Weerbestendige glaswerkzaamheden uitvoeren met behulp van chemische behandelingen die bestand zijn tegen zware regen en sneeuw
 • Glas plaatsen op nieuwe voertuigen
 • Evalueren of ze het autoglas kunnen herstellen of dat het moet worden vervangen

8. Mechanica voor zwaar materieel

Hoewel monteurs van zwaar materieel aan soortgelijke machines kunnen werken als dieselmonteurs, verschillen hun verantwoordelijkheden en taken. Omdat ze bekend zijn met grote machines, werken deze professionals doorgaans in sectoren zoals de bouw, landbouw, industriële ontwikkeling en spoorwegvervoer. Dit betekent dat ze de mogelijkheid hebben om met verschillende soorten apparatuur te werken, waaronder hydraulische systemen, motoren en elektrische systemen. Enkele andere professionele taken voor een monteur van zwaar materieel kunnen zijn:

 • Begrijpen hoe apparatuur te demonteren en weer in elkaar te zetten
 • Lezen en begrijpen van tekeningen van systemen, bedieningshandleidingen en blauwdrukken
 • Reizen naar verschillende locaties voor reparaties en vervangingen op locatie vanwege de grootte of immobiliteit van de machine

Gerelateerd: Autotechnicus versus monteur: wat is het verschil?

9. Vliegtuigmonteur

Deze professionals renoveren en onderhouden vliegtuigen en voeren ook inspecties uit voor de Federal Aviation Administration (FAA). Ze kunnen aan verschillende helikopters, zuigers en jets werken, en hoewel werkgevers geen specifieke certificering nodig hebben om een ​​vliegtuig te onderhouden, is het noodzakelijk om onder toezicht te staan ​​van een professional die over de juiste certificering beschikt. Als iemand geïnteresseerd is in het bevorderen van zijn carrière als vliegtuigmonteur, kunnen ze overwegen het monteurcertificaat voor casco-rating of het monteur-certificaat voor energiecentrales na te streven, die beide door de FAA worden verstrekt. Deze certificeringen kunnen u helpen kwalificeren voor alle soorten vliegtuigreparaties.

Taken voor deze functie kunnen zijn:

 • Vervangen van defecte onderdelen en onderzoeken op mogelijke defecten voorafgaand aan installatie
 • Inzicht in de noodzakelijke procedures voor verschillende reparatieprojecten
 • Diagnostische hulpmiddelen en programma's gebruiken om te bepalen hoe problemen in het vliegtuig kunnen worden aangepakt
 • Reparatie van specifieke vliegtuigkenmerken, waaronder remmen, vleugels en onderdelen van elektrische systemen van vliegtuigen
 • Zorgen voor prestatienormen door routinematige inspecties van complete reparaties en vervangingen

10. Kleine motormonteur

Deze professionals onderhouden en herstellen motoren die kleiner zijn dan die van standaard auto's, wat betekent dat ze gedetailleerde en complexe taken kunnen hebben. Mechanica van kleine motoren kunnen aan verschillende soorten machines werken, waaronder motorfietsen, boten en elektrische buitenapparatuur. Om hun taken effectief uit te voeren, kunnen ze gereedschappen gebruiken zoals tangen, schroevendraaiers en sleutels. Ze kunnen ook vertrouwen op geautomatiseerde diagnostische tests om oplossingen te vinden voor eindige en complexe motorproblemen. Hun algemene verantwoordelijkheden zijn vergelijkbaar met die van algemene automechanica, hoewel ze met kleinere motoren werken. Enkele van deze taken zijn:

 • Uitvoeren van routine-onderhoud, inclusief olieverversing, vloeistofonderhoud en bandenonderhoud
 • Hun bevindingen aan klanten communiceren en de juiste acties beslissen om aan te bevelen
 • Testen van elektrische en mechanische systemen om problemen of storingen te diagnosticeren
 • Handgereedschap gebruiken om de staat van verschillende onderdelen te herstellen of te verbeteren

11. Scheepsmechanica

Hoewel sommige dieselmonteurs met boten kunnen werken, afhankelijk van hun motoren, richten scheepsmechanica, ook wel motorbootmechanica genoemd, zich specifiek op het onderhoud en de reparatie van watervoertuigen. Ze kunnen voor verschillende werkgevers werken, waaronder scheepswerven, jachthavens en bootdealers. Zij zijn verantwoordelijk voor het beoordelen van de werking van bootmotoren en het bepalen of reparaties of vervanging van onderdelen nodig zijn. Ze kunnen werken met binnenboordmotoren, buitenboordmotoren en grote scheepsdieselmotoren. Enkele van hun aanvullende verantwoordelijkheden zijn:

 • Onderhoud en updaten van navigatiesystemen en -apparatuur
 • Repareren of vervangen van verschillende bootkenmerken, waaronder zeilen, propellers en tuigage
 • Installeren en onderhouden van stuur- en elektrische systemen
 • Updaten van sanitaire systemen op boten

12. Bandenmechanica

Hoewel andere soorten monteurs kunnen bijdragen aan de zorg en het onderhoud van banden, zijn er ook professionals die gespecialiseerd zijn in deze rol. Bandenmonteurs identificeren routinematig bandenproblemen en voeren reparaties en vervangingen uit aan een grote verscheidenheid aan voertuigen. Omdat ze met één specifiek aspect van auto's en andere voertuigen werken, zijn hun verantwoordelijkheden gedetailleerd en uniek, en sommige werkgevers kunnen specifieke certificeringen vereisen. Hun takenpakket kan zijn:

 • Installeren en weten hoe het wiel moet worden aangedraaid volgens de specificaties van de fabrikant
 • Banden van de velgen verwijderen en begrijpen hoe u ze kunt balanceren
 • Banden inspecteren op juiste bandenspanning, afwijkingen of slijtage

About author

Henk Grimmerink

Er zijn veel soorten mechanica banen beschikbaar, afhankelijk van uw expertise en interesses. Professionals met mechanische banen kunnen in verschillende professionele omgevingen werken, waaronder reparatiewerkplaatsen, bouwbedrijven en autodealers. Als u de verschillende gebieden en industrieën begrijpt waarin monteurs werken, kunt u beslissen in welk gebied u zich wilt specialiseren en of deze carrière geschikt voor u is. In dit artikel bespreken we carrièregebieden die monteurs kunnen nastreven en geven we een lijst met 12 soorten monteurs en hun functiebeschrijvingen die u kunt overwegen.


Scroll to Top