Blog

Effectieve strategieën zijn van cruciaal belang bij het zoeken naar werk, of u nu werkloos bent en op zoek bent naar een baan of overweegt een carrièrestap te maken. Als u het proces van zoeken en solliciteren beheerst, kunt u de beste vacatures vinden en uiteindelijk verwerven. Door verschillende soorten strategieën voor het zoeken naar een baan te evalueren, kunt u evalueren welke strategie het beste werkt voor uw situatie. In dit artikel delen we 12 verschillende baanstrategieën die je kunt gebruiken om je volgende baan te vinden.

Gerelateerd: Gids: Carrieree.com Job Search gebruiken

Twaalf strategieën voor het zoeken naar werk

Hier zijn 12 strategieën voor het zoeken naar werk die u kunt gebruiken om een ​​geweldige baan te vinden:

 1. Wees selectief met uw zoekopdracht.
 2. Zorg voor een sterke digitale aanwezigheid.
 3. Pas uw aanvraag aan.
 4. Een nieuwe vaardigheid leren.
 5. Netwerk regelmatig.
 6. Deelnemen aan banenbeurzen.
 7. Bezoek bedrijfswebsites.
 8. Maak gebruik van uw huidige relaties.
 9. Gebruik een koppensneller.
 10. Sluit je aan bij een professionele organisatie.
 11. Omzeil menselijke hulpbronnen.
 12. Kijk offline.

Gerelateerd: Voorbereiden op een sollicitatiegesprek

1. Wees selectief bij het zoeken

Richt je zoektocht naar een baan op functies waar je enthousiast over bent en bedrijven waar je echt voor wilt werken. Dit zal u helpen om zeker te zijn van de functie wanneer u met de personeelsmanager spreekt. Je passie voor de functie komt ook naar voren in het sollicitatiegesprek, waardoor de kans om aangenomen te worden groter wordt.

2. Zorg voor een sterke digitale aanwezigheid

Controleer alle baangerelateerde sociale media-profielen en zorg ervoor dat ze volledig zijn en u positioneren als een sterke kandidaat voor uw ideale baan. Dat kan betekenen dat u uw profiel doorloopt en dat op maat maakt met specifieke zoekwoorden waarnaar een personeelsmanager op zoek zou zijn als ze op zoek waren naar een kandidaat met uw vaardigheden. Als u advies nodig heeft over welke zoekwoorden u moet gebruiken, zoek dan naar vacatures in uw vakgebied en identificeer de zoekwoorden die die bedrijven gebruiken.

Afhankelijk van uw functie, kunt u ook overwegen om uw eigen persoonlijke website te beginnen die is gericht op uw vakgebied. Hierdoor kunt u uw kennis delen en, afhankelijk van uw vaardigheden, uw werk. Als u bijvoorbeeld een webontwikkelaar bent, kunt u voorbeelden laten zien van websites die u heeft ontworpen.

3. Pas uw toepassing aan

Personaliseer je sollicitatiebrief en cv voor elke functie waarvoor je solliciteert. Evalueer hoe uw vaardigheden bij een rol passen en pas het cv aan om uw prestaties en relevante ervaringen te benadrukken. Vermeld de trefwoorden uit de functiebeschrijving voor de functie waarop u solliciteert.

4. Leer een nieuwe vaardigheid

Het leren van een opwindende nieuwe vaardigheid die verband houdt met uw beroep, kan uw zelfvertrouwen vergroten en u energie geven. Het helpt je om jezelf te omringen met mensen die enthousiast zijn over het benutten van hun talenten. Door uzelf te omringen met andere professionals in uw branche, kunt u nieuwe kansen leren kennen. U kunt ook uw eigen cv verbeteren en wervingsmanagers laten zien dat persoonlijke en professionele groei belangrijk voor u is.

5. Netwerk regelmatig

Netwerken is een van de meest effectieve strategieën voor het zoeken naar werk die er zijn. Het stelt u in staat om meer te weten te komen over openingen die mogelijk niet op grote schaal worden geadverteerd als er al wordt geadverteerd. Hoe meer mensen u aanspreekt en met wie u communiceert dat u op zoek bent naar kansen, hoe groter de kans dat u meer te weten komt over openstaande vacatures. U kunt tijdens het proces ook een verwijzing verdienen.

Gerelateerd: 10 tips om u te helpen netwerken als een pro

6. Neem deel aan banenbeurzen

Jobbeurzen, die vaak het hele jaar door worden gehouden, stellen u in staat om werkgevers te ontmoeten die rechtstreeks aanwerven. Doe je onderzoek vooraf en ontdek welke organisaties aanwezig zullen zijn op de banenbeurs. Identificeer vervolgens de bedrijven waarin u het meest geïnteresseerd bent om voor te werken en onderzoek om meer over hen te weten te komen. Uw voorbereiding komt over wanneer u rechtstreeks met de werkgever spreekt op de banenbeurs en zij zullen u aan het eind van de dag veel beter onthouden. U kunt zelfs ter plaatse een interview verdienen.

7. Bezoek bedrijfswebsites

Als je een shortlist hebt gevonden van bedrijven waar je het meest in geïnteresseerd bent om voor te werken, bezoek dan regelmatig hun website om te zien of ze mensen aannemen. Veel bedrijven adverteren hun vacatures niet op vacaturesites, maar plaatsen ze misschien gewoon op hun eigen website en delen ze op sociale media. Door de websites in de gaten te houden van de bedrijven waar je het meest in geïnteresseerd bent om voor te werken, is de kans groter dat je het merkt als er plotseling een functie vrijkomt.

8. Maak gebruik van uw huidige relaties

Je bent waarschijnlijk bekend met de uitdrukking "het is niet wat je weet, het is wie je kent". Hoe meer relaties je hebt, hoe groter de kans op een verwijzing voor een baan. Gebruik sociale media en maak gebruik van uw persoonlijke en professionele netwerken om meer te weten te komen over vacatures en een verwijzing te krijgen.

9. Gebruik een headhunter

Sommige mensen zijn gespecialiseerd in het helpen van anderen bij het vinden van een baan, soms zelfs voor specifieke bedrijfstakken. Overweeg contact op te nemen met een uitzendbureau of headhunter die je kan helpen bij het vinden van de juiste functie.

10. Sluit je aan bij een professionele organisatie

Sluit je aan bij een professionele organisatie in jouw vakgebied. Dit biedt kansen voor u om te leren, uw huidige vaardigheden uit te breiden en te netwerken met degenen die in de branche werken. Zorg ervoor dat wanneer je nieuwe mensen ontmoet dat je mentaal aanwezig en betrokken bent, aangezien je op een evenement contact kunt maken met iemand die je kan helpen bij het zoeken naar een baan.

11. Omzeil menselijke hulpbronnen

Zoek indien mogelijk een manier om HR te omzeilen en contact te leggen met iemand op de afdeling waarvoor u solliciteert. Kijk op werkgerelateerde sociale netwerken en vind mensen die binnen het bedrijf werken. Evalueer vervolgens of u connecties heeft die u een introductie zouden kunnen bezorgen. Overweeg om contact op te nemen met mensen op de afdeling om te zien of je koffie kunt krijgen en meer te weten kunt komen over het bedrijf en de functie. U kunt de vergadering verlaten met een persoonlijke verwijzing voor de baan.

12. Maak gebruik van mond-tot-mondreclame

Zoek naar kleine bedrijven in uw regio, met name familiebedrijven of organisaties die afhankelijk zijn van mond-tot-mondreclame. Identificeer degenen voor wie u het meest geïnteresseerd bent en neem contact op met een koude e-mail. Gebruik sociale netwerken om te zien of u verbonden bent met iemand die daar werkt en controleer regelmatig hun website om te bepalen of ze mensen aannemen.


About author

Katrien van Diermen

Effectieve strategieën zijn van cruciaal belang bij het zoeken naar werk, of u nu werkloos bent en op zoek bent naar een baan of overweegt een carrièrestap te maken. Als u het proces van zoeken en solliciteren beheerst, kunt u de beste vacatures vinden en uiteindelijk verwerven. Door verschillende soorten strategieën voor het zoeken naar een baan te evalueren, kunt u evalueren welke strategie het beste werkt voor uw situatie. In dit artikel delen we 12 verschillende baanstrategieën die je kunt gebruiken om je volgende baan te vinden.


Scroll to Top