Blog

een baan zoeken

12 Tips Voor Als Je Problemen Hebt Met Het Vinden Van Een Baan

Als je moeite hebt om een ​​baan te vinden, helpt het om goed te bekijken hoe je je benadering van het zoeken naar werk kunt veranderen of verbeteren. Het vinden van een baan kan wat creatief denken vergen om te veranderen hoe en waar je kijkt en hoe je je vaardigheden presenteert. In dit artikel geven we tips en voorbeelden voor het vinden van een baan en het vergroten van je kansen om aangenomen te worden.

Dingen die u kunt doen als u moeite heeft met het vinden van een baan

Als je weinig geluk hebt met het vinden van een baan, is het een goed moment om na te denken over hoe je een paar wijzigingen kunt aanbrengen om je resultaten te verbeteren. Hier zijn 12 manieren waarop u uw vooruitzichten kunt verbeteren en uzelf aantrekkelijker kunt maken voor werkgevers:

1. Wacht voordat u een aanvraag invult

Het is misschien verleidelijk om te solliciteren zodra je een ideale functie hebt gevonden, maar wachten tot je meer weet over het bedrijf kan je een voordeel opleveren ten opzichte van de concurrentie. Neem de tijd om het bedrijf te onderzoeken, zodat je een goed idee hebt van wat ze zoeken in een werknemer.

Je kunt het bedrijf volgen op social media of gebruik maken van hun product of dienst om kennis te maken met de bedrijfscultuur en visie. Stem uw unieke standpunt of oplossingen af ​​op het bedrijf en voltooi vervolgens uw aanvragen met deze ideeën in gedachten.

Als het bedrijf waar u solliciteert bijvoorbeeld een informeel bedrijf is dat graag samenwerkt met zijn werknemers voor feedback en ideeën, moet u bij het indienen van uw sollicitatie de nadruk leggen op de vaardigheden die de nadruk leggen op teamwerk, communicatie en motivatie om aan de idealen van het bedrijf te voldoen.

Gerelateerd: Wat te doen als u niets hoort van werkgevers

2. Verbeter je cv

Het bijwerken van je cv om je vaardigheden en ervaring af te stemmen op een functie, is een cruciale stap om een ​​baan te vinden. Inspecteer uw eerdere taken, overdraagbare vaardigheden en opleiding om uw cv af te stemmen op de openstaande functie. Onderzoek het bedrijf en bestudeer de functiebeschrijving, zodat je een goed begrip hebt van wat het bedrijf zoekt. Pas uw cv aan om de vaardigheden te benadrukken waarnaar de werkgever op zoek is om te illustreren waarom u geschikt bent voor de baan.

Je solliciteert bijvoorbeeld naar een marketingfunctie bij een koffiebedrijf en omdat je al een tijdje klant bent, heb je ideeën voor verschillende smaken, combinaties en meer. Benadruk uw creatieve denkvaardigheden en leg uit hoe uw ideeën de winst van het bedrijf kunnen verbeteren en aan zijn visie kunnen voldoen.

Lees meer: ​​Hoe u een cv schrijft, zullen werkgevers opmerken

3. Maak een pakkende sollicitatiebrief

Terwijl uw cv uw ervaring, vaardigheden en opleiding vermeldt, gaat uw begeleidende brief in detail over waarom u de juiste keuze bent voor een openstaande functie. Gebruik uw begeleidende brief als een kans om uw enthousiasme voor de baan te tonen en uit te leggen hoe u het bedrijf ten goede zou komen. Bespreek een prestatie of leg uit hoe je verbeteringen hebt aangebracht in een vorige functie.

Gebruik echte voorbeelden of gegevens om uw beweringen te onderbouwen, zoals "Terwijl ik voor USA Coffee werkte, voerde ik verschillende succesvolle campagnes op sociale media die resulteerden in het verdrievoudigen van het aantal volgers en het genereren van meer dan $ 10.000 aan inkomsten. Ik kijk ernaar uit om mijn expertise en kennis van de koffie-industrie om dezelfde of betere resultaten te genereren voor Joe's Coffee Depot."

Gerelateerd: 7 krachtige manieren om een ​​sollicitatiebrief te starten

4. Werk uw sociale media-profielen bij

Uw professionele sociale-mediaprofielen moeten uw expertise, ervaring en enthousiasme weergeven. U kunt deze platforms gebruiken om uzelf aantrekkelijk te maken voor werkgevers door inzichtelijke informatie te verstrekken over uzelf en waarom u de juiste kandidaat bent. Overweeg om deel te nemen aan groepen of discussies om uw kennis en ideeën te delen om werkgevers voor u aan te trekken.

Als u niet-professionele socialemedia-accounts heeft, overweeg dan hoe de afbeelding die u op elke site presenteert, op een werkgever kan lijken en of u de inhoud ervan moet wijzigen. U kunt ook uw privacy-instellingen controleren en online op uw naam zoeken om te zien wat werkgevers zullen zien als ze naar u zoeken.

5. Oefen met interviewen

Het voorbereiden van het beantwoorden van een verscheidenheid aan vragen die u mogelijk wordt gesteld, kan een grote hulp zijn bij het sollicitatieproces. Vraag een vriend of collega om deel te nemen aan een proefinterview en oefen met het beantwoorden van verschillende vragen. Zoek naar voorbeeldvragen die specifiek zijn voor de functie en oefen uw antwoorden vóór het sollicitatiegesprek.

Door van tevoren te oefenen, kun je echt luisteren naar de vraag die wordt gesteld om te begrijpen wat de werkgever probeert te weten te komen en een uitstekend antwoord te formuleren.

Bijvoorbeeld een vraag als "Wat was uw grootste prestatie bij uw laatste baan?" meet hoe u heeft bijgedragen aan het bedrijf en waarom u waardevol bent, terwijl u antwoordt op "Welke stappen onderneemt u om fouten te voorkomen?" toont time-management en probleemoplossende vaardigheden.

Gerelateerd: 12 moeilijke sollicitatievragen en antwoorden

6. Opvolgen en doorzetten

Neem na het indienen van een sollicitatie of het afronden van een interview contact op met de werkgever. Neem contact op met de rekruteringsmanager om hen op uw sollicitatie te wijzen en uw enthousiasme voor de functie over te brengen. Overweeg om na een sollicitatiegesprek een bedankbriefje te sturen om de personeelsmanager te bedanken voor hun tijd en om hun herinnering aan jou te versterken. Vergeet niet uw contactgegevens op te nemen, zodat managers gemakkelijk contact kunnen opnemen.

Lees meer: ​​Hoe een sollicitatie op te volgen ?

7. Gebruik netwerken in uw voordeel

Netwerken met andere professionals bouwt relaties op met anderen die u kunnen helpen bij het vinden van een baan. Wees niet bang om kwetsbaarheid te tonen bij het netwerken met collega's of het hogere management en vraag om hun advies of begeleiding bij het zoeken naar werk. Sluit je aan bij mastermind- of brainstormgroepen om nieuwe ideeën te genereren en je bloot te stellen aan anderen die je misschien in een andere richting kunnen wijzen of je kennis kunnen laten maken met waardevolle contacten.

Lees meer: ​​7 netwerktips voor het vinden van een baan

8. Volg een cursus of aanvullende training

Het verbeteren van uw vaardigheden toont uw bereidheid om te leren en te groeien in uw vakgebied. Overweeg een cursus te volgen of u in te schrijven voor een certificeringsprogramma dat verband houdt met uw branche. Klassen kunnen een netwerkgelegenheid worden en u kunt mensen ontmoeten die u kunnen begeleiden tijdens uw loopbaan. Vergeet niet al je opleiding, vrijwilligerswerk en training op je cv te vermelden.

9. Zoek een mentor of coach

Het kan erg nuttig zijn om een ​​mentor of coach te krijgen om je te helpen bij het zoeken naar een baan en het sollicitatieproces. Mentoren zijn meestal collega's met meer ervaring en kennis die je kunnen helpen je vaardigheden te verfijnen en je carrièrepad te begeleiden. Mentoren kunnen familieleden, leraren of voormalige werkgevers zijn die als langetermijngids dienen, zelfs nadat u een baan hebt gevonden. Coaches hebben de neiging om te helpen met specifieke taken, zoals het oppoetsen van je cv, het oefenen van sollicitatievragen en het maken van sollicitatiebrieven.

Verwant: Wat is loopbaanbegeleiding en coaching?

10. Kijk naar complementaire industrieën

Als je geen baan hebt kunnen vinden, overweeg dan om je in een gerelateerde branche of branche te verdiepen. U kunt deze verandering zien als een kans om voort te bouwen op uw ervaring en nieuwe ideeën of benaderingen van uw primaire vakgebied te ontdekken.

Bijvoorbeeld:

  • Als je altijd in de restaurantindustrie hebt gewerkt, probeer dan banen in de catering te zoeken.
  • Als je in de horeca hebt gewerkt, overweeg dan om stewardess te worden.
  • Als je ervaring hebt als kassier, solliciteer dan voor bankbediende posities.
  • Als je auto's hebt verkocht voor de kost, overweeg dan om makelaar te worden.
  • Als je in de journalistiek hebt gewerkt, overweeg dan om over te stappen naar een marketingfunctie.

Gerelateerd: Hoe u de beste banen voor u kunt vinden

11. Overweeg andere soorten banen

Als je moeite hebt met het vinden van een baan in je favoriete functie, overweeg dan alternatieven voor traditionele banen als een tijdelijke oplossing. Het kan zijn dat je ervaring opdoet die je nergens anders zou krijgen, die je kan helpen een andere functie te vinden of geïnspireerd kan worden om je eigen bedrijf te starten. Tijdelijk werk, thuiswerk en nevenactiviteiten zoals autorijden of eten bezorgen zijn allemaal manieren waarop je waardevolle ervaring en een salaris kunt opdoen terwijl je blijft zoeken naar de perfecte baan.

Gerelateerd: Gids: Carrieree.com Job Search gebruiken

12. Pas je denkwijze aan

Als je je gefrustreerd voelt door je zoektocht naar een baan, overweeg dan om een ​​pauze te nemen. Frustratie kan leiden tot negatief denken, wat kan projecteren op sollicitaties en in interviews. Wat afstand nemen van je zoektocht naar werk kan je helpen je hoofd leeg te maken en je focus te verfijnen. Neem de tijd om te begrijpen wat u zoekt, welke wijzigingen u kunt aanbrengen, welke beschikbare alternatieven er zijn en begin opnieuw.


About author

Martje de Jonge

Als je moeite hebt om een baan te vinden, helpt het om goed te bekijken hoe je je benadering van het zoeken naar werk kunt veranderen of verbeteren. Het vinden van een baan kan wat creatief denken vergen om te veranderen hoe en waar je kijkt en hoe je je vaardigheden presenteert. In dit artikel geven we tips en voorbeelden voor het vinden van een baan en het vergroten van je kansen om aangenomen te worden.


Scroll to Top