Blog

Een baan in de voeding omvat het bewaken van de gezondheid van de patiënt en het adviseren met betrekking tot voedingsbehoeften. Als je geïnteresseerd bent in een carrière in de gezondheidszorg en het leuk vindt om anderen te helpen met hun gezondheid, dan is een carrière in voeding misschien iets voor jou. Een loopbaan in de voedingsindustrie biedt ook de mogelijkheid om interpersoonlijke vaardigheden te ontwikkelen en aanvullende informatie te krijgen over voedingsbehoeften. In dit artikel bespreken we 12 verschillende banen in de voeding die hoge salarissen bieden.

Waarom een ​​carrière in de voeding nastreven?

Carrières in de voeding zijn vaak bevredigend en opwindend. Voedingstaken omvatten frequente communicatie met patiënten en het bewaken van hun gezondheid gedurende lange perioden, wat voedingsdeskundigen kan helpen om duurzame relaties met hun klanten op te bouwen. Leren over voeding leert je ook over verschillende aspecten van voedingsbehoeften die je kunt gebruiken om je eigen gezondheid te bevorderen. De meeste banen in de voeding bieden een stabiele werkgelegenheid en een marktconform salaris.

Er zijn banen op verschillende gebieden die taken uitvoeren op het gebied van voeding en gezondheid. Veel banen op medisch gebied, wetenschappelijk onderzoek, bedrijfsleven en onderwijs hebben ook te maken met voeding en vereisen kennis van de voedingswaarde van verschillende voedingsproducten.

12 banen in de voeding met hoge salarissen

Als de wetenschap of de toepassing van voeding je interesseert in termen van een carrière, dan zijn hier 12 banen op het gebied van voeding die hoge salarissen bieden. Klik voor de meest actuele salarisinformatie van Carrieree op de salarislink bij elke functietitel hieronder:

1. Welzijnsconsulent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 53.634 per jaar

Primaire taken: Een welzijnsconsulent geeft advies aan groepen mensen over hoe ze gezond kunnen eten en gezond blijven op andere gebieden van hun leven, zoals sporten. Bedrijven huren vaak wellness-consulenten in om met hun kantoren te spreken en seminars over gezondheidsmanagement te leiden. Welzijnsconsulenten kunnen ook advies geven over het omgaan met stress en hoe gezond eten uitdagingen op de werkplek kan bestrijden.

2. Voedingsdeskundige

Nationaal gemiddeld salaris: $47.707 per jaar

Primaire taken: Een voedingsdeskundige is een specialist in de gezondheidszorg die hun patiënten adviseert over voedingsbehoeften. Voedingsdeskundigen kunnen patiënten helpen met taken zoals gewichtsbehoud en het stabiliseren van de bloeddruk door voor elke patiënt een persoonlijk maaltijdplan op te stellen. Veel voedingsdeskundigen werken in instellingen zoals ziekenhuizen, klinieken en verpleeghuizen, en sommigen werken voor staats- of federale overheden.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een voedingsdeskundige

3. Diëtist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 47.455 per jaar

Primaire taken: Een diëtist bewaakt de gezondheid van zijn patiënten op korte en lange termijn en adviseert hen over veranderingen in voedingsgewoonten. Hun taak omvat het beoordelen van de gezondheid van de patiënt en het maken van aangepaste voedingsplannen voor elke patiënt waarvan ze de voortgang gedurende langere tijd kunnen volgen. Diëtisten kunnen zich ook specialiseren in verschillende gebieden, zoals welzijn op de werkplek of eetstoornissen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een diëtist

4. Marktonderzoeker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 56.083 per jaar

Primaire taken: een marktonderzoeker verzamelt en analyseert gegevens voor een specifieke markt of branche om trends en populaire producten te identificeren. Marktonderzoekers die werkzaam zijn op het gebied van voeding volgen hoe nieuwe voedingsproducten, zoals gezonde voeding en supplementen, presteren op de markt en hoe goed de consumenten deze lijken te waarderen. Een marktonderzoeker kan enquêtes of focusgroepen houden om rechtstreeks informatie te verzamelen van consumenten die in de toekomst soortgelijke producten zouden kunnen kopen.

5. Klinische diëtist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 58.208 per jaar

Primaire taken: Een klinische diëtist werkt in klinische instellingen zoals ziekenhuizen of zorginstellingen en adviseert patiënten over voedingsgezondheid. Ze kunnen ook voedingstherapie toedienen aan cliënten met aandoeningen zoals diabetes en bijdragen aan medisch onderzoek door hun observaties te rapporteren en deel te nemen aan klinische onderzoeken. Klinische diëtisten passen ook gezondheidsplannen aan op basis van de voedingsbehoeften en -beperkingen van elke klant.

6. Gezondheids- en welzijnsmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 59.992 per jaar

Primaire taken: Een gezondheids- en welzijnsmanager helpt bij het maken van voedingsplannen voor groepen mensen, vaak in een enkel kantoor of een heel bedrijf. Gezondheids- en welzijnsmanagers werken doorgaans met groepen, maar ze kunnen ook de personen adviseren die hen in dienst nemen. Een groot deel van de taak van een gezondheids- en welzijnsmanager is het promoten van gezondheidsvoorlichting bij hun klanten en het introduceren van nieuwe initiatieven die gezondheid en voeding ondersteunen.

7. Volksgezondheidsverpleegkundige

Nationaal gemiddeld salaris: $67,343 per jaar

Primaire taken: Een volksgezondheidsverpleegkundige is een verpleegster die werkt om ziekte te voorkomen en de gezondheid van hele gemeenschappen of populaties te behouden. Een groot deel van hun werk omvat het analyseren van medisch onderzoek over voeding en gezondheid om gezondheids- of behandelplannen voor hun patiënten te ontwikkelen. Ze kunnen ook samenwerken met artsen om medische zorg te verlenen aan patiënten die behandeling nodig hebben.

8. Levensmiddelentechnoloog

Nationaal gemiddeld salaris: $ 72.539 per jaar

Hoofdtaken: Een levensmiddelentechnoloog, of levensmiddelenwetenschapper, bestudeert de samenstelling van voedsel in termen van scheikunde, biologie en fysische eigenschappen. Dit helpt hen om alternatieve methoden voor voedselveiligheid te creëren, waaronder het bewaren, verwerken en verpakken van voedselproducten. Levensmiddelentechnologen kunnen levensmiddelen na ontwikkeling ook testen om de kwaliteit en veiligheid te waarborgen voordat ze op de markt komen.

9. Regelgevingsspecialist

Nationaal gemiddeld salaris: $77.865 per jaar

Primaire taken: Een specialist op het gebied van regelgeving houdt toezicht op de ontwikkeling en productie van voedingsproducten. Ze controleren elke stap van het productieproces om ervoor te zorgen dat een bedrijf alle toepasselijke wet- en regelgeving naleeft. Regelgevende specialisten beoordelen ook regelmatig de bestaande processen om te bepalen op welke gebieden verbetering mogelijk is.

10. Bioloog

Nationaal gemiddeld salaris: $81,353 per jaar

Primaire taken: Een bioloog is een wetenschapper die anatomie bestudeert en hoe levende lichamen functioneren. Sommige biologen werken in onderzoek om de basis te leggen voor verder onderzoek naar voeding en voedingsgewoonten. Hun werk kan van toepassing zijn op het ontwikkelen van klinische behandelingen en het uitbreiden van het wetenschappelijke begrip van hoe voeding de gezondheid beïnvloedt.

11. Epidemioloog

Nationaal gemiddeld salaris: $ 83.035 per jaar

Primaire taken: Een epidemioloog bestudeert de ontwikkeling en verspreiding van ziekten over populaties. Sommige epidemiologen zijn gespecialiseerd in voedingsepidemiologie, die zich richt op de invloed van voeding op ziekten. Voedingsepidemiologen houden ook toezicht op de voeding van de bevolking en creëren alternatieve plannen om gezonde eetgewoonten op te bouwen en voeding te combineren met lichaamsbeweging.

12. Natuurgeneeskundige

Nationaal gemiddeld salaris: $ 139.618 per jaar

Primaire taken: Een natuurgeneeskundige is een arts die natuurlijke gezondheidszorgpraktijken gebruikt om hun patiënten te behandelen. Op het gebied van voeding promoten natuurgenezers een gezond dieet van natuurlijke voedingsmiddelen zoals fruit, groenten en niet-verwerkte dierlijke producten. Natuurgenezers doen net als andere artsen lichamelijk onderzoek, maar houden ook rekening met de impact van de levensstijl en emoties van hun patiënten op hun gezondheid.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een natuurgeneeskundige arts


About author

Marjoleine Nije Twilhaar

Een baan in de voeding omvat het bewaken van de gezondheid van de patiënt en het adviseren met betrekking tot voedingsbehoeften. Als je geïnteresseerd bent in een carrière in de gezondheidszorg en het leuk vindt om anderen te helpen met hun gezondheid, dan is een carrière in voeding misschien iets voor jou. Een loopbaan in de voedingsindustrie biedt ook de mogelijkheid om interpersoonlijke vaardigheden te ontwikkelen en aanvullende informatie te krijgen over voedingsbehoeften. In dit artikel bespreken we 12 verschillende banen in de voeding die hoge salarissen bieden.


Scroll to Top