Blog

Het maakt niet uit welk vakgebied u nastreeft, u kunt banen vinden die lonend en plezierig zijn op basis van uw unieke achtergrond en interesses. Van kunst en cultuur tot zaken en technologie tot eten en drinken, tal van banen bieden voldoening terwijl ze een regelmatig salaris en waardevolle professionele ervaring bieden.

Het is belangrijk op te merken dat verschillende mensen verschillende banen als "leuk" zullen beschouwen op basis van wat ze nodig hebben in een baan. Bij het zoeken naar de beste banen voor jou kan het nuttig zijn om een ​​zelfevaluatie uit te voeren. Je zou kunnen beginnen met jezelf vragen te stellen als:

  • Welke taken, plichten en verantwoordelijkheden doe ik het liefst op school of op het werk?
  • Door welke taken voelt het alsof de tijd snel voorbij gaat?
  • Zijn er waarden, problemen of missies waar ik me sterk voor voel?

Het is niet erg als je antwoorden niet direct gerelateerd zijn aan werk - ze kunnen je nog steeds helpen thema's te identificeren om de juiste baan te selecteren. Als u bijvoorbeeld het liefst borrels met uw vrienden organiseert, vindt u wellicht rollen die verantwoordelijk zijn voor het organiseren van evenementen voor de werknemers van een bedrijf, zoals HR of Employee Experience.

Hoewel u de elementen begrijpt die werk voor u leuk maken, kan het met name nuttig zijn om unieke banen te verkennen die leuk en plezierig lijken. In dit artikel hebben we een lijst samengesteld van 12 "leuke" banen die meer direct betrekking hebben op populaire hobby's en interesses in onze huidige cultuur.

Wat zijn de leukste klussen?

De leukste banen zouden je in staat moeten stellen om je interesses op de rol toe te passen en daarom een ​​zekere mate van plezier en voldoening te vinden in je dagelijkse werk. Hoewel bijna geen enkele baan altijd leuk zal zijn, kun je zeker een baan vinden waarbij je je over het algemeen gelukkig en tevreden voelt.

Hoewel de feitelijke verantwoordelijkheden van uw functie zeker kunnen bijdragen aan uw geluk, is het belangrijk om te bepalen welke kenmerken van uw werk u een tevreden gevoel geven. Terwijl velen bijvoorbeeld compensatie beschouwen als een belangrijke bijdrage aan geluk op het werk, werd salaris in een 2016 Work Happiness Index consequent het minst belangrijk gevonden voor werkgeluk. In plaats daarvan waren voordelen zoals de balans tussen werk en privé belangrijker voor het geluk van de respondenten.

Bij het onderzoeken van bedrijven kan het ook nuttig zijn om aandacht te besteden aan hun Work Happiness Score op Carrieree.

Je kunt in bijna elke branche "leuke" banen vinden, waaronder:

  • Automotive: deze banen omvatten het besturen en repareren van voertuigen, soms in een raceomgeving.
  • Mode: deze beroepen omvatten het kopen, ontwerpen en aanbevelen van kleding en accessoires.
  • Gastvrijheid: deze functies omvatten het creëren van aangename ervaringen voor klanten, meestal door accommodatie, eten of drinken.
  • Technologie: Deze beroepen vereisen het ontwikkelen en testen van hightech apparatuur en systemen.
  • Schrijven: deze rollen omvatten het creëren van unieke inhoud die lezers inspireert.

12 van de leukste banen op elk gebied

Of je nu gespecialiseerd bent in gastvrijheid, schrijven, technologie of een ander vakgebied, je kunt een leuke en plezierige baan vinden. Hieronder hebben we een lijst samengesteld met functies waarvan we denken dat ze directer aansluiten bij verschillende populaire hobby's en interesses in onze huidige cultuur. Nogmaals, het is belangrijk om in gedachten te houden dat wat een baan "leuk" maakt, verschilt van persoon tot persoon, en deze lijst bevat zeker niet alle banen die je misschien leuk vindt:

1. Ontwerper van videogames

Nationaal gemiddeld salaris: $ 10,80 per uur

Hoofdtaken: Ontwerpers van videogames ontwikkelen en testen games op computers en spelsystemen. Ze werken met teams om boeiende verhaallijnen te ontwikkelen, aantrekkelijke gebruikersinterfaces te ontwerpen en doelstellingen op te stellen die spelers stimuleren. Ze gebruiken codeertalen om instructies te maken die computers en spelsystemen moeten volgen. Ontwerpers van videogames testen ook hun games en lossen de problemen en fouten op die ze identificeren.

2. Modeconsulent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 10,87 per uur

Primaire taken: Ook bekend als persoonlijke stylisten, helpen modeconsulenten klanten bij het selecteren van kleding en accessoires die hun imago versterken. Ze adviseren klanten bij het kiezen van flatterende kleding en helpen klanten bij het kiezen van outfits voor evenementen zoals zakelijke conferenties, vakanties of reizen. Persoonlijke stylisten doen ook onderzoek naar ontwerpers en winkelen voor kleding en accessoires in winkels en online.

3. Radio-omroeper

Nationaal gemiddeld salaris: $ 13,61 per uur

Primaire taken: Ook bekend als disc jockeys (DJ's), radio-omroepers zorgen voor muziek, nieuws en commentaar tijdens live-uitzendingen voor radiostations. Ze beslissen over gespreksonderwerpen, selecteren muziek om te spelen tijdens hun shows en interviewen gasten of modereren panels tijdens de uitzendingen. Bij het presenteren van nieuws, sport, weer of verkeer, lezen ze meestal scripts. Radio-omroepers kunnen ook verschijnen op de promotie-evenementen van hun station.

4. Evenementenplanner

Nationaal gemiddeld salaris: $ 15,58 per uur

Hoofdtaken: Eventplanners organiseren gala's, bruiloften, congressen, meetings, congressen en andere evenementen voor particulieren en bedrijven. Ze onderzoeken locaties, ontwerpen binnen- en buitenruimtes en zoeken leveranciers voor verlichting, zitplaatsen en andere behoeften. Evenementenplanners contracteren ook artiesten om gasten te entertainen en huren cateraars in om maaltijden, snacks en drankjes voor evenementen te bieden.

5. Race auto rij-instructeur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 16,52 per uur

Primaire taken: Instructeurs voor raceauto's leren studenten hoe ze speciaal uitgeruste voertuigen op racebanen moeten bedienen. Ze laten de leerlingen zien hoe ze voertuigen moeten bedienen, hoe ze over het circuit moeten rijden terwijl ze hoge snelheden aanhouden en hoe ze de veiligheidsmechanismen moeten gebruiken. Instructeurs voor raceauto's kunnen werken met studenten van alle vaardigheidsniveaus, van degenen die competitieve chauffeurs willen worden tot degenen die op zoek zijn naar entertainment.

6. Dierenverzorger

Nationaal gemiddeld salaris: $ 36.000 per jaar

Primaire taken: Dierentrimmers helpen eigenaren bij het wassen van huisdieren, het trimmen en stylen van hun vacht en het knippen van hun nagels. De meeste dierentrimmers bieden diensten aan voor honden, maar sommige verzorgen ook andere soorten huisdieren. Ze kunnen werken in dierenpensions, dierenwinkels of veterinaire kantoren, of ze kunnen diensten verlenen in de huizen van eigenaren van gezelschapsdieren.

7. Raceautomonteur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 21,33 per uur

Primaire taken: Raceautomonteurs testen en repareren voertuigen om ze voor te bereiden op races. Ze testen motoren, vervangen filters, controleren vloeistoffen, wisselen banden en bevestigen dat systemen goed werken. Monteurs van racewagens controleren auto's doorgaans voor en tijdens korte stops tijdens races, wanneer ze zo snel mogelijk moeten werken.

8. Sommelier

Nationaal gemiddeld salaris: $ 48.736 per jaar

Primaire taken: Sommeliers dienen als wijnexperts en zij adviseren en serveren flessen wijn aan restaurantgasten. Ze onderzoeken wijnen om meer te weten te komen over het type druiven dat is inbegrepen, de wijngaard die de fles heeft geproduceerd en de vintage of het jaar waarin elke fles is geproduceerd. Sommeliers begrijpen hoe wijnen bij verschillende gerechten passen en bevelen geschikte flessen aan die voldoen aan de smaakvoorkeuren van de klant.

9. Romanschrijver

Nationaal gemiddeld salaris: $ 23,84 per uur

Primaire taken: Romanschrijvers schrijven boeken die fictieve verhalen vertellen. Ze bedenken ideeën voor romans, ontwikkelen verhaallijnen, creëren personages en onderzoeken verhaalelementen om nauwkeurigheid te garanderen. Romanschrijvers pitchen verhaalideeën aan uitgevers en werken samen met redacteuren om hun schrijven te verbeteren. Sommige romanschrijvers zijn gespecialiseerd in bepaalde soorten verhalen, zoals historische romans of fantasieboeken.

10. Brouwmeester

Nationaal gemiddeld salaris: $ 52,524 per jaar

Primaire taken: Brouwmeesters houden toezicht op de bierproductie voor brouwerijen. Ze hebben een vergevorderd begrip van het brouwproces en experimenteren vaak met nieuwe ingrediënten en technieken. Ze onderzoeken de eisen van klanten en trends in de sector om innovatieve en unieke bieren te ontwikkelen. Veel brouwmeesters hebben een scheikundige of technische achtergrond en beginnen deze carrière na te streven door thuis bier te brouwen, vrijwilligerswerk te doen bij een lokale brouwerij en een breed scala aan bieren te proeven.

11. Voedselcriticus

Nationaal gemiddeld salaris: $36,05 per uur

Primaire taken: Voedselrecensenten proeven en analyseren voedsel en schrijven over hun indrukken voor tijdschriften, kranten, websites en andere media. Sommige voedselcritici delen hun mening mondeling op tv of radio. Ze bespreken de smaak van eten, de presentatie van gerechten, de bediening van het restaurant en de sfeer van de locatie. Voedselcritici hebben ook een vergevorderd begrip van kook- en baktechnieken, de geschiedenis van verschillende keukens en de huidige voedseltrends.

12. Voice-over artiest

Nationaal gemiddeld salaris: $ 59,99 per uur

Primaire taken: Voice-over artiesten zorgen voor vertelling en dialoog voor animatiefilms, documentaires, tv- en radiocommercials, audioboeken en andere soorten media. Ze kunnen geanimeerde karakters inspreken, plots vertellen of bijdragen aan verhaallijnen. Voice-overartiesten lezen meestal scripts en spreken in microfoons, en ze kunnen emotie toevoegen of accenten gebruiken om het verhaal te versterken.

Nu je de leukste banen op elk gebied hebt ontdekt, ontdek je welke leuke banen het hoogste loon bieden.


About author

Brechtje Willems Lubberts

Het maakt niet uit welk vakgebied u nastreeft, u kunt banen vinden die lonend en plezierig zijn op basis van uw unieke achtergrond en interesses. Van kunst en cultuur tot zaken en technologie tot eten en drinken, tal van banen bieden voldoening terwijl ze een regelmatig salaris en waardevolle professionele ervaring bieden.


Scroll to Top