Blog

Of je nu op zoek bent naar een bijbaan, extra inkomen of de mogelijkheid om je vaardigheden te vergroten, crowdsourcing kan een ideale optie voor je zijn. Werkgevers kunnen meer startersfuncties crowdsourcen om een ​​grote groep werknemers bepaalde projecten te laten voltooien, maar crowdsourcing kan ook zijn voor personen met meer geavanceerde vaardigheden en een langer arbeidsverleden. Dit soort functies komt zowel het inlenende bedrijf als de mensen die het werk voltooien ten goede.

In dit artikel definiëren we wat crowdsourcing-banen zijn, geven we een lijst met banen die je op crowdsourcing-vacaturewebsites kunt vinden en beschrijven we de voordelen van deze functies.

Wat zijn crowdsourcing-taken?

Crowdsourcing banen zijn taken die een bedrijf uitbesteedt aan een groep mensen. Meestal omvat de functie het uitvoeren van microtaken, maar een bedrijf kan elke dienst vragen van individuen die uniek gekwalificeerd zijn. De meeste mensen die een crowdsourced-functie accepteren, werken als freelancer of contractmedewerker, of ze werken in een crowdsourced-baan als bijbaan naast hun fulltime dienstverband bij een andere organisatie.

De kandidaten die een bedrijf inhuurt om het werk te voltooien, hebben meestal geen band met elkaar; in plaats daarvan huurt een bedrijf op individuele basis in om een ​​groot aantal van hetzelfde soort werk te doen.

Lees meer: ​​Micro Jobs: alles wat u moet weten

12 online crowdsourcing-banen

Deze lijst helpt u bij het online ontdekken van crowdsourcing-banen:

1. Reserveringsagent

Gemiddeld salaris: $ 13,36 per uur

Primaire taken: Een reserveringsagent is verantwoordelijk voor het beantwoorden van telefoontjes, e-mails en berichten via de reserveringssystemen van een bedrijf om klanten te helpen bij het boeken van hotelkamers, autoverhuur of excursies terwijl ze op vakantie zijn. Ze kunnen ook werken voor cruisemaatschappijen of luchtvaartmaatschappijen. Een reserveringsagent int de betaling voor de reservering van een klant, beantwoordt vragen en biedt suggesties aan klanten.

2. Klantenservicemedewerker

Gemiddeld salaris: $ 13,73 per uur

Primaire taken: Een medewerker van de klantenservice is verantwoordelijk voor het beantwoorden van vragen van klanten, het verstrekken van informatie over producten en diensten die hun bedrijf verkoopt, het afhandelen van klachten en het bedenken van oplossingen voor problemen. Ze moeten mogelijk bestellingen verwerken en betalingen innen, verkoopdoelen stellen en grotere problemen naar het management escaleren. Een medewerker van de klantenservice moet indrukwekkende communicatieve vaardigheden hebben, zodat ze klanten kunnen helpen.

Lees meer: ​​Meer informatie over hoe u een klantenservicemedewerker bent

3. Medewerker gegevensinvoer

Gemiddeld salaris: $ 14,54 per uur

Primaire taken: Een data entry klerk is verantwoordelijk voor het invoeren van informatie in een computersysteem. Ze moeten de gegevens geordend houden, zodat iedereen de gegevens kan ophalen wanneer dat nodig is. Gegevensinvoermedewerkers kunnen ook verantwoordelijk zijn voor het ophalen van bepaalde gegevens waar leden van het management om vragen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een gegevensinvoerklerk

4. Transcriptionist

Gemiddeld salaris: $ 14,88 per uur

Primaire taken: Een transcriptionist is verantwoordelijk voor het vertalen van audio-opnames van geluidsbestanden naar schriftelijke documentatie. Ze kunnen ook transcriberen wat ze horen tijdens live video. Deze personen moeten oplettend zijn, een hoge typesnelheid hebben en duidelijk kunnen horen wat er op de opname of livevideo staat. Transcriptionists werken meestal met bedrijven op medisch of juridisch gebied, hoewel er veel andere industrieën zijn die transcriptionists inhuren.

5. Mystery-shopper

Gemiddeld salaris: $ 15,44 per uur

Primaire taken: Een mystery shopper is verantwoordelijk voor het anoniem voltooien van het online aankoopproces op de website van een bedrijf. Ze kunnen ook communiceren met een online klantenservicemedewerker of een contactverzoek indienen bij het bedrijf. Mystery shoppers moeten meestal een bepaalde reeks taken voltooien en moeten vervolgens hun waarheidsgetrouwe ervaring met het bedrijf online of via de telefoon delen. Veel bedrijven huren mystery shoppers in om ervoor te zorgen dat ze aan de verwachtingen van de klant voldoen en om algemene feedback over hun activiteiten te verzamelen.

6. Vertaler

Gemiddeld salaris: $ 17,70 per uur

Primaire taken: Een vertaler is verantwoordelijk voor het omzetten van geschreven items die in de ene taal voorkomen in een andere taal. Ze moeten bekwaam zijn in zowel de oorspronkelijke taal van het geschreven materiaal als de taal waarin ze het vertalen. Een vertaler werkt vaak op juridisch, wetenschappelijk en medisch gebied om ervoor te zorgen dat een bedoeld publiek het materiaal kan begrijpen. Ze kunnen boeken, rapporten, artikelen en meer vertalen.

7. Grafisch ontwerper

Gemiddeld salaris: $ 18,13 per uur

Primaire taken: Een grafisch ontwerper is verantwoordelijk voor het creëren van visueel creatief materiaal om ideeën over te brengen, een publiek te inspireren, individuen te informeren en meer. Ze werken met merken om te begrijpen wat hun doelen zijn voor het grafische ontwerp en verzamelen hun merkkleuren, lettertypen en stijlen. Een grafisch ontwerper is meestal bedreven in een handvol computerprogramma's waarmee ze hun ontwerpen maken. Ze kunnen advertenties, logo's, visitekaartjes, brochures, rapporten en meer maken als onderdeel van hun werk.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een grafisch ontwerper

8. Proeflezer

Gemiddeld salaris: $ 22,02 per uur

Primaire taken: Een proeflezer is verantwoordelijk voor het lezen en bewerken van geschreven materiaal, waaronder boeken, artikelen, e-mails, blogposts, rapporten en meer. Ze hebben een sterke beheersing van de Engelse taal en de spelling- en grammaticaregels. Een proeflezer zorgt er ook voor dat het item dat ze aan het bewerken zijn, logisch is voor het beoogde publiek en vrij is van taal die de lezer in verwarring kan brengen.

9. Inhoudsproducent

Gemiddeld salaris: $ 22,59 per uur

Primaire taken: Een contentproducent is verantwoordelijk voor het creëren van verschillende vormen van content voor verschillende platforms. Hun werk kan video, foto, geschreven vorm omvatten en de platforms waarop ze werken, kunnen sociale media, websites, radio of televisie zijn. Een contentproducent moet gewoonlijk hun content conceptualiseren, creëren, bewerken en leveren, en ze moeten mogelijk ook analyses maken over hoe hun content presteerde.

10. Tekstschrijver

Gemiddeld salaris: $ 27,41 per uur

Primaire taken: Een copywriter is verantwoordelijk voor het schrijven van tekst die dient om een ​​doelgroep te informeren, verkopen, inspireren of anderszins aan te spreken. Hun werk kan verschijnen op de website, in blogposts, in e-mails, in banneradvertenties, in nieuwsbrieven, op sociale-medianetwerken of productbeschrijvingen voor e-commercewebsites. Het schrijven van een copywriter kan analytisch of creatief zijn, afhankelijk van de behoeften van het bedrijf.

Lees meer: ​​Leer meer over het zijn van een copywriter

11. Kwaliteitsborgingstester:

Gemiddeld salaris: $29,35 per uur

Primaire taken: Een tester voor kwaliteitsborging is verantwoordelijk voor het uitvoeren van tests op de software die een bedrijf gebruikt om te controleren of deze naar behoren werkt. Ze moeten meestal bepaalde taken uitvoeren om te beoordelen of het programma aan alle specificaties en verwachtingen voldoet. Een tester voor kwaliteitsborging moet mogelijk hun werk vastleggen, rapporten maken die hun ontdekkingen schetsen en nauw samenwerken met ontwikkelaars om problemen op te lossen.

12. Voice-over artiest

Gemiddeld salaris: $ 32,51 per uur

Primaire taken: Een voice-over artiest is verantwoordelijk voor het opnemen van hun stem voor gebruik in media zoals radio, films, commercials en televisie. Ze werken vaak als verteller voor scènes, maar kunnen ook als individuele personages werken.

Voordelen van crowdsourcing banen

Crowdsourcing is voordelig omdat het:

  • Is kosteneffectief. Het uitbesteden van werk aan een groep mensen is meestal goedkoper dan het inhuren van vaste werknemers aan wie een werkgever een salaris moet betalen en mogelijk een ziektekostenverzekering moet afsluiten.
  • Verhoogt de productiviteit. Een bedrijf kan bijvoorbeeld copywriters crowdsourcen om inspirerende inhoud te schrijven net op tijd voor de vakantielancering van een nieuw merk. Door mensen in deze hoedanigheid aan te nemen, wordt er meer werk gedaan en wordt er ook sneller gewerkt, wat erg gunstig is als het bedrijf een kortere doorlooptijd heeft.
  • Biedt verschillende talenten en perspectieven. Een bedrijf kan experts in dienst hebben in hetzelfde soort werk als waarvoor ze crowdsourcing gebruiken, maar met iedereen die nieuw is, kan een ander perspectief en unieke ideeën komen waar de hele organisatie van kan profiteren.
  • Zorgt voor extra inkomsten. Als je op zoek bent naar manieren om meer geld te verdienen zonder je huidige schema te hoeven herschikken, dan kan een crowdsourcingbaan je een bijverdienste geven waarbij je ook vanuit huis kunt werken.
  • Is flexibel. Veel crowdsourcing-posities die u kunt gebruiken, stellen u in staat uw taken in uw eigen tempo te voltooien. Hoewel u mogelijk vervaldata heeft of een bepaald aantal uren per week moet werken, is het gebruikelijk dat u uw werk kunt voltooien op de uren die u het beste uitkomen.
  • Verhoogt uw blootstelling. Hoe meer werk u voor werkgevers verricht, hoe groter het aantal professionele contacten zou moeten zijn. Als u geweldig werk levert, zelfs als het bedrijf uw diensten niet langer nodig heeft nadat u uw toegewezen project hebt voltooid, kunt u contact houden met uw contactpersoon over toekomstige kansen.

About author

Jurrien Schoterman

Of je nu op zoek bent naar een bijbaan, extra inkomen of de mogelijkheid om je vaardigheden te vergroten, crowdsourcing kan een ideale optie voor je zijn. Werkgevers kunnen meer startersfuncties crowdsourcen om een grote groep werknemers bepaalde projecten te laten voltooien, maar crowdsourcing kan ook zijn voor personen met meer geavanceerde vaardigheden en een langer arbeidsverleden. Dit soort functies komt zowel het inlenende bedrijf als de mensen die het werk voltooien ten goede.


Scroll to Top