Blog

Als je een carrière hebt overwogen waarin je de werknemers van een bedrijf kunt dienen, dan is het nastreven van een baan in human resources misschien de juiste keuze voor jou. Er zijn veel verschillende rollen binnen de personeelsafdeling waaruit u kunt kiezen, en ze bieden een breed scala aan verantwoordelijkheden en kansen voor loopbaanontwikkeling en een hoger loon. In dit artikel definiëren we human resources, leren we waarom het belangrijk is voor het bedrijfsleven en ontdekken we de meest voorkomende carrièrepaden die op deze afdeling te vinden zijn.

Wat is personeelszaken?

Human resources is de afdeling binnen een bedrijf of organisatie die toezicht houdt op het management en de ontwikkeling van medewerkers. Dit omvat alle aspecten van het wervingsproces van medewerkers, zoals werving, sollicitatiegesprekken, werving en training. Het behandelt ook aandachtsgebieden, waaronder conflictoplossing, eerlijke arbeidspraktijken en diversiteit op de werkplek.

Waarom is human resources belangrijk in het bedrijfsleven?

Het hebben van een volledig functionele personeelsafdeling is belangrijk in het bedrijfsleven omdat het de algehele tevredenheid en loyaliteit van de medewerkers bevordert. Dit leidt tot minder conflicten, betere prestaties en langere retentie, wat bedrijven tijd en geld bespaart. De HR-afdeling voert ook onderzoek uit om concurrerende lonen te garanderen en ontwikkelt kosteneffectieve manieren om betere tarieven voor personeelsbeloningen te bedingen.

Veelvoorkomende soorten personeelsspecialiteiten

Hier zijn 12 van de meest voorkomende soorten personeelszaken die u kunt overwegen:

1. Arbeidsdeskundige

Nationaal gemiddeld salaris: $ 15,21 per uur

Primaire taken: Arbeidsspecialisten, ook wel "arbeidsbemiddelingsspecialisten" genoemd, gebruiken hun expertise om mensen te matchen met specifieke banen. Ze werken vaak binnen een personeelsafdeling of voor een uitzendbureau. Werkgelegenheidsspecialisten hebben diepgaande kennis van de functiebeschrijvingen, wervingsprocessen, salarissen en secundaire arbeidsvoorwaarden van een bedrijf. Ze kunnen banenbeurzen, scholen en professionele organisaties bezoeken om kandidaten te vinden, en ze adverteren hun diensten meestal online en in gedrukte publicaties.

2. Personeelsassistent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 16,96 per uur

Primaire taken: De rol van een human resources-assistent omvat het assisteren van HR-directeuren en managers met administratieve taken. HR-assistenten documenteren afwezigheden, beëindigingen, prestatierapporten, grieven en informatie over beloningen met betrekking tot werknemers. Ze helpen vaak bij het wervingsproces, zoals door functiebeschrijvingen te schrijven, contact op te nemen met referenties en te communiceren met sollicitanten.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een HR-assistent

3. Personeelscoördinator

Nationaal gemiddeld salaris: $ 18,31 per uur

Primaire taken: Human resources-coördinatoren helpen bij het faciliteren van HR-programma's en -functies onder leiding van de HR-directeur of -manager. Hun taken omvatten het plannen van oriëntaties, het aanpakken van zorgen van werknemers en het coördineren van training en ontwikkeling van werknemers. Coördinatoren onderzoeken branchetrends en best practices om HR-processen en -beleid te verbeteren die de medewerkerstevredenheid verhogen.

4. Personeelsspecialist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 49.149 per jaar

Primaire taken: De rol van een human resources-specialist omvat het werven en plaatsen van werknemers. Dit houdt in dat werknemers worden gescreend, geworven, geïnterviewd en op relevante vacatures worden geplaatst. Ze zijn meestal in dienst van particuliere bedrijven en overheidsinstanties waar ze intern werken, hoewel ze soms naar banenbeurzen en universiteitscampussen reizen om sollicitanten persoonlijk te ontmoeten. Specialisten voeren ook antecedentenonderzoeken uit en begeleiden nieuwe medewerkers.

5. Recruiter

Nationaal gemiddeld salaris: $ 55.713 per jaar

Primaire taken: Recruiters werken in specifieke bedrijven om kandidaten te vinden voor interne functies of voor wervingsbureaus die kandidaten voor andere bedrijven doorlichten. Ze zijn vaak gespecialiseerd in het werven van de beste kandidaten voor specifieke functies in bepaalde sectoren. Om de meest gekwalificeerde kandidaten te vinden, besteden ze veel van hun tijd aan het online plaatsen van vacatures, het beoordelen van sollicitaties en het contacteren van potentiële medewerkers voor sollicitatiegesprekken. Ze onderhandelen ook over salarissen en plaatsen kandidaten op de meest geschikte vacatures.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een recruiter

6. Human resources-generalist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 57.206 per jaar

Primaire taken: Human resources-generalisten voeren veel administratieve taken uit die ervoor zorgen dat de personeelsafdeling soepel blijft lopen. Ze zijn verantwoordelijk voor het beheer van de dagelijkse activiteiten van de afdeling met betrekking tot beleid, procedures en programma's. Meer specifiek houden generalisten toezicht op de naleving en rapportage van regelgeving, organisatieontwikkeling, communicatie tussen bedrijven en werknemers en veiligheid en welzijn van werknemers.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een HR-generalist

7. Wervingsmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 70.365 per jaar

Primaire taken: Wervingsmanagers moeten een uitgebreide wervingsachtergrond hebben om toezicht te houden op andere recruiters en de sourcing-, sollicitatie- en tewerkstellingsprocessen van een bedrijf te beheren. Deze managers moeten de arbeidswetgeving begrijpen en andere afdelingsmanagers ontmoeten om toekomstige wervingsbehoeften te voorspellen en wervingsstatistieken bij te houden om efficiënte wervingspraktijken te garanderen.

8. Personeelsmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $71.320 per jaar

Primaire taken: Human resources managers houden toezicht op de gehele human resources-afdeling en zorgen ervoor dat teamleden hun taken effectief uitvoeren. Ze ontmoeten medewerkers op directieniveau om het wervingsproces te strategiseren en ervoor te zorgen dat hun teamleden taken uitvoeren die de gewenste resultaten opleveren. HR-managers voeren vaak exit-interviews en behandelen gevoelige werknemerskwesties. Ze zijn ook verantwoordelijk voor het bijhouden van afdelingsgegevens en organigrammen.

Lees meer: ​​Meer informatie over HR-manager zijn

9. Medewerker relatiebeheerder

Nationaal gemiddeld salaris: $71.526 per jaar

Primaire taken: Medewerkersrelatiemanagers handhaven een harmonieuze werkomgeving door bepaalde gedragingen aan te pakken die van invloed zijn op de werkplek. Hun kennis van staats- en federale arbeidswetten helpt hen te begrijpen hoe ze moeten omgaan met het proces van conflictoplossing en andere situaties die om onderhandeling vragen. Managers voor werknemersrelaties moeten uitstekende communicatieve en interpersoonlijke vaardigheden hebben en moeten weten hoe ze gevoelige kwesties moeten aanpakken.

10. Arbeidsrelatiespecialist

Nationaal gemiddeld salaris: $77.838 per jaar

Primaire taken: Specialisten op het gebied van arbeidsverhoudingen zijn goed thuis in economie, arbeidswetgeving, loongegevens en trends in collectieve onderhandelingen met de vakbond. Hun gespecialiseerde rol omvat het voorbereiden van de informatie die uitvoerende managers nodig hebben tijdens het collectieve onderhandelingsproces. Ze implementeren ook programma's voor arbeidsverhoudingen, beheren klachtenprocedures, adviseren personeelszaken en verzamelen statistische informatie om de beslissingen van een bedrijf met betrekking tot werknemerscontracten te sturen.

11. Directeur van medewerkerservaring

Nationaal gemiddeld salaris: $86,241 per jaar

Primaire taken: Directeuren van Employee Experience zijn bekwaam in bedrijfsstrategie en begrijpen hoe problemen kunnen worden opgelost om teams efficiënter te maken. Deze directeuren werken samen met andere leidinggevenden om aanbevelingen te doen voor loopbaanplanning, teambuildingoefeningen en andere programma's die zijn ontworpen om de werknemerstevredenheid te vergroten. Bovenal helpen hun leiderschapskwaliteiten de bedrijfscultuur positief vorm te geven.

12. Directeur personeelszaken

Nationaal gemiddeld salaris: $97.777 per jaar

Primaire taken: Directeuren van personeelszaken, ook wel bekend als "HR-directeuren", hebben doorgaans een lange werkgeschiedenis in personeelszaken, vooral bij het managen van teams. Hun belangrijkste rol is het toezicht houden op de personeelsafdeling van het bedrijf om ervoor te zorgen dat het efficiënt en winstgevend is. Een HR-directeur rapporteert aan de chief executive officer van zijn bedrijf over de vele aspecten van human resources, inclusief de implementatie van beleid en procedures. Ze leiden de oriëntatie- en trainingsprogramma's van werknemers, houden toezicht op de procedures voor databasebeheer en zorgen voor naleving van federale, staats- en lokale wetten. Ook kunnen HR-directeuren toezicht houden op het afdelingsbudget.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een HR-directeur


About author

Tijl Antonissen

Als je een carrière hebt overwogen waarin je de werknemers van een bedrijf kunt dienen, dan is het nastreven van een baan in human resources misschien de juiste keuze voor jou. Er zijn veel verschillende rollen binnen de personeelsafdeling waaruit u kunt kiezen, en ze bieden een breed scala aan verantwoordelijkheden en kansen voor loopbaanontwikkeling en een hoger loon. In dit artikel definiëren we human resources, leren we waarom het belangrijk is voor het bedrijfsleven en ontdekken we de meest voorkomende carrièrepaden die op deze afdeling te vinden zijn.


Scroll to Top