Blog

een baan zoeken

12 Ziekenhuisbanen Waarvoor Geen Ervaring Vereist Is

Er zijn veel ziekenhuisbanen waarvoor geen ervaring vereist is en die pas afgestudeerde studenten of beginnende professionals de kans bieden om de gezondheidszorg te betreden. De zorgsector is de afgelopen jaren exponentieel gegroeid, waardoor nieuwe functies zijn ontstaan ​​op senior- en instapniveau. In dit artikel delen we 12 ziekenhuisbanen op instapniveau waarvoor geen ervaring vereist is.

12 ziekenhuisbanen waarvoor geen ervaring vereist is

Hier zijn 12 ziekenhuisbanen voor professionals die onlangs zijn afgestudeerd of die een instappositie nodig hebben:

1. Vertegenwoordiger van de patiëntenservice

Nationaal gemiddeld salaris: $ 28.315 per jaar

Primaire taken: Vertegenwoordigers van de patiëntenservice verzamelen informatie van patiënten, waaronder persoonlijke contactgegevens, informatie over de ziektekostenverzekering en factuurgegevens voor ziekenhuizen en andere medische voorzieningen. Vertegenwoordigers van de patiëntendienst werken overdag vaak fulltime en treden op als vertegenwoordiger voor de diensten van het ziekenhuis. Vertegenwoordigers van de patiëntendienst helpen patiënten ook bij het lokaliseren van dokterspraktijken en andere ziekenhuisgebieden en bellen voor vervoersdiensten.

2. Apotheektechnicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 29.951 per jaar

Primaire taken: Apotheektechnici werken nauw samen met apothekers en patiënten om medicatiebestellingen in te vullen, medische papieren en verzekeringsclaims te organiseren en in te dienen, medicijnen op te slaan en te volgen en klantenservice te bieden in winkelomgevingen. Apotheektechnici kunnen werk vinden in apotheken voor de detailhandel, thuisapotheken, ziekenhuizen en instellingen voor langdurige zorg. Apotheektechnici werken meestal fulltime.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een apotheektechnicus

3. Medische factuur en codeur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 30,393 per jaar

Primaire taken: Medische factureringsspecialisten en codeurs vertalen medisch papierwerk in gestandaardiseerde medische codes, die worden gebruikt om facturen te maken voor het indienen van verzekeringsclaims. Billers en programmeurs werken vaak fulltime in ziekenhuizen of medische kantoren en hebben een korte medische facturerings- en coderingscursus en certificering nodig. Typische cursussen duren van 10 maanden tot meer dan een jaar om te voltooien.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een medische rekeninghouder

4. Medische receptioniste

Nationaal gemiddeld salaris: $ 33.914 per jaar

Primaire taken: Medische receptionisten werken bij de receptie van medische voorzieningen en verwelkomen patiënten en nemen informatie op. Receptionisten voeren en ontvangen ook telefoontjes, leiden patiënten naar de verdiepingen of kantoren en bellen voor patiëntendiensten.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een medisch receptioniste

5. Gecertificeerde verpleegassistent

Nationaal gemiddeld salaris: $ 35.207 per jaar

Primaire taken: Een gecertificeerde verpleegassistent, of CNA, helpt de geregistreerde verpleegkundige met verschillende taken op het gebied van patiëntenzorg, waaronder het toedienen van medicatie, het verschonen van beddengoed en kleding, voeding en voedselbereiding, het controleren en opnemen van vitale functies, helpen bij persoonlijke hygiëne en het communiceren van de behoeften van de patiënt of wijzigingen aan de verpleegkundige of arts. CNA's werken meestal fulltime en kunnen in een ziekenhuis of andere medische faciliteit werken.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een CNA (Certified Nursing Assistant)

6. Medisch assistent

Nationaal gemiddeld salaris: $36.928 per jaar

Primaire taken: Medisch assistenten vervullen verschillende zorgfuncties, waaronder het ondersteunen van zorgprofessionals zoals verpleegkundigen bij dagelijkse taken. Dit kan het invullen van formulieren, het afleveren van benodigdheden en medicijnen, het evalueren van monsters, het toedienen van navullingen en het verhogen van het zorgniveau voor patiënten omvatten.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een medisch assistent

7. Patiëntenzorgtechnicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 41,145 per jaar

Primaire taken: Patiëntenzorgtechnici helpen medische professionals met patiëntenzorg. Dit kan basistaken omvatten zoals wassen en voeden en basishygiëne, het verkrijgen van informatie en patiëntspecimens en het informeren van verpleegkundigen en artsen over eventuele wijzigingen met patiënten. Patiëntenzorgtechnici werken doorgaans fulltime in ziekenhuizen en andere medische voorzieningen.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een patiëntenzorgtechnicus

8. Gezondheidsinformatietechnicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 45.369 per jaar

Primaire taken: Gezondheidsinformatietechnici verzamelen, bewaren en beveiligen medische dossiers en informatie. Technici volgen specifieke regels met betrekking tot het opslaan van medische informatie en houden zich aan wetten zoals HIPAA (de Health Insurance Portability and Accountability Act). Gezondheidsinformatietechnici controleren ook de juistheid van medische informatie en helpen bij het aanbrengen van wijzigingen op verzoek van de patiënt of medische professional.

9. Gelicentieerde praktische verpleegster

Nationaal gemiddeld salaris: $ 48.401 per jaar

Primaire taken: Gelicentieerde praktische verpleegkundigen bieden routinematige zorg aan patiënten in een ziekenhuis, instelling voor langdurige zorg of andere medische instellingen. Taken omvatten het controleren en rapporteren van vitale functies, assisteren bij patiënthygiëne, het melden van wijzigingen aan artsen of RN's, het onderhouden van schone sanitaire ruimtes en het communiceren met families en vrienden van patiënten. Gelicentieerde praktische verpleegkundigen werken doorgaans fulltime en volgen een medisch-ethische code en alle gezondheidsgerelateerde wetten.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een gediplomeerde praktische verpleegkundige (LPN)

10. Laboratoriumtechnicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 49.533 per jaar

Primaire taken: Laboratoriumtechnici verzamelen en analyseren laboratoriummonsters en verstrekken resultaten en schriftelijke rapporten over hun bevindingen. In een medische omgeving analyseren laboratoriumtechnici patiëntenvloeistoffen of andere biologische monsters. Laboratoriumtechnici volgen strikte laboratoriumveiligheids- en beveiligingsrichtlijnen en reinigen en onderhouden de laboratoriumomgeving. Laboratoriumtechnici werken doorgaans fulltime.

11. Technicus milieudiensten

Nationaal gemiddeld salaris: $ 51.848 per jaar

Primaire taken: Technici van milieudiensten reinigen, organiseren en ontsmetten medische kantoren en kamers. Taken zijn onder meer het legen van vuilnisbakken, het vegen van vloeren, het afstoffen, reinigen en ontsmetten van oppervlakken en het verwijderen van biologische verontreinigingen. Milieuservicetechnici werken doorgaans fulltime.

12. Psychiatrisch verpleegkundige

Nationaal gemiddeld salaris: $ 83.279 per jaar

Primaire taken: Psychiatrisch verpleegkundigen bieden basiszorg aan patiënten met een psychische aandoening of speciale psychische behoeften. Taken zijn onder meer het toedienen van medicatie, het opnemen van vitale functies, het toezicht houden op de basiszorg en het melden van veranderingen in gedrag en gezondheid aan de behandelend arts. Ze kunnen ook samenwerken met families om het beste zorgplan voor de patiënt te maken. Psychiatrisch verpleegkundigen werken doorgaans fulltime.

Typische vaardigheden voor professionals in de gezondheidszorg

Beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg werken in unieke omstandigheden om zieken en ouderen te verzorgen en de studie geneeskunde te bevorderen. Deze specifieke voorwaarden vereisen dat beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg bepaalde vaardigheden naar hun werk brengen, waaronder:

  • Mededogen: Mededogen is een belangrijke vaardigheid voor zorgprofessionals omdat het hen helpt om meer contact te maken met patiënten en om de stress te begrijpen die ziekte kan veroorzaken bij patiënten en familieleden.

  • Toewijding: Beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg zullen patiënten dagelijks in een klinische omgeving verzorgen en toewijding brengen om anderen aan het werk te helpen. Zelfs zorgprofessionals in administratieve functies brengen nog steeds een mate van toewijding aan het werk mee om consistentie en nauwkeurigheid te garanderen.

  • Kritisch denkvermogen: de gezondheidszorg kan unieke uitdagingen met zich meebrengen die kritisch denkvermogen vereisen om te navigeren. Kritische denkvaardigheden kunnen het vermogen omvatten om een ​​uitdaging te analyseren en te brainstormen over oplossingen, uitstekende communicatieve vaardigheden en sterke observatievaardigheden.

  • Teamwerkvaardigheden: het vermogen om in teamverband te werken is belangrijk voor een zorgverlener, omdat de meeste banen in de gezondheidszorg teamgericht zijn. Werken met een team betekent effectief communiceren, eerlijk zijn en verschillen opzij zetten om een ​​gemeenschappelijk doel te bereiken.


About author

Mieke Taatgen

Er zijn veel ziekenhuisbanen waarvoor geen ervaring vereist is en die pas afgestudeerde studenten of beginnende professionals de kans bieden om de gezondheidszorg te betreden. De zorgsector is de afgelopen jaren exponentieel gegroeid, waardoor nieuwe functies zijn ontstaan op senior- en instapniveau. In dit artikel delen we 12 ziekenhuisbanen op instapniveau waarvoor geen ervaring vereist is.


Scroll to Top