Blog

een baan zoeken

13 Banen Die U Kunt Doen Met Een Diploma Juridische Studies

Door te leren wat je kunt doen met een diploma juridische studies, kun je een rol vinden die gebruikmaakt van de vaardigheden en kennis van je opleiding. Juridische studies kunnen een geweldige opleidingsoptie zijn voor diegenen die geïnteresseerd zijn in onder meer juridische, zakelijke en financiële carrières. In dit artikel bespreken we de verschillende loopbaantrajecten die beschikbaar zijn met een bachelordiploma in juridische studies.

Wat is een diploma juridische studies?

Een diploma juridische studies is een vierjarige bacheloropleiding die studenten een uitgebreide kennis van juridische zaken biedt. Voor sommigen kan het leiden tot rechtenstudie om een ​​Juris Doctor, Master of Laws of Doctor in de Juridische Wetenschappen te behalen om als advocaat of als rechter te werken. Voor anderen is het het begin van een verwante carrière in de rechten. Zelfs buiten het werken op juridisch gebied, kan kennis van juridische kwesties nuttig zijn voor veel carrières.

Banen die je kunt krijgen met een diploma juridische studies

Hier zijn enkele van de gevarieerde banen die je kunt krijgen met een diploma juridische studies:

1. Wetshandhavers

Nationaal gemiddeld salaris: $ 26.484 per jaar

Primaire taken: Een wetshandhaver is een overheidsfunctionaris, zoals een politieagent, een plaatsvervanger van de sheriff of ander soort wetshandhavingspersoneel, inclusief FBI-agenten, afhankelijk van de overheidsafdeling waarvoor ze werken. Ze handhaven wetten en onderzoeken misdaden. Een goed begrip van lokale, staats- en federale wetten en hoe juridische procedures werken, kan zeer nuttig zijn voor dit soort functies.

2. Juridisch medewerker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 33.925 per jaar

Primaire taken: Een juridisch medewerker communiceert met juridische klanten, voert administratieve taken uit en bereidt juridische documenten voor om advocaten bij hun werk te helpen. Ze kunnen ook de agenda's van advocaten beheren, communiceren met externe advocaten en zorgen voor de organisatie en archivering. Ze werken overal waar een advocaat werkt, inclusief advocatenkantoren, bedrijven, non-profitorganisaties en bij de overheid.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een juridisch assistent

3. Rechtbankverslaggever

Nationaal gemiddeld salaris: $ 35.197 per jaar

Primaire taken: Een rechtbankverslaggever werkt in een rechtszaal en levert documentatie van de procedure door alles te typen zoals het zich voordoet. Ze kunnen werken in civiele of strafrechtelijke rechtszalen en moeten snel en efficiënt typen, vaak met behulp van professionele steno. Een goed begrip van juridische termen is vooral belangrijk, aangezien rechters en advocaten vaak verwijzen naar juridische terminologie of precedenten.

4. Juridische processerver

Nationaal gemiddeld salaris: $ 45.885 per jaar

Primaire taken: Een juridische processerver is een professional die belangrijke juridische documenten aflevert in een officiële hoedanigheid, zoals dagvaardingen, dagvaardingen en huisverboden. Ze moeten een goed begrip hebben van het rechtssysteem en hoe ze deze documenten moeten aanleveren. Ze werken vaak rechtstreeks voor de rechtbank of de overheid.

5. Juridisch secretaris

Nationaal gemiddeld salaris: $47.010 per jaar

Primaire taken: Een juridisch secretaresse is een soort administratief medewerker die helpt bij juridisch werk. Ze archiveren papierwerk, doen administratief werk en staan ​​juridische professionals bij. Ze kunnen werken bij een advocatenkantoor, een overheidskantoor of de juridische afdeling van een organisatie.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een juridisch secretaresse

6. Paralegal

Nationaal gemiddeld salaris: $ 48.334 per jaar

Primaire taken: Een paralegal werkt samen met advocaten en andere juridische professionals bij vele soorten bedrijven. Ze helpen advocaten zich voor te bereiden op de rechtbank, juridische informatie op te zoeken en met cliënten te communiceren, maar zij mogen geen juridisch advies geven of een cliënt voor de rechtbank vertegenwoordigen.

Gerelateerd: Meer informatie over paralegal zijn

7. Reclasseringsambtenaar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 48.424 per jaar

Primaire taken: Een reclasseringsambtenaar werkt voor de overheid als ambtenaar van de rechtbank die ervoor zorgt dat mensen met een proeftijd zich aan de regels houden. Ze volgen overtreders op proef om hen te helpen rehabiliteren in de gemeenschap en volgen hun voortgang totdat ze hun proeftijd hebben voltooid.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een reclasseringsambtenaar

8. Jury-adviseur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 55.033 per jaar

Primaire taken: Een juryconsulent werkt samen met een juridisch team om hen te helpen bij het selecteren van een jury die waarschijnlijk zal aansluiten bij hun team bij het bepalen van een zaak. Ze zijn vaak specialisten in menselijk gedrag en juridische kwesties, zodat ze uitgebreide feedback kunnen geven tijdens de juryselectie.

9. Wetsbibliothecaris

Nationaal gemiddeld salaris: $ 59.379 per jaar

Primaire taken: Een wetsbibliothecaris werkt in wetsbibliotheken om gebruikers te helpen bij het vinden van teksten en informatie, boeken terug te brengen naar waar ze thuishoren en om gebruikers te informeren over technologie en andere systemen in de bibliotheek. Er zijn juridische bibliotheken op veel locaties, waaronder universiteiten, overheidsinstellingen en openbare bibliotheken, die een grote verscheidenheid aan juridische teksten bevatten waarnaar juridische professionals moeten verwijzen.

10. Maatschappelijk werker

Nationaal gemiddeld salaris: $59.871 per jaar

Primaire taken: Een maatschappelijk werker helpt mensen die lijden aan huiselijk geweld of verwaarlozing en pleegt kinderen. Afhankelijk van de cliënten die ze helpen, kunnen ze geestelijke gezondheidsdiensten aanbevelen, pleeggezinnen en ouders ontmoeten om het welzijn van de kinderen onder hun hoede te controleren en gevallen van misbruik documenteren en getuigen. Ze kunnen werken voor de overheid of voor particuliere organisaties die zich richten op het welzijn van mensen.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een maatschappelijk werker

11. Bemiddelaar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 62.328 per jaar

Primaire taken: Een bemiddelaar, ook wel arbiter of bemiddelaar genoemd, werkt samen met tegenpartijen in een juridische situatie om tot een oplossing te komen die voor iedereen acceptabel is. Dit proces kan de juridische kosten verlagen, inclusief de gerechtstijd en juridische kosten, en kan vaak sneller zijn dan een volledige rechtszaak. Bemiddelaars kunnen de argumenten van elke partij beoordelen, eerdere gerelateerde zaken onderzoeken, naar beide partijen luisteren om hun problemen te bespreken en hen helpen een compromis te sluiten.

12. Compliance officer

Nationaal gemiddeld salaris: $82,353 per jaar

Primaire taken: Een compliance officer werkt binnen een organisatie om ervoor te zorgen dat de organisatie in overeenstemming is met alle overheidsvoorschriften of wetten, evenals professionele of bedrijfsregels. Het is nuttig voor compliance-functionarissen om het juridische systeem te begrijpen en hoe ze wetten kunnen herzien en hoe ze een organisatie naar compliance kunnen leiden.

13. Makelaar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 85.398 per jaar

Primaire taken: Een makelaar helpt huiseigenaren bij de verkoop van hun huis en huizenkopers bij het vinden van een huis. Ze werken misschien samen met een groter vastgoedbedrijf, maar opereren vaak als een klein bedrijf. Omdat het kopen en verkopen van onroerend goed veel juridisch papierwerk vereist, kan het begrijpen van juridische kwesties heel nuttig zijn voor een makelaar.


About author

Mathijn Varenhorst

Door te leren wat je kunt doen met een diploma juridische studies, kun je een rol vinden die gebruikmaakt van de vaardigheden en kennis van je opleiding. Juridische studies kunnen een geweldige opleidingsoptie zijn voor diegenen die geïnteresseerd zijn in onder meer juridische, zakelijke en financiële carrières. In dit artikel bespreken we de verschillende loopbaantrajecten die beschikbaar zijn met een bachelordiploma in juridische studies.


Scroll to Top