Blog

een baan zoeken

13 Banen In De Dienstverlenende Sector: Met Taken En Salarissen

De dienstverlenende sector biedt u verschillende mogelijkheden om uw interpersoonlijke en klantenservicevaardigheden te ontwikkelen. Of u nu in een restaurant of voor een financiële instelling wilt werken, u zult zeker een baan in de dienstverlenende sector vinden die past bij uw interesses en vaardigheden. Als u de verschillende banen in de dienstverlenende sector begrijpt, kunt u bepalen of u een baan in deze sector van de beroepsbevolking ziet nastreven. In dit artikel leggen we uit wat een baan in de dienstverlenende sector is en geven we een lijst van 13 banen in de dienstverlenende sector die u kunt nastreven.

Gerelateerd: 15 voorbeelden van servicebedrijven

Wat is een baan in de dienstverlenende sector?

Een baan in de dienstverlenende sector is een beroep dat betrekking heeft op de marketing van diensten aan consumenten en bedrijven. Waar andere industrieën zich richten op productproductie, creëert deze industrie specifieke diensten. Personen in de dienstverlenende sector hebben vaak banen in reizen, horeca, financiën, transport, onderwijs, gezondheidszorg, onroerend goed, entertainment of massamedia. Professionals in de dienstverlenende sector profiteren van sterke communicatie, klantenservice en aanpassingsvermogen.

Gerelateerd: Wat is een service-industrie? Plus 26 voorbeelden

13 banen in de dienstverlenende sector

Van horeca tot verkoop, de dienstverlenende sector omvat een breed scala aan carrières. Overweeg een van de volgende banen in de dienstverlenende sector te nemen:

1. Callcentervertegenwoordiger

Nationaal gemiddeld salaris: $ 30.561 per jaar

Primaire taken: Callcentermedewerkers beheren inkomende telefoontjes van klanten, beantwoorden vragen, luisteren naar de zorgen van klanten en bieden klanten een nuttige oplossing. Wanneer ze met een klant praten, ronden ze vaak een verkoop af of schakelen ze het gesprek door naar de juiste afdeling. Callcentermedewerkers volgen ook scripts om ervoor te zorgen dat ze klanten de juiste richting of oplossing bieden.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een callcentervertegenwoordiger

2. Bankmedewerker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 32,306 per jaar

Primaire taken: Bankmedewerkers dienen als eerste aanspreekpunt voor klanten in een bank. Ze voltooien transacties met klantenrekeningen, behandelen contant geld van klanten, ontvangen deposito's en leningbetalingen, geven opnames uit de spaarrekening van een klant en verwerken contante voorschotten. Bankvertellers verkopen ook kascheques, lossen klachten op en registreren transacties.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een bankbediende

3. Stewardess

Nationaal gemiddeld salaris: $ 35.754 per jaar

Primaire taken: Stewardessen dienen als lid van de vliegtuigbemanning aan boord van een vlucht of vliegtuig. Ze zorgen voor de veiligheid en het comfort van alle vliegtuigpassagiers en geven waar nodig informatie en assistentie. Stewardessen begroeten klanten, voeren veiligheidscontroles uit voorafgaand aan een vlucht en bereiden en serveren eten en drinken aan passagiers. Ze demonstreren ook het veilige gebruik van nood- en veiligheidsuitrusting aan boord van een vlucht en stellen passagiers gerust tijdens luchtturbulentie.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een stewardess

4. Persoonlijke trainer

Nationaal gemiddeld salaris: $ 36.355 per jaar

Primaire taken: Een personal trainer ontwikkelt veilige en effectieve fitnessprogramma's voor hun klanten. Ze helpen mensen hun fitnessdoelen te bereiken, inclusief alles van gewichtsverlies tot krachttraining. Personal trainers demonstreren oefeningen en verschillende routines aan hun cliënten, helpen hun cliënten blessures te minimaliseren tijdens het uitvoeren van deze oefeningen, volgen de voortgang van hun cliënten en bieden middelen om gezond leven te bevorderen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een personal trainer

5. Server

Nationaal gemiddeld salaris: $ 37.263 per jaar

Primaire taken: Servers nemen bestellingen van klanten op in een restaurant, serveren zowel eten als drinken en zorgen voor de tevredenheid van de gasten. Ze checken regelmatig bij klanten om ervoor te zorgen dat ze van hun maaltijden genieten en om eventuele problemen op te lossen. Servers bevelen ook gerechten aan op basis van de voorkeuren van hun klanten, regelen tafelinstellingen, bezorgen cheques en incasseren betalingen van klanten.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een server

6. Bruiloftsplanner

Nationaal gemiddeld salaris: $38.866 per jaar

Primaire taken: Weddingplanners helpen bij het ontwerpen, plannen en beheren van de aanstaande bruiloft van een klant. Ze regelen verschillende leveranciers, onderhandelen over contracten, ontwikkelen gedetailleerde tijdlijnen, beheren de budgetten van hun klanten en wonen rondleidingen en proeverijen bij. Weddingplanners brainstormen ook over ontwerp- en stijlideeën om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de visie van hun klanten.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een weddingplanner

7. Verkoopmedewerker detailhandel

Nationaal gemiddeld salaris: $39.275 per jaar

Primaire taken: Verkoopmedewerkers in de detailhandel begroeten en helpen klanten in een winkel. Ze helpen hen bij het vinden en selecteren van producten, beantwoorden vragen van klanten en helpen de omzet van het bedrijf te vergroten door middel van productkennis en verkoopstrategieën. Verkoopmedewerkers in de detailhandel bedienen ook kassa's, handelen financiële transacties af en bieden hoogwaardige klantenservice.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een verkoopmedewerker in de detailhandel

8. Haarstylist

Nationaal gemiddeld salaris: $45.775 per jaar

Hoofdtaken: Haarstylisten zijn gespecialiseerd in het knippen, kleuren en stylen van iemands haar. Ook bekend als kappers, wassen en reinigen ze het haar van een klant, adviseren en verkopen salonproducten en onderzoeken de nieuwste kapseltrends. Haarstylisten beschrijven ook de voordelen van verschillende haarproducten, controleren de productvoorraad in hun salon en gebruiken zowel basis- als geavanceerde technieken om aan de haarstylingbehoeften van hun klanten te voldoen.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een haarstylist

9. Restaurantmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 49.450 per jaar

Primaire taken: Restaurantmanagers houden toezicht op restaurants om ervoor te zorgen dat ze soepel en efficiënt werken. Zij organiseren en begeleiden alle restaurantactiviteiten. Ze behandelen bijvoorbeeld klantenservicekwesties, zorgen voor de levering van kwaliteitsvoedsel en dranken, beheren restaurantmedewerkers en zorgen ervoor dat het bedrijfsbeleid wordt nageleefd.

Gerelateerd: Meer informatie over restaurantmanager zijn

10. Hotelmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 50.985 per jaar

Primaire taken: Hotelmanagers onderhouden de exploitatie van een accommodatie-gerelateerd etablissement, zoals een hotel. Ze werven, trainen en begeleiden medewerkers, beheren het hotelbudget, plannen onderhoudswerkzaamheden en aankomende evenementen en promoten de hotelinrichting. Hotelmanagers behandelen ook de zorgen van klanten en zorgen ervoor dat de medewerkers over de kennis beschikken die ze nodig hebben om hoogwaardige klantenservice te bieden.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een hotelmanager

11. Boekhouder

Nationaal gemiddeld salaris: $ 57.377 per jaar

Primaire taken: Accountants bereiden, onderhouden, registreren en interpreteren financiële transacties en gegevens voor hun bedrijf of voor hun klanten. Ze zorgen ervoor dat belastingen op tijd worden ingediend, identificeren discrepanties en ontwikkelen strategische oplossingen om een ​​organisatie efficiënter te laten werken. Wanneer ze voor een bedrijf werken, delen accountants de financiële informatie van de organisatie met het managementteam en analyseren ze boekhoudgegevens om strategische financiële aanbevelingen te doen.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een accountant

12. Advocaat

Nationaal gemiddeld salaris: $94,791 per jaar

Primaire taken: Advocaten zijn juridische professionals die hun cliënten voor de rechtbank vertegenwoordigen en een verscheidenheid aan juridische diensten verlenen. Ze communiceren met klanten om meer te weten te komen over hun juridische behoeften en adviseren hen over strafzaken of civiele zaken. Advocaten bereiden ook documenten en pleidooien voor, verschijnen voor de rechtbank namens hun cliënten, beoordelen bewijsmateriaal dat betrokken is bij zaken, interpreteren jurisprudentie en ontwikkelen zaakstrategieën.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een advocaat

13. Arts

Nationaal gemiddeld salaris: $ 247.403 per jaar

Primaire taken: Een arts is een medische professional die de gezondheid van zijn patiënten bevordert, onderhoudt en herstelt. Ze diagnosticeren en behandelen verschillende ziekten en aandoeningen, leggen medische geschiedenissen vast, schrijven medicijnen voor en voeren diagnostische tests uit. Artsen ontwikkelen ook een behandelplan, evalueren patiënten en verwijzen hun patiënten indien nodig door naar specialisten.

Verwant: Leer meer over het zijn van een arts


About author

Geesje Knoops

De dienstverlenende sector biedt u verschillende mogelijkheden om uw interpersoonlijke en klantenservicevaardigheden te ontwikkelen. Of u nu in een restaurant of voor een financiële instelling wilt werken, u zult zeker een baan in de dienstverlenende sector vinden die past bij uw interesses en vaardigheden. Als u de verschillende banen in de dienstverlenende sector begrijpt, kunt u bepalen of u een baan in deze sector van de beroepsbevolking ziet nastreven. In dit artikel leggen we uit wat een baan in de dienstverlenende sector is en geven we een lijst van 13 banen in de dienstverlenende sector die u kunt nastreven.


Scroll to Top