Blog

een baan zoeken

13 Banen Op Zee Om Te Overwegen Een Unieke Werkomgeving Na Te Streven

Werken op zee kan een lonende kans zijn die een unieke omgeving biedt om de kost te verdienen. Als je een nieuwsgierige geest hebt en meer wilt weten over de wezens en organismen die onder water leven, kan werken op zee een geweldige kans voor je zijn. Het ontdekken van een aantal maritieme banen kan u helpen een baan op het water te vinden die het beste bij uw interesses en vaardigheden past. In dit artikel onderzoeken we 13 banen op zee met hun nationale gemiddelde salaris en primaire functieverantwoordelijkheden.

Lees meer: ​​12 banen waarbij de oceaan betrokken is

13 banen op zee

Hier is een lijst van 13 banen die betrekking hebben op werken op zee:

1. Jachtsteward

Nationaal gemiddeld salaris: $29.641 per jaar

Primaire taken: Een jachtsteward biedt gastvrijheid aan gasten op een luxe boot. Dit kan inhouden dat u het interieur van het jacht schoonmaakt en de was doet. Andere taken voor een jachtsteward zijn onder meer het organiseren van interieuropslagartikelen en het veilig bewaren van waardevolle spullen voor passagiers.

2. Trainer voor zeezoogdieren

Nationaal gemiddeld salaris: $ 34.266 per jaar

Hoofdtaken: Een zeezoogdierentrainer verzorgt en instrueert grote zeedieren, zoals dolfijnen, zeehonden en zeeleeuwen. Ze doen oefeningen met de zoogdieren om hen mentaal en fysiek bezig te houden. Trainers van zeezoogdieren voeren ook dieren onder hun hoede, houden medische dossiers bij, maken tentoonstellingsruimtes schoon en helpen bij presentaties en liveshows.

3. Mariene kok

Nationaal gemiddeld salaris: $ 38.669 per jaar

Primaire taken: Een zeekok bereidt maaltijden voor mensen op een schip. Andere taken voor een zeekok zijn onder meer het controleren van inkomende verzendbestellingen, het bestellen van voedsel dat nodig is voor maaltijden, het schoonmaken van de keuken en het afwassen van keukengerei.

Gerelateerd: Leer meer over kok zijn

4. Bootbemanningslid

Nationaal gemiddeld salaris: $ 38.755 per jaar

Primaire taken: Een bootbemanningslid biedt klantenservice, eten of entertainment aan gasten op een schip. Als passagiers aan boord gaan, begroeten deze professionals hen en controleren hun instapkaarten. Bootbemanningsleden kunnen ook waterveiligheidstrainingen geven aan passagiers en helpen het dek schoon te maken.

5. Onderwaterfotograaf

Nationaal gemiddeld salaris: $ 39.740 per jaar

Primaire taken: Een onderwaterfotograaf legt beelden van het leven in zee en andere objecten van onder het oppervlak vast. Om onder water foto's en video's te maken, worden ze gecertificeerd voor duiken en gebruiken ze gespecialiseerde waterdichte uitrusting. Onderwaterfotografen werken meestal als freelancers en verkopen hun foto's aan tijdschriften of onderzoeksinstellingen.

6. Viskwekerijtechnicus

Nationaal gemiddeld salaris: $ 44.450 per jaar

Primaire taken: Een technicus van een viskwekerij oogst vis en viseieren. Nadat ze eieren of vis hebben verzameld, wegen ze deze, laden ze op een vrachtwagen en leveren ze aan klanten. Technici van viskwekerijen bereiden ook diëten voor vissen voor, controleren de temperatuur en het waterpeil in de tanks en houden gegevens bij van visziekten en nakomelingen.

7. Duikinstructeur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 47.634 per jaar

Primaire taken: Een duikinstructeur leert individuen hoe ze onder water moeten zwemmen. Ze kunnen lezingen geven en demonstraties geven om goed te duiken. Andere taken kunnen zijn het besturen van een team duikers naar een specifieke locatie, het leiden van certificerings- of beginnerslessen en het beantwoorden van telefoontjes in een duikwinkel.

8. Scheepswerktuigkundige

Nationaal gemiddeld salaris: $ 50.737 per jaar

Primaire taken: Een scheepsmonteur onderhoudt en repareert onderdelen om een ​​boot goed te laten werken. Ze identificeren problemen in het systeem van een boot en vinden oplossingen om deze op te lossen. Taken voor een scheepstechnicus kunnen ook het observeren en testen van apparatuur aan boord omvatten, het vervangen van oude of defecte onderdelen en het documenteren van reparaties.

9. Mariene archeoloog

Nationaal gemiddeld salaris: $60,422 per jaar

Primaire taken: Een zeearcheoloog onderzoekt de menselijke interactie met waterlichamen. Dit omvat het bestuderen van fysieke overblijfselen, zoals havengerelateerde constructies en lading. Taken voor een zeearcheoloog omvatten het opnemen van overblijfselen, het schrijven van rapporten op basis van bevindingen en het navigeren van boten naar locaties.

10. Commerciële visser

Nationaal gemiddeld salaris: $74,951 per jaar

Primaire taken: een commerciële visser vangt vis en andere zeevruchten, zoals kreeft en krab, met winst. Nadat ze vis hebben gevangen, maken ze hun collectie schoon en bereiden ze deze voor om op markten te verkopen. Commerciële vissers onderhouden en repareren ook hun visuitrusting, bewaren vis in koelkasten en gebruiken viszoekapparatuur om zeevruchten te lokaliseren wanneer ze op het water zijn.

11. Mariene onderzoeker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 72.660 per jaar

Primaire taken: een marien onderzoeker of oceanograaf bestudeert waterlichamen, zoals oceanen en wetlands. Ze onderzoeken planten en dieren in het gebied om meer te weten te komen over hun ecosystemen, organismen en omgevingen. Mariene onderzoekers voeren veldwerk uit en voeren laboratoriumonderzoek uit voor verschillende industrieën.

12. Marineverpleegster

Nationaal gemiddeld salaris: $ 79.171 per jaar

Primaire taken: Een verpleegster van de Amerikaanse marine zorgt voor en behandelt gewonde en zieke militairen en hun families. Denk hierbij aan het verwisselen van verband, het bewaken van vitale functies, het toedienen van medicatie en het bijhouden van de administratie. Ze werken ook samen met artsen, chirurgen en andere medische professionals om een ​​behandelplan voor patiënten op te stellen.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een verpleegster

13. Waterdierenarts

Nationaal gemiddeld salaris: $ 107.247 per jaar

Primaire taken: Een aquatische dierenarts behandelt en onderzoekt zeedieren en ongewervelde dieren. Ze observeren het gedrag van dieren en bevelen medicijnen aan op basis van hun omstandigheden. Andere taakverantwoordelijkheden voor aquatische dierenartsen zijn het nemen van ontlastingsmonsters, het behandelen en verbinden van wonden, het geven van vaccinaties en het maken van röntgenfoto's.

Gerelateerd: Leer meer over dierenarts zijn

Tips voor het vinden van een baan op zee

Hier volgen enkele tips voor het vinden van een baan op zee:

  • Begin met een instappositie: je zou eerst een instappositie kunnen nastreven om te zien of het iets is waarin je geïnteresseerd bent en waar je meer training in wilt volgen. zou nodig kunnen hebben.
  • Maritieme scholing volgen: om je opleiding voort te zetten, kun je een maritieme opleidingsschool volgen waar je meer te weten kunt komen over de taken aan boord en je kunt voorbereiden op certificeringen. Je kunt ook een universiteit vinden met maritieme cursussen waar je een bachelordiploma kunt behalen.
  • Ontwikkel relevante vaardigheden: u kunt werken aan het verbeteren van relevante vaardigheden, zodat u werkgevers kunt laten zien welke waarde u voor hun bedrijf kunt betekenen. Je kunt bijvoorbeeld geavanceerde duiklessen volgen als je geïnteresseerd bent om duikinstructeur te worden.

About author

Jan-Willem Hover

Werken op zee kan een lonende kans zijn die een unieke omgeving biedt om de kost te verdienen. Als je een nieuwsgierige geest hebt en meer wilt weten over de wezens en organismen die onder water leven, kan werken op zee een geweldige kans voor je zijn. Het ontdekken van een aantal maritieme banen kan u helpen een baan op het water te vinden die het beste bij uw interesses en vaardigheden past. In dit artikel onderzoeken we 13 banen op zee met hun nationale gemiddelde salaris en primaire functieverantwoordelijkheden.


Scroll to Top