Blog

Een graad in gezinsstudies kan een verscheidenheid aan carrièremogelijkheden bieden, zoals het werken met kinderen of het helpen van paren om hun huwelijk te herstellen. Als u de verschillende soorten carrières begrijpt die mensen kunnen doen na het volgen van een diploma gezinsstudies, kunt u kiezen welke het beste bij u past. In dit artikel onderzoeken we 13 banen voor mensen met een diploma gezinsstudies en geven we hun belangrijkste verantwoordelijkheden en jaarsalaris om je te helpen bij het kiezen van je ideale carrière.

Wat is een diploma gezinsstudies?

Een diploma familiestudies is een referentie op psychologisch gebied. Studenten die een major in deze discipline hebben, kijken naar de mentale en fysieke veranderingen die individuen doormaken als ze zich ontwikkelen of ouder worden en hoe die veranderingen hun relaties met familieleden beïnvloeden. Mensen met een diploma gezinsstudie ontmoeten of observeren individuen om te onderzoeken wat voor soort problemen zich voordoen en oplossingen te bieden voor het verbeteren van hun gedrag of relaties. Sommige sectoren waarin een professional in gezinsstudies zou kunnen werken, zijn onder meer:

  • Maatschappelijk werk en begeleiding
  • Onderwijs
  • Gezondheidszorg
  • Belangenbehartiging en non-profitorganisaties
  • Gemeenschapsdienst

13 banen voor mensen met een diploma gezinsstudies

Als je geïnteresseerd bent in het helpen van anderen en het ontwikkelen van relaties binnen gezinnen, heb je verschillende carrièremogelijkheden om na te streven. Hier zijn enkele banen voor mensen met een diploma gezinsstudies:

1. Kinderopvang

Nationaal gemiddeld salaris: $ 28,007 per jaar

Primaire taken: Een kinderopvangaanbieder houdt toezicht op jonge kinderen en voert taken uit om in hun basisbehoeften te voorzien. Tot de taken behoren onder meer het bereiden van maaltijden, het helpen van leerlingen met huiswerk en het verzorgen van leuke activiteiten. Aanbieders helpen bij het handhaven van dagelijkse schema's om ervoor te zorgen dat kinderen de juiste hoeveelheid rust en lichaamsbeweging krijgen en de hele dag veilig blijven.

Gerelateerd: Meer informatie over het zijn van een kinderopvangaanbieder

2. Adviseur

Nationaal gemiddeld salaris: $ 29.976 per jaar

Primaire taken: Een counselor biedt individuen of gezinnen manieren om hun mentale en algehele gezondheid te verbeteren. Door een open discussie over emoties en ervaringen aan te moedigen, kunnen ze een doel creëren om naar toe te werken en uitdagingen te overwinnen. Counselors kunnen hun patiënten ook doorverwijzen naar psychologen of aanvullende holistische benaderingen aanbieden.

3. Jeugdadvocaat

Nationaal gemiddeld salaris: $ 33.932 per jaar

Primaire taken: Een jeugdadvocaat handelt in het belang van de kinderen voor wie ze werken. Ze dienen als rolpatronen voor kinderen en tieners en bieden hen de middelen om hen te helpen gedijen op school of bij de voorbereiding om het personeelsbestand of volwassenheid te betreden. Jeugdadvocaten ontwikkelen ook programma's voor adolescenten en geven hen voorlichting over onderwerpen als relevante gezondheidsonderwerpen en studiegewoonten.

4. Directeur activiteiten verpleeghuis

Nationaal gemiddeld salaris: $ 36.252 per jaar

Primaire taken: Een activiteitendirecteur van een verpleeghuis plant programma's voor bewoners. Ze kopen de benodigde apparatuur voor activiteiten en zorgen ervoor dat de bewoners veilig zijn wanneer ze aanwezig zijn. Activiteiten kunnen spelletjes, knutselen, informatiebijeenkomsten of sprekers zijn. Ze kunnen ook activiteiten plannen om familieleden uit te nodigen om hun familie te bezoeken of eraan deel te nemen.

5. Gezinsadvocaat

Nationaal gemiddeld salaris: $ 36.472 per jaar

Primaire taken: Een gezinsadvocaat helpt ouders of volwassenen binnen die gezinnen om de belangen van hun kinderen een prioriteit te maken. Door middel van bemiddeling helpen ze bij het bepalen van een actieplan om voor het kind te zorgen, zoals het nastreven van opties zoals pleegzorg of gezinstherapie. Ze ontwikkelen ook programma's om gezinnen te helpen over hun kinderen te waken. Familieadvocaten documenteren hun vergaderingen en geven de rechtbank aanbevelingen voor verdere actie.

6. Peuterleraar

Nationaal gemiddeld salaris: $ 38.461 per jaar

Primaire taken: Een kleuterleidster leidt jonge kinderen op en bereidt ze voor op de kleuterschool. Door een formeel curriculum te volgen, leren ze studenten letter- en cijferherkenning samen met kleuren en vormen. Voorschoolse leraren handhaven ook regels en helpen studenten sociale basisvaardigheden te leren om hen voor te bereiden op interactie in klasomgevingen.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een kleuteronderwijzer

7. Casemanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 38.797 per jaar

Primaire taken: Een casemanager helpt cliënten te beslissen welke zorgoptie voor hen het beste is bij de behandeling van hun ziekte of andere behoeften. Ze voeren beoordelingen uit om een ​​doel voor de behandeling te helpen bepalen. Casemanagers pleiten ook namens cliënten en hun families bij zorgverleners en verwijzen cliënten door naar relevante diensten.

Gerelateerd: Leer hoe u een casemanager bent

8. Slachtofferadvocaat

Nationaal gemiddeld salaris: $ 41.128 per jaar

Primaire taken: Een slachtofferadvocaat ondersteunt personen die getroffen zijn door een misdrijf door middel van crisisinterventie, emotionele steun en hulp bij het maken van plannen voor een verschijning in de rechtbank of het begrijpen van de rechten van een slachtoffer volgens de wet. Slachtofferadvocaten helpen zo nodig ook bij het afleggen van verklaringen aan de rechter.

9. Gezinsondersteuner

Nationaal gemiddeld salaris: $ 41.346 per jaar

Primaire taken: Een gezinsondersteuner bepaalt of een gezin in aanmerking komt voor hulp van federale of staatsbijstandsprogramma's en biedt ondersteuning aan degenen die vragen hebben over diensten voor hun specifieke behoeften. Ze brengen huisbezoeken met klanten om een ​​plan op te stellen om hun doelen te bereiken. Gezinsondersteuners houden ook documentatie bij voor overheidsdoeleinden en leggen regels en voorschriften of specifieke programma's of rechtbankaanbevelingen uit aan hun klanten.

10. Hulpverlener voor middelenmisbruik

Nationaal gemiddeld salaris: $ 46.128 per jaar

Primaire taken: een verslavingsconsulent werkt met patiënten en hun families om hen te helpen een drugs- of alcoholverslaving te overwinnen. Ze luisteren naar patiënten terwijl ze de factoren beschrijven die bijdragen aan hun verslavende gedrag en bieden methoden aan om hen te helpen ermee om te gaan. Hulpverleners op het gebied van middelenmisbruik leiden ook groepstherapiesessies en organiseren vliegtuigen met familieleden van cliënten om hen het beste te ondersteunen terwijl ze werken aan het overwinnen van hun verslaving.

11. Medewerker sociale diensten

Nationaal gemiddeld salaris: $47.858 per jaar

Primaire taken: Een maatschappelijk assistent helpt een maatschappelijk werker mensen te ondersteunen en te adviseren over gemeenschapsdiensten die ze nodig hebben. Programma's kunnen middelen bevatten op het gebied van psychologie, revalidatie of andere gebieden. In sommige situaties kunnen assistenten van sociale diensten helpen om families op de hoogte te houden van de zorg van een patiënt en hun voortgang te bewaken.

12. Maatschappelijk werker

Nationaal gemiddeld salaris: $ 60.055 per jaar

Primaire taken: Een maatschappelijk werker ondersteunt individuen bij het omgaan met veranderingen of moeilijke tijden in hun leven, zoals het adopteren van een kind of het aanvragen van een echtscheiding. Ze identificeren de behoeften van hun cliënt en bieden hulp aan middelen om hen te helpen omgaan met nieuwe situaties die ze tegenkomen. Een maatschappelijk werker houdt gegevens bij en volgt hun cliënten op om te zien hoe het met hen gaat.

Gerelateerd: Leer meer over het zijn van een maatschappelijk werker

13. Huwelijks- en gezinstherapeut

Nationaal gemiddeld salaris: $ 62.528 per jaar

Primaire taken: Een huwelijks- en gezinstherapeut helpt paren en gezinnen met problemen die hun mentale en algehele gezondheid beïnvloeden en die hun interpersoonlijke relaties kunnen beïnvloeden. Ze pakken problemen als onvruchtbaarheid en huiselijk geweld aan en ontwikkelen plannen om deze uitdagingen op te lossen. Huwelijks- en gezinstherapeuten verzamelen informatie door vragen te stellen en behandelplannen te maken om cliënten te helpen hun doelen met succes te bereiken.


About author

Bastijn Hoogenkamp

Een graad in gezinsstudies kan een verscheidenheid aan carrièremogelijkheden bieden, zoals het werken met kinderen of het helpen van paren om hun huwelijk te herstellen. Als u de verschillende soorten carrières begrijpt die mensen kunnen doen na het volgen van een diploma gezinsstudies, kunt u kiezen welke het beste bij u past. In dit artikel onderzoeken we 13 banen voor mensen met een diploma gezinsstudies en geven we hun belangrijkste verantwoordelijkheden en jaarsalaris om je te helpen bij het kiezen van je ideale carrière.


Scroll to Top