Blog

Hoewel muzikant zijn waarschijnlijk de meest bekende carrièrekeuze in de muziekindustrie is, zijn er veel andere banen die muzikanten en andere muzikale artiesten ondersteunen, zodat ze hun fans hoogwaardige uitvoeringen kunnen bieden. Als je een diploma muziekbusiness hebt, wil je misschien een baan waar je muzikale artiesten kunt ondersteunen bij hun dagelijkse activiteiten. In dit artikel bespreken we de verschillende banen die je kunt uitoefenen met een muziekbedrijfsdiploma, inclusief het nationale gemiddelde salaris en primaire taken van elke rol, plus tips om aan de slag te gaan in een muziekbedrijfscarrière.

Wat is een muziekbedrijfsdiploma?

Een muziekbedrijfsdiploma bereidt studenten voor op het werken in verschillende delen van de muziekindustrie, waaronder muziekproductie, management en financiën. De vaardigheden die je met deze graad leert, stellen je in staat taken uit te voeren die muzikanten helpen presteren. Dit kan het beheren van muzieklocaties zijn, het scouten van getalenteerde muzikanten om lid te worden van een platenlabel en het kiezen van de soundtrack voor films en televisieshows.

Banen voor diploma's in de muziekbusiness

Met een diploma muziekbusiness kun je je voorbereiden op een carrière in de volgende rollen:

1. Boekingsagent

Nationaal gemiddeld salaris: $36.908 per jaar

Primaire taken: Een boekingsagent plant optredens voor specifieke muzikanten of kiest muzikanten om op gevestigde locaties te spelen. Deze rol vereist het omgaan met veel aspecten van het kiezen van locaties en muziekartiesten, waaronder het onderhandelen over contracten en het scouten van talent. Boekingsagenten kunnen voor individuele artiesten of muziekgroepen werken om locaties en evenementen te vinden waar ze kunnen optreden, of ze kunnen voor locaties en evenementen werken om nieuw of gevestigd talent te vinden om het publiek van een locatie aan te spreken. Ze hebben vaak contact met promotors en locatiemanagers om te onderhandelen over betalings- en prestatietijdvakken.

2. Tourmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 40.417 per jaar

Primaire taken: Een tourmanager zorgt voor de touractiviteiten van een muzikale artiest of groep. Om dit te bereiken, beheren tourmanagers een budget voor de tour, stellen een tourroute en locaties vast en zorgen ervoor dat alle artiesten klaar zijn voor elke show. Deze rol helpt een muziek- of theatertour soepel te laten verlopen en stelt de artiesten in staat zich te concentreren op hun uitvoeringen in plaats van op andere details. Tourmanagers werken meestal alleen tijdens tours, dus ze kunnen veel muzikale artiesten of groepen als klant hebben of andere taken uitvoeren terwijl ze niet op tour zijn.

3. Publicist

Nationaal gemiddeld salaris: $ 43.339 per jaar

Primaire taken: Publicisten in de muziekindustrie werken samen met muzikanten om hun imago bij het publiek te behouden of te verbeteren. Dit kan marketinginspanningen inhouden om meer publiek en fans aan te trekken, beheer van sociale media en communicatie met het publiek. Een publicist is meestal het eerste contact tussen media en nieuwszenders en hun klanten en kan muzikanten helpen hun privacy en professionaliteit te behouden. Terwijl publicisten vergelijkbaar werk in andere industrieën kunnen uitvoeren, hebben musici-publicisten een diep begrip van de muziekindustrie en populaire cultuur.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een publicist

4. Theatermanager

Nationaal gemiddeld salaris: $44,333 per jaar

Primaire taken: Theatermanagers zijn verantwoordelijk voor de dagelijkse verantwoordelijkheden van het bedienen van een theater waar muzikanten en acteurs toneelstukken, musicals en concerten houden. Deze managers leiden vaak kleine teams van theaterpersoneel om hen te helpen hun faciliteit schoon te houden en gasten te verwelkomen. De specifieke taken van een theatermanager kunnen betrekking hebben op het controleren van de financiën van een theater, het creëren van promotionele activiteiten voor shows en het communiceren met de raad van bestuur van een theater. Een diploma muziekbedrijf kan theatermanagers helpen de industrie te begrijpen en een betere locatie te bieden voor muziekuitvoeringen.

5. Assistent voor evenementenpromoties

Nationaal gemiddeld salaris: $ 44.706 per jaar

Primaire taken: Een assistent voor evenementpromotie in de muziekindustrie werkt samen met promotors, organisatoren van evenementen en operationele coördinatoren om te helpen bij het organiseren van muzikale evenementen. De verantwoordelijkheden van deze rol omvatten het afhandelen van administratieve taken zoals het indienen van papierwerk en het bellen naar locaties en leveranciers, het helpen bij het maken van promotionele flyers en merchandise en het uitvoeren van andere marketingtaken om een ​​muziekevenement te promoten. Deze evenementen variëren van grote muziekfestivals tot lokale muziektheatervoorstellingen, dus de grootte en het type evenement kunnen de taken van een assistent evenementpromotie veranderen.

6. Marketingcoördinator

Nationaal gemiddeld salaris: $ 45.349 per jaar

Primaire taken: Een marketingcoördinator werkt met muzikanten en platenlabels om marketingmateriaal te coördineren en administratieve ondersteunende taken uit te voeren. Deze rol omvat taken zoals het beantwoorden en voeren van telefoongesprekken, het creëren van marketingcampagnes en projecten voor artiesten en het creëren of in bedrijf stellen van merchandise voor muzikanten. Ze kunnen ook spreadsheets met informatie bijhouden en de reactie van een publiek op albumreleases, concerten en tours analyseren. Vaak werken marketingcoördinatoren voor een platenlabel en helpen ze veel muzikanten die bij dat label zijn aangesloten bij het opzetten van aantrekkelijke marketingcampagnes om hun specifieke fanbase aan te spreken.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een marketingcoördinator

7. Muziekmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 46.852 per jaar

Primaire taken: Een muziekmanager, ook wel artiestmanager genoemd, werkt samen met muziekartiesten om hen te helpen een succesvolle carrière in de branche te creëren. Deze rol houdt in dat je nauw samenwerkt met een muzikale artiest of groep om de beste banen te vinden en te boeken om hun publiek te laten groeien, ervoor te zorgen dat ze betaald worden voor shows en om marketingstrategieën na te streven om het bewustzijn van de muzikanten onder nieuwe mensen te verspreiden. Managers kunnen tijdlijnen en doelen creëren die hun klanten moeten bereiken en, naarmate hun klanten bekender worden, kunnen ze ander personeel inhuren, zoals modeontwerpers en dansinstructeurs.

8. Talentscout

Nationaal gemiddeld salaris: $ 54.437 per jaar

Primaire taken: Talentscouts zoeken en werven getalenteerde muzikanten voor platenlabels in de muziekindustrie. De primaire verantwoordelijkheden van een talentscout zijn onder meer het zoeken naar en contact maken met getalenteerde muzikanten en het regelen van ontmoetingen met die muzikanten en muziekmanagers. Talentscouts kunnen naar verschillende plaatsen reizen om open mics, concertwedstrijden en andere muzikale evenementen te bezoeken om talent te vinden en hen een ontmoeting met een muziekmanager aan te bieden. Ze hebben vaak een enorm netwerk van mensen in de muziekindustrie die hen helpen bij het vinden van getalenteerde individuen of groepen.

9. Muziekmanager

Nationaal gemiddeld salaris: $ 54.699 per jaar

Primaire taken: Muziekmanagers werken samen met platenlabels en studio's om muziek te produceren. Deze executives beslissen met welke muzikanten ze samenwerken om muziek te maken die de winst kan vergroten en een groot publiek kan aanspreken. Verantwoordelijkheden omvatten het communiceren met talentscouts om de beste artiesten te vinden, het creëren van albumconcepten en het kiezen van de te produceren nummers en het inhuren van marketingprofessionals om campagnes te creëren die specifiek zijn voor de identiteit en stijl van elke muzikant. Inzicht in de muziekbusiness helpt deze medewerkers om de beste beslissingen te nemen over welke artiesten ze willen produceren en hoe ze succesvol op de markt kunnen worden gebracht.

10. Entertainment-accountant

Nationaal gemiddeld salaris: $ 55.022 per jaar

Primaire taken: Een entertainmentaccountant behandelt de financiën van mensen in de entertainmentindustrie, waaronder muzikanten, platenlabels en studio's. Deze financiële professionals voeren typische boekhoudtaken uit, zoals het controleren van royaltybetalingen en de financiële aspecten van contracten, het indienen van belastingaangiften en het beoordelen van budgetten voor hun klanten. Een achtergrond in de muziekindustrie kan deze accountants echter helpen vakjargon, gespecialiseerde secties van contracten te begrijpen en nuttige budgetten te creëren voor brancheactiviteiten die hun klanten helpen zich te concentreren op het uitvoeren van muziek in plaats van op financiën.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een accountant

11. Coördinator evenementenactiviteiten

Nationaal gemiddeld salaris: $62,852 per jaar

Primaire taken: Coördinatoren van evenementenactiviteiten beheren de activiteiten van evenementen zoals muziektheatervoorstellingen, concerten en festivals. Deze coördinatoren kunnen samenwerken met assistenten en ander evenementpersoneel, zoals evenementenplanners en merchandisers, om een ​​boeiende muzikale ervaring voor klanten te creëren. Taken zijn onder meer het inhuren van beveiliging om bezoekers tijdens het evenement veilig te houden, het inhuren van voedsel- en drankverkopers met de juiste licenties en het plannen van de aanvangstijden van artiesten. Operationele coördinatoren beoordelen ook budgetten om ervoor te zorgen dat ze winst kunnen maken met hun evenementen, wat vaak naar betalende artiesten gaat.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een operationele coördinator

12. Koopman

Nationaal gemiddeld salaris: $64.868 per jaar

Primaire taken: Muziekmerchandisers werken samen met muziekartiesten om merchandise te maken en te distribueren die bij hun merk en stijl past. Deze merchandise kan bestaan ​​uit kleding en accessoires, posters en verzamelobjecten zoals spelden die fans kopen om hun favoriete artiesten te steunen. Merchandisers zijn marketingprofessionals die de muziekbusiness en markttrends begrijpen, waardoor ze merchandise kunnen maken die goed verkoopt en winst behoudt. Specifieke taken van deze rol zijn het ontwerpen en bestellen van merchandise, het bijhouden van voorraad en inventaris en het samenwerken met artiesten en hun managers.

Lees meer: ​​Meer informatie over het zijn van een Merchandiser

13. Entertainmentadvocaat

Nationaal gemiddeld salaris: $ 95.489 per jaar

Primaire taken: Entertainmentadvocaten gebruiken hun juridische kennis en kennis van muziekzaken om klanten te helpen contracten en wetten te begrijpen. De verantwoordelijkheden van deze rol omvatten het beoordelen en beschrijven van contractuele overeenkomsten met klanten, overwegen of de voorwaarden van een overeenkomst gunstig zijn voor hun klanten en ervoor zorgen dat klanten de wetten begrijpen van het werken in meerdere staten of landen bij het produceren of uitvoeren van muziek. Terwijl entertainmentadvocaten met veel mensen in de entertainmentindustrie kunnen werken, werken mensen met een muziekbedrijfsdiploma vaak met muzikanten, platenlabels en andere muziekgerelateerde bedrijven.

Lees meer: ​​​​Meer informatie over het zijn van een advocaat

Tips voor het starten van een carrière in de muziekindustrie

Overweeg de volgende tips om u te helpen uw muziekbedrijfsdiploma te gebruiken om aan de slag te gaan in de muziekindustrie:

  • Kies een specialiteit. Het kiezen van een specialiteit in de muziekindustrie kan je helpen beslissen welk carrièrepad je wilt volgen en je een voordeel geven bij het solliciteren. Enkele specialiteiten waarop u zich kunt concentreren zijn de financiële kant van de muziekbusiness, het aansturen van muzikanten en muziektheaterartiesten en het kiezen van muziek voor films, shows en games.

  • Leer op het werk. De muziekindustrie verandert voortdurend, dus het is belangrijk dat je nieuwe dingen blijft leren terwijl je je werk doet. Door met veel artiesten en professionals te werken, kunt u meer te weten komen over recente muziektrends en nieuwe artiesten, hoe u de taken van uw werk het beste kunt uitvoeren en mogelijkheden om hogerop te komen in de muziekindustrie.

  • Zoek een mentor. Een mentor kan je helpen bij de details van werken in de muziekindustrie en je waardevol advies geven over werken in het door jou gekozen vakgebied. Overweeg om een ​​ervaren collega te zoeken en hen te vragen je mentor te zijn om meer te weten te komen over de branche en hoe je je werk goed kunt doen.

  • Luister naar het publiek. Als je rechtstreeks met muzikanten, artiesten of podia werkt, kan het luisteren naar hun publiek je helpen betere diensten te verlenen en meer fans en klanten aan te trekken. Dit is vooral belangrijk voor banen in marketing en publiciteit, omdat een beroep doen op het publiek van een muzikant de beste manier is om de winst en het bewustzijn van uw klant te vergroten.


About author

Laurens Beuze

Hoewel muzikant zijn waarschijnlijk de meest bekende carrièrekeuze in de muziekindustrie is, zijn er veel andere banen die muzikanten en andere muzikale artiesten ondersteunen, zodat ze hun fans hoogwaardige uitvoeringen kunnen bieden. Als je een diploma muziekbusiness hebt, wil je misschien een baan waar je muzikale artiesten kunt ondersteunen bij hun dagelijkse activiteiten. In dit artikel bespreken we de verschillende banen die je kunt uitoefenen met een muziekbedrijfsdiploma, inclusief het nationale gemiddelde salaris en primaire taken van elke rol, plus tips om aan de slag te gaan in een muziekbedrijfscarrière.


Scroll to Top